Benim doktorum beni cagirmadi canim. 1 haftalikken gittim dikislere bakti bidaha gel demedi bana.Doktorum bayandı son anda mecburen doktor değişikliği yapmak zorunda kaldım , doktorum erkek oldu. :) onada o testi yaptırmak istemedim açıkçası, zaten annemlerdeyim
Ama bebek için beni cagirmadilar onu anlayamadım. Bebegin kontrolleri vs kimse hiçbirşey demedi. Sadece topuk kani verilirken asi için sağlık ocagina gelmem gerektiği söylendi o kadar başka hiç bir açıklama yapilmadi
Evet tavsiyem var mamayi kes sutun emzirdikce artacak daha 9 gunluk lutfen sık disini duzene girecek bol bol emzirmeye bak
Kızlar acil yardım Doğum yapalı 5 gün oldu acayıp derecede bacaklarım ve ayaklarım şiş artık hareket ettırmekde zorlanıyorum başına böyle birşey gelen var mı
ben de bu amaçla kullanılan reflü yatağı almadım, ama mevcut beşiğimizin yatağını eğimlendirdim. Altına battaniye koyarak 4-5 derece bi eğim kazandırdımKızlar bebek için yastık kullanmıyorum diyorum ama yan yatırmaya destek olsun diye küçük bi yastık var ona biraz eğim verip sırtından hizalayınp koyuyorum tam anlatamadım galiba ama başka nasıl yazarım bilmiyorum :) yastık kullanmış sayılır mıyım acaba ya siz dümdüz öyle bırakıyor musunuz ? Benim bebeğim kusmaya başladı bu aralar o yüzden özellikle yan yatırmaya büyük gayret ediyorm yastıktan destek alayım ddim ama aklıma da takılıyor
pompan elektrikliyse, direk hızlı başladığı için çok acıyo. Benim pompamın elektrik tertibatı bozuldu, mecburen manuel olarak kullandım. Manuel çok daha kolay oldu. Kendi hızını belirlediğin için, çok yavaş başlıyosun, yavsş yavaş artırınca, insan alışıyo. Denemeni tavsiye ederim.Canım biliyosun ben de senin gibi meme ucu yaralarından çok çekiyorum. Hatta son iki gündür iyice beter bir hal aldı. Ama zamanla gececek inşallah. Çoğu kişide ilk emzirirken bu sorunlar oluyo ama zamanla atlatıyorlar. Belki bizim yapı biraz daha hassastır ama inanıyorum ki eninde sonunda gececek.
Bende pompayla sağma işlemi emmeden daha cok acı veriyor. Meme ucu büyüyor sonra bebeğin tutması da zorlasıyor. Sen hangi pompayla sağıyorsun? Canın acımıyor mu?
Canım ben de spiral düşünüyorum 60. Gün gel dedi benim dr um...Benim doktorum beni cagirmadi canim. 1 haftalikken gittim dikislere bakti bidaha gel demedi bana.
Bebek icinde hastanedeki dr 1 aylikken gel kilosuna boyuna bakalim dedi ama saglik ocaginda zaten onun takibini yaptiklari icin gitmicem. Sadece kalca ultrasonu ixin gidicem hastaneye.
Sezeryan olan ve spiral taktircak olan anneler. Doktorunuzla bu kknuyu konustunuz mu ne zaman gelin dedi size.
Ben ana sagligi ve aile planlamasi merkezinde taktirmk istiyorum devletin spiralleri daha guvenli diyo herkes. Gorumcem falanda orda taktirdi cok memnun kaldilar siz nerde taktircaksiniz.
Bide eger devlette falan taktircaksaniz oncesinde saglik ocaginda spiral icin tahlil yaptirin istiyolarmis spiral takilirken ben bugun hemsireyle konustum tahlil icin kani verdim. Aklinizda bulunsin. Bidaha git gel yapmayin tahliliniz yaninizda olsun
Bende benzer bir durum yaşadım ilk günlerde mama vermedim onun yerine sütünü sağip biberona koyup verdim. Biberonda emerken yorulmuyor ama ilk zamanlar memeyi cekerken yorulup uykuya daliyorlar. Ben önce göğsümü veriyorum doymadigini dusunursem 10 15 dakika sonra biberonda sutumu veriyordum. Hatta uzun uyusun diye hala geceleri öyle yapıyorum.Merhaba.
Şubat annelerinde yazıyorum ama ocak annesiyim.
Kızlar benim oğlum 9 günlük oldu.Emzirme kısmında biraz sıkıntılarımız var. Oğlum hem aç olup meme istiyor hem de bir iki emme sonrası uykuya dalıyor. Uyanması için sürekli uyarıyorum ama nafile. Emzirme süremiz 1 saati geçiyor. Memefe uyuyunca yatırıyorum ,ağlıyor. Tekrar meme verince de uyuyor. Sırtım tutuldu valla :)
Acaba süt yetmiyor mu diyorum ama göğüs ucunu sıktığımda hep süt oluyor.
Böyle emzirme 1 / 1.5 saati bulunca dayanamayıp 50 mm mama yapıyorum ve onu içince susuyor.
Var mı bana tavsiyeleriniz ?
Bebeğin kaka yapması ile gelişmemesi arasında nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım cnm?Kızlar benim bebis günde 7 8 kere kakasini yapıyo normal mi bu acaba ? Gelişmicek diye üzülüyorum
Iste çevredekiler öyle söylüyo bende deneyim heralde diyip inanıyorumBebeğin kaka yapması ile gelişmemesi arasında nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım cnm?
Ben aksine kaka ve çiş yapan bebek güzel besleniyor ki vücuttan atacak birşeyler buluyor diye biliyorum. Beslenmesi zayıf olsa nerden bulacak da o kadar kakayı yapacak bebiş :)
Kakası altın sarısıysa, mukus kan falan yoksa merak etme korkulacak birşey yok demektir.
Bana hemsire 35 36. Gun takarlar dedi ama sezeryan olunca yaralarin iyilesmesinide bekleyebilirmis dr bakalim bende 35. Gun gidicem takarlar insallahCanım ben de spiral düşünüyorum 60. Gün gel dedi benim dr um...
7 8 kere kaka yapmasi iyi bisey :) doyuyo demekki ki kakasi geliyo bebisin sen bakma cevredekilerin spylediklerineKızlar benim bebis günde 7 8 kere kakasini yapıyo normal mi bu acaba ? Gelişmicek diye üzülüyorum
Benimkide yapıyor her seferinde. Hatta bi kere açıkken fırtlattı kerataKızlar benim bebis günde 7 8 kere kakasini yapıyo normal mi bu acaba ? Gelişmicek diye üzülüyorum
kolik bebekler için müzikler var canım belki iyi gelir. Uygulamalarıda var telefon için dene istersenKızlar bebeğime kolik teşhisi koyuldu çok agliyo çok huzursuz. Dün gece hiç uyumadı. Hep ağladı.
Ne önerirsiniz ne iyi gelir.
Iste kastettikleri bu heralde kilo alımı falan.benimki de emzirmeden sonra yapıyo :) üzülüyorum birazBenimkide yapıyor her seferinde. Hatta bi kere açıkken fırtlattı keratakilo kaybı olur belki ama sağlıksız değil en azından. Burdada yazmışlardı daha önce
Oyy yazik kuzucuga. Benimki de gecen gun cok agliyodu supurge sesi actim internetten sakinlesti. Dene istersen fon mknsde olablrKızlar bebeğime kolik teşhisi koyuldu çok agliyo çok huzursuz. Dün gece hiç uyumadı. Hep ağladı.
Ne önerirsiniz ne iyi gelir.
Canim bebegin doyup doymadigini kakadan anliyolar zaten. 7 8 defa kaka yaptigina gore doyuyodur bebegin. Kotu bisey degil az yaparsa suphelenIste kastettikleri bu heralde kilo alımı falan.benimki de emzirmeden sonra yapıyo :) üzülüyorum biraz
Ben senin neye üzüldüğünü anlayamadım canım. Bebiş kakasını yapamasa, bütün yedikleri bağırsaklarında birikse ama tartıda kilosu çok çıksa daha mı iyiymiş ? Bebeği kaka yapıyor diye üzülen nadir insanlardansın herhalde :) Hem kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir.. Ne güzel yediğini hazmeden ve lazım olmayan kısmı dışarı atan bi bebeğin var üzüleceğine sevin bence.Iste kastettikleri bu heralde kilo alımı falan.benimki de emzirmeden sonra yapıyo :) üzülüyorum biraz
Bende benzer bir durum yaşadım ilk günlerde mama vermedim onun yerine sütünü sağip biberona koyup verdim. Biberonda emerken yorulmuyor ama ilk zamanlar memeyi cekerken yorulup uykuya daliyorlar. Ben önce göğsümü veriyorum doymadigini dusunursem 10 15 dakika sonra biberonda sutumu veriyordum. Hatta uzun uyusun diye hala geceleri öyle yapıyorum.
Lohusalik kafası geçer inşallahBen senin neye üzüldüğünü anlayamadım canım. Bebiş kakasını yapamasa, bütün yedikleri bağırsaklarında birikse ama tartıda kilosu çok çıksa daha mı iyiymiş ? Bebeği kaka yapıyor diye üzülen nadir insanlardansın herhalde :) Hem kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir.. Ne güzel yediğini hazmeden ve lazım olmayan kısmı dışarı atan bi bebeğin var üzüleceğine sevin bence.
Canim biz 10 günlük olduk. Sabah 6.30 da emme mesaimiz başlıyor. Benim.kız 2.5 3 saatte bir uyanıyor. Eğer bundan erken uyanirsa anluyorumki bir önceki emzirmede doyuramamisim. gece 11 gibi en son emziriyorum sonra süt sağip birakiyorum. o sütü gece 3 gibi babası yada babaannesi biberonla veriyor , böylece bende gece kesintisiz 5 saat uyumuş oluyorum. benim kız hem biberon alıyor, hem beni emiyor çok şükür. Gündüz de doymadigini dusursem emzirmeden sonra 15 ml 20 ml sagdigim sütten veriyorum. Geceleri 50 ml süt veriyorum.Aynı durumdaymışız.
Evde ilgi bekleyen bir oğlum daha olduğu için saatlerce oturup emziremiyorum maalesef.
Zaten şuan ki emzirme süremiz 1 - 1.5 saati buluyor. Biraz emip uykuya dalıyor,yatağa bırakıyorum tekrar uyanıyor ve ağlayıp meme istiyor. Bu şekilde devam edince bütün işim gücüm meme ve bebek oluyor maalesef.
Ben de dün hastane tipi pompa kiraladım. En azından mama yerine anne sütü vermiş olurum.
Peki siz şuan kaç günlüksünüz ve beslenmesi aynı şekilde devammı ediyor yoksa sadece emziriyormusun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?