2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Evet kızlar bugün nst ye girdim,herşey normal gözüküyor, magnezyuma devam dedi Dr,erken doğum olmasın diye,
birde akıntı vardı kokusuz ona baktı ilaç fitil yazdı,
Kesi olayını konuştuk ,JEL i doğum başlayıp hastaneye gidince orada sürüyorlar mış vajina girişine ,ordaki dokuları esnetip kayganlaştırıyormuş,bebek daha rahat çıkıyormuş böylece, çok gerekmedikçe kesi yapmıyorum dedi,
Ama benim önceki kesim tam anlamıyla 2 ayda iyileşmişti ,yani rahat oturup kalkmam 2 ayı buldu dedim,bunu duyunca şaşırdı Dr ,3 hafta sürer dedi neden 2 ay enfeksiyonmu oldun dedi hayır dedim,benim ekstra kendi yırtıklarımda olmuştu iç kısımda o dikişlerde vardı deyince hıı dedi,acaba skar dokusu mu oluştu,yani yara iyileşirken deri sertleşir,öyle ise 38 haftada kontrol ederim dedi skar varsa tekrar yırtılıtir esnemeyebilir deyince yine üzüldüm,
Birde aşağı doğru vajen girişinde bir şişlik vardı ,Dr bunun damar şişmesimi skar dokusu mu yoksa akıntıdan kaynaklı mikrobik bir büyümemi olduğuna ileriki haftada karar verecek,
Akıntı için kültür örneği bıraktım ,haftaya telde görüşücez
Birde 10 ocakta gel dedi 37 hafta dolunca görüşelim sancıya bakalım tekrar
38 doluncada alttan kontrol yapıcak o şişlik ve skar dokusu varmı yokmu iyice bir bakacak
O zamana kadar bebiş suyu patlayıp gelmeye karar vermez umarım
Bizim ilk bıdık 37+2 de gelmişti ,hayırlısıyla sağlıkla alalım kucağımıza.
Birde 1 haftada 160 gr almış oysaki daha çok alsın diye bu hafta tahin pekmeze yüklenmiştim,boşuna kendime 2 kg aldım nerdeyse,kendi halinde haftada 250 gr alıyordu çocuk ,doğal akışına bırakmak gerek demek, yinede iyiydi 2950 geldi, birde USG de göz kırpıyordu oğluşum :)

Oyy yerim ben o minnoşu inş. kısa sürede toparlarsın kendini... gelmiş geçmiş olsun inş.

O dert bende de uzun zamandır var ağlıyorum resmen yürürken
Çok güzel canım
Ben iki hastaneye gidiyorum karda diğerine gidemezsem diye evimin yakınında bir tıp merkezine gidiyorum. Dün kontrolüm vardı dr çok ilgili ölçmedi 36+2 de 2550 gram dedi oysaki kendi drumda 2 hafta önce 2400 çıkmıştı moralim çok bozuldu. Pazartesi kendi drumda kontrolüm var inş kilo almıştır. Dünden beri içime bir sıkıntı girdi

Nasil rahat ediyorsam oyle yatiyorum :) saga sola yatinca benide tekmeliyor bende sırtüstü yatiyorum genelde yada sagima cunku anca o zaman duruyor. Sıkıştırma gibi birsey olmaz uzme kendini kese icinde suyla zaten senin durusuna gore oda sekil aliyor vicdan yapip uzme kendini.

Arkadaşlar doktordan çıktım ayın 4 unde çarsamba günü sezeryan günümüz bebiş dönmedigi için sezeryan oluyorum saat sabah 7 bucukta gel dedi öyle işte
Bu sene bebisler cok inatci cikti donmuyorlar mecburi sezeryan kervanina hos geldin :) benden erken kavusacaksin yavruna az kaldi ne guzel vakitte gecmiyor :)

Bu sene bebisler cok inatci cikti donmuyorlar mecburi sezeryan kervanina hos geldin :) benden erken kavusacaksin yavruna az kaldi ne guzel vakitte gecmiyor :)

İnşallah saglıklı sihhatli alırız kucagımıza canım :) sende 10 ocak demi 6 gün olcak aramızda :)

Maşallah ona annesi :) kilosu güzel canım bence de akışına bırakmak en iyisi o alır alcagını senden zaten :) doğum konusunda da cok güzel bi dokto bulmuşsun içini ferah tut en güzeli olucak inşallah

6ay 3saat 6ay 1.5saat
Analık izninden sonra 6 aymıs canım. Oda nerdeyse 1 yasına gelmesine yakın oluo
B) Süt İzni

657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrasında, “Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.” hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan, aynı maddenin (F) fıkrasında doğum yapan memura süt izni verilmeksizin belli şartlarla yarım gün izin hakkı tanınmıştır

sağolasın canım..aşırı korumacı annelik içgüleri başladı şimdiden:)bişey oldu tekmelemedi sabahtan beri diye korkmuştum..şimdi başladı yine tepiklemeye..valla günler yaklaştıkça bi değişik oluyorum kucağımıza alınca nasıl olucaz acabaa:)

Arkadaşlar doktordan çıktım ayın 4 unde çarsamba günü sezeryan günümüz bebiş dönmedigi için sezeryan oluyorum saat sabah 7 bucukta gel dedi öyle işte
hayırlı olsun canım..herkes teker teker yavruşunu kucağına alıyor en sona kalanlardan olcam..insan hemencik kucağına almak istiyor:)

hayırlı olsun canım..herkes teker teker yavruşunu kucağına alıyor en sona kalanlardan olcam..insan hemencik kucağına almak istiyor:)

Evet aynen öyle kucagıma almak istiyorum ama karnımda biraz daha kalsın istiyorum çok alıştım galiba ayrılmak istemiyorum =) safak 5 diyorum inşallah dogumum sıkıntısız olur yaa

Merhaba annişler, bizde bugün kontrole gittik. Benim kızda hala pozisyonunu almamış. 37+0 ız bugün. Doktor bir aksilik olmazsa son ana kadar bekliycem doğum için dönmesini dedi. Çocuk ne zaman gelmeye niyetlenirse o zaman alacakmış sezeryan olacak olsada. Suyun idare eder dedi. 4,4 milim dedi. Şimdilik sancım vs de yokmuş. Yani hala daha nasıl doğurcağım ve ne zaman doğurcağım belli değil. Bizden haberler böylee. Ama şansa bakki doğum yaklaşmışken soğuk algınlığına yakalandım. Boğaz ağrısıda var. Gargara vs verdi. Bir de taze zencefili rendele balla karıştır yarım saat beklet. Ihlamur kaynat zencefili içine dök iç dedi. Belki varsa benim gibi soğuk algınlığı olan deneyebilir belki diye yazayım dedimm

Yasada gün bazlı da oluyor ki bizim şirkette 2.5 gün yazmış maddeye ek yani yasada da öyle deneyin sizin de olur ama idari amir buna karar veriyor mesela pazartesi evde olup salı okula gidebilirsin bir arada olmaz belki de o izin

Zaten tüm kurumlara gelmemiş miydi yarım gün yarım maaş dimi bu konu benim kafamı cok karıştırıyor zaten 3saat süt iznimiz var 6ay zaten yarı zamanlı çalışıyor gibi oluyoruz değil mi
Bizim kurum doğum sonrası 8 hafta değil 16 hafta veriyor 3 saat günlük süt iznim var 6 ay ücretsiz alıp yarım maaşla 2 3 senede çalışmayı düşünüyorum devlet bunda destek vermiyor

Arkadaşlar bi soru sormak istiyorum benimle aynı haftada olan annişlere:)... Bugün kontrolumuz vardı 36 hafta 5 günlük bebeim ama 10 günde 250 gr agirlasmis sadece. Normalmi acaba doktor normal dedi ama son haftalar artik dogdu dogacak ama suan 3 kilo. Acaba normalmi çünkü biraz erken gelecek gibi gorunuyo kısa boyluyum o sebepten daha erken olurmus diger bebeklere gore doğum. Bunu ds hesaba katarsak kilosu az gibi geldi ultrason bazen yanilabiliyor ya daha azsa diye dusunmeden edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…