"Ancak genel kanıya göre, yaz aylarında bebek losyonu, kış aylarında ise bebek yağı kullanmak daha faydalı olabilir." diye bişeyler okudum farklı farklı yerlerde cordeciim. doğru bilgimizidr ki acaba , benim yine kafam karıştı şimdik ikisini aynı anda kullanmıyomuşuz sanırım
Kız sizinkiler duyunca benim oğlan gözümü korkutuyor 23+6 da 880 gr dı
Açken iki dilim baklava ne ki. Geçen gece uyandım sabah 5te dolapta kallavi bi tatlı vardı. Misafir getirmiş kocam almaz eve tatlı. Bana yasak diye. Gozum kapalı dolabın kapağı bile açıkken sildim supurdum ya ben onu!!!! Sabah adam tabağı bos görünce niye biraktin onu da yiyiverseydin dedi haklı olarak!!!:)
canım iki dilim baklavayla ayni tamam da, açken sabah iki dilim baklava yemiyoruz hicbirimiz :))
ben tokken 50lik yaptircam.. onun sonucuna gore bakicaz..
Tahlil vakti yaklaşınca ben de yeni yorum zararlı şeyler. Sonra gene kaçıyor tabi. Kendimizi kaldırıyoruz işte.Bende bu ara tahin helvasına sardım sorma koca helvayı bir iki günde tek başıma bitirdim. Normalde de severdim başta tatlı istemiyordu anım yiyemiyorum şimdi fena açıldım. Birde dün doktor şekeriniz yüksek sabah gelin diye mesaj attığında adını demeyeyim canı çeken olur bu haftanın tatlısı varsa mübarek olanondan pisiriyordum hiç yiyemedim haberi alınca
Ne bizde ne kocamlarda şeker yok. Tatlıya düştüm son zamanlarda ondan çekiliyorum ben de.
Evet kesin teşhis bu şekildeymis dün söyledi doktor bana da. Aclik tokluk olceyim dedim yetmez kesin tanı vermez dedi. 75 lik yapılacak 50 bahsi geçmedi. 100 sorun çıkarsa mi yapıyorlar bilmiyorum. onun da konusu geçmedi.Benim doktor ille de yaptır dedi.. 25.000 gebe kadın üzerinde yapılan çalışmalar ile 2008 yılında bu konuya son nokta konmuş. gebelik şekeri olup olmadığı en doğru ve kesin şeker yüklemesi ile netleşiyormuş. Ben onun yalancısıyım tabi :)
Bana ilk 50 lik yapıldı, tokluk sınırın biraz üzerinde çıktı. Öyle olunca da kesin teşhis için bu sefer de 100 lük yapıldı. Şekerim falan yokmuş. Birçok kişiden daha duydum benzer durumu. 50 lik yüksek çıkıp 100 lükler ne hikmetse hep normal. Keşke en baştan 100 lük yaptırsaymışım diyorum şimdi. Naçizane tavsiyem yaptıracaksan direk 100 lük yaptır.
İşte açken baklava helva yiyoruz şekerim sonra Yusuf yusuf !!! Son aya kadar iyi besleniyodum ben ama 4-5 haftadır kaçakçıların oluyor ve iyi olmuo maalesef. Yavrular iyi olsun da ben kilodan korkmam veririm. İşte bebeğe zararı olur diye korkuyorum.Seninkinin de maşallahı var canım ne yiyonuz ne içiyonuz böyle tosuncuk bebeler :)) seninki de geçebilir bence canım bir de şöyle bişey var benim oğlan 37 de 3600 dü 39+3 de doğurdum son 2 hafta kilo alnadan 3600 doğdu plesanta çürümüş son 2 hafta besleyememiş yoksa 4 ü geçer diyordu doktorum...
Ya o ay çok fazla muz vE peynir yedim. Fazla derlen cidden fazla yedim ondan öyle oldu herhalde doktor da şaşırdı zaten şeker yüklemesi yaptırdı bu kadar artış olunca oda çıkmadı çok şükür önümüzde ki hafta cuma tekrar kontrol var bakalım kaç çıkacak. Doktor aynı şekilde devam edersen bidakine 2 kilo olur diye dalga geçiyordı :)Ne yedin ne içtin böylebenim bugün 23+5 öğrenince yazayım. Ama 3 gün önce 533 gr 28 cm çıktı,bugün de sanmıyorum 900 gram olduğunu birden
Ya o ay çok fazla muz vE peynir yedim. Fazla derlen cidden fazla yedim ondan öyle oldu herhalde doktor da şaşırdı zaten şeker yüklemesi yaptırdı bu kadar artış olunca oda çıkmadı çok şükür önümüzde ki hafta cuma tekrar kontrol var bakalım kaç çıkacak. Doktor aynı şekilde devam edersen bidakine 2 kilo olur diye dalga geçiyordı :)
Ya bence burda ki topil aynen Doğumdan sonra diyet kısmına geçelim :)
Annemin beni 4.600 doğurduğunu hesaba katarsak sanırım biraz genetik faktör var :)Maşallah canım aldığın her kilo resmen bebeğe gitmiş. 38-40haftada senin oğlan koca adam olur
Listede ismin bilgilerin yok. Yollarsan ekleyeyim
Kendi annem de çok bilmişlik yapacak ama ona hiç takılmıyorum çünkü benim annemaynı gerginlik bende var da benimki anneme karşı. :/ bi de bizim sülalenin ilk torunu. ilk olması kötüymüş yawf. kimse kucağından bırakmayacak. dellendirecek beni. şimdiden sinirlenip duruyorum düşündükçe.
Neee :)) benimki 26+4 te 918 gramdıKız sizinkiler duyunca benim oğlan gözümü korkutuyor 23+6 da 880 gr dı
Ya ben çok takılmıyorum benim haftamda olup aramızda 300 gram olan arkadaşım var mesela napayım belki onunki sonradan duracak yada çok kilolu bi Bebek olacak olsun benimki de normal standartlarda olsun zayıf da olsa sağlıklı olsunlar ister istemez burda bebeğimizin bilgisini paylaşıyoruz heyecanla şu kadar olmuş diye ilk başta biraz kafama takmıştım burdan okuyup dediğin gibi ama şu an hiç düşünmüyorum inşallah kimse çok takılıp üzülmüyordurbence boyle kilo paylasimi yaparak birbirinizi etkilemeyin.
kimi bebek hizli aliyor sonra yavasliyor kimi de yavas alip son haftalara dogru hizlaniyor.
suan su kiloda dogar demek icin cok yanlis. kizim da hep onden gidiyordu sonra durdu geride kaldigi bile oldu. 3. 500* normal bir sekilde dogdu....
sisman bebek sağlıkli zayif bebek degildir diye birsey neden toplumumuzda bu kadar hakim anlamiyorum.
pramature bebekler daha cabuk buyur mesela..
herkese maasallah elbette ama etkilenen insan cok. bunlari yazdim diye taslanabilirim de.
karsilastirmayi birakirsaniz daha stressiz bir gebelik gecirirsiniz diye soyledim.
her cocuk farklidir.
anne karnindaki her bebek farklidir.
bunun yerine daha faydali seyler paylasabilirsiniz nacizane tavsiye..
sessiz takipci de bir o kadar fazladır illaki etkileniyordur ben cocugumu besleyemiyor muyum diye.Ya ben çok takılmıyorum benim haftamda olup aramızda 300 gram olan arkadaşım var mesela napayım belki onunki sonradan duracak yada çok kilolu bi Bebek olacak olsun benimki de normal standartlarda olsun zayıf da olsa sağlıklı olsunlar ister istemez burda bebeğimizin bilgisini paylaşıyoruz heyecanla şu kadar olmuş diye ilk başta biraz kafama takmıştım burdan okuyup dediğin gibi ama şu an hiç düşünmüyorum inşallah kimse çok takılıp üzülmüyordur
I ikizcan2016 canım k.b.b. dr una çıktım grip ilacı yazamam dedi pen os 1000 mg tablet 3×1 ve parol tablet 2×1 yazdı antibiyotiği kullanabilir miyim canım boğazım çok kötü öksürmekten sabaha kadar uyuyamadım
I ikizcan2016 bu magnesium diasporal ın bir pastil şeklinde olanı varmış bir de suda eriyen şekli. Arada fark var mı? Hangisini almak gerekir? Suda eriyen ilaçları pek içemiyorum içeriği aynı ise pastil olanı alsam olur mu?
canım bende çok kötüydüm karnım ağrıyodu öksürmekten antibiyotik yazdı dr ve kullandım ama 4 gün ilaç bitene kadar devam etmedim ne olur ne olmaz diyeI ikizcan2016 canım k.b.b. dr una çıktım grip ilacı yazamam dedi pen os 1000 mg tablet 3×1 ve parol tablet 2×1 yazdı antibiyotiği kullanabilir miyim canım boğazım çok kötü öksürmekten sabaha kadar uyuyamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?