Canım 37 desin çantanı hazır et ilk fırsatta benim ilki 37 bitince doğmuştu yani nolur nolmaz ,zaten kimisi 37 kimisi 38 haftada miladı doluyor bebeğin diyorBeni de ara ara hararet basıyor ve geceleri yohun ve gürültülü bir sekildr horladigim söyleniyorGeri sayım başladı tabi. Daha çantam hazir degil ve tedirginim her an gelecekmis gibi hissediyorum.
İlk etapta yastık önermiolar. ama anneme yaptırdım ince pamuk yaptık ilersi için ben :)Kızlar bebeklerinize yastık kullanacak misiniz. nasıl birşey almalıyız kafam karıştı.
Ben de bunu duyduğuma sevindim çünkü max 24 saat önce kesmeyi düşünüyorum iğneyi. Tabi doktorum da onay verirse. Ama planlanan tarihten erken gelirse ne olur diye aklıma takılmıştı. Bir de ben aspirine devam ediyorum hala. Doktor bırak demedi. Sen devam ediyo musun?ya bunu duyduma sevındım valla..sorarım bakım ne dıcek yazarım sanada canım..ya benım arkadasım 25 gun önce dogum yaptı cleaxeane kullanıodu epıdral sezeryan oldu ve dogum gunu önceden bellı degıldı bırden oldu sınucta ıgnesını kesmemıst bısede olmadı cok sukur.
Tamam canım aynı şeyden bahsediyoruz. erken doğum ne zman olursa olsun sonraya eklenir. ancak doğum harici alınan sağlık raporu izinler izinden kesilir dio.canim 3 ün d sine bak. Ancak diye devam eden son cümle
Canım inşallah böyledir ama yönetmelikte kesilir sağlık raporları dio. sormak lazım üst kurumaİlk gebeliğimde Ben aldım o şekilde son hafta normal 5 günlük rapor aldım. Doğum sonrası aktarma yaptığım 5 haftayı aynen kullandım. Bi sıkıntı olmadı.
Yukarda da konusulmustu aslında ama kan sulandırıcı epidural alınmasına engel değil dedi doktorum. Başka bir doktora daha sordum o da engel değil sadece iğneyi ona göre önceden kesmek gerekir demişti. Ben anestezi uzmanı ve doktorumla konusup kac saat önce keseceğimi netlestireceğim. sen de bi sor istersen doktoruna. YukardaKızlar lütfen akıl verin ne yapacağımı şaşırdım haftasonu doktor kontrolümüz vardı çok şükür iyiyiz doktor ultrasonda bakarken 5-6 ocak gibi alırız dedi nasıl yani Doğum şeklini konuşmayacakmıyuz dedim sezeryan olur dedi dedim kan sulandırıcım mı engel yok hayır dedi ee dedim bakarız dedi hemoroid olduğumu öğrenincede direk sezeryan cok kanaman olur falan dedi ama güvenemiyorum bir arkadasım o şekilde normal yapmış bilmiyorum zorlayıp sonunda pişman olmaktanda korkuyorum kafam çok karışıkkan sulandırıcı kullanınca epidural de alınmıyor o şekilde normal istiyordum sizce ne yapayım
S
Yukarda da konusulmustu aslında ama kan sulandırıcı epidural alınmasına engel değil dedi doktorum. Başka bir doktora daha sordum o da engel değil sadece iğneyi ona göre önceden kesmek gerekir demişti. Ben anestezi uzmanı ve doktorumla konusup kac saat önce keseceğimi netlestireceğim. sen de bi sor istersen doktoruna. Yukardakargasa yazdı kan sulandırıcı kullanan bir arkadası beklenmedik sekilde erken doğum yapmış iğneyi kesemeden. Epidural sezeryan olmuş sıkıntı çıkmamış.
yok canım bıraktım ben 32.haftada bırak artık dedı doktor kullanmadım ondan sonra.Ben de bunu duyduğuma sevindim çünkü max 24 saat önce kesmeyi düşünüyorum iğneyi. Tabi doktorum da onay verirse. Ama planlanan tarihten erken gelirse ne olur diye aklıma takılmıştı. Bir de ben aspirine devam ediyorum hala. Doktor bırak demedi. Sen devam ediyo musun?
canım pekı sezeryan olursan nasıl almıcan epıdral tamemenmı uyuycaksınEvet ama internette araştırdım çoğu doktor 1 hafta önceden kesilmesi gerektiğini yazmış zaten benim asıl sorunum Doğum şeklim normal olursam epidural istiyorum ama sezeryanda almam
büyümüş annesi maşallah ona :) hayırlısı de bence hangisi size iyi olucaksaBenim kız donmemis :) 2750gr 49cm olmusuz. Eger 2 hafta sonraki kontrolde hala dönmediyse 10 ocak sezeryan tarihimiz olarak kesinlesecek :)
yok canım bıraktım ben 32.haftada bırak artık dedı doktor kullanmadım ondan sonra.
canım pekı sezeryan olursan nasıl almıcan epıdral tamemenmı uyuycaksın
Kızlar gunaydın ben epıdrulm normal dogum dusunuyorum ama dun bı yerde bıse okudum dıyorkı kan pıhtılasmasını önleyıcı tedavı görenlerde cleaxena kullanıyorum epıdrul uygulanmaz dıyovarmı böle bıse acaba
Canım ben de clexane kullanıyorum. Epidural konusunu iki farklı doktora sordum ikisi de sorun olmaz dedi. Yalnız bi tanesi iğneyi 1 hafta önce kesmek gerekir dedi diğeri 24 saat önce kesmek gerekir dedi. Ben de epidural istiyorum ama iğneyi ne zaman keseceğim konusunda kafam karısık. Anestezi doktoruyla da konuşacağım bakalım. Sen de sor istersen doktoruna ne diyecek. Hatta cevabını burdan yazarsan ben de öğrenmiş olurum.
Sezaryenda da clexaneyi kesiyormuyuz acaba bir zararı olmazmı ki insallah doktorum kestirmez korkarım bebege bişey olur diye bir bilgisi olan varsa yazabilirmi
Kızlar lütfen akıl verin ne yapacağımı şaşırdım haftasonu doktor kontrolümüz vardı çok şükür iyiyiz doktor ultrasonda bakarken 5-6 ocak gibi alırız dedi nasıl yani Doğum şeklini konuşmayacakmıyuz dedim sezeryan olur dedi dedim kan sulandırıcım mı engel yok hayır dedi ee dedim bakarız dedi hemoroid olduğumu öğrenincede direk sezeryan cok kanaman olur falan dedi ama güvenemiyorum bir arkadasım o şekilde normal yapmış bilmiyorum zorlayıp sonunda pişman olmaktanda korkuyorum kafam çok karışıkkan sulandırıcı kullanınca epidural de alınmıyor o şekilde normal istiyordum sizce ne yapayım
=))zaman yaklastıkca ınsan korkuyor haklısın canım ama tamamen uyuyuncada narkozdan ayılma kısmı bıraz zor oluyormus benım ablam yengem epıdral normal dogum yaptı hepsının söledıgı de zor degıl.cunku 4 cm de vuruyolarmıs ıgneyı 8 de bebek doguyomus ıgne vurulduktan sonra acı hıssetmıyomusun sadece rahım kasılmalarını hıssedıyosun dıyolar cok rahatmıs ınsallah epıdralde sıkıntı var demez doktorumda o sekılde dogurabılırımEvet çünkü ben o heyecana gelemem o an geçen bir tanıdığımda hissettim son anlar biraz Can'ım acıdı dedi ben iyice korktum keşke normal olsam da sezeryan olursa da bence en iyisi uyumak:)
Canım belki iğnenin ne zaman kesileceği doğum şekline göre değişiyodur. normal olunca daha erken kesmek gerekiyodur belki. Ben sezeryan olacağım için ona göre cevap vermişti doktor 24 saat diye.Evet ama internette araştırdım çoğu doktor 1 hafta önceden kesilmesi gerektiğini yazmış zaten benim asıl sorunum Doğum şeklim normal olursam epidural istiyorum ama sezeryanda almam
Haklısın aralık annelerinde bizim durumumuzda olanlar ne yaptı acaba? Bir de doğumdan sonra ne kadar kullanılacak meselesi var. Onda da her doktor başka birşey söylüyor. Şimdi bebeğe kavuşma motivasyonuyla iğneleri zor da olsa yapıyoruz ama doğumdan sonra nasıl yapacağız bakalımaralık annelerıne soralım bı belkı doguranlardan kullanan vardır
sordum bakalım..aman cok co 1 hafta daha kullan der canım napalım o kadar yaptık onuda yaparızHaklısın aralık annelerinde bizim durumumuzda olanlar ne yaptı acaba? Bir de doğumdan sonra ne kadar kullanılacak meselesi var. Onda da her doktor başka birşey söylüyor. Şimdi bebeğe kavuşma motivasyonuyla iğneleri zor da olsa yapıyoruz ama doğumdan sonra nasıl yapacağız bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?