gıttı canım 35.ncı haftada gttım bıde haftaya var randevm cok sükür bı sıkıntı olmadıkargasa canım bu arada coraspin i 32. haftada kestikten sonra kontrole gittin mi? Her şey yolunda değil mi? Benim doktor onu da kestirmediği için erken kesersem sorun olurmuş gibi düşünüyordum hep.
Teyzemin 4.sezeryan ameliyatında gördüm canım,genel anestezinin etkisini. Bebekten yarım saat sonra geldi. Kendindeydi konuşuyordu. Bir de fazla vermişler teyzeme ve yaşı da 40tı. Çok şükür sıkıntı olmadı. Ama belki daha kısa sürede kendine gelecekti fazla vermeseler. Anestezi uzmanını iyi araştırmak gerek.Genel sezeryanı genel yapınca anne ne kadar sürede ayılıyor bilgisi olan var mı? etraftakiler çok kafa karıştırıyor gerçekten geneli düşünmezken aklıma düştü
:)Aralık annelerin okudumda biraz korktum ki ilk doğumum değil :)
Ben kullanmayacagim. yan yatis yastigi aldim onu deneyecegimKızlar bebeklerinize yastık kullanacak misiniz. nasıl birşey almalıyız kafam karıştı.
Bana hic bise iyi gelmiyo yaılık süt ve yastığı dik koyarak yatmak bana iyi geliyor canım..bide yatağa girmeden önce koltuk da bir sağa bir sola dönerek yatıyorum..bebek pozisyonunu değiştiriyor galiba..o zamanda ağrı hafifliyor biraz..
bende onu merak ediyorum. Ilkinde devlette oldugum icin anlamadim ne kdr uyudugumu ne zmn sezeryana alindm ne zmn ciktim haberim yoktu. Bilen varsa soyler heralde olmadi ben dr a sorcam bu gidisimdeGenel sezeryanı genel yapınca anne ne kadar sürede ayılıyor bilgisi olan var mı? etraftakiler çok kafa karıştırıyor gerçekten geneli düşünmezken aklıma düştü
Bende coraspirini 31. Haftada biraktim bebegin kalbine zarr bırakıldıktan sonra hiç bir sorun yaşamadımKızlar bu arada pıhtılaşması olup coraspin kullananlar doktor bana 30. Haftamda bıraktırdı 30-32 gibi bırakılması gerekmiş bebeğin kalbine ilet haftalarda zararlıymış bilginize
Maasallah bebişe :) bizimki ne zaman bıraktıracak bakalım.gıttı canım 35.ncı haftada gttım bıde haftaya var randevm cok sükür bı sıkıntı olmadı
diasmin minnie_mel kargasa kızlar hepiniz 32 de coraspini bırakmışsınız benim doktor niye devam ettiriyo yaa? Aklıma takıldı şimdi. Yarın mesaj atıp sorayım doktora.
Çok güzelmiş hepsi var setin içinde istersen böyle al ben tek tek kendim aldım
10 parça olan da var 5li 6lı olanlarda var aldıklarımda tek parça da..ama senin vaktin yoksa böyle bi seti sipariş edebilirsin canım sen de bizimle birlikte kucaklayacaksın inşallah miniğini sağlıkla
Canım biraz içim rahatladı. internette çok karışık bilgi var. yabancı yayınları okudum biraz. orda da 36.haftada bırakıldığı yazılmış. Ama yarın kendi doktoruma da soracağım bebeğin kalbine zararı olur mu diye. Bu arada anestezi doktorunun epidural öncesi istediği tahlilleri bu hafta bana yaptırdı doktorum. Sorun yok dedi.Ben de Ecoprin kullanıyordum kuzum. Bu hafta 35+2'de bıraktım. Ben kalp rahatsızlığından ötürü pıhtılaşma, emboli riskine karşı mütemadiyen kullanıyorum. Doktorum da 36. haftaya kadar kullanırız demişti. Öyle oldu. Bebeğe bir zararı olacağından söz etmedi bizimki de. Sadece epidural anestezi söz konusu olursa en erken bir hafta öncesinden bırakılması gerekiyormuş. Epidural de anestezi öncesi yapılan tahlil sonuçlarına göre veriliyormuş zaten.
Canım biraz içim rahatladı. internette çok karışık bilgi var. yabancı yayınları okudum biraz. orda da 36.haftada bırakıldığı yazılmış. Ama yarın kendi doktoruma da soracağım bebeğin kalbine zararı olur mu diye. Bu arada anestezi doktorunun epidural öncesi istediği tahlilleri bu hafta bana yaptırdı doktorum. Sorun yok dedi.
Bana da dr um 35 te biraktirdi. Her hafta kontrole gidiyorum 34 te bırakacak miyim dedim bir hafta daha dedi ve 35 te biraktimEvet kuzum, internette'de nsaii ilaçların miad gebelerde bebeğin ductus açıklığının geç kapanmasına karşı yazılar var ama yeterli çalışma yok gibi. Belli bir dozajlama sistemi yok rutin kullanımda yani yetkin olarak. Son anına kadar kullanan insanlar da olmuş. Sanırım doktorlar bu durumda anneye olan fayda/zarar ilişkisine bakıyor diye düşünüyorum. Sen yine de için rahat edecekse sor, bize de bilgi verirsin.
Benimki daha çıtlama aşamasına gelmediCanım çatı ağrısı bende de var son 1 haftadır,hatta geçen yatakta dönerken kemik çıtlama sesi geldi o derece
Ama ses kadar ağrı yok korkutmayayım kimseyi,terleme yine aynı şekil bende de var ,ince giyiniyorum yine terliyorum üstüne üşütüyorum,sanırım süt bezleri çalışmaya başladı ondandır,en son ilk çocuğumu emzirdiğim dönemde böyle terleme oluyordu,ama hamilelik son dönemde terlediğimi hatırlamıyorum ,bakalım sağsalim zamanında hayırlısıyla kucağımıza alalım yavrularımızı,allaha emanet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?