- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Istersen iskender soyleyeyim mama az gelir de annene:)) ah bu anneler ne kadar meraklilar mama vermeye. Sutun emin ol yetiyor ve doyuyor tak memende dursun tam gun hem sutunde artar. Ayrica sakin endiselenme kilo alisinizda gayet guzel.Aynen gak meme guk meme modundayım. Bazen saatlerce uyumuyo cevirip cevirip emziriyorum. Bazen 15-20 dk da uyanıyo. Annem de sürekli basımda doymuyor mama verelim diyor. Vermemek için sürekli emziriyorum. İnş sonraki kontrole toparlamış olur biraz.
Çok sağ ol derincim sürekli emziemeye devam:) bir de bu yazının linkini paylasabilir misin ya da devamında ne yazdığını? Ben nasıl daha uzun emzirebilirim onu arastırıyorum bir taraftan.Bebeklerin emzirmenin ilk 10 dakikasında uyuya kalmalarının sebebi, ilk gelen sütte yüksek miktarda bulunan ve uyku getiren oxytocin hormonuymuş canım. 10 dk sonrasında gelen sütler yağlı sütler ve kilo alımını sağlıyor. Bebeğe iki göğsünü de en az 20 dk emzirmen lazım.
Ama şahsi fikrim zaten bebeğinin kilo alımının iyi olduğu yönünde. Sadece anne sütü ile beslenen bebekler 15.günden sonra Doğum kilolarına ancak ulaşıyorlar. Kilo alımının yeterliliğine ise en az 30.gün değerine bakılarak karar verilmeli. Hiç moralini bozma ve 2 saattir bir emzirmeye devam et cnm. Yağlı sütü vermeyi başarabilirsen zaten sorun kalmayacak. 1 ayda 600 gram ile 1 kg arası kilo alımı normaldir.
Eki Görüntüle 1948047
O resmi gormustum biliyorum yani :) ama dedim ya ben huzursuz oluyorum gunduz yastiksiz yatiyor ama gece incecik ne kadar diyeyim 1 parmak bile degil yuksekligi bir yastigi koyuyorum ve sadece boynuna gelmeyecek sekilde kafasini yastik uzerinde birakiyorum bundan kurtulmam lazim yavas yavas sanirim bile bile yanlis yapmakta garip ama ne bileyimSabirsiz61 canım Esra'nın dediğine katılıyorum. Ya okuduğum kitaplarda ya da internette, bebek yastıkla yattığı zamanki omurilik yapısını ve yastıksız yattığı zamanki omurilik yapısını gösteren bi fotoğraf görmüştüm. Sana da göstermek için interneti talan ettim ama bulamadım maalesef. Sadece başının altına konulan yastık bebeğin bütün omurilik yapısını etkiliyor.
Ben babyjem'in reflü yastığını almıştım ilk günden beri onu kullanıyorum, kusma ve reflü şikayeti hiç olmadı. Ama sizler de alın diyemem çünkü onun da şöyle bi sıkıntısı var, bebeğim uzun doğdu kontrole henüz gitmedik ama illa ki daha da uzamıştır. 25 günlük ve şu an nerdeyse yatağın boyu kadar. Hareketli bi bebek ve yastıkta eğimli olduğu için tepine tepine aşağı iniyor iyice, ayakları bacakları falan sıkışıyor. Bu gidişle yastığı beşiğinden çıkartmam gerekecek. O zaman da beşiğin tabanını battaniyelerle falan bir şekilde besleyerek eğim verip reflü yastığı kıvamına getirmeyi deneyeceğim.
Benim oğlan biraz tembel sanırım. Genelde memede uyuklayıp duruyor. Uyandırmak için sürekli didikliyorum çocuğu.Ben direkt memeyi veriyorum hicbirsey yapmıyorum bizimki ilk zamanlar 20dk tek gogus emiyordu hic ayni anda 2 gogsumu vermedim simdide tek gogus emiyor her seferinde ve 7-8dk ya dustu emmesi 33 gunluguz ama atli kosturur gibi emiyor onunden alan varmis gibi :) bu sekilde 20dk emse çatlar zaten burada bu tespiti sen yapabilirsin ancak bebegini gozlemleyerek. Derininde yazdigi gibi randimanli emiyorsa alacagini aliyordur ac kalmaz ama memede uyuyup duruyorsa devam etmesini sagla. Emmeyi bıraktığında gogsunu siktiginda sut geliyorsa obur memeni vermeye gerek yok zaten sonraki emzirmendede yine o memeyi vermen lazimki yagli sutu alsin. Baktin sut gelmiyor ver digerini almazsa doymustur ac durmazlar zaten mizildanirlar ortaligi ayaga kaldirirlar.
Sağol canımGecmis olsun acil sofalar dilerim
Sutun var demekki neden oyle dusunmuyorsun olaya yanlis acidan bakiyorsun :) benimde cok cok nadirdir bir seferde sut bitsin göğsümde anormal bir durum yok erken daha suan midesi yumurta kadar 80cc ye falan tekabul ediyor. Sen emzir kotu hicbirsey dusunme o hinzir isini goruyordur annesiBenim oğlan biraz tembel sanırım. Genelde memede uyuklayıp duruyor. Uyandırmak için sürekli didikliyorum çocuğu.
Emmeyi bitirdikten sonra gögsümü sıkıyorum süt geliyor. O yüzden hiç bosaltamıyor memeyi diye düşünüyorum.
Acıyı tahmin edebiliyorum canım. Emzirmediğim zaman bile kesilmiş gibi acıyor.Insallah dedigin gibi olur canim. 1 saat oldu emzireli su an hala sanki uclari makasla kesilmis gibi aciyor.
Benim pompa medela, ve acitmiyor cok uzun sureli sagmazsam. Bir göğsümü24 saat kadar emzirmedim sagdim. Sonraki emzirme daha az aci verdi dinlenmiş bir hayli. En kotu ihtimal boyle devam ederim diyorum artik,bir gun emzirmem sagarim sonra devam ederim emzirmeye.
Tabi bu arada biberona alismazsa:/
canım yatağının bas kısmının altına havlu gibi bişey katlayıp koyarak hafif bi eğim yarat. Benim besiğin ayaklarının boyu ayarlanabiliyor. Bas kısmını biraz yüksek yapıyorum eğim oluşuyor. Hiç yastık kullanmıyorum.O resmi gormustum biliyorum yani :) ama dedim ya ben huzursuz oluyorum gunduz yastiksiz yatiyor ama gece incecik ne kadar diyeyim 1 parmak bile degil yuksekligi bir yastigi koyuyorum ve sadece boynuna gelmeyecek sekilde kafasini yastik uzerinde birakiyorum bundan kurtulmam lazim yavas yavas sanirim bile bile yanlis yapmakta garip ama ne bileyim
Benimkinde de cok gaz sorunu var. Rezene kimyon iciyorum sab simplex kullaniyorum ama bana misin demiyor. Bebegim yazik ciyak ciyak agliyor gazdan kendini geriyor. Zormus bu gaz isleri ne zaman biter acabaBenimkinin her bezinde kaka var gazla beraber az cok yapiyor beze şu gazi bir cozebilseydik iyiydi gunde 3 bardak rezene kimyon iciyorum ama etkilemedi yediklerime o kadar dikkat etmeme ragmen. sab simplex kullanmaya basladik dun asagidan motor gibi calisiyor ama ya ilac uyku yapiyor yada gaz sıkıntısı azalinca rahat uyuyor henuz cozemedim o yuzden gunde 1 kez veriyorum damlayi.
Ah keski biraz yapsa benimki gunde 7 8 kere yapiyor sab simplex bana misin demediSab simplex kabizlik yapabiliyorrmus dedi drumuz
Insallah canim. Ah bu gazlar bizi mahfettiBizimde gaz sorunumuz var zeytinyağı ile masaj yaptım karnına. . Bio gaia başladık dün inşallah etki eder kuzuma
Sezaryan mi dogumun? Benim de olmustu. Bol su ic dinlenKızlar acil yardım Doğum yapalı 5 gün oldu acayıp derecede bacaklarım ve ayaklarım şiş artık hareket ettırmekde zorlanıyorum başına böyle birşey gelen var mı
80 100 cc mi olmasi lazimmis. Tek memeden mi o miktar. Biraz cokmus sanki. Ben tam dolu meme sagmadim hic ama o kadar cikar mi emin degilimSlm kizlar
Sabahlari goguslerim ikiside dolu oluyor birinden emerken dogrrinden akiyor ama ogleden sonra 13 dem sonra sut azaliyir emzirmeden sonra sagdigimda 10 cc cikiyor . Dolu memeden ise 40 cc filan cikiyor. 80 100 cc lere nasil cikacagim . Karnim tokken surekli biseyler icemiyotum .humana gunde 1defa anca iciyotum pek fayda da etmedi sanki . Tahin helvasi dere otu yiyorum. Boza 1 hafta boyunca gunde 1 lt ictim 1 kg aldim valla . 2 3lt su da iciyorum yine de oglenden sonra azalıyor
bugün doktora gittim içerde hafif bi kanama var birikmiş ama cerrahi müdahaleye gerek yok dedi 1 hafta metiler iç sonra tekrar bakayım dedi.Canım öncelikle geçmiş olsun ameliyat güzel geçmiş çok şükür sevindim
Ben de aynı şeyi yazacaktım benim de hala devam ediyor 44.gün ve leke şeklinde bazen kırmızı bazen kahverengi geliyor
Doktorum bana 2ay sonra gel demişti kontrol için ben onu bekleyeceğim ya normal diyor çünkü arkadaşlarım 55. Günde biten varmış
Bilmiyorum ki bazilari da medeladan memnun degil. Bir arkadasim hic süt cekemedi benden degistirdim demişti. Ama ben memnunum,kizimdan kalan eski makinem.Acıyı tahmin edebiliyorum canım. Emzirmediğim zaman bile kesilmiş gibi acıyor.
Acaba ben de medela pompa mı alsam. Daha önce bir arkadas daha medela ile sağıyorum acımıyor demişti. Benimki mamajoo. Aslında cekişi iyi sanki ama cok canım yanıyor. Benim memede sorun olduğundan acıttığını düşünmüştüm ama sen de aynı durumdasın. Çok acıtmıyor demekki medela.
Emzirmeyle ne kadar ictigini bilemeyiz ki, ben pompa miktarlarina hic takilmiyorum.80 100 cc mi olmasi lazimmis. Tek memeden mi o miktar. Biraz cokmus sanki. Ben tam dolu meme sagmadim hic ama o kadar cikar mi emin degilim
Vay dizmişsinDusunemedim keske birgun onceden yazsaydim benim haberim olmustu beklemedeydim uzuldum simdi. Bezlerimizde geldi az once :)
Canım bizimki daha 10günlük kıyaslama yapamam ama. Cocuk doktoru 1ay kontrolünde en az 600gr almalı dedi. Seninki iyi bence kendini strese sokma. Arkadaşların dediği gibi bir gögsü en az 20dk emzirmek lazımmıs. Uyuduysa 15dk da sen bıraktığı göğüsten devam et istersenİlk kontrolde cok iyi kilo almıştı. Doktor böyle devam et demişti. 8 Gün sonra tekrar cagırdı. 8 Günde 170 gr almıs sadece. Doktor günlük en az 30 gr almalıydı dedi. Çok üzüldüm. Sık sık da emziriyorum. Acaba uzun süre emmediği için mi böyle diyırum. Bazen 20-25 dk emdiği oluyor ama genelde 5-10 dk arası emiyo o da arada duraklayarak. Ben de senin gibi önce emzirip sonra alt değiştirip sonra bir daha emziriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?