Oyy yerim ben o minnoşu inş. kısa sürede toparlarsın kendini... gelmiş geçmiş olsun inş.Hepinize cok tesekkur ederim arkadaşlar.
Msjlari okudum ama tek tek donemiyorum kusura bakmayin. Allah herkese saglikli dogumlar versin.
Ikinci sezeryan oldugu icin biraz daha agir gectigini söylediler, yeni yeni gozum aciliyor daha.
Oglum 38+4, spinal anesteziyle 3800gr dogdu masallahm en son 3300 demisti dr bir hayli yanilmis :) cok tatli cok minnos ama annesi kendini toparlayip ilgilenemiyor pek.
Emziremedim henüz, arada deniyoruz ama tutamadi daha memeyi, kasikla mama veriyoruz .insallah sabahtan itibaren daha iyi olurum da daha cok duserim.emzirme konusunun uzerine.
O dert bende de uzun zamandır var ağlıyorum resmen yürürkenKızlar nasılsınız bakalım. Ben artık hiç yürüyemiyorum. Adım attıkça vajina da falan ağrı var. Bu derece ağrı ile nasıl zaman geçecek bilmiyorum. Sizde durumlar ne alemde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Çok güzel canımEvet kızlar bugün nst ye girdim,herşey normal gözüküyor, magnezyuma devam dedi Dr,erken doğum olmasın diye,
birde akıntı vardı kokusuz ona baktı ilaç fitil yazdı,
Kesi olayını konuştuk ,JEL i doğum başlayıp hastaneye gidince orada sürüyorlar mış vajina girişine ,ordaki dokuları esnetip kayganlaştırıyormuş,bebek daha rahat çıkıyormuş böylece, çok gerekmedikçe kesi yapmıyorum dedi,
Ama benim önceki kesim tam anlamıyla 2 ayda iyileşmişti ,yani rahat oturup kalkmam 2 ayı buldu dedim,bunu duyunca şaşırdı Dr ,3 hafta sürer dedi neden 2 ay enfeksiyonmu oldun dedi hayır dedim,benim ekstra kendi yırtıklarımda olmuştu iç kısımda o dikişlerde vardı deyince hıı dedi,acaba skar dokusu mu oluştu,yani yara iyileşirken deri sertleşir,öyle ise 38 haftada kontrol ederim dedi skar varsa tekrar yırtılıtir esnemeyebilir deyince yine üzüldüm,
Birde aşağı doğru vajen girişinde bir şişlik vardı ,Dr bunun damar şişmesimi skar dokusu mu yoksa akıntıdan kaynaklı mikrobik bir büyümemi olduğuna ileriki haftada karar verecek,
Akıntı için kültür örneği bıraktım ,haftaya telde görüşücez
Birde 10 ocakta gel dedi 37 hafta dolunca görüşelim sancıya bakalım tekrar
38 doluncada alttan kontrol yapıcak o şişlik ve skar dokusu varmı yokmu iyice bir bakacak
O zamana kadar bebiş suyu patlayıp gelmeye karar vermez umarım
Bizim ilk bıdık 37+2 de gelmişti ,hayırlısıyla sağlıkla alalım kucağımıza.
Birde 1 haftada 160 gr almış oysaki daha çok alsın diye bu hafta tahin pekmeze yüklenmiştim,boşuna kendime 2 kg aldım nerdeyse,kendi halinde haftada 250 gr alıyordu çocuk ,doğal akışına bırakmak gerek demek, yinede iyiydi 2950 geldi, birde USG de göz kırpıyordu oğluşum :)
6ay 3saat 6ay 1.5saat1yaşına gelene kadar 3saat. Sonra 1bucuk saat diye biliyorum.
Nasil rahat ediyorsam oyle yatiyorum :) saga sola yatinca benide tekmeliyor bende sırtüstü yatiyorum genelde yada sagima cunku anca o zaman duruyor. Sıkıştırma gibi birsey olmaz uzme kendini kese icinde suyla zaten senin durusuna gore oda sekil aliyor vicdan yapip uzme kendini.ya kızlar siz nasıl yatıyorsunuz..bebeğim bir haftadır nasıl dönsem vuruyor üstüne yatıyor gibi oluyorum heralde ister istemez..sırt üstü yatınca da rahat edemiyorum..dünde çok uykusuz kaldım vurduğu halde uyumaya çalıştım uyumuşum..bebeğin üzerine yattım sıkıştı diye vicdan azabı çekiyorum..yavrum konuşabiliyor mu sanki anne yatma üstüme desin..yapabildği tek şey tekmelemek..bende umursamadım tekmelerii..şimdi de yavrumu sıkıştırıp rahatsız ettim diye vicdan azabı çekiyorum sabahtan beri tekmeledi hiçartık elimden geldiğince sırt üstü yatıcamm..ama öyle de ayağımın altına 2 yastık koyuyorum..bu pozizyonda bebeğin kanala inmesini engeller mi acaba diye yapmak istemiyordum ama yapcam artık mecbur..
Bu sene bebisler cok inatci cikti donmuyorlar mecburi sezeryan kervanina hos geldin :) benden erken kavusacaksin yavruna az kaldi ne guzel vakitte gecmiyor :)Arkadaşlar doktordan çıktım ayın 4 unde çarsamba günü sezeryan günümüz bebiş dönmedigi için sezeryan oluyorum saat sabah 7 bucukta gel dedi öyle işte
Bu sene bebisler cok inatci cikti donmuyorlar mecburi sezeryan kervanina hos geldin :) benden erken kavusacaksin yavruna az kaldi ne guzel vakitte gecmiyor :)
Maşallah ona annesi :) kilosu güzel canım bence de akışına bırakmak en iyisi o alır alcagını senden zaten :) doğum konusunda da cok güzel bi dokto bulmuşsun içini ferah tut en güzeli olucak inşallahEvet kızlar bugün nst ye girdim,herşey normal gözüküyor, magnezyuma devam dedi Dr,erken doğum olmasın diye,
birde akıntı vardı kokusuz ona baktı ilaç fitil yazdı,
Kesi olayını konuştuk ,JEL i doğum başlayıp hastaneye gidince orada sürüyorlar mış vajina girişine ,ordaki dokuları esnetip kayganlaştırıyormuş,bebek daha rahat çıkıyormuş böylece, çok gerekmedikçe kesi yapmıyorum dedi,
Ama benim önceki kesim tam anlamıyla 2 ayda iyileşmişti ,yani rahat oturup kalkmam 2 ayı buldu dedim,bunu duyunca şaşırdı Dr ,3 hafta sürer dedi neden 2 ay enfeksiyonmu oldun dedi hayır dedim,benim ekstra kendi yırtıklarımda olmuştu iç kısımda o dikişlerde vardı deyince hıı dedi,acaba skar dokusu mu oluştu,yani yara iyileşirken deri sertleşir,öyle ise 38 haftada kontrol ederim dedi skar varsa tekrar yırtılıtir esnemeyebilir deyince yine üzüldüm,
Birde aşağı doğru vajen girişinde bir şişlik vardı ,Dr bunun damar şişmesimi skar dokusu mu yoksa akıntıdan kaynaklı mikrobik bir büyümemi olduğuna ileriki haftada karar verecek,
Akıntı için kültür örneği bıraktım ,haftaya telde görüşücez
Birde 10 ocakta gel dedi 37 hafta dolunca görüşelim sancıya bakalım tekrar
38 doluncada alttan kontrol yapıcak o şişlik ve skar dokusu varmı yokmu iyice bir bakacak
O zamana kadar bebiş suyu patlayıp gelmeye karar vermez umarım
Bizim ilk bıdık 37+2 de gelmişti ,hayırlısıyla sağlıkla alalım kucağımıza.
Birde 1 haftada 160 gr almış oysaki daha çok alsın diye bu hafta tahin pekmeze yüklenmiştim,boşuna kendime 2 kg aldım nerdeyse,kendi halinde haftada 250 gr alıyordu çocuk ,doğal akışına bırakmak gerek demek, yinede iyiydi 2950 geldi, birde USG de göz kırpıyordu oğluşum :)
Evet canim nasipse 10 ocak :)İnşallah saglıklı sihhatli alırız kucagımıza canım :) sende 10 ocak demi 6 gün olcak aramızda :)
Analık izninden sonra 6 aymıs canım. Oda nerdeyse 1 yasına gelmesine yakın oluo6ay 3saat 6ay 1.5saat
Hayırlısı olsun canım ikiniz içinde :)Arkadaşlar doktordan çıktım ayın 4 unde çarsamba günü sezeryan günümüz bebiş dönmedigi için sezeryan oluyorum saat sabah 7 bucukta gel dedi öyle işte
sağolasın canım..aşırı korumacı annelik içgüleri başladı şimdiden:)bişey oldu tekmelemedi sabahtan beri diye korkmuştum..şimdi başladı yine tepiklemeye..valla günler yaklaştıkça bi değişik oluyorum kucağımıza alınca nasıl olucaz acabaa:)Nasil rahat ediyorsam oyle yatiyorum :) saga sola yatinca benide tekmeliyor bende sırtüstü yatiyorum genelde yada sagima cunku anca o zaman duruyor. Sıkıştırma gibi birsey olmaz uzme kendini kese icinde suyla zaten senin durusuna gore oda sekil aliyor vicdan yapip uzme kendini.
hayırlı olsun canım..herkes teker teker yavruşunu kucağına alıyor en sona kalanlardan olcam..insan hemencik kucağına almak istiyor:)Arkadaşlar doktordan çıktım ayın 4 unde çarsamba günü sezeryan günümüz bebiş dönmedigi için sezeryan oluyorum saat sabah 7 bucukta gel dedi öyle işte
hayırlı olsun canım..herkes teker teker yavruşunu kucağına alıyor en sona kalanlardan olcam..insan hemencik kucağına almak istiyor:)
bende öğretmenim derslerimi 2buçuk güne toplasalar ne güzel olur..ama böyle bir yazı çıktığına göre yapmak zorundalar sanki..yazıda sadece yarım gün çalışabilir mi diyor yoksa 2 buçuk günde de çalışma saatini toplayabilir diyor mu?
Yasada gün bazlı da oluyor ki bizim şirkette 2.5 gün yazmış maddeye ek yani yasada da öyle deneyin sizin de olur ama idari amir buna karar veriyor mesela pazartesi evde olup salı okula gidebilirsin bir arada olmaz belki de o izinbende öğretmenim derslerimi 2buçuk güne toplasalar ne güzel olur..ama böyle bir yazı çıktığına göre yapmak zorundalar sanki..yazıda sadece yarım gün çalışabilir mi diyor yoksa 2 buçuk günde de çalışma saatini toplayabilir diyor mu?
Bizim kurum doğum sonrası 8 hafta değil 16 hafta veriyor 3 saat günlük süt iznim var 6 ay ücretsiz alıp yarım maaşla 2 3 senede çalışmayı düşünüyorum devlet bunda destek vermiyorZaten tüm kurumlara gelmemiş miydi yarım gün yarım maaş dimi bu konu benim kafamı cok karıştırıyor zaten 3saat süt iznimiz var 6ay zaten yarı zamanlı çalışıyor gibi oluyoruz değil mi
Valla iyiymiş sizin kurumBizim kurum doğum sonrası 8 hafta değil 16 hafta veriyor 3 saat günlük süt iznim var 6 ay ücretsiz alıp yarım maaşla 2 3 senede çalışmayı düşünüyorum devlet bunda destek vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?