Canım benimde haftada 250 gr alan çocuk bu hafta 160 gr almış sadece,USG de yanılabilir bilemiyorum ama şöyle diyim ilk çocukta USG de doğum yapacağım gün 3100 gözüküyordu çocuk 3400 doğdu, canını sıkma o ihtiyacı olan kadar alıyor,hatta ben son hafta tahin pekmeze yüklendim benimde erken doğabilir diye ,ona rağmen normalden daha az aldı üstüne ben 2 kg aldım kendimeArkadaşlar bi soru sormak istiyorum benimle aynı haftada olan annişlere:)... Bugün kontrolumuz vardı 36 hafta 5 günlük bebeim ama 10 günde 250 gr agirlasmis sadece. Normalmi acaba doktor normal dedi ama son haftalar artik dogdu dogacak ama suan 3 kilo. Acaba normalmi çünkü biraz erken gelecek gibi gorunuyo kısa boyluyum o sebepten daha erken olurmus diger bebeklere gore doğum. Bunu ds hesaba katarsak kilosu az gibi geldiultrason bazen yanilabiliyor ya daha azsa diye dusunmeden edemiyorum
Allah razı olsun canım içimi rahatlattın.insan endise ediyor benim ilk.bebeğim bi de tecrube olmayinca daha zor:)...Canım benimde haftada 250 gr alan çocuk bu hafta 160 gr almış sadece,USG de yanılabilir bilemiyorum ama şöyle diyim ilk çocukta USG de doğum yapacağım gün 3100 gözüküyordu çocuk 3400 doğdu, canını sıkma o ihtiyacı olan kadar alıyor,hatta ben son hafta tahin pekmeze yüklendim benimde erken doğabilir diye ,ona rağmen normalden daha az aldı üstüne ben 2 kg aldım kendime
Bende çok rahatsız yatıyorum karnım acıyor yatarken sırt üstü hiç yatamıyorum sağa veya sola genelde sola dönüp yatıyorum karnımın altına hamileler için olan yastıklardan koyuyorum. Ama bence siz nasıl yatarsanız yatın nasıl rahat ederseniz, bebeğin etkileyeceğini sanmıyorum siz pozisyon değiştirince bebek yerleşiyor biraz vurup sonra durması normal.ya kızlar siz nasıl yatıyorsunuz..bebeğim bir haftadır nasıl dönsem vuruyor üstüne yatıyor gibi oluyorum heralde ister istemez..sırt üstü yatınca da rahat edemiyorum..dünde çok uykusuz kaldım vurduğu halde uyumaya çalıştım uyumuşum..bebeğin üzerine yattım sıkıştı diye vicdan azabı çekiyorum..yavrum konuşabiliyor mu sanki anne yatma üstüme desin..yapabildği tek şey tekmelemek..bende umursamadım tekmelerii..şimdi de yavrumu sıkıştırıp rahatsız ettim diye vicdan azabı çekiyorum sabahtan beri tekmeledi hiçartık elimden geldiğince sırt üstü yatıcamm..ama öyle de ayağımın altına 2 yastık koyuyorum..bu pozizyonda bebeğin kanala inmesini engeller mi acaba diye yapmak istemiyordum ama yapcam artık mecbur..
Benim doktorum karnın yukarıda bu bebek sonuna kadar bekleyecek anlaşılan dedi. Yürümeye çalış dedi malum ankara karlı baya akşamları avm ye gidip yürüyüp gelin dedi bizde iki gündür yürüyoruz dediği gibi bebek aşağı inecek mi bakalım.Canım o sorun bendede var ama sıkıştığını sanıyorum. Sırt üstüde kendi organlarına baskı oluo. Nasıl rahat yatıosan oyle yat bebiş bulur yerini. Çok rahatsız olursa seni de rahatsız eder zaten. Ayrıca sırt üstü yatınca bebek kanala ilerlemez bence öyle olsa ayağa kalkmamamız lazım. Bebek hazır olunca incek kanala :)
Bende sona kalacaklardanım sanırsam. Hayırlısı olsun. Millet doğum yaptıkça heyecan sardı benide.hayırlı olsun canım..herkes teker teker yavruşunu kucağına alıyor en sona kalanlardan olcam..insan hemencik kucağına almak istiyor:)
aynenn:) pazartesi kontrolüm var nolur nolmaz diye biberonlarımızı felan dezenfekte ettik şimdi..pek eksiğimiz kalmadı ama takvime göre 20 günü var daha keyfi yerinde gibi zaten gelesi yok:)Bende çok rahatsız yatıyorum karnım acıyor yatarken sırt üstü hiç yatamıyorum sağa veya sola genelde sola dönüp yatıyorum karnımın altına hamileler için olan yastıklardan koyuyorum. Ama bence siz nasıl yatarsanız yatın nasıl rahat ederseniz, bebeğin etkileyeceğini sanmıyorum siz pozisyon değiştirince bebek yerleşiyor biraz vurup sonra durması normal.
Benim doktorum karnın yukarıda bu bebek sonuna kadar bekleyecek anlaşılan dedi. Yürümeye çalış dedi malum ankara karlı baya akşamları avm ye gidip yürüyüp gelin dedi bizde iki gündür yürüyoruz dediği gibi bebek aşağı inecek mi bakalım.
Bende sona kalacaklardanım sanırsam. Hayırlısı olsun. Millet doğum yaptıkça heyecan sardı benide.
ya kızlar siz nasıl yatıyorsunuz..bebeğim bir haftadır nasıl dönsem vuruyor üstüne yatıyor gibi oluyorum heralde ister istemez..sırt üstü yatınca da rahat edemiyorum..dünde çok uykusuz kaldım vurduğu halde uyumaya çalıştım uyumuşum..bebeğin üzerine yattım sıkıştı diye vicdan azabı çekiyorum..yavrum konuşabiliyor mu sanki anne yatma üstüme desin..yapabildği tek şey tekmelemek..bende umursamadım tekmelerii..şimdi de yavrumu sıkıştırıp rahatsız ettim diye vicdan azabı çekiyorum sabahtan beri tekmeledi hiçartık elimden geldiğince sırt üstü yatıcamm..ama öyle de ayağımın altına 2 yastık koyuyorum..bu pozizyonda bebeğin kanala inmesini engeller mi acaba diye yapmak istemiyordum ama yapcam artık mecbur..
Ne güzel devlet kurumu mu bu yoksa özel miBizim kurum doğum sonrası 8 hafta değil 16 hafta veriyor 3 saat günlük süt iznim var 6 ay ücretsiz alıp yarım maaşla 2 3 senede çalışmayı düşünüyorum devlet bunda destek vermiyor
Can'ım valla genelde söylenenden fazla çıkıyor örneğin ben 2 hafta önce doğum yaptım dr 2.750 demişti doğdu 3.150 gr.endişelenme küçük bile doğsa önemli olan sağlıklı olmasıArkadaşlar bi soru sormak istiyorum benimle aynı haftada olan annişlere:)... Bugün kontrolumuz vardı 36 hafta 5 günlük bebeim ama 10 günde 250 gr agirlasmis sadece. Normalmi acaba doktor normal dedi ama son haftalar artik dogdu dogacak ama suan 3 kilo. Acaba normalmi çünkü biraz erken gelecek gibi gorunuyo kısa boyluyum o sebepten daha erken olurmus diger bebeklere gore doğum. Bunu ds hesaba katarsak kilosu az gibi geldiultrason bazen yanilabiliyor ya daha azsa diye dusunmeden edemiyorum
Evet aynen öyle kucagıma almak istiyorum ama karnımda biraz daha kalsın istiyorum çok alıştım galiba ayrılmak istemiyorum =) safak 5 diyorum inşallah dogumum sıkıntısız olur yaa
Benim de 2 sinde randevum. Dr 7.30 da gel dedi. Bu akşam çok korktum ama. Tuvalete gittiğimde iç çamaşırım kahverengi leke olmuş. Dedim eyvah nişan gelmiş. Eşim de kestiriyordu onu uyandırdım yürü hastaneye dedim. O kadar sakindi ki. Sinirlerim bozuldu. Nişan ne ya diyor. Saçını falan yapıyor. İlk ya heyecan yaptım. Neyse gittik zaten sancım yoktu. Nstde de çıkmadı. Ultrason da gayet normaldi. Ama en son çatıma baktı me kadar sezeryan istesen de bakmam lazım açıklık varsa ona göre hareket ederiz dedi. Neyse sonuç itibariyle parmağı yedim geldim. Rahim kapalıymış. O kahverengi akıntı nişansa bile doğumA daha varmış.Ayin 2 sinde dogum yapacak kac kisiyiz
Esra hayırlı uğurlu olsun aşlah güzel sağlıklıgünlerde beraber olmanızı nasip etsin. Emzirme hemşiresi bana mamayı verirken söyle verdirdi. Serçe parmağımı meme ucu gibi almasını emmesini sağlıyorum yandan da şırıngayla mamayı veriyorum. Emme refleksi gelişirmiş böyle yapınca sende kaşık yerine öyle verebilirsin istersenHepinize cok tesekkur ederim arkadaşlar.
Msjlari okudum ama tek tek donemiyorum kusura bakmayin. Allah herkese saglikli dogumlar versin.
Ikinci sezeryan oldugu icin biraz daha agir gectigini söylediler, yeni yeni gozum aciliyor daha.
Oglum 38+4, spinal anesteziyle 3800gr dogdu masallahm en son 3300 demisti dr bir hayli yanilmis :) cok tatli cok minnos ama annesi kendini toparlayip ilgilenemiyor pek.
Emziremedim henüz, arada deniyoruz ama tutamadi daha memeyi, kasikla mama veriyoruz .insallah sabahtan itibaren daha iyi olurum da daha cok duserim.emzirme konusunun uzerine.
Esra hayırlı uğurlu olsun aşlah güzel sağlıklıgünlerde beraber olmanızı nasip etsin. Emzirme hemşiresi bana mamayı verirken söyle verdirdi. Serçe parmağımı meme ucu gibi almasını emmesini sağlıyorum yandan da şırıngayla mamayı veriyorum. Emme refleksi gelişirmiş böyle yapınca sende kaşık yerine öyle verebilirsin istersen
Aslı valla umut oldun bana da ben iki hastaneye gidiyorum. Evimin yanındaki 36 da 2550 dedi inş. 3 bari oluruz diye dua ediyorum. Farklı drlrda farklı ölçümler çıkıyor genelde amaCan'ım valla genelde söylenenden fazla çıkıyor örneğin ben 2 hafta önce doğum yaptım dr 2.750 demişti doğdu 3.150 gr.endişelenme küçük bile doğsa önemli olan sağlıklı olması
Bence biberonla verme ya siringayada kasikla ver biberona alisirsa seni emmez dhaKizlar ben yanima 2 farkli biberon koyacagim biberonla versek olmaz mi .ilk hafta mama vermeyi dusunuyorum .ilk 10 gun kilo kaybini onlersek sarilik olmuyormus . Zaten biberon ucu anne memesine yakin dogal akış aldim .siringayla zor olmaz mi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?