sorduğun için çok sağol canım.dr dedi ki bazı bebekler sıcağa karşı daha duyarlıdır sizinki de öyle.evin ısısını biraz düşürdüm üstünü de bir kat azalttım.ateşimiz şuan çok normal ilerliyor.36.8 ile 37.2 arasında değişiyor.dünde birinci ay muayenemiz vardı.4.320 gr olmuş oğluşum 1 ayda 1 kilo 170 gr almış boyu da 7 cm uzamış doktorumuz çok güzel dedi.ilk aşımızı da vurulduk.çok şükür bizde herşey yolunda sende durumlar Nasıl?bebiş nasıl senin kanaman nasıl oldu?Asli bebeginin ateslenmesi ne durumda?
Ben de aynı durumdayım canım. En son dün yaşadım hatta. Baş dönmesi elim ayağım boşalmış gibi oldu. Yarım saat sonra geçti. Psikolojik mi acaba diyordum ben de. Çünkü bir saat sonra temizlik yaptım. O derece enerjik oldum. Normalmis galiba.Kızlar baş dönmesi sersemlik hissi gibi böyle halsizliği olan varmı doğurmayanlardan? Geçen haftaya kadar çok enerjiktim ama şimdi hepsi gitti sanki çok halsizim sizin nasıl durumlar ?
Can'ım böyle yapma ama sütünü iyice azaltırsın.sağarak vermeyi dene arada bir.bir de zaten geceleri uyuyamıyoruz oda sütümüzü etkiliyor.ben geceleri yatmadan önce kendime tabak hazırlıyorum tahin helvası ve hurma koyuyorum yanına da büyük bi bardakla su alıyorum onları yiyip içip öyle yatıyorum.sende öyle yap.sütün olur geceleri.bu arada bütün kızlara söyliyim.çörek otu yağı için oda çok güzel süt yapıyor ben günde bir tatlı kaşığı içiyorum.ama soğuk sıkın olsunAllahim bu soylediklerimi hata kabul etmesin ama hic hayal ettigim gibi degil bazi seyler.
Ben niye baskalari gibi emziremiyorum? Kendimi cok kotu ve çirkin hissediyorum emzirirken. Belim spinalden dolayı agriyor zaten, bir de boyum uzun bebege yetisebilmek icin iyice Notre Dammin kamburuna dönüyorum.
Acidan aglayarak emziriyorum, dislerimi sıkmaktan cenem agriyor.
Bebegim zaten hic mutlu ayrılmıyor memeden. Tutturmak zaten ayri bir mesele. Bazen ac oldugu halde tutamiyor sinirleniyor.
Ter icinde kaliyorum bit kadsr seyi emzirecegim diye.
Bir de kriz yönetimim sifir. Bebek biraz aglasa hemen sutum azaldi doymuyor diye moralimi bozuyorum. Bir sey olsun sutum mu kesiliyor diye kendimi sıkıntıya sokuyorum oysa hicbir sebep yok bunlar icin. Kendime kiziyorum sonra da.
Geceleri gercekten sutum azaliyor bir de niye acaba ya;/ mama veriyorim emzirme sonrasinda bazen geceleri.
Bugüm doktordan geldik haftaya gelcek gibi dedi kalbim güm güm çok tuhaf hissediyorum kendimi bide bu halsizlik falan bi ilgnç oluverdim ya ay nasıl olcak diye düşünmekten kendimi alamıyorumCanm bazen çok enerjik oluyorum bende bazen sadece yatıcak kadar halsiz hissediyorum. Gün içinde bile değişiyor. Normal bence son zmanlara geldik
Saol cnm ne bilim sabah kalkıyorum bişey yok gibi öğleden sonra bi halsizlik çöküyor yığılıp kalıyorım doğumada bu kadar enerjisiz gitmek şstemiyorm zaten şimdiden elim ayağım karışıyo birbirine :)Ben de aynı durumdayım canım. En son dün yaşadım hatta. Baş dönmesi elim ayağım boşalmış gibi oldu. Yarım saat sonra geçti. Psikolojik mi acaba diyordum ben de. Çünkü bir saat sonra temizlik yaptım. O derece enerjik oldum. Normalmis galiba.
Maşallah paşayasorduğun için çok sağol canım.dr dedi ki bazı bebekler sıcağa karşı daha duyarlıdır sizinki de öyle.evin ısısını biraz düşürdüm üstünü de bir kat azalttım.ateşimiz şuan çok normal ilerliyor.36.8 ile 37.2 arasında değişiyor.dünde birinci ay muayenemiz vardı.4.320 gr olmuş oğluşum 1 ayda 1 kilo 170 gr almış boyu da 7 cm uzamış doktorumuz çok güzel dedi.ilk aşımızı da vurulduk.çok şükür bizde herşey yolunda sende durumlar Nasıl?bebiş nasıl senin kanaman nasıl oldu?
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah kolayca olur biter sağlıkla. Bende daha beklemedeyim normal doğum için bekliyorum nasipse.Bu arada ben de hala dogurmadim. Cuma gününe sezeryan olacagim. Benimle ayni gün dogum yapacak kimler var
Masallah canim ne guzel büyümüş.sorduğun için çok sağol canım.dr dedi ki bazı bebekler sıcağa karşı daha duyarlıdır sizinki de öyle.evin ısısını biraz düşürdüm üstünü de bir kat azalttım.ateşimiz şuan çok normal ilerliyor.36.8 ile 37.2 arasında değişiyor.dünde birinci ay muayenemiz vardı.4.320 gr olmuş oğluşum 1 ayda 1 kilo 170 gr almış boyu da 7 cm uzamış doktorumuz çok güzel dedi.ilk aşımızı da vurulduk.çok şükür bizde herşey yolunda sende durumlar Nasıl?bebiş nasıl senin kanaman nasıl oldu?
Arkadaslar hepinize tesekkur ederim yorumlariniz icin,coklu alintiyi beceremedigimden tek tek alintilayip sayfayi doldurmak istemedim.
Dediginiz gibi lohusalik psikolojisi herhalde.
Geceleri cok yorulup sabaha uyuyamadan kalkinca boyle depresif basliyorum gune.
Gun icinde daha normale donuyor düşüncelerim.
Aslinda cok normal seyler hepsinin de farkindayim ama insan mantikli bulmasa da inaniyor bazi şeylere ister istemez.
nur_84 niplette dedigin sey gogus kalkani mi acaba? Ondan aldim ben de ama su yaralari hala iyilestiremedim. Aslinda bir hayli çıktı gogus ucum ama oyle emzirdigimde acidan bayilacak hale geliyorum nerdeyse. Silikon uc bir nebze daha rahatlatiyor. Yaralar iyilestikten sonra direkt kendi meme ucumu vermeyi düşünüyorum su an hala cok kötü malesef.
Bir de bir yerlerde gece mama verirseniz sutunuz cabuk kesilir gibi sacma sapan seyler okudum onlardan da etkileniyorum. Doymazsa mecbur veriyorum mamayi yoksa bagirip duruyor oglum.
Doğumdan hemen önce enerji geliyormuş canım. Öyle okumuştum, enerjiyi de doğum için saklamaliymisiz deniyor. Doğum yapanlar daha iyi bilir tabi. Hayırlısı ile biz de kucagimiza sağlıkla alsak inşaAllah.Saol cnm ne bilim sabah kalkıyorum bişey yok gibi öğleden sonra bi halsizlik çöküyor yığılıp kalıyorım doğumada bu kadar enerjisiz gitmek şstemiyorm zaten şimdiden elim ayağım karışıyo birbirine :)
Cok sagol Derincim, bu cok farklı bir urunmus bilmiyordum bunu. Ama dedigin gibi gec kaldim sanirim bunun icin. Su an dedigim gibi aslinda var meme ucu ama yaralardan ötürü veremiyorum cok daha kotu oluyor oyle emzirince.Eki Görüntüle 1941469
Esra geçmiş olsun. Nur'un söylediği aparat fotodaki ürün. Göğüs kalkanı farklı bir ürün.
Bu ürünle göğüs ucunu çıkartıyorsun ama senin bu işlemi uçlar yara olmadan önce yapman gerekirdi. Şimdi yarayken kullanabileceğini pek sanmıyorum. Önce göğüs uçlarını iyileştirmek lazım.
Ben "eart mama angel baby" nin göğüs ucu kremini kullanıyorum. İkizcan sağolsun tavsiye etmişti, her sürdüğümde kendisine dua ederim :)
Şöyle diyim, göğüs ucum yok gibi birşeydi. Bebeğim resmen eme eme göğüs ucumu çıkardı. Üstüne birde sarılık atlattık ve saat başı emzirmem gerekti. Bu kadar yoğun bir emzirme temposuna rağmen göğüs uçlarımda en ufak ne bir tahriş, ne bir yarılma kanama olmadı. Hatta birkaç gündür her emzirme sonrası falan değil toplasan 2 kere anca sürüyorum. N11.com dan almıştım sanırım şiddetle tavsiye ederim.
Gece mama verirseniz sütünüz kesilir olayına gelince; prolaktin hormonu en çok geceleri yükseliyor. Bu hormon süt yapıcı olan hormon. Doktorlar geceleri mutlaka emzirin ki prolaktin çok salgılansın sütünüz artsın diyor. Annenin sütü yoksa, boş boşta çekiyor olsa her iki meme bebeğe 15 dk kadar emzirilip sonra mama verilirse süt üretimi mamadan dolayı zarar görmez cnm. Sen mama veriyorum sütüm hiç gelmeyecek dersen bile beyne kötü sinyal gönderirsin. Silikon uçla da olsa gece emzir sonra mamanı ver bence cnm.
Kızlar sağ göğsüm çok sert sütüm daha yeni yeni gelmeye başladı normal mi sizde yaşadnz mı bunu emziriyorum sürekli zamanla yumuşar mı ki
Kızlar sezaryen sonrası korse tarzı birşey taktinizmi...
Yada doğumdan ne kadar süre sonra taktınız, bir arkadaşımla görüştüm doktoru onermis eve gider gitmez kullanmaya başlamış. Açıkçası doktora soracağım bende ama önerse dahi kullanmaya korkuyorum,
Sizlere sormak istedim çünkü doktora göre birşey yok tabiki ,dikişe birşey olursa geri diker :))
Ben tecrübe olarak sizde kullandınız mi diye merak ettim. Ona göre alacağım inşaAllah
Benmde ondan oldu emziremedim bnde ypym inşallah yaa Allah razı olsun cnmCanim benim bebis sariliktan cok uyuyunca gece emziremedim sol gogsum sertlesti. Sabah agiz bezlerinden birine caydanliktaki kaynayan sudan döktüm sicak sicak kompres yaptm masaj yaptm gogsume. Sutum akmaya basladi. Tikaniyormus megersem. Sonra hemen daha sıcakken elimle sagdim cok rahatladim. Tavsiye ederim.
Ay bir bebiş daha darısı başıma :) dualarımız seninleSonunda kızım gelmeye karar verdi. Kontrole diye geldik 3 cm açıklıkla Dr eve göndermedi. Şimdi doğumu bekliyoruz. Dua edin bize anneler...
Canım ya benmi böyleyim anlamadım bugun kontrolden geldik haftaya gelicek gibi duruyor bebek dedi eve geldiğimden beri bi ağlama bi sıkıntı çok tuhaf oldum korku basıyor üstüme bu kadar yakın olduğunun farkına yeni vardık sanırım neden böyle oldum benDoğumdan hemen önce enerji geliyormuş canım. Öyle okumuştum, enerjiyi de doğum için saklamaliymisiz deniyor. Doğum yapanlar daha iyi bilir tabi. Hayırlısı ile biz de kucagimiza sağlıkla alsak inşaAllah.
Tüm doğuran yeni annelerin de sıkıntıları gitsin,bebekleri ile mutlu günler gecirsinler inşaAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?