- 26 Ağustos 2008
- 1.742
- 1.576
- 333
Aynen canım yedim içtim yattım hep valla.... :) kişiden kişiye doğumdan doğuma değişiyor dediğin gibi... o çatlaklar buruşukluğa dönüşüyor göbek gidince aynı sönmüş bir balon gibi görünüyor ama hiç gelmiyor insanın aklına bebeğinden başka bişey gözün görmüyor isterse komple çatlak olsun vücudun...Açılmasın , sancı gelmesin diye elinden geleni yaptın yani :)
Olsun canım bedeninden canlı çıkıyor sezeryanla da olsa hiç kolay değildir Eminim ki sen de baya çekmişsin sonrasında
Dediğin gibi bünyeyle alakalı sanırım çünkü normal yapıp ikinciye kesin sezeryan olcam diyen de var sezeryan yapıp ilk günden ayağa kalkıp oh ne rahatmış diyen de :)
anne olmak her şeyi göze almak işte bugün çatlaklarımı incelerken bi yandan diyorum oğlum her şey senin için bak ona göre davran :))
mrb kızlar ,
gebelikte dudak uçugu için sürülebilecek bi ilac krem vs. var mı ? hem kötü görünüyor hem acıyor.
pamuga oksijenli su döküp sürdüm biraz ama fayda etmedi .
teramycin gebelikte sürülür mü ?
bilgisi olan var mı I ikizcan2016
ilk bebişiniz 36 da doğmuş ya küveze ihtiyacınız oldu mu?Merhaba herkese,
benim de 21 inde dr kontrolüm var. en son 10 Ekim de gitmiştim. uzun zaman oldu. Acaba ne kadar büyüdü merak içindeyim :)
Henüz hiç alışveriş yapmadım. 25. haftadan sonra bi heveslendim herkes erken dedi. şimdi hadi diyorlar ben bekliyorumOğlum 36. haftada doğmuştu. Herkes o erken olduysa bu da öyle olur diyor. son zamanlarda sürekli rüyamda doğum yapıyorum psikolojimi bozdular sanırım..
umarım tüm bebişler zamanında sağlıcakla gelir
1 paketi 1 beden 1 paketi 2 beden cnm . kuzenim dogum yapti normal standartlarda bebegi 3 paket 1 beden kullandim su an 2 deyiz dedi ona istinaden aldm bende bakalim daha almam o zamanCanım bebekler inanılmaz bir hızla büyüyor ben oğlumda ilk 6 ayda 1-1.5 ay içinde sürekli bir beden atladığımızı hatırlıyorum bez bedeni büyük olsa da kenarları sıkıyordu iz yapıyordu hep...bunlar beden bedense 1-2-3 gibi gayet hesaplı duruyor ama hepsi aynı bedense kullanışlı olmayabilir bez stoku yapmayın diyorlar genelde diğer forumlarda hep...
Tam denk gelir o zaman canım iyi yapmışsın gayet hesaplı oluyor 2 ay gider sana rahat rahat...1 paketi 1 beden 1 paketi 2 beden cnm . kuzenim dogum yapti normal standartlarda bebegi 3 paket 1 beden kullandim su an 2 deyiz dedi ona istinaden aldm bende bakalim daha almam o zaman
Geçmiş olsun canım...Günaydın kızlar
Uykusuz 3. Günün sabahından kızım kulak iltihabı olmuş sabaha kadar inliyor yavrum
Sağol canımGeçmiş olsun canım...
Oyyy kiyamam cok gecmis olsun.Günaydın kızlar
Uykusuz 3. Günün sabahından kızım kulak iltihabı olmuş sabaha kadar inliyor yavrum
Çok sağol canım aciklaman icin.ben 4 senedir sadece 6 ayda bir kontrolüm var ve pek bilgim yok bu hastalikla ,sadece 4 sene önce doğumdan sonra göğsümde batmalarla kardiyolojiye gitmistim kalp kan kaçırıyor dendi kaç Dr gittim sadece gözetim altında tutalım dediler 2 sene öncede kan kaçırdığı için buna bağlı kapaklarda kireclenme olusmus dendi böyle yani tedavi görmüyorum gerek yok diyorlar Dr lar ama geçen hafta göğsümde olusan ağrı batma dan nefes alamadim ve 10 dk kadar sürdü ve artik elim ayagim bosalmisti resmen kalbimin sesini annemler duyuyordu cok hizli attigini biliuorum .annemler yanimda ydi zaten yengem bile az nefes aldigim için sanırım morarmistin resmen diyor.inslah ameliyat anında olmaz o ağrı sıkışma .sanırım doğumdan sonra tedavi başlatacak Dr um ama önce emzirebildigim kadar Bebeğimi emzirme istiyorum sırf tedavi başlamadan bir yavrum daha olsun istedim sonra tedaviden sonra sıkıntı olmasın gebelikle ilgili diye dogurayimda neyse çaresine bakacam artikBende vardı kuzum evet ama benim ekstra başka problemlerim de var kalple ilgili. Kadın doğumcum ilk başta beni de çok korkutmuştu. 28'den sonra nefes darlığı çekersin. Doğum esnasında nabzın yükselir, bebekte fetal stres oluşabilir. Sezaryen ol vs vs. diye. Ben zaten yüksek nabızlıyım. Alıştım yani artık normalim gibi oldu. Şükür doktorum ön gördüğü hiçbir senaryo gerçek olmadı şu ana kadar ama sen bildiğim kadarıyla sezaryen olacaksın zaten yine de dr'nun dediği gibi kardiyoloji ön onayı ve doğum yapacağın hastanede kardiyolog olması gerekli. Mitral kapak yetmezliği ve buna bağlı kireçlenmenin bebek üzerinde herhangi bir kalıtsal etkisi olmuyor. Aksine doktorum kan çıkışı fazla olduğu için bebeğe giden kan akışı dolayısıyla besin miktarı artar. Mkp olan hastaların bebeklerinin gelişimi ileride bile olur demişti. Kalp kapakçığında daralma olunca bebekle alakalı riskli oluyormuş. Tek handikapı anne için taşikardi riski ve vajinal doğumdan hemen sonra kan akışı kalbe doğru hızlanacağı için ilerleyen dönemlerde kalpte iltihaplanmadan ötürü hastalığın seyrinin ilerlemesi. Ağız yoluyla alınan enfeksiyonlarda da aynı derecede, aynı risk mevcut. Planlı sezaryen olacağı için endişelenme o kadar o yüzden. Kardiyoloji en fazla kalp durumunu görmek için holter falan isteyecektir. Ameliyat sonrası da rutin bir muayeneden geçersin.
Benim doğumuma da takibimi yapan doktor girmeyecek. Ben vajinal doğum istiyorum. Vajinal doğumda risk daha fazla olduğu için normalde takibimi yapan kardiyoloğum rutinlerimin sonucunu doğum yapacağım hastaneye paslayacak sadece ona göre hazırlıklı olacağız.
Sağol canım benim o ağrı çektikçe benim içim gidiyor. Birde inatla okula gidiyor derslerini kaçıramazmış. İnş biran önce geçerde rahatlar yavrumOyyy kiyamam cok gecmis olsun.
Beni cok korkutur kulak enfeksiyonu.
Kizim da gecirdi bir kere 1 ayda iyilestiremedik ne atesi düştü ne agrisi dindi, hastaneye yatiracaktik artik.
O yuzden duyunca icim hop ediyor.
Allah sifa versin tez zamanda insallah.
Benim arkadaşımda bir kaç ay önce doğum yaptı 1 numara bezden baya çok kullandık biz dedi. Ben bir paket yeter mi dedim güldü. Ama bir paket şimdilik almayacağim başka doğsunda inşallah nasılsa duruma göre alırız yetmezse.1 paketi 1 beden 1 paketi 2 beden cnm . kuzenim dogum yapti normal standartlarda bebegi 3 paket 1 beden kullandim su an 2 deyiz dedi ona istinaden aldm bende bakalim daha almam o zaman
Çok geçmiş olsun çocukken banada çok olurdu kulak ağrısıda fena oluyor gerçekten.Günaydın kızlar
Babamız Dubaiden alıp gelmiş paşama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?