2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Son adet tarihin nedir canim

Kızlar burdaki hamile takviminizi USG beklenen doğum tarihe göremi yaziyorsunuz yoksa son adet tarihine göremi yada bebeğin haftası adet tarihinize göre aynı haftada uyumlumu gidiyor .benim ki mesela USG de 15 16 ocak yazıyor ama son adet tarihine göre ise 26 ocak diyor ,ama adet tarihine gore 30 hafta olacaksa dr kontrllunde 32. Hafta diyor.dr haftasına göre boy kilo olarakmi bu tarihi veriyor USG de .

canım ben son adet tarihine göre yaptım takvimi. Banada 1 hafta önden gidio belki aralık sonu ocak başı olabilir dedi . bebeğin gelişimine göre değerlendirio.

Gunaydin kzlar. Hastane icin hazirladiginkz cantaya neler koydunuz yada koycaksiniz ben hazirlicamda

ben kayıt felan yaptırmadım gitsem bir sıkıntı olur mu ki:) konuları hoşuma gitti..doktorlarda iyi..

Gunaydin kzlar. Hastane icin hazirladiginkz cantaya neler koydunuz yada koycaksiniz ben hazirlicamda
Canım ben bebepin çantasıyla kendi çantamı ayrı hazırlamayı düşünüyorum birbirine karışmasın kolaylık olsun diye. koymayı düşündüklerim de şu şekilde:
Kendi çantama
* pijama takımı 2 adet (sezeryanda gecelik kullanılmıyor pek ilk doğumda da kullanmamıştım)
*terlik 2 adet (biri ev terliği diğeri plastik)
*atlet 2-3 adet
*külot 2-3 adet
*sütyen 2 adet
*hırka-yelek
*çorap 2-3 çift
*depent-orkid
*kağut havlu-peçete
*normal havlu 2-3 adet
*emzirme yastığı (sezeryanda eğilmek bükülmek ölüm yaradan dolayı ilkinde çok zorlandım o yüzden bunda mutlaka götürmeyi düşünüyorum)
Bebeğin çantasına
*hastane çıkışı 1 adet (8 li)
*penye tulum 2 adet
*altüst takım 1 adet
*alt pijama 2 adet
*çıtçıtlı body 2 adet
*şapka 2 adet
*eldiven 1-2 adet
*çorap 3-4 adet
*ağız mendili 2-3 adet
*battaniye 3 adet (1 peluş 2 penye)
*alt açma örtüsü
*biberon
*bez 15 adet
*ıslak mendil 1 paket
*pişik kremi
*pudra
Bunların dışında çatal kaşık bardak hurma tahin helvası komposto almayı düşünüyorum... ev hastaneye 5 dk uzaklıkta yetmeyen bişey olursa alınıp gelinir sütüm yine hemen gelmezse mamayı da hast. nin karşısında eczane var hemen alınabilir diye almadım...
Şimdilik aklımda olanlar bunlar...

Son düzenleme:
Maşallah canım bebeğine kaç kafta kaç günlükken bu ölçüler acaba gayet güzel kilosu boyu...

Aramizda 1 gun var .Benmde bu hafta 33+5 te 2400 46 cm idi.dr haftası ıle uyumll dedi ama usg tarihim 08.01.2016 yazıyor . geri mi kalmış acaba

Bebeğe penye yelek 2 adet (aklıma geldikçe güncelliyorum :))

Adet tarihine gore hesapla canim.benimde ilk hamileligimde usg de 2_3 hafta onde giderdi erken doguracam zannettim tam gunumde dogurdum

Bebeğe penye yelek 2 adet (aklıma geldikçe güncelliyorum :))
Bende bohcalar seklinde hazirliyip tek cantaya koyuyorum bohcalarin uzerinede not yaziyom anne icin bebek icin diye bebegin kiyafetlerini istiyorlarlar bohcayla gonderiyorum.dun yikamaya basladim bir kac gune cantam hazir olur

İlk sayfada @bugza hastane cantasi icin gerekli olan esyalar listesi yapmisti. Ordan da kontrol edebilirsiniz. O listede eksikler varsa ekleme yapmak icin de bugzayi etiketleyin ki kimse kacirmasin ya da sayfa sayfa aramayalim acaba ne vardi ki diye

Çantada kendi esyalarimi hazirladim, ogulcugumunkiler kaldi. Bu hafta da umarim onu halledebilirim.

Bende bohcalar seklinde hazirliyip tek cantaya koyuyorum bohcalarin uzerinede not yaziyom anne icin bebek icin diye bebegin kiyafetlerini istiyorlarlar bohcayla gonderiyorum.dun yikamaya basladim bir kac gune cantam hazir olur
Ben de dolabını bekliyorum gelir gelmez yıkayıp ütüleyip yerleştireceğim zaman daraldıkça stres yapıyorum 38 de alırsa 40 günüm falan kalmış oluyor o da sayılı gün çabuk geçer gibime geliyor...

Kac gun kalcaksnz hastanede ben bi gun kalicam bana biraz fazla gibi geldi tabi kalincak gunede bagli. Bende sezeryan olcam

Kac gun kalcaksnz hastanede ben bi gun kalicam bana biraz fazla gibi geldi tabi kalincak gunede bagli. Bende sezeryan olcam
İlk doğumda 1 gece kaldım 8 yıl önce şimdi hep 2 gece diye duyuyorum bir de yedek olsun diye fazla düşündüm elimizin altında hazır olur diğer topiklerde okudum kasım ve aralık annelerinde bebekler çok kirletiyormuş (çiş kusmuk kaka) o yüzden normalin 2 katı düşündüm canım

Evet benim oglum cok kusuyodu. Neyse bende seninko gibo yapm ozaman. Fazladan zarar gelmez :)

Bide hastane cikisinda tek alt pijama oluyo ya usur mu acaba bebek. Hani istiyolar ya bebegin kiyafetlerini ozaman 2 pijamami koysam ust uste giydirsinler diye dusunuyorum usumesin diye

Sizin minnaklarda çok hareketli mi:) bugün tam 32+0 iz tam 32 haftalık olduk ammaaaa gel gelelim benim oğul azıttı poposu başı ayrı oynuyor, çok sakin bir bebekti son 1 haftadır çok hareketli nedense bir türlü çözemedim nedenini :))) hiç durmuyor sol tarafa kurmuş mekanını sağ kaburgamida ittiriyor:))) yerini genişletiyor sanırım şişko :)))

Ay çok tatlı anlatmışsın :) heralde en sevdikleri şey kaburgaya ayak sokmak :) benim yaramaz kızımda öyle burası benim havalarında :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…