2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Beni de ara ara hararet basıyor ve geceleri yohun ve gürültülü bir sekildr horladigim söyleniyor Geri sayım başladı tabi. Daha çantam hazir degil ve tedirginim her an gelecekmis gibi hissediyorum.
Canım 37 desin çantanı hazır et ilk fırsatta benim ilki 37 bitince doğmuştu yani nolur nolmaz ,zaten kimisi 37 kimisi 38 haftada miladı doluyor bebeğin diyor

aranızda hiç çatı muayenesi yaptıran var mı kızlar..ben en son doktora 31. haftamda gitmiştim..37 haftada görüşürüz ve çatı muayenesini yaparız dedi..ama ben 37. haftamda gidersem neredeyse 6 hafta sonra kontrole gitmiş olcam..bebek iyi mi diye merak ediyorum o kadar bekleyemedim pazartesiye randevu aldım..36.hatamın içinde olcam..çatı muyesini yapar sanırım gitmişken..36. haftada yapması bir sorun olur mu acaba?

Kızlar lütfen akıl verin ne yapacağımı şaşırdım haftasonu doktor kontrolümüz vardı çok şükür iyiyiz doktor ultrasonda bakarken 5-6 ocak gibi alırız dedi nasıl yani Doğum şeklini konuşmayacakmıyuz dedim sezeryan olur dedi dedim kan sulandırıcım mı engel yok hayır dedi ee dedim bakarız dedi hemoroid olduğumu öğrenincede direk sezeryan cok kanaman olur falan dedi ama güvenemiyorum bir arkadasım o şekilde normal yapmış bilmiyorum zorlayıp sonunda pişman olmaktanda korkuyorum kafam çok karışık kan sulandırıcı kullanınca epidural de alınmıyor o şekilde normal istiyordum sizce ne yapayım

Ben de bunu duyduğuma sevindim çünkü max 24 saat önce kesmeyi düşünüyorum iğneyi. Tabi doktorum da onay verirse. Ama planlanan tarihten erken gelirse ne olur diye aklıma takılmıştı. Bir de ben aspirine devam ediyorum hala. Doktor bırak demedi. Sen devam ediyo musun?

İlk gebeliğimde Ben aldım o şekilde son hafta normal 5 günlük rapor aldım. Doğum sonrası aktarma yaptığım 5 haftayı aynen kullandım. Bi sıkıntı olmadı.
Canım inşallah böyledir ama yönetmelikte kesilir sağlık raporları dio. sormak lazım üst kuruma

Yukarda da konusulmustu aslında ama kan sulandırıcı epidural alınmasına engel değil dedi doktorum. Başka bir doktora daha sordum o da engel değil sadece iğneyi ona göre önceden kesmek gerekir demişti. Ben anestezi uzmanı ve doktorumla konusup kac saat önce keseceğimi netlestireceğim. sen de bi sor istersen doktoruna. Yukarda kargasa yazdı kan sulandırıcı kullanan bir arkadası beklenmedik sekilde erken doğum yapmış iğneyi kesemeden. Epidural sezeryan olmuş sıkıntı çıkmamış.

Evet ama internette araştırdım çoğu doktor 1 hafta önceden kesilmesi gerektiğini yazmış zaten benim asıl sorunum Doğum şeklim normal olursam epidural istiyorum ama sezeryanda almam

yok canım bıraktım ben 32.haftada bırak artık dedı doktor kullanmadım ondan sonra.
Evet ama internette araştırdım çoğu doktor 1 hafta önceden kesilmesi gerektiğini yazmış zaten benim asıl sorunum Doğum şeklim normal olursam epidural istiyorum ama sezeryanda almam
canım pekı sezeryan olursan nasıl almıcan epıdral tamemenmı uyuycaksın

yok canım bıraktım ben 32.haftada bırak artık dedı doktor kullanmadım ondan sonra.

canım pekı sezeryan olursan nasıl almıcan epıdral tamemenmı uyuycaksın

Evet çünkü ben o heyecana gelemem o an geçen bir tanıdığımda hissettim son anlar biraz Can'ım acıdı dedi ben iyice korktum keşke normal olsam da sezeryan olursa da bence en iyisi uyumak:)

Sezaryenda da clexaneyi kesiyormuyuz acaba bir zararı olmazmı ki insallah doktorum kestirmez korkarım bebege bişey olur diye bir bilgisi olan varsa yazabilirmi

Kızlar tüm iğne kullananların yorumları alıntıladım.
Ben de hibor kullanıyorum. Bir doktor doğumdan 24 saat önce keseceğiz,doğumdan sonra da 6 hafta kullanacaksın iğneyi dedi. Diğer doktor da 36.haftada bırakacaksın, hatta şu anda kullanman bile gereksiz dedi. Anlamadığım şey şu, 24 saat öncesinden keseceğiz diyen doktor normal doğum da yapabilirsin diyor. 24 saat öncesini neye göre belirleyecek ki? Erken gelirse? 24 saat öncesinden kestiğimiz için suni sancı verip normal deneyecek de olmazsa sonra mı sezeryana alacak? Bunları düşünmekten çok yoruldum. Bi 3.doktor bulacağım böyle giderse.

Evet çünkü ben o heyecana gelemem o an geçen bir tanıdığımda hissettim son anlar biraz Can'ım acıdı dedi ben iyice korktum keşke normal olsam da sezeryan olursa da bence en iyisi uyumak:)
=))zaman yaklastıkca ınsan korkuyor haklısın canım ama tamamen uyuyuncada narkozdan ayılma kısmı bıraz zor oluyormus benım ablam yengem epıdral normal dogum yaptı hepsının söledıgı de zor degıl.cunku 4 cm de vuruyolarmıs ıgneyı 8 de bebek doguyomus ıgne vurulduktan sonra acı hıssetmıyomusun sadece rahım kasılmalarını hıssedıyosun dıyolar cok rahatmıs ınsallah epıdralde sıkıntı var demez doktorumda o sekılde dogurabılırım

Canım belki iğnenin ne zaman kesileceği doğum şekline göre değişiyodur. normal olunca daha erken kesmek gerekiyodur belki. Ben sezeryan olacağım için ona göre cevap vermişti doktor 24 saat diye.

Genel sezeryanı genel yapınca anne ne kadar sürede ayılıyor bilgisi olan var mı? etraftakiler çok kafa karıştırıyor gerçekten geneli düşünmezken aklıma düştü

aralık annelerıne soralım bı belkı doguranlardan kullanan vardır
Haklısın aralık annelerinde bizim durumumuzda olanlar ne yaptı acaba? Bir de doğumdan sonra ne kadar kullanılacak meselesi var. Onda da her doktor başka birşey söylüyor. Şimdi bebeğe kavuşma motivasyonuyla iğneleri zor da olsa yapıyoruz ama doğumdan sonra nasıl yapacağız bakalım

sordum bakalım..aman cok co 1 hafta daha kullan der canım napalım o kadar yaptık onuda yaparız

kargasa canım bu arada coraspin i 32. haftada kestikten sonra kontrole gittin mi? Her şey yolunda değil mi? Benim doktor onu da kestirmediği için erken kesersem sorun olurmuş gibi düşünüyordum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…