:) şeklinde değişiklik yok benimde uç rengi koyulaştı bayaaadoniss34 ay evt o goguslerde terleme oluyor altlarinda. zaten gogusler bi degisik oldu rengi sekli bi tobbe estagfurullah yani
Canım inşallah böyledir ama yönetmelikte kesilir sağlık raporları dio. sormak lazım üst kuruma
kafam cok karisti acaaba yönetmelik mi degisti. Bizim personel şbeye fe hic gıvenmiyorum onlar da izin olur rapor olmaz dediler
Bende 34+4 üm benimkide dönmedi henüz. Bebeğim ve benim için en sağlıklı,hayırlısı ne olacaksa öyle olsun diyorum. Bence sende kendini şartlandırma canım. Tabiki en güzeli doğal normal olanı ama ikisininde kendine göre artıları ve eksileri var ve kişiden kişiye değişiyor. Stres yapma zamana bırak canımKızlar merhaba bende 35+6 haftalık hamileyim bebeğim hala dönmedi sizinkiler döndü mü sezeryan olmak hiç istemıyorum döner mi acaba
canım benimki 30. haftada dönmüştü ama bu durum çok değişken dönmüşken iki hafta sonra bakıyosun hooop geri eski pozisyonunu almış, son günlerde dönende çok, o yüzden çok takılmaKızlar merhaba bende 35+6 haftalık hamileyim bebeğim hala dönmedi sizinkiler döndü mü sezeryan olmak hiç istemıyorum döner mi acaba
izin konusunda ben yazmıştım 32. haftadan sonra benim çalıştığım kurum diğer hastalık raporlarını kabul ediyor ve doğum izninden düşmüyor. mesela 35. haftada grip oldum ve gidip iki haftalık rapor aldım diyelim, bu benim doğum iznimi etkilemiyor ben yine 37. haftada doğum iznine ayrılmış görünüyorum ama bu benim çalıştığım kurumun yorumlama şekli, anladığım kadarıyla mevzuatta yoruma açık bir konu bu, o yüzden çalıştığınız yerin insan kaynakları size bu konuda en net bilgiyi verir. ama ben zaten 37. haftaya kadar işe gideceğim bir sıkıntı olmazsa, evde oturup tembelleşmek ve hareketsiz kalmak istemiyorum.Kızlar dediğim gibi 37.hafta kötü olduğum için rapor aldım ama Doğum sonrası aktarmayı aynen 5 hafta olarak kullandım. Belki de bizim personel yönetmeliği bilmiyordur. Bi sorun çıkmadı yani. Geçen bi anne adayımız bu topikte ( ismini hatırlayamadığım) 32 de çalışır raporu almıştı ama 5 hafta boyunca da rapor alacağını yazmıştı. Doğum sonrası aynen aktarmayı kullanacağını belirtmişti. Hatırlayanız var mı bi de ona danışın. Ben bu gebeliğimde çalışmak istemedim 32. Hafta ayrıldım raporla da uğraşamam iznim bittiği gibi ücretsiz izne ayrılcam. İlk kızımı da ücretsiz izin alarak büyüttüm. Bunda da böyle yapacam kafam daha rahat oluyor
canım bu sabah hemen whatsuptan sordum doktora. Çok detaylı konuşma fırsatımız olmadı ama asprini kesmeyeceksin şu an için devam edeceğiz dedi. Birkaç hafta önce başka bir hastanenin gebelik eğitimine katılmıştım. Orda da prof bir kadın doğumcuya sormuştum. Pıhtılaşma durumuna bağlı olarak en son bırakacağın ilaç asprin olmalı demişti. Bebe asprini düşük doz olduğu için sadece damarın iç yüzeyini prüzsüzleştirir, faydası var demişti. Sanırım dediğin gibi hepimizin doktoru pıhtılaşma durumumuza göre kar/zarar hesabı yapıyor. O sebeple doktorlarımıza güvenerek ilerlemek en mantıklısı olacak.Evet kuzum, internette'de nsaii ilaçların miad gebelerde bebeğin ductus açıklığının geç kapanmasına karşı yazılar var ama yeterli çalışma yok gibi. Belli bir dozajlama sistemi yok rutin kullanımda yani yetkin olarak. Son anına kadar kullanan insanlar da olmuş. Sanırım doktorlar bu durumda anneye olan fayda/zarar ilişkisine bakıyor diye düşünüyorum. Sen yine de için rahat edecekse sor, bize de bilgi verirsin.
Sorma bende de aynı durum var. Genelde hep sola dönük yatmaya çalışıyorum. Sol tarafım uyuşuyo. Sırtımda ağrı oluyor. Son zamanlarda bir de gögüs bölgesinde terleme başladı. Gece 10 defa uykum bölünüyor. Sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum :) Yine de çok şükür bu günlere geldik. Allahın izniyle bebişlerimize kavuştuğumuzda bu günleri hatırlamayacağız bile.Günaydın kızlar nasılsınız bebişler de iyidir inşallah yine yorgun uykusuz bir gecenin sabahından merhaba...geceleri uyumak işkence artık gece olmasını istemiyorum artık o derece Allah tan gündüz biraz uyuyorum da kendime geliyorum...
Hemoroid normal doğuma engel değil,bahane üretmiş doktorunKızlar lütfen akıl verin ne yapacağımı şaşırdım haftasonu doktor kontrolümüz vardı çok şükür iyiyiz doktor ultrasonda bakarken 5-6 ocak gibi alırız dedi nasıl yani Doğum şeklini konuşmayacakmıyuz dedim sezeryan olur dedi dedim kan sulandırıcım mı engel yok hayır dedi ee dedim bakarız dedi hemoroid olduğumu öğrenincede direk sezeryan cok kanaman olur falan dedi ama güvenemiyorum bir arkadasım o şekilde normal yapmış bilmiyorum zorlayıp sonunda pişman olmaktanda korkuyorum kafam çok karışıkkan sulandırıcı kullanınca epidural de alınmıyor o şekilde normal istiyordum sizce ne yapayım
gunaydın canım aralık annelerıne sordum doktoru epıdralı önerende var kesınlıkle genel anestezı dıyende=((ama hepsıde dıyor en az bı gun önce ıgne kesılmelı..beyne pıhtı atma rıskı varmısSorma bende de aynı durum var. Genelde hep sola dönük yatmaya çalışıyorum. Sol tarafım uyuşuyo. Sırtımda ağrı oluyor. Son zamanlarda bir de gögüs bölgesinde terleme başladı. Gece 10 defa uykum bölünüyor. Sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum :) Yine de çok şükür bu günlere geldik. Allahın izniyle bebişlerimize kavuştuğumuzda bu günleri hatırlamayacağız bile.
Aynı şekilde yatmak bana işkence gibi gelio. Artık dün gece yatakta rahat edemedim yorgan yastık kanepeye taşındık . Orası daha sert en azından kolay kalkabiliyorum:)Günaydın kızlar ,gerçekten yorucu olmaya başladı, insan dinlenir kalkar uykudan ben yorulup kalkıyorum resmen
Ayniyiz asagi yukari benimkide donmedi doktorumuz 2 hafta daha zaman verdi donmezse mecburen sezeryan malesef. Keyif onlarin insallah donerler donmezlersede ilk sezeryan olacak biz değiliz sonucta.Kızlar merhaba bende 35+6 haftalık hamileyim bebeğim hala dönmedi sizinkiler döndü mü sezeryan olmak hiç istemıyorum döner mi acaba
Benim tansyon sorunum var heycanlanirim tansyonim cikar diye genel istiyorum dr la hic konusmadm dha ama tercihim genelden yana@evTik canım teşekkürker
@rüzgar sen neden geneli tercih ediyorsun?
Ben epidural istiyorum. Her doktor başka bir şey söylüyor. Dediğin gibi 24 saat deniyor genelde ama o epidural için geçerli mi bilmiorum. Doktorum epidural olabilirsin tabi dedi ama iğneyi 1 hafta önce keseriz dedi. Artık kafam allak bullak oldu. Anestezi uzmanıyla henüz görüşmedim. Belki 3-4 gün önceden kesip epidural yapabilirsin derse o şekilde yaparım. O aradaki 3-4 günde de gerekirse hergün kontrole gideriz.gunaydın canım aralık annelerıne sordum doktoru epıdralı önerende var kesınlıkle genel anestezı dıyende=((ama hepsıde dıyor en az bı gun önce ıgne kesılmelı..beyne pıhtı atma rıskı varmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?