iyi mi kötü mü bilmiyorum ama canım bol bol ayva çekti hamileliğim boyunca bende yedim..yakışıklı sağlıklı olur inşallah oğluşumm:)Kızlar beslenme konusunda ayvayı da çok öneriyorlar hamilelere kanı incelttiği için bebeğe daha fazla kan gitmesine dolayısıyla daha iyi beslenmesine fayda ediyormuş ayrıca bebeği güzelleştiriyormuş hatta kavmin biri peygamberlerine bebeklerinin çok çirkin doğduklarını söylediklerinde hamile kadınların ayva yemeleri tavsiye edilmiş
Neden her gun yumurta degil?
Ben bazen gunde 2 tane yiyorum.
Diyabetim var zaten dogru duzgun bir sey yiyemiyorum yumurta da yemezsem tümden ac kalirim.
2 yeme sebebim de su, yumurtalari marketten almiyoruz bir akrabamizdan aliyoruz. Pinpon topu kadar oluyor nerdeyse , hap gibi bir kerede yutuyorum:)
Bende hergün yiyemiyorum canım bencede çok kasıp zorlamanın bir anlamı yok. İlla yumurtayı olduğu gibi yiyeceğiz diye de birşey yok birçok yemeğe giriyor zaten yumurta.Neden hergün değil ben hergün yiyemiyorum . 3 gün üst üste yesem 1 hafta yiyemen midem bulanir . Zaten drum da yumurta Yemen gerekiyo diye hergün yiyip kendini zorlayıcı tiksindirme demişti . Yiyebilen hergün yesin
TopferI de inceleyegim.kesinlikle mama almak gerekli canım..dediğin gibi ilk başta süt veremezsek mecbur mama veriyorlar..ben töpfer alıcamm..en organik ve sağlıklısı buymuş eşim ve burdaki birçok arkadaşın araştırdığına göree..ama hipp hakkında da olumlu yorumlar okumuştum..töpfer almasam hipp yada evolvia alcaktım..sma da çok övülüyor ama tadı ve kokusu çok kötüymüş genelde bebekler istemiyormuş..bide nestle almış smayı onun için eşim almam ondan dedi..mama hakkındaki fikirlerim bunlar şimdilik..
Aslinda ben de bayilarak yemiyorum.Neden hergün değil ben hergün yiyemiyorum . 3 gün üst üste yesem 1 hafta yiyemen midem bulanir . Zaten drum da yumurta Yemen gerekiyo diye hergün yiyip kendini zorlayıcı tiksindirme demişti . Yiyebilen hergün yesin
TopferI de inceleyegim.
Ben mustela sampuani aldım birde 100 gr lik losyonunu aldım bile . hesiburda da yorumları okudum gittigidiyor ve mustela sitesindeki yorumları da okudum bir tane bile olumsuz yoktu .artık bebiste denicem . olumsuz bi etki gosterirse vücudu yeni şampuan arayışına girerizBebek bakımı mustela alcaktım ama burts bees in daha iyi ve doğal olduğunu öğrendim. Bu markayı kullanan yada alan var mı?
4_44 arası neresi yavrum? 44 sıra yok ki orda? Nereye orerken? Resmini çek yolla bi
cordeliac, Yeni içeriğini bilmiyorum ama aptamil nişasta ve tatlandırıcı içeriyordu bildiğim kadarıyla.
Sma ve benzeri üst kalitede mamalarda bu yok. Genelde %90 üzeri laktoz ve whey proteini yani sporcuların da kullandığı peyniraltı suyu tozu var.
Şöyle bir şey var mesela direkt süt pastorize edildiği zaman besin değerinin çoğunu kaybeder. Mayalanıp fermantasyona girdiği zaman aktif maya bakterisiyle o kaybolan besinler yeniden çoğalır. Peynir ve peyniraltı suyunda bu oran o yüzden çok daha fazladır ve diğer süt ürünü besinleri göre çok daha fazla protein ve kalsiyum demek ve de bağırsak sindirimi için çok daha fazla yararlı etkin mikroorganizma. Bu açıdan en yüksek oran Sma'da.
Ama dezavantajları da mevcut.derinn83 'ün bahsettiği gibi kalsiyum fazlalığı böbrek taşı/kumu yapar. Bu yetişkin insanda bile böyledir. Normalde salon sporcuları da kas oranını arttırmak için whey proteini kullanır ama bunun taş oluşumu etkisini baskılamak için bloker takviyeler alırlar fakat hem yenidoğan canlıda bi' sporcu gibi besin düzeni oluşturamayacağımız ve bu durumu baskılayamayacağımız için whey ne kadar yararlı olsa da bi' handikap. Bir diğer handikapta %100 laktoz olayı. Bebeklerin birçoğunda laktoz ve inek sütü intoleransı mevcut artık. O yüzden keçi sütüyle üretilmiş aynı içeriğe sahip formül sütler hem içeriğinde süt şekerinin daha az olması, hem de inek sütü alerjisinde en iyi alternatif gibi bebeğin sindirimi için. E aptamil ve bebelac türevlerinde de bu yok.
Bir marketin mama reyonunda mamaları eline alıp içerik kısımlarını karşılaştırmak bile yeterli bunun için. :)
ayrıca sma kabızlık da yapıyormuş.[/QUOTE]Kızlar mama araştırması ile ilgili konuyu buldum . Bu durumda sma iyi bir seçim olmayacak gibi görünüyor . aptamil de nişasta şeker iceriyormus .
Canım devletin acilinde Dr alttan muayene etmiyor hemşire yapıyor oda tersleyerek ,utanma lüksün bile yok oğlumda açılma varmı diye alttan muayene ettiğinde öyle bi yapmistiki beynimde hissetmistim o acıyı.bir dahada alttan muayene olmadım korku kaldi oda bende. dr da bebek makat geliş olunca sezeryan a karar vermişti zaten."Kese patlar" bölümünü şaka olsun diye yazdin di mi sevyeter? Gerçekten bir kadın doğum doktorunun bunu yapacağına ihtimal vermiyorsun di mi?
Canım devletin acilinde Dr alttan muayene etmiyor hemşire yapıyor oda tersleyerek ,utanma lüksün bile yok oğlumda açılma varmı diye alttan muayene ettiğinde öyle bi yapmistiki beynimde hissetmistim o acıyı.bir dahada alttan muayene olmadım korku kaldi oda bende. dr da bebek makat geliş olunca sezeryan a karar vermişti zaten."Kese patlar" bölümünü şaka olsun diye yazdin di mi sevyeter? Gerçekten bir kadın doğum doktorunun bunu yapacağına ihtimal vermiyorsun di mi?
4_44 arası neresi yavrum? 44 sıra yok ki orda? Nereye orerken? Resmini çek yolla bi
Cok guzel olmus gule gule kullansin bebisinEki Görüntüle 1916057 Oğluşum için puset battaniyesi ördüm teyzeleri
Cnm moralini bozma haftana gorede bebek kucuk degil su icin ise havuc suyu ic mutlaka faydasini goreceksinmerhaba kızlar bugün kontrolüm vardı.doktor suyunun azaldığını böyle giderse 36 haftanın bitiminde bebeği alacaklarını söyledi.bugün 34+0 2.270 dedi.birazcık küçük dedi 2.400 olması gerekirdi film dedi.bana da dua edin ağlamaktan bi hal oldum.biliyorum Bebek artık riskli dönemi atlattı sayılır ama biraz küçük doğacak sanırım
Bebek bakımı mustela alcaktım ama burts bees in daha iyi ve doğal olduğunu öğrendim. Bu markayı kullanan yada alan var mı?
cordeliac, Yeni içeriğini bilmiyorum ama aptamil nişasta ve tatlandırıcı içeriyordu bildiğim kadarıyla.
Sma ve benzeri üst kalitede mamalarda bu yok. Genelde %90 üzeri laktoz ve whey proteini yani sporcuların da kullandığı peyniraltı suyu tozu var.
Şöyle bir şey var mesela direkt süt pastorize edildiği zaman besin değerinin çoğunu kaybeder. Mayalanıp fermantasyona girdiği zaman aktif maya bakterisiyle o kaybolan besinler yeniden çoğalır. Peynir ve peyniraltı suyunda bu oran o yüzden çok daha fazladır ve diğer süt ürünü besinleri göre çok daha fazla protein ve kalsiyum demek ve de bağırsak sindirimi için çok daha fazla yararlı etkin mikroorganizma. Bu açıdan en yüksek oran Sma'da.
Ama dezavantajları da mevcut.derinn83 'ün bahsettiği gibi kalsiyum fazlalığı böbrek taşı/kumu yapar. Bu yetişkin insanda bile böyledir. Normalde salon sporcuları da kas oranını arttırmak için whey proteini kullanır ama bunun taş oluşumu etkisini baskılamak için bloker takviyeler alırlar fakat hem yenidoğan canlıda bi' sporcu gibi besin düzeni oluşturamayacağımız ve bu durumu baskılayamayacağımız için whey ne kadar yararlı olsa da bi' handikap. Bir diğer handikapta %100 laktoz olayı. Bebeklerin birçoğunda laktoz ve inek sütü intoleransı mevcut artık. O yüzden keçi sütüyle üretilmiş aynı içeriğe sahip formül sütler hem içeriğinde süt şekerinin daha az olması, hem de inek sütü alerjisinde en iyi alternatif gibi bebeğin sindirimi için. E aptamil ve bebelac türevlerinde de bu yok.
Bir marketin mama reyonunda mamaları eline alıp içerik kısımlarını karşılaştırmak bile yeterli bunun için. :)
Kızlar mama araştırması ile ilgili konuyu buldum . Bu durumda sma iyi bir seçim olmayacak gibi görünüyor . aptamil de nişasta şeker iceriyormus .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?