2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Yağlar daha geç emiliyor Minoşum. Yani daha uzun süre bir tabaka kalıyor cildin üzerinde. Kışın daha fazla yağ üretiyoruz insan olarak ama cilt kuruluğu ihtimali hava sıcaklığından ötürü daha fazla. E yazında terleyince vücudumuzdaki yağlar da ısınıp terle birlikte cildin üzerine çıkıyor. Muhtemelen o sebeptendir. Gerçi ben ikisini de aldım Ekşi'de yere göğe sığdıramadıkları için. Bebe yağı yağ hissi yaratmıyormuş Mustela'nın.

Ben kendim için bebe yağını banyo suyuna koyuyorum. Daha kolay emiliyor. Bebişte de aynısını yapacağım kozmetiklere geçince.

Bana kalırsa asıl problem pişik kremleri. Dün bizim Denas'la da konuştuk bunu tecrübeli anne olduğundan. Ben bariyer krem almıştım ama bazı pişik kremleri bildiğin alçı gibi o bölgeyi korusun, çiş kaka vs değmesin diye öyle kalıp gibi kalıyor orada silmekle falan çok zor çıkıyor yeğenimden biliyorum. O kalıbın altında çocuğunun cildinin hava alıp almadığı konusunda şaibelerim var. Iyileştirelim derken çocuğa mantar enfeksiyonuna davetiye çıkarmaktan korkuyorum.
Mantar da feci bir şey yani çoğu kez pişik yanığı sanıp yanık kremiyle tedavi edilmeye çalışılıyor.
Gerçi bu konularda o cici farmakoloji bilgisiyle bizi I ikizcan2016 aydinlatirsa daha verimli olacak. Ben de pişik kremi almadım daha bu sebeplerden. Usda onaylı olduğu için earth mama, bi' de burt's bees yatıyor aklıma şimdilik. E bunlar da bitkisel önlem amaçlı. Medikal bi' durumda n'apariz bilmiyorum.

Kız sizinkiler duyunca benim oğlan gözümü korkutuyor 23+6 da 880 gr dı

Ne yedin ne içtin böyle benim bugün 23+5 öğrenince yazayım. Ama 3 gün önce 533 gr 28 cm çıktı,bugün de sanmıyorum 900 gram olduğunu birden

:)
canım iki dilim baklavayla ayni tamam da, açken sabah iki dilim baklava yemiyoruz hicbirimiz :))
ben tokken 50lik yaptircam.. onun sonucuna gore bakicaz..
Açken iki dilim baklava ne ki. Geçen gece uyandım sabah 5te dolapta kallavi bi tatlı vardı. Misafir getirmiş kocam almaz eve tatlı. Bana yasak diye. Gozum kapalı dolabın kapağı bile açıkken sildim supurdum ya ben onu!!!! Sabah adam tabağı bos görünce niye biraktin onu da yiyiverseydin dedi haklı olarak!!!
Aç 75 yapılacak haftaya Çarşamba.
Tahlil vakti yaklaşınca ben de yeni yorum zararlı şeyler. Sonra gene kaçıyor tabi. Kendimizi kaldırıyoruz işte.
Ben açken baklava yerim hatta severek yerim :))
zararlı mıdır degil midir tartışılır ama riskli gruptayım ailede var bende polikistik over var diye yaptırdım emin olmak istedim sanırım B bugza
Ne bizde ne kocamlarda şeker yok. Tatlıya düştüm son zamanlarda ondan çekiliyorum ben de.
Evet kesin teşhis bu şekildeymis dün söyledi doktor bana da. Aclik tokluk olceyim dedim yetmez kesin tanı vermez dedi. 75 lik yapılacak 50 bahsi geçmedi. 100 sorun çıkarsa mi yapıyorlar bilmiyorum. onun da konusu geçmedi.
İşte açken baklava helva yiyoruz şekerim sonra Yusuf yusuf !!! Son aya kadar iyi besleniyodum ben ama 4-5 haftadır kaçakçıların oluyor ve iyi olmuo maalesef. Yavrular iyi olsun da ben kilodan korkmam veririm. İşte bebeğe zararı olur diye korkuyorum.

Ne yedin ne içtin böyle benim bugün 23+5 öğrenince yazayım. Ama 3 gün önce 533 gr 28 cm çıktı,bugün de sanmıyorum 900 gram olduğunu birden
Ya o ay çok fazla muz vE peynir yedim. Fazla derlen cidden fazla yedim ondan öyle oldu herhalde doktor da şaşırdı zaten şeker yüklemesi yaptırdı bu kadar artış olunca oda çıkmadı çok şükür önümüzde ki hafta cuma tekrar kontrol var bakalım kaç çıkacak. Doktor aynı şekilde devam edersen bidakine 2 kilo olur diye dalga geçiyordı :)
Ya bence burda ki topil aynen Doğumdan sonra diyet kısmına geçelim :)

Maşallah canım aldığın her kilo resmen bebeğe gitmiş. 38-40haftada senin oğlan koca adam olur

bence boyle kilo paylasimi yaparak birbirinizi etkilemeyin.
kimi bebek hizli aliyor sonra yavasliyor kimi de yavas alip son haftalara dogru hizlaniyor.
suan su kiloda dogar demek icin cok yanlis. kizim da hep onden gidiyordu sonra durdu geride kaldigi bile oldu. 3. 500* normal bir sekilde dogdu....

sisman bebek sağlıkli zayif bebek degildir diye birsey neden toplumumuzda bu kadar hakim anlamiyorum.

pramature bebekler daha cabuk buyur mesela..

herkese maasallah elbette ama etkilenen insan cok. bunlari yazdim diye taslanabilirim de.

karsilastirmayi birakirsaniz daha stressiz bir gebelik gecirirsiniz diye soyledim.
her cocuk farklidir.
anne karnindaki her bebek farklidir.

bunun yerine daha faydali seyler paylasabilirsiniz nacizane tavsiye..

Gap Kids severler, trendyol'da indirime girmiş ama her şey kapış kapış bitivermiş Ben son anda 3-6 ay bir sweetshirt'ü kapabildim.

Kendi annem de çok bilmişlik yapacak ama ona hiç takılmıyorum çünkü benim annem bizde de ilk torun iki taraf için de ama eşimin ailesinde çocuk açlığı var resmen yıllardır ailelerinde Bebek görmemişler saldırırlar gibi geliyor

Ya ben çok takılmıyorum benim haftamda olup aramızda 300 gram olan arkadaşım var mesela napayım belki onunki sonradan duracak yada çok kilolu bi Bebek olacak olsun benimki de normal standartlarda olsun zayıf da olsa sağlıklı olsunlar ister istemez burda bebeğimizin bilgisini paylaşıyoruz heyecanla şu kadar olmuş diye ilk başta biraz kafama takmıştım burdan okuyup dediğin gibi ama şu an hiç düşünmüyorum inşallah kimse çok takılıp üzülmüyordur

sessiz takipci de bir o kadar fazladır illaki etkileniyordur ben cocugumu besleyemiyor muyum diye.
tama heyecanla paylasiyoruz vs amenna.. tosuncuk dogurucam vs demek insani etkiler. ben ne dogurucam kaygisi guder. benimki neden boyle diye moral bozuklugu yasayabilir. ne gerek var ki... onun yerine milyon tane konusulcak mevzu var. bakimi, emzirmesi vs ile alakali..

I ikizcan2016 canım k.b.b. dr una çıktım grip ilacı yazamam dedi pen os 1000 mg tablet 3×1 ve parol tablet 2×1 yazdı antibiyotiği kullanabilir miyim canım boğazım çok kötü öksürmekten sabaha kadar uyuyamadım

I ikizcan2016 bu magnesium diasporal ın bir pastil şeklinde olanı varmış bir de suda eriyen şekli. Arada fark var mı? Hangisini almak gerekir? Suda eriyen ilaçları pek içemiyorum içeriği aynı ise pastil olanı alsam olur mu?

kızlar kontrolden geldim ,
28+0 1238 gr olmuş bebiş , suyu plesantası herşey yolunda çok şükür , dr . magosit verdi , magnezyum tableti gece 1 adet
içeceğim .
Ben çok kilo almışım 2 ayda aldıgım kiloyu bu ay 1 ay da almışım . dr cok guzel gidiyordu , çok almışsın , ilerleyen zamanlarda kontrol etmezsen senin için çok fazla zorluk ve ağırlık olacak rahatsız olacaksın dedi .
ilk 24 hafta iştahım normaldi , şuan durduramıyorum ( kilo alımını nasıl azaltacağım (((((

pen os kullanabilirsin canim, gebelikte kullaniliyor.. parolde de sikinti yok..
cok gecmis olsun

olur canim aynisi, suda eriyen icemeyenler icin pastil formu zaten..
bi de bu formu var, tadı biraz daha güzel..
tozu direkt agzina atip yutuyorsun..

canım bende çok kötüydüm karnım ağrıyodu öksürmekten antibiyotik yazdı dr ve kullandım ama 4 gün ilaç bitene kadar devam etmedim ne olur ne olmaz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…