2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bide hastane cikisinda tek alt pijama oluyo ya usur mu acaba bebek. Hani istiyolar ya bebegin kiyafetlerini ozaman 2 pijamami koysam ust uste giydirsinler diye dusunuyorum usumesin diye
Aynen tek altla üşür diye extra 2 tane daha alt yazdım ben de...üstünde zıbın, tulum/pijama üstü, yelek 3 kat olacak üşümez de altına da 2 giydirmek lazım...

Bide hastane cikisinda tek alt pijama oluyo ya usur mu acaba bebek. Hani istiyolar ya bebegin kiyafetlerini ozaman 2 pijamami koysam ust uste giydirsinler diye dusunuyorum usumesin diye
Benim hastane çıkışı 8 li:
Çıtçıtlı body (zıbın)
Tulum
Pijama takımı
Şapka
Eldiven
Önlük
Yelek var canım

Aynen tek altla üşür diye extra 2 tane daha alt yazdım ben de...üstünde zıbın, tulum/pijama üstü, yelek 3 kat olacak üşümez de altına da 2 giydirmek lazım...
Bende hemsirelere verirken 2 pijama verm ozaman bide soylim ikisinide giydirin diye :)

Benim hastane çıkışı 8 li:
Çıtçıtlı body (zıbın)
Tulum
Pijama takımı
Şapka
Eldiven
Önlük
Yelek var canım
Benimkinde
Battaniye
Kisa kollu zibin (ben uzun kollu koydum onun yerine)
Pijama takimi
Eldiven
Sapka
Yelek
Bide iclik dedikleri ince bezden bise varya ondan var onu koymadim tulum giycek diye. Bunlari takim olarak koydum
Bide
1 pijama takimi
1 orme yelek
2 corap
2 eldiven
2 zibin
1 pijama alti koydum
Yeter mi

Ben kizimda tek vermistim. O sira baygin oldugum icin hatirlayamiyorum ama kayinvalidemin anlattigina göre odaya getirdiklerinde kizim oldukca kirliymis:)
Oylesine bir siliverip giydirmisler sanirim.
Kayinvalidem ilik suyla temizlemis, hatta o agiz mendillerini hep attim diyor. Kiyafetleri de cikarip yenilerini giydirmis.
Yine oyle olursa diye ben yine tek kat veririm nasilsa battaniyeye sariyorlar.
Odada guzelce silip daha derli toplu giydirirler.

Bildigim kadariyla bebekleri yikamiyolar zaten o bizim kir dedigimiz sey bebeklere faydaliymis. Gorumcem dogum yaptignda hemsire oyle demisti o yizden yikamiyoruz diye

Benim hastane çıkışı+2 tulum+1 takım+2 alt toplamda 5 kez giyebilecek şekilde oluyor sen bilirsin evin yakınsa arabada varsa evden de getirilebilir canım bazıları da çok götürüp yük etmeyin öylece eve geri geliyor diyor ben tedarkli olayım da eve geri gelirse gelsin diye garanticiyim biraz :))

Aynen canım bilerek yıkamıyorlar çünkü o derideki verniks tabakası çok yararlı çocuğun hem vücut ısısına hem de mikrop kapmaması için koruyucu bir tabaka adeta...

Bildigim kadariyla bebekleri yikamiyolar zaten o bizim kir dedigimiz sey bebeklere faydaliymis. Gorumcem dogum yaptignda hemsire oyle demisti o yizden yikamiyoruz diye
Yikamiyorlar zaten ama eninde sonunda temizlenmeyecek mi ben hic oyle bebek görmedim. Odaya geldiginde göz yuvalari kafadi falan kapkaraydi dedi kayinvalidem. Yikamadik zaten ama ilik suyla sildi hastanede.

Yikamiyorlar zaten ama eninde sonunda temizlenmeyecek mi ben hic oyle bebek görmedim. Odaya geldiginde göz yuvalari kafadi falan kapkaraydi dedi kayinvalidem. Yikamadik zaten ama ilik suyla sildi hastanede.

Evim yakin canim arabayla 5 dkk bende fazla yuk olmasin diye az koyim diyorum ama bilemedim smdi :)
beyaz bi tabaka oluyo canim omu silmiyolar kanlari falan temizliyolar tabiki.

Aynen canım bilerek yıkamıyorlar çünkü o derideki verniks tabakası çok yararlı çocuğun hem vücut ısısına hem de mikrop kapmaması için koruyucu bir tabaka adeta...
Tabakadan kasit ne bilmiyorum da kulaklari gozleri simsiyahti dedi bana kayinvalidem. O sekilde tutulmaz ki eninde sonunda silinecek. O sebeple kiyafetleri falan kirliydi cikarip temizleyip yenilerini giydirdim dedi bana.

Bence sorun olmaz yaşını söylerken bir kaç gün için büyük söylemez 2017li gibi söylesin bizimkiler napalım :))

Ben adetlerim düzensiz olduğu için ve son adet tarihimle usg arasında nerdeyse 3 hafta olduğu için ilk usg ye göre yapmıştım
sonrasında hep ileri gözüktü aslında ama değiştirmedim takvimi
Ultrason cihazı belli kriterlere göre hafta söylüyor sanırım sadece boy kilo degil

Doktorların tecrübe ve bakış açıları farklı farklı gerçekten. İlk hamilelikte kolay kolay dönmez dedi bu vakitten sonra. Beni şaşırtan çok net artık dönmez diyip sezaryen tarihi vermesi oldu. Bekleyelim vs bile demedi. Tabi herşeyden önce sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi önemli. Bir doktor buldum inşallah bir de ona danışabilirim. Hepimiz mutlu mesut sağlıkla kavuşalım inşallah

Kızlar destekli emzirme sütyeni alan oldu mu aranızda ?
Evde sütyensiz gezilir de dışarda süngersiz olanlar kötü durur gibi
Hangi markadan aldınız ? Bir beden büyük mü alınmalı acaba ?
Canım benim vardı büyük almadım o yüzden destekli değil normal ilk doğumda takmamıştım bile atlet ve pijama... büyük beden almakta fayda var süt inince tam 2 katına çıkıyor memikler...

Arkadaslar yeni.aldiginiz.bebek kiyafetlerini nasil yikadiniz benim bazilari polar bazilari penye ,polar ve penyeleri ayirsam mi,kirmizi ve renkli citcitlilar var beyazlari boyar mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…