2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Pişikler için kantaron tağı iyi geliyormuş cnm aklında olsun..

Yaaa cok tebrik ediyorum canim yaaa. Ayni seyleri yasamisiz. Ameliyattan ciktigim gun deil de sonraki gün bana bi bastilar. Cok uzun sanci çektim ustune aniden sezeryan olnca moralim cok bozulduydu ama simdi iyilestikce aman salla ya diyorum. Bebisler boyle gelmek istemis. Iyiyseniz hic sorun yok. Kaka olayini farketmeseler bide kuvozde fln kalabilirlerdi Allah korusun. Cok sukur kavustuk minnoslaraa.

Gecen aksam bi oturup agladim neden boyle oldu diye. Panik ataklar fln geldi yine. Kesik geri alinamaz bisi sonucta. Cok sancio bide kolay atlatamiorum ama Allah baska dert keder vermesin diorm iste.. Yavrumuz boyle gelmek istemis.. Tabi baska bi cocuk hayalim fln kalmadi :) insallah unutucaz bu gunleri

Yenidoğanın doğum kilosunun %10 kadarını vermesi normaldir. Yani senin bebeğin kilosuna göre 360 grama kadar kilo verebilir ama daha fazlası iyi değil. 300 gram ödem atarak taburcu olmuşsunuz, emzirme işini sıkı tutmanda fayda var canım.

Uyuyan çocuğu uyandırmak hiç hoş değil biliyorum ama sarılık yükselince inan çocuğu istesen de uyandıramaz hale geliyorsun. Ben 2 saatte bir emzirdim ve mama takviyesi yaptım, ona rağmen yükselmeye devam etti. Düşün bebeğimin karnı o kadar doldu ki içirdiğim mamanın son kısmını artık geri kustu. O an işte bi terslik var dedim, çözüm kesinlikle mama falan değil.

Başladım saat başı emzirmeye. Baktım tuvalete çıkışı az daha sık tuvaletini yapması için gaz merhemleri masajları uyguladım. Sadece saat başı anne sütü vererek aynı gün 7 kez kakaya çıkararak bir günde sarılığı atlattık! Sarılığın tek ilacı anne sütü! Birde benim naçizane fikrim tuvalete çıkışın sağlanması. Sonuçta sarılık denen şey bebeğin vücudundaki ve dışarı atamadığı bilirubin fazlalığı. Sütü içse bile çiş ya da kaka ile dışarı atamadıktan sonra vücut bilirubinden arınmıyor.

Ne kadar çok emzirirsen sütün o kadar çabuk ve bol gelir. Tek sağmasa 40 cc süt hiçte fena değil. Mama verip bebeğini doyurup seni daha az emmesine sebep olursan sütünün artmasına da engel olursun gibime geliyor.

İlk içmeye başladığı sütün büyük kısmı Sudan oluşuyor. Sonlara doğru yağlı doyurucu süt geliyor. Yalnız 20 dk nın içinde her iki sütü de kesin alır ya da almaz diyemem. Kimi bebek dura dura içer 20 dk da anca sulu kısmı içmiş olur. Kimi bebek güçlü ve hızlı çeker 20 dk da bütün bi memeyi boşaltır. Bunu bebeğini ve göğüs doluluğunu tanıdıkça anlayacaksındır. Uzun lafın kısası herşeyin başı anne sütü vesselam :) Saat başı emziremem dersen de en azından doktorun dediği gibi 2 saatte bir de olsa zorla uyandır ve emzir cnm. İnan bunu yaparak ona kötülük değil iyilik etmiş olursun. Tez zaman da atlatır inş.

Kızlar o kadar şikayetten sonra yazamadım, oğlum sali aksami 10 da doğdu. Allah nasip etti normal doğum oldu ama kesi yedik. Tabi sipanin 3.900 ve 55 cm olmasının da etkisi var. Benim sancılar birden sıklaştı ve hastaneye gittiğimizde 5 cm olduğunu söylediler bile. Hastanede geçirdiğimiz 3.5 saatin sonunda oğlum kucağımdaydi. Nasıl bu kadar çabuk oldu anlamadım. Ebem çok iyiydi, eşim harika koçluk yaptı, ben de son derece sakin ve konsantre idim. Bunların yalnisira burada doğum öncesi akupunktura gitmiştim. Başta çok entel dantel gelmişti ama kendi kadın doğumcum dedi ki normalde 1 cm açılma için 1 saat gerekir, akapunkturda bu yarıya düşüyor demişti. Doğruluğunu bilemem ama özellikle şubat mart anneleri düşünebilir. Ben haftada 1 gün 20 dakika olmak üzere 3 seans gittim.
Bu saatte uyanıklık tabi ki emzirmekle alakalı. Sütüm var mı bilemiyorum ama oğlum feci hırslı emiyor. Daha ikinci günden göğüsler pert. Nolcak göreceğiz

Bekleyen annelere hem sabır hem de kolaylık diliyorum

G
Gözün aydın canım maşallah tosuncuk doğurmussun tebrik ederim :) allah analı babalı büyütsün inşallah. Normal ultrqson kilosu kaç gidiyodu?

Kızlar kızım gece 1 de normal doğumla dünya geldi Elhamdülillah. Sancı anında sizler de aklımdaydınız. Henüz doğum yapmamış arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun ... :)
Oy oy hadi bakalım allah analı babalı büyütsün :) nasıl oldu canım doğumun kendini iyi hissettiğinde anlatır mısın :)

Canım ben soğuk sıkım zeytinyağı ve mustela kullanıyorum daha çok zeytinyağı sürdüm şimdilik iyi
ya Can'ım bende soğuk sıkım zeytinyağı sürdüm hatta zeytinin sütü diyorlar ama geçirmedi.biz hastanede yatmıştık ya o Zaman eczanede canbebe vardı onu kullandım yavrum pişik oldu naptıysam geçmedi.bende eart angel ile mustela arasında kaldım.

Maşallah gözün aydın hadi sende kurtuldun. Maşallah oğluşuna.. Bu imkanlar burada yokmuş biz mi iyi araştıracağım acaba bende birşeyler yapmak istedim ama bulamadım malesef hamile yongası filan vardı oda bana uzaktı kaldı öyle. Hadi hakkımızda hayırlısı senin gibi kolay atlatırız inşallah bizde.

Kızlar kızım gece 1 de normal doğumla dünya geldi Elhamdülillah. Sancı anında sizler de aklımdaydınız. Henüz doğum yapmamış arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun ... :)

Gözünüz aydın hayırlı olsun. Dedin dedin sonunda doğdu bak. Şimdi ben diyeceğim... kimler kaldi kızlarrrr... Bi ben mi kaldım yoksaa... zaten baştan beri sona kalacağımı hissediyordum

Bir tecrübem yok henüz ama aynı durumu yaşasam sanki eart mama angel tercih ederim nedense o daha ii gibi geldi bana.

Gözünüz aydın kızlar, Allah analı babalı büyütsün inşallah :)

Aslicim ben mustela kullaniyorum.
Yalniz tedavi ediciligi hakkinda fikrim yok, yorumlara bakarak aldim., pisik onleyici bendeki.
Her gun surmuyorum bile.
Kaka yapmis ve gec fark etmissem o zaman sürüyorum sadece.
Cok sukur pisik sorunu yok su an icin.

Cnm tebrik ederim masllah kilo su cok iyi inşallah 56 nr fazla almamissijdir direk 62 ile basla :)

1 haftadan sonra kullana biliyormuşum canım sordum

Kızlar hala normal doğumu bekleyen biri olarak doğumda epidural alıp almama konusunda çok kararsızım. Çok rahat diyolar ama bel ağrısı tutmaması gibi yan etkisi olursa diye korkuyorum. Yarın kontrolüm var doktorla açık açık konuşucam. Ama önce mesaj attım 4cm den sonra oluo zaten ondan sonrası hızlı gerek yok demiş. Zaten o zman ağrılar artmıo mu? Çok kararsızım var mı önerisi olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…