2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bende farkettim onu pompayla sağarken. Baktım güzel emiyor göğsüm iniyorsa masaj yapmıyorum. Ama yavas çekiyorsa o zman masaj yapıyorum daha cok çeksin diye

Haklısın canım hatta çocuk doktorunu da değiştirmeyi düşünüyorum. Şöyle emzirme konusunda tam destek olan, en ufak rahatsızlıkta ilaç antibiyotik filan vermeyen bir doktor bulsam süper olacak.

Bildiğim kadarıyla cevremde kimsede yok. Biraz daha bekleyim bakalım belki yaralar iyilesince acıtmadan sağabilirim

Kızlar neler yiyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz. Gaz yapacak diye baklagiller falan herşeyi kestim ben hergün ne yesem diye düşünmekten fenalık geldi. Paylaşırsanız sevinirim.

Bide geceleri ışığı kapatıyor musunuz.

Merhaba.
Şubat annelerinde yazıyorum ama ocak annesiyim.
Kızlar benim oğlum 9 günlük oldu.Emzirme kısmında biraz sıkıntılarımız var. Oğlum hem aç olup meme istiyor hem de bir iki emme sonrası uykuya dalıyor. Uyanması için sürekli uyarıyorum ama nafile. Emzirme süremiz 1 saati geçiyor. Memefe uyuyunca yatırıyorum ,ağlıyor. Tekrar meme verince de uyuyor. Sırtım tutuldu valla :)
Acaba süt yetmiyor mu diyorum ama göğüs ucunu sıktığımda hep süt oluyor.
Böyle emzirme 1 / 1.5 saati bulunca dayanamayıp 50 mm mama yapıyorum ve onu içince susuyor.
Var mı bana tavsiyeleriniz ?

Kızlar bir sorum olacak. Doktorumuz sezaryen sonrası kontrole çağırdı gittim parça vs hiç birşey kalmamış çok şükür. İyisiniz vs dedi , ama 40 'ım çıktigindaa geri kontrole gitmem lazimmis simir testi ile egzersiz hareketleri verilcekmis sekreteri oyle dedi. Sizide doktorunuz cagirdimi 40 çıkınca gelin diye ?

Birde bebeğin aşıları dışında doktora kontrole götürmem gerekiyor mu, 1. Ayda kontrolü vs var mi çünkü kimse kontrolü var getirin demedi. Acaba unuttular mi diye sizlere sormak istedim.

Selam kizlar, bebisle ugrasmaktan giremiyorum hic. 1 haftadan beri tek basimayim. Uyumadiginda zorlaniyorum ama surekli basimda ay ac bu ya da usuyo cocuk giydir diyen biri olmadigi icin daha mutluyum sanirim.
Okudugum kadariyla gogusunde kutle olanlara, hastanede bana boyke bi kitle olursa bilimsel bi aciklamasi yok ama beyaz lahana al, hasla iki yapragini gogusunun ustune koy. Sutu bosalttigini soyluyir demisti hemsireler. Belki isinize yarar. Denemekte fayda var.

Benim bebe cok kusuyor. Onunda basim dertte maalesef. Surekli memede yasiyir. Memede degilse ya kusuyor ya da uyuyor zaten umarim yakin zamanda azalir.

yarın saat 12 de esracım ameliyatımız dua edin bize korkuyorum
.
Kiyamam bebegine, Cok cok gecmis olsun. Umarim bir daha yasamazsiniz saglikla ilgili hic bi problem.

Cok gecmis olsun Esra, krem olarak biraz pahali ama mama angel earth u tavsiye edebilirim. Yazin corde ve ikizin sayesinde ogrendiydim. Sagolsunlar cok memnunum. Minicik kutusu ama yetiyor gercekten. Bir de hemsireler en onemlk seyin memelerin kurumadan kapatma sakin yara olur dediydi. 20 dakika en az acik kalsin. Millet olarak cok alisik degiliz ama en cok yaralar bundan oluyor dediydi. Umarim isine yarar. Yaralar da hava aldikca iyilesiyir biliyosundur. Umarim en kisa surede iyilesir. Kremi de almani gercekten tavsiye ediyorum. Umarim sana da iyi gelir.

Evet tavsiyem var mamayi kes sutun emzirdikce artacak daha 9 gunluk lutfen sık disini duzene girecek bol bol emzirmeye bak

Bizide 40 kontrolune cagirdi smear icin demekki rutin bu.

Geceleri az ışık veren bi gece lambası kullanıyorum. Bebeğin gece ve gündüz kavramını öğrenebilmesi için geceleri karanlık ortamda uyuması lazım. Ama onu beşiğinde yatarken görebilmem ya da emzirme için kalktığında hareket edebilmem için az bi ışığa da ihtiyaç var. Gece lambası kullanmanı tavsiye ederim.

Bugün okuyabildiysen eğer bi yazı paylaştım. Emzirmenin ilk 10 dakikası gelen sütte yüksek miktarda uyku getiren bi hormon mevcutmuş. Bu yüzden bebeklerin çoğu ilk 10 dk içinde memede uyuya kalıyormuş. Bizimkiler bile hala uyuklayabiliyor. Senin bebişin henüz çok küçük sarılık değeri sebebiyle de uyku bastırıyor olabilir. Sütün olduğu halde mama vermen pek doğru bir yol değil cnm. Hem bebek biberona alışabilir hem de senin sütün bu süreçte azalabilir. Bol bol uyandırma çabaları ile emzirmeye devam et cnm. Baktın açamıyor kendini hiç, altını aç kesin sinirlenip uyanacaktır :) Olmadı yatır beşiğe hemen açar gözleri tekrar memeye al. Gerekirse saatlerce yap bunu ama emzirmeye devam et derim..

Evet benim doktorumda 2 aylık olunca muayene gel dedi. Mutlaka gideceğim tabi ki.. Neden smear testi yaptırmak istemediğini anlayamadım? Kadınlar için olmazsa olmaz hatta yılda bir kez mutlaka yaptırılması gereken bir test olduğunu ve özellikle erken teşhiste çok önemli bir test olduğunu biliyorsundur değil mi?

Bebeğin de 1.ay kontrolü var. Boyuna, kilosuna, baş çevresine, gelişimine falan bakılacak. Anne sütünün yetip yetmediğinin teşhisi için önemli. Ayrıca kalça ultrasonu da çekilecek. Bu da çok çok önemli mutlaka yaptır bence. Çıkık falan olsa anlardık diye düşünme, bi arkadaşımın bebeğinde kalça çıkıklığı varmış ve ultrason çektirene kadar anlamamışlar bile..

KokunHuzur benim dr da çağırdı kont. için bebegi de 1. ayin sonunda kont. götürdük. boyu kilosu başçevresi ölçülüyor. ve tetenoz aşısı yapıldı.

Beni bebek icin doktor çağırmadı. Nedenini anlayamadım . çok sağol canım ozaman doktora götüreyim muhakkak

Doktorum bayandı son anda mecburen doktor değişikliği yapmak zorunda kaldım , doktorum erkek oldu. :) onada o testi yaptırmak istemedim açıkçası, zaten annemlerdeyim

Ama bebek için beni cagirmadilar onu anlayamadım. Bebegin kontrolleri vs kimse hiçbirşey demedi. Sadece topuk kani verilirken asi için sağlık ocagina gelmem gerektiği söylendi o kadar başka hiç bir açıklama yapilmadi

Hastanedeki ebe kuru fasulteyi pişirirken içine 1tatlı kaşığı kimyon at gaz yapmaz dedi. Fasulye çok yararlı dedi. Denedim gaz yapmadı aklınızda bulunsun bayanlar.
Ve gece lambası kullanıyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…