2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canim ben ilk dogumumda sezeryana girdigimde 5dakikada bir sancim vardi. Ama sutum dogumdan 4 gun sonra geldi.
Kuzenimin planli sezeryandi erken yapildi ama dogumdan bile once geldi onun.
O konuya cok takilma, sut psikolojiyle alakali elbet gelir.
Ben cok yikim yasadim mesela sut goremeyince,nerdeyse hastane koridorinda bagirmadigim kaldi sutum gelmedi benim diye. Herkesi arayip soruyordum ama acemilik iste, cok moralim bozulmustu ve bence o da tetikledi.
Bebek karninda durabildigi kadar dursun bu cok onemli, ama kendini sute sartlandirma. Bebegin emdikce gelecek insallah.

yok canım ben dusunmuyorum o yuzdem hıc de arastırmadım.gecen hastaneyle görustum suıt oda dısındakı odalara masa bıle vermıyolarmıs ve bıtane suıt o da varmıs sadece.

Hımmm tecrübeyle sabit yani :) biraz da konuşarak ikna etmeye çalışayım bari :) Doktorlarıın yaklaşımları farklı farklı olabiliyor hakikaten. Popo altına yastık koymayı denedim şimdiye dek sadece günde bir kez yapabiliyorum belimi çok ağrıtmayayım diye. Artırmayı deneyeyim.

Evet bebeği döndüren doktorlar ve hatta eski insanlardan tecrübeli teyzeler vs var bana söylüyorlar ancak ben de senin gibi ısınamadım bu fikre, böyle birseye cesaret edemem. Çok büyük bencillik olur. Kaldı ki bizde öyle bir doktor yok bildiğim kadarıyla. Doktor bana her kontrolde amniyon sıvı miktarının çok iyi olduğunu söylüyor. Yanılma payları ne kadar acaba. Bi arkadaşıma ise doktor sıvının az olduğunu söylemişti hatta uzun müddet çok gerildi bu nedenle ama bebeği dönmüştü normal de doğdu. Kordon kısalığını bilmiyorum ama olabilir. Kordon hep yüzünü kapattı benim ponçiğimin yüzünü göremedik hiç. kim bilir belkide kısa ve orada kalıverdi
Süt konusunu ben de çok kafama takıyorum kendimi gelecek sorun olmayacak diye telkin etmeye çalışsam da alt beyinden sinsi olumsuz soru işaretleri akıyor Bebek emmezse ve hastanede de çok durmazsak diye elektrikli pompa da aldım. Gerçi bebek etmeden bu cihazları kullanmak göğsü çok zedeliyor şeklinde yorumlar okudum. Biberon bulunduracağım yanımda ama kaşık ya da şırınga vb ile verilmesini talep edeceğim ilk olarak. İnşallah çok gerek olmaz bunlafa hızla sütümüz gelir.

Sağol canım bilgiler için inşallah iyi oluyordur her gün serum alıyorum pazartesi tekrar kontrol var bakalım ne olacak
Alınacak kalmadı da yerleştirmeler düzenlemeler bitiremiyorum bi türlü ama az kaldı artık
Dediğin gibi beslenmeme daha çok dikkat eder oldum hakkımızda hayırlısı diyorum artık erken alcam derse de üzülmüyorum içerde susuz napıyor diye düşünmektense gözümün önünde olsun demeye başladım :)

yok canım ben dusunmuyorum o yuzdem hıc de arastırmadım.gecen hastaneyle görustum suıt oda dısındakı odalara masa bıle vermıyolarmıs ve bıtane suıt o da varmıs sadece.
Hangi hastaneydi seninki ?
Ben daha önce kanamadan dolayı yattığım için odalarını görmüştüm masa yoktu bizimkinde de. ayrıca suit odaları var mı diye hiç sormadım konuşmak lazım aslında artık.
Ama hastanenin kendi fotoğrafçısı olsa direk anlaşsabilsek çok isterdim internette bulamadım burda da bilen tanıdık birileri yok artık eşim yada arkadaşım çekecek :)

Çok da yorma tabi kendini ya döneceği varsa illa ki kendi kendine de döner ama artık hayırlısı diyorum
ben dönsün diye uğraştım şimdi de suyu az çıktı yani ben normal istiyorum dogumu ama benimki sanki sezeryana doğru gidiyormuş gibi :))
ne olacağı belli olmuyor rahat olup beklemek gerekiyor sanırım

kızlar bişey sorcam..hazır kundaklar oluyor ya onlardan aldınız mı? ben almadım daha alıp almama konusunda kararsızım..bazısı kundak yapmak faydalı bazısı zararlı diyor..sizler naptınız?
Bence pazen örtülerini Müslin bezlerini yarım kundak olacak şekilde kapatabiliriz ya ayrıca kundak almaya gerek Yok sıkı sıkı sarmayız da uyurken korkup uyanmasın diye koruyacak şekilde kapatırız onlarla

Ben de izledim o videoları çok ilginç aslında ne kadar kolay yapıyorlar gibi duruyor ama cesaret işi :)
Biraz akışına bırakmak lazım sanırım hayırlısı ne şekildeyse öyle olsun zorlasan da olmuyor bazı şeyler
Emzirme ile ilgili bi şeyler okudum. İlk 10 gün emzik vermeyin hep anne memesinde olsun sütü-mamayı da biberonla vermeyin kaşık yada şırınga kullanın diyorlar sütü artıran en önemli şeyin emzirmek olacağı yazıyor yılmadan yıkılmadan süt gelsin gelmesin emzircez zaten bebeklerin emmekteki tek amaçları doymak degil anneyi hissediyorlar güven duyuyorlar e bizim de ihtiyacımız onlara yakın olmak :) inşallah bolca sütümüz gelir olumlu düşünelim :)

Ama hastanenin kendi fotoğrafçısı olsa direk anlaşsabilsek çok isterdim internette bulamadım burda da bilen tanıdık birileri yok artık eşim yada arkadaşım çekecek :)
https://www.instagram.com/esra.nalbantoglu/ bu adrese bir bakın, düğün ve doğum fotoğrafları çekiyor; her ile geliyor. Düğün için çok istemiştim de nasip olmamıştı. Fotoğrafları bana anlamlı geliyor.

Süt arttıran içecekleri içmeye şimdiden başlasak doğrum sonrası süt için bir faydası olur mu acaba?
Sut arttirab icecekler degilde sutu arttiran normal zamandada yedigimiz seylwri daha cok tuketebiliriz bence caylari falan son 10 gun icerz diye dusunuyorm

Slm kızlar nasılsınız ?umarım herkes iyidir. De bu gün doğum tarihi belirledi 4 ocak gibi görünüyor bir aksilik olmazsa :) çok heyecanlıyımmmmm
Bu arada ebebekte Ateş ölçerler indirime girmiş. Alan arkadaşlar hangi modeli almıştı?

merhaab ben 6 serisinden almistim, okudugum yorumlarda 3 serisi kesinlikle tavsiye edilmemisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…