Son adet tarihin nedir canimBizim de beklenen 13 u dr 1 hafta önce aliriz diyince 7 si uygun olur mu dedim, tarih guzel diye olur dedi ama sonra ctesi olmasi kafami karıştırdi. Allah korusun bi terslik olsa acil ameliyat gerekse ctesi sorun olabilir diye düşünüp 6 si cumaya karar verdik gibi
canım ben son adet tarihine göre yaptım takvimi. Banada 1 hafta önden gidio belki aralık sonu ocak başı olabilir dedi . bebeğin gelişimine göre değerlendirio.Kızlar burdaki hamile takviminizi USG beklenen doğum tarihe göremi yaziyorsunuz yoksa son adet tarihine göremi yada bebeğin haftası adet tarihinize göre aynı haftada uyumlumu gidiyor .benim ki mesela USG de 15 16 ocak yazıyor ama son adet tarihine göre ise 26 ocak diyor ,ama adet tarihine gore 30 hafta olacaksa dr kontrllunde 32. Hafta diyor.dr haftasına göre boy kilo olarakmi bu tarihi veriyor USG de .
Günaydın :)
Bebek şekeri degil de isme özel çikolatalardan yaptıracağım ben
şekerlere ne kadar uğraşılsa da atılıyor açıkcası
Hediyelik olarak da lavanta kesesi ve kolonya şisesi hazırlıyorum ekledim fotoları bunlar gibi olacak
ben kayıt felan yaptırmadım gitsem bir sıkıntı olur mu ki:) konuları hoşuma gitti..doktorlarda iyi..arkadaşlar günaydın :) bizimde perşembe kontrol vardı 2500 kilo 45 cm olmuş benim oğlum :) Doktor normal olacak gibi dedi inşallah öle olur:) Ankaradaki arkadaşlar biraz geç oldu ama green park otelde seminer var doğumla alakalı. bu gün saat 2 de:) Ben katılmayı düşünüorum bakalım yararlı olur umarım :)
Canım ben bebepin çantasıyla kendi çantamı ayrı hazırlamayı düşünüyorum birbirine karışmasın kolaylık olsun diye. koymayı düşündüklerim de şu şekilde:Gunaydin kzlar. Hastane icin hazirladiginkz cantaya neler koydunuz yada koycaksiniz ben hazirlicamda
Maşallah canım bebeğine kaç kafta kaç günlükken bu ölçüler acaba gayet güzel kilosu boyu...arkadaşlar günaydın :) bizimde perşembe kontrol vardı 2500 kilo 45 cm olmuş benim oğlum :) Doktor normal olacak gibi dedi inşallah öle olur:) Ankaradaki arkadaşlar biraz geç oldu ama green park otelde seminer var doğumla alakalı. bu gün saat 2 de:) Ben katılmayı düşünüorum bakalım yararlı olur umarım :)
arkadaşlar günaydın :) bizimde perşembe kontrol vardı 2500 kilo 45 cm olmuş benim oğlum :) Doktor normal olacak gibi dedi inşallah öle olur:) Ankaradaki arkadaşlar biraz geç oldu ama green park otelde seminer var doğumla alakalı. bu gün saat 2 de:) Ben katılmayı düşünüorum bakalım yararlı olur umarım :)
Bebeğe penye yelek 2 adet (aklıma geldikçe güncelliyorum :))Canım ben bebepin çantasıyla kendi çantamı ayrı hazırlamayı düşünüyorum birbirine karışmasın kolaylık olsun diye. koymayı düşündüklerim de şu şekilde:
Kendi çantama
* pijama takımı 2 adet (sezeryanda gecelik kullanılmıyor pek ilk doğumda da kullanmamıştım)
*terlik 2 adet (biri ev terliği diğeri plastik)
*atlet 2-3 adet
*külot 2-3 adet
*sütyen 2 adet
*hırka-yelek
*çorap 2-3 çift
*depent-orkid
*kağut havlu-peçete
*normal havlu 2-3 adet
*emzirme yastığı (sezeryanda eğilmek bükülmek ölüm yaradan dolayı ilkinde çok zorlandım o yüzden bunda mutlaka götürmeyi düşünüyorum)
Bebeğin çantasına
*hastane çıkışı 1 adet (8 li)
*penye tulum 2 adet
*altüst takım 1 adet
*alt pijama 2 adet
*çıtçıtlı body 2 adet
*şapka 2 adet
*eldiven 1-2 adet
*çorap 3-4 adet
*ağız mendili 2-3 adet
*battaniye 3 adet (1 peluş 2 penye)
*alt açma örtüsü
*biberon
*bez 15 adet
*ıslak mendil 1 paket
*pişik kremi
*pudra
Bunların dışında çatal kaşık bardak hurma tahin helvası komposto almayı düşünüyorum... ev hastaneye 5 dk uzaklıkta yetmeyen bişey olursa alınıp gelinir sütüm yine hemen gelmezse mamayı da hast. nin karşısında eczane var hemen alınabilir diye almadım...
Şimdilik aklımda olanlar bunlar...
Adet tarihine gore hesapla canim.benimde ilk hamileligimde usg de 2_3 hafta onde giderdi erken doguracam zannettim tam gunumde dogurdumKızlar burdaki hamile takviminizi USG beklenen doğum tarihe göremi yaziyorsunuz yoksa son adet tarihine göremi yada bebeğin haftası adet tarihinize göre aynı haftada uyumlumu gidiyor .benim ki mesela USG de 15 16 ocak yazıyor ama son adet tarihine göre ise 26 ocak diyor ,ama adet tarihine gore 30 hafta olacaksa dr kontrllunde 32. Hafta diyor.dr haftasına göre boy kilo olarakmi bu tarihi veriyor USG de .
Bende bohcalar seklinde hazirliyip tek cantaya koyuyorum bohcalarin uzerinede not yaziyom anne icin bebek icin diye bebegin kiyafetlerini istiyorlarlar bohcayla gonderiyorum.dun yikamaya basladim bir kac gune cantam hazir olurBebeğe penye yelek 2 adet (aklıma geldikçe güncelliyorum :))
Ben de dolabını bekliyorum gelir gelmez yıkayıp ütüleyip yerleştireceğim zaman daraldıkça stres yapıyorum 38 de alırsa 40 günüm falan kalmış oluyor o da sayılı gün çabuk geçer gibime geliyor...Bende bohcalar seklinde hazirliyip tek cantaya koyuyorum bohcalarin uzerinede not yaziyom anne icin bebek icin diye bebegin kiyafetlerini istiyorlarlar bohcayla gonderiyorum.dun yikamaya basladim bir kac gune cantam hazir olur
Kac gun kalcaksnz hastanede ben bi gun kalicam bana biraz fazla gibi geldi tabi kalincak gunede bagli. Bende sezeryan olcamCanım ben bebepin çantasıyla kendi çantamı ayrı hazırlamayı düşünüyorum birbirine karışmasın kolaylık olsun diye. koymayı düşündüklerim de şu şekilde:
Kendi çantama
* pijama takımı 2 adet (sezeryanda gecelik kullanılmıyor pek ilk doğumda da kullanmamıştım)
*terlik 2 adet (biri ev terliği diğeri plastik)
*atlet 2-3 adet
*külot 2-3 adet
*sütyen 2 adet
*hırka-yelek
*çorap 2-3 çift
*depent-orkid
*kağut havlu-peçete
*normal havlu 2-3 adet
*emzirme yastığı (sezeryanda eğilmek bükülmek ölüm yaradan dolayı ilkinde çok zorlandım o yüzden bunda mutlaka götürmeyi düşünüyorum)
Bebeğin çantasına
*hastane çıkışı 1 adet (8 li)
*penye tulum 2 adet
*altüst takım 1 adet
*alt pijama 2 adet
*çıtçıtlı body 2 adet
*şapka 2 adet
*eldiven 1-2 adet
*çorap 3-4 adet
*ağız mendili 2-3 adet
*battaniye 3 adet (1 peluş 2 penye)
*alt açma örtüsü
*biberon
*bez 15 adet
*ıslak mendil 1 paket
*pişik kremi
*pudra
Bunların dışında çatal kaşık bardak hurma tahin helvası komposto almayı düşünüyorum... ev hastaneye 5 dk uzaklıkta yetmeyen bişey olursa alınıp gelinir sütüm yine hemen gelmezse mamayı da hast. nin karşısında eczane var hemen alınabilir diye almadım...
Şimdilik aklımda olanlar bunlar...
İlk doğumda 1 gece kaldım 8 yıl önce şimdi hep 2 gece diye duyuyorum bir de yedek olsun diye fazla düşündüm elimizin altında hazır olur diğer topiklerde okudum kasım ve aralık annelerinde bebekler çok kirletiyormuş (çiş kusmuk kaka) o yüzden normalin 2 katı düşündüm canımKac gun kalcaksnz hastanede ben bi gun kalicam bana biraz fazla gibi geldi tabi kalincak gunede bagli. Bende sezeryan olcam
Evet benim oglum cok kusuyodu. Neyse bende seninko gibo yapm ozaman. Fazladan zarar gelmez :)İlk doğumda 1 gece kaldım 8 yıl önce şimdi hep 2 gece diye duyuyorum bir de yedek olsun diye fazla düşündüm elimizin altında hazır olur diğer topiklerde okudum kasım ve aralık annelerinde bebekler çok kirletiyormuş (çiş kusmuk kaka) o yüzden normalin 2 katı düşündüm canım
Bide hastane cikisinda tek alt pijama oluyo ya usur mu acaba bebek. Hani istiyolar ya bebegin kiyafetlerini ozaman 2 pijamami koysam ust uste giydirsinler diye dusunuyorum usumesin diyeİlk doğumda 1 gece kaldım 8 yıl önce şimdi hep 2 gece diye duyuyorum bir de yedek olsun diye fazla düşündüm elimizin altında hazır olur diğer topiklerde okudum kasım ve aralık annelerinde bebekler çok kirletiyormuş (çiş kusmuk kaka) o yüzden normalin 2 katı düşündüm canım
Ay çok tatlı anlatmışsın :) heralde en sevdikleri şey kaburgaya ayak sokmak :) benim yaramaz kızımda öyle burası benim havalarında :)Sizin minnaklarda çok hareketli mi:) bugün tam 32+0 iz tam 32 haftalık olduk ammaaaa gel gelelim benim oğul azıttı poposu başı ayrı oynuyor, çok sakin bir bebekti son 1 haftadır çok hareketli nedense bir türlü çözemedim nedenini :))) hiç durmuyor sol tarafa kurmuş mekanını sağ kaburgamida ittiriyor:))) yerini genişletiyor sanırım şişko :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?