2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Maşallah canım bebişe,kıyafet tavsiyem alabildiğiniz kadar tulum alın çok pratik oluyor
Tulumda epey aldim canim oglumdanda vardi zaten. Tulum biyere giderken tercih ediyorum evdeyken pijama takimi dha rahat bence surekli bez degistircez zaten
Doktora gitmemek erken dogumun önüne gecebiliyor mu peki? Hani kanıtlanmış bir yöntemse erken doğum riski olan bir arkadaşım var ona da tavsiye edicem gitmemesini o yuzden.
Tabiki erken dogumu engellemiyo benim gitmeme sebebim yine preeklampsi cikarsa yapcak bisey yok beklicem bosuna morelimi bozmak istemedigim icin gitmedm. Kimseye tavsiye etmiyorum tbi
hurma ve lahanada cok sutcyapiyo canim. Ben ilk dogumumda sabah ac karnina hurma yiyodum bide ustune su iciyodum bi kac saate goguslerim sizlamaya basliyodu

Selam kızlar, bayaadır girmiyodum, bakayım dedim, yeni arkadaşlar katılmış konuya. Umarım herkes iyiydir. Bebişlere kavuşmaya az kaldı. Alacaklarım bitti çok şükür. Hastane çantasını hazırlayacağım da pek üşeniyorum günlerdir.

ben de tiny love aldım. Cok da beğenerek aldım. ama içi çok sert geldi bana. özellikle ilk bir kaç ay içine bir şey koymadan yatıramam. Mümkünse önce bi kontrol ederek al.

o kasılmalar hepimizde var canım. doktorun tavsiyesine uyup tabili al magnezyumunu. bende 28. hafta gibi başlamıştı, cok fazla olunca magnezyum serumu almıstım ve rahatlamıştı. en son kontrole gittiğimde doktorum, düzenli aralıklarla olursa (10 dakikadan az ve sürekli) ve iki saat devam ederse gel bakalım dedi.

öyle normal herkesde olan kasılmalar, korkulacak bir şey değil merak etme.

Kızlar bebeşin kıyafetlerini hangi deterjanla yıkadınız ya da yıkıycaksınız ?
Dalan roxi ve uni baby aldim. Ilk yikamami uni baby ile yaptım ama sonucta leke yok birsey yok temiz olmasi dogal sonrasinda ikisinide kullanilmis camasirda deneyecegim ancak dalan roxi agir basiyor onu kullanacagim sanirim cok olumlu yorumlar var.

Sağ kaburgada benim oğlum da. Resmen delipgeciyor arada çalışır raporunu aldım bugün ise devam :) tansiyona dikkat et tuzu kes tamamen
ben hiç tuz meraklısı değilim aslında yemeklerimde eskiden beri hep tuzsuz olur ama iş yerimde yemekhane nasıl yapıyosa öyle yemek zorundayım. tuzlu bulduklarımı yemiyorum ama tuzsuz yemek gibi bir lüksüm yok.

merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı.doktor suyunun azaldığını böyle giderse 36 haftanın bitiminde bebeği alacaklarını söyledi.bugün 34+0 2.270 dedi.birazcık küçük dedi 2.400 olması gerekirdi film dedi.bana da dua edin ağlamaktan bi hal oldum.biliyorum Bebek artık riskli dönemi atlattı sayılır ama biraz küçük doğacak sanırım

matmazel_matmazel bende moms Green (yeşil anne) aldım deterjanlar hem kokusuz hem doğal sertifikalarını var zararsız olduğuna dair bana güven verdi. Bebeğin ilk 3 aylıklarını yıkadım henüz ütüleyemedim tembellikten. nur_84 senin gibi beşiğin içine yığdım öyle duruyorlar

ne marifetli hatunlar var ya bende öreyim oğluma birşeyler diyorum ama baştan anlattım. anan beceriksiz artık yamuk yumuk idare edecen dedim.
Sen yapta zamanla düzelir benim ilk ördüklerim öyle komikki ama giydiririm biri dar uzun biri minicik sanki oyuncak bebek giyecek. Halada acemiyim ama son ördüklerim daha iyi görünüyor.

ağlama canım. 36 hafta çok küçük bir hafta değil tamam erken doğması kötü birşey ama yinede ağlayarak bebeğini strese sokma. birde suyu artıran şeyler vardır. bol bol su iç dinlen kendini de hırpalama canım. belki artar tekrar suyun

Sen yapta zamanla düzelir benim ilk ördüklerim öyle komikki ama giydiririm biri dar uzun biri minicik sanki oyuncak bebek giyecek. Halada acemiyim ama son ördüklerim daha iyi görünüyor.
öreceğim bende birşeyler ama neye niyet neye kısmet. hırka diye başlarım battaniyeye mi benzer bilemiyorum.

Neden agliyorsun kendinide bebeginide uzuyorsun hicte kucuk degil bebegin benim 3 yegenimde normal haftasinda bile 2.5 kilo altinda dogdu. Artik gunde 40gr almaya basladilar yaklasik olarak 2 haftada dahada büyürler lutfen kendini uzme herseyin yolunda gideceğine inan.

Dualarımız sana ve hepimize canım. inşallah toparlar en yakında kendini

biraz tahin pekmez ye , avokado , muz , süt , her gün olmasada gün aşırı yumurta ye , et ve balık daha sık
tüket , portakal mandalina suyu iç kendin sık tabikii , 1-2 haftada fark yaratır canım ,

ben dalan roxy aldım ama henüz yıkamadım. sadece çok güzel kokuyor onu diyebilirim. banyom mis gibi kokuyor sayesinde.
Dalan roxy, hacışakir ve dalini çok duyuyorum. dalan roxy biraz daha çok kullanılıo gibi. kendim olsa coktan bi tane almıstım ama bebiş olunca cok detaycı oldum ben galiba :)

kızlar ,

burada daha önce bi arkadas mama konularında araştırma yapmıştı , şuan aradım bulamadım cok geride kaldı
hastanede ilk gün için yanımda bir tane bulunsun istiyorum , okudugum yorumlara göre hipp organic combiotic almayı düşünüyorum . gecen yıl normal dogum yapan arkadasımın bebegine hastanede hemen mama vermişlerdi bebek
sarılık olmamıştı 35 haftalık dogmasına ragmen .

o yüzden normal mi sezaryan mi olacağı son ana kadar belli olmuyor , yanımda bir tane bulunsun istiyorum .
sizler neler aldınız ya da alacaksınız ?

Aslıcığım üzme kendini canım bol su ve havuç suyu bebeğin suyunu arttırıyor diye okudum hep canım brslenme olarak da en çok muz öneriyorlardı diğer topiklerde hatta bazıları muzu kesmiş bebekleri önden gidip normal doğum yapamayacağız diye bunun dışında bu haftalardan itibaren en çok kalsiyum ve demire ihtiyaçları varmış süt zaten kilo da aldırıyor süt ürünleri ve proteine yönel canım bunların dışında ceviz pekmez kaşar da kilo aldırıyormuş.... sıkma canını bence bebeğin zamanında ve 3 kilo üzeri doğacak bak görürsün...(bu arada yine internetten okuduğu kadarıyla amniyon sıvısı 32. haftada maksimuma ulaşıyor sonra azalmaya başlıyormuş)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…