2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
mrb kızlar ,
gebelikte dudak uçugu için sürülebilecek bi ilac krem vs. var mı ? hem kötü görünüyor hem acıyor.
pamuga oksijenli su döküp sürdüm biraz ama fayda etmedi .
teramycin gebelikte sürülür mü ?
bilgisi olan var mı Sabirsiz61

Normalde cok ucugum olurdu ve teramycin en guzel cozumuydu ama hamilelik boyunca hic karsilasmadim o yüzden yanlis bir yonlendirme yapmak istemem. Ikizcan daha iyi bilir bunu bana sorsan zarari olmaz ama içeriğini bilmiyorum sonucta vucut emiyor onu aydinlatsin o bizi :)

Kızlar bebek bezi çamaşır deterjanı ve pudra aldım bebişinkiler tamamlandı inşallah... bez prima premium care yenidoğan aldım 1 numara ama çok küçük geldi gözüme 54 lü 31 tl. zaten 10-15 gün anca gider ilk haftalar bağırsaklarını temizliyor sık sık kirletiyor bebişler 2. paketten itibaren 2 numaraya geçeriz gibi geliyor. Ama sürekli prima kullanmayı düşünmüyorum baya fiyat farkı var komili düşünüyorum daha sonrası için.deterjanı da dalin in sıvı deterjanını aldım 12 yıkama 18 tl. ilk birkaç ay hassaslığı gidene kadar bebek deterjanı sonra bizim deterjanla yıkamayı düşünüyorum. oğlumda da öyle yapmıştım ilk birkaç ay hassas ürünler sonra normal okuduğum kadarıyla da bebeği nasıl alıştırırsan öyle gidiyor yani hassasiyet devam ediyor ve hep dikkat etmek gerekiyormuş...pudra da dalin in...kendiminkileri de tamamlarsam oturup beklemek kalıyor artık hayırlısıyla...

Benim 1 aylik ve 20 gunluk heyet benimki. Ayni hastaneden olmasinin sakincasi olur mu ki?

Hangi hastane bu dr lar? Ben ortadoğuya gidiyorum

Gürsel bey sistemde canım ortadoguda ydi sisteme gecti .bana kadın dogum ve cocuk hastanesinden Dr önerdi .çünki kendisi şehir dışın a yerlesecek oyüzden devam edemedik .Menderes Şahin vardı forum yaşamda ama ben bu gebeliğimde kadın Doğum hast sindeki Dr lardan çok memnunum oyüzden Dr Umun tavsiyesiyle basar dolmuş a devam ediyorum
Hangi hastane bu dr lar? Ben ortadoğuya gidiyorum

Bakalım merakla bekliyorum iki günüm kaldı :)
Hareketleri çok sertleşti o yüzden daha çok merak ediyorum artık bi de döndü mü dönmedi mi diye düşünüyorum bi sürü soru aklımda :)
Dönmüştür inşallah canım benim sağlıkla hayırla gelsin bütün bebişlerimiz inşallah ya... 6 haftam falan kaldı (38 de sezeryanla alırsa) yani 45 gün falan yapıyor düşündükçe içim ılıyor 2. doğum olmasına rağmen...ilk olanları düşünemiyorum bile...bir de haber okudum bugün izmir de bir bayan sezeryanda rahimde gazlı brz unutulmuş 6 ay farkedilmemiş dr bişey yok deyip göndermiş rahime yapışmış ve enfeksiyon tüm vücuda yayılmış en son ameliyat etmişler ama kurtaramamışlar vefat etmiş yazık....nasıl üzüldüm ve korktum Rabbim muhafaza eylesin bebeklerimizi de bizi de inşallah....

Cnm benim ayakalr falan sismedi ama gelinimizin 39 numara spor ayakabisini aldim egilmeden giyiyorum :) çok rahat su falanda gecirmiyor zaten araba ile gidip geliyorum heryere yeni alacaksan bi numara buyuk al ayagini direk sok :)

Iyi aksamlar bezden bahsetmis bir arkadas bende ebebekten bunu siparis werdim bana hesapli geldi ama bilemiyorum arastirmadim da kampanya vardi aldim.Sizden de almak isteyen olur belki.icinde 220 tane fln bez war.

Eklentiler

• Screenshot_2016-11-17-21-26-16.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 62

Bende vardı kuzum evet ama benim ekstra başka problemlerim de var kalple ilgili. Kadın doğumcum ilk başta beni de çok korkutmuştu. 28'den sonra nefes darlığı çekersin. Doğum esnasında nabzın yükselir, bebekte fetal stres oluşabilir. Sezaryen ol vs vs. diye. Ben zaten yüksek nabızlıyım. Alıştım yani artık normalim gibi oldu. Şükür doktorum ön gördüğü hiçbir senaryo gerçek olmadı şu ana kadar ama sen bildiğim kadarıyla sezaryen olacaksın zaten yine de dr'nun dediği gibi kardiyoloji ön onayı ve doğum yapacağın hastanede kardiyolog olması gerekli. Mitral kapak yetmezliği ve buna bağlı kireçlenmenin bebek üzerinde herhangi bir kalıtsal etkisi olmuyor. Aksine doktorum kan çıkışı fazla olduğu için bebeğe giden kan akışı dolayısıyla besin miktarı artar. Mkp olan hastaların bebeklerinin gelişimi ileride bile olur demişti. Kalp kapakçığında daralma olunca bebekle alakalı riskli oluyormuş. Tek handikapı anne için taşikardi riski ve vajinal doğumdan hemen sonra kan akışı kalbe doğru hızlanacağı için ilerleyen dönemlerde kalpte iltihaplanmadan ötürü hastalığın seyrinin ilerlemesi. Ağız yoluyla alınan enfeksiyonlarda da aynı derecede, aynı risk mevcut. Planlı sezaryen olacağı için endişelenme o kadar o yüzden. Kardiyoloji en fazla kalp durumunu görmek için holter falan isteyecektir. Ameliyat sonrası da rutin bir muayeneden geçersin.

Benim doğumuma da takibimi yapan doktor girmeyecek. Ben vajinal doğum istiyorum. Vajinal doğumda risk daha fazla olduğu için normalde takibimi yapan kardiyoloğum rutinlerimin sonucunu doğum yapacağım hastaneye paslayacak sadece ona göre hazırlıklı olacağız.

mrb kızlar ,
gebelikte dudak uçugu için sürülebilecek bi ilac krem vs. var mı ? hem kötü görünüyor hem acıyor.
pamuga oksijenli su döküp sürdüm biraz ama fayda etmedi .
teramycin gebelikte sürülür mü ?
bilgisi olan var mı I ikizcan2016

Ay böyle haberleri okuma hiç ben kötü olumsuz fotoğraflara bile bakamıyorum hemen çeviriyorum değiştiriyorum boşver az kaldı zaten üzülmeyelim hiç . her şey çok güzel olacak sağlıkla gelecek bebeklerimiz inşallah
İlki normal miydi senin ?

Canım ben uçuk atlattım hiçbir kremi kullandırmadı drum. Tahta kaşığı ısıtıp üstüne bastırttı komşum. Ama çok zor bir süreç

Yok canım nerde bende o g...t dr um normal istemesine ısrarla yürüyüş yap merdiven in çık demesine çatım müsait olmasına rağmen ille de sezeryan diye tutturdum ve en son baktı açılma ağrı falan da yok mecbur sezeryan yapmıştı kadıncağız :)) benim ağrı eşiğim çok düşük en ufak kesikte ya da hastalıkta bile çok canım yanıyor çok acı hissediyorum sezeryandan sonra da baya geç toparlamıştım yara da geç iyileşmişti bünye meselesi işte...ama normal doğuranlara da bir o kadar hayranım ve büyük saygı duyuyorum gerçek fedakâr ve cefakar olanlar onlar tıbbi bir gereklilik olmadıkça normal doğum en doğrusu aslında, adı üstünde "normal" anormal olan sezeryan....

Canım bende de çıkmıştı zovirax sürmüştüm internetten zararlı olduğunu okuyunca geri silmiştim 1 haftada kurumuştu kendiliğinden...bağışıklığın düşmüştür ondan çıkmıştır ya da üzülüp stres yaptıysan o da etkiliyor...geçmiş olsun...nur un dediği gibi tahta kaşığı ısıtıp bastırırsan da hemen sönüp kabuk tutuyor iyileşme süreci hızlanıyor kendimi bildim bileli çıkar bende de uçuk hep yakardı annem tahta kaşıkla...

Açılmasın , sancı gelmesin diye elinden geleni yaptın yani :)
Olsun canım bedeninden canlı çıkıyor sezeryanla da olsa hiç kolay değildir Eminim ki sen de baya çekmişsin sonrasında
Dediğin gibi bünyeyle alakalı sanırım çünkü normal yapıp ikinciye kesin sezeryan olcam diyen de var sezeryan yapıp ilk günden ayağa kalkıp oh ne rahatmış diyen de :)
anne olmak her şeyi göze almak işte bugün çatlaklarımı incelerken bi yandan diyorum oğlum her şey senin için bak ona göre davran :))

Kızlar ben bugün banyo yaparken fark ettim göğüslerimde küçük küçük bezeler oluşmuş inş hayra alamettir ??
süt hormonlarım çalışmasını mı artırdı acaba sona doğru yaklaşırken :)

Iyi aksamlar bezden bahsetmis bir arkadas bende ebebekten bunu siparis werdim bana hesapli geldi ama bilemiyorum arastirmadim da kampanya vardi aldim.Sizden de almak isteyen olur belki.icinde 220 tane fln bez war.
Canım bebekler inanılmaz bir hızla büyüyor ben oğlumda ilk 6 ayda 1-1.5 ay içinde sürekli bir beden atladığımızı hatırlıyorum bez bedeni büyük olsa da kenarları sıkıyordu iz yapıyordu hep...bunlar beden bedense 1-2-3 gibi gayet hesaplı duruyor ama hepsi aynı bedense kullanışlı olmayabilir bez stoku yapmayın diyorlar genelde diğer forumlarda hep...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…