bu arada tek korkan sen değilsin ilk birkaç zor olacak illaki benim üçüncü çocuk olunca tecrübeyle sabit.ama sonra geçiyorHahah karnin duruyordu demekki zaten adet olunca inecek ama magazadaki de pis pot kirmis :) biraz ozel olacak ama merak ediyorum 40 sonrasi iliski oldu mu ben kendimi cok kastim ve korkuyorum canim yanacak yada dikislerime zarar gelecek diye buda inanilmaz etkiliyor bunu yasayan var mi tek degilim herhalde duzelir.
Dikislerde sorun olmaz diyosan iyi bari sen deneyimlisin bu kafi benim icin biz doktora birsey sormadık zaten korkuyuda yeneriz artik :)Can'ım biliyorsun benim lekelenmem uzun sürmüştü internetten baktım özre giriyormuş doktorada sordum bi sakıncası yok dedi bende bir kere ilişkiye girdim.biz bir de 1 1,5 ay kadar hamileykende uzak durmuştuk benim suyum azdı diye.aslında doktor sakıncası yok demişti ama biz korktuk işte.yani nerden baksan bizim en az 3 ay olmuştu onun için Can'ım çok acıdı acımadı dersem yalan olur.daha ikincisi olamadı ama malum adet oldum.bilmiyorum adet bitsin de bakalım artıkama acıması dikişlerle alakalı değil.o konuda korkma bişeycikler olmaz
Evet senin tecrubene bu anlamda guveniyorum sen oyle diyorsan oyledir net :)bu arada tek korkan sen değilsin ilk birkaç zor olacak illaki benim üçüncü çocuk olunca tecrübeyle sabit.ama sonra geçiyor
Canım tabiki doyar bebeğin dedikleri gibi o göğsunde süt artar. Ama sen vazgecme bebişin iyişince açken önce o memeni ver. Zaten ac olduğu için az da olsa emecektir bence. Sonra sağ makinayla. İnşallah gelicektir az ya da çok.Kızlar hepinize günaydın
Sizlere bir şey soracağım ben tek göğüsten emziritorum bir tqneanden süt hiç gelmiyor başlarda 10 cc geliyordu artık hiç gelmiyor. Ucu yok zaten birde süt gelen delikler çok azdı tamamen kapandı 3-4kere mastit oldu aynı göğsüm...
Tek göğüsten doyar mı acaba kuzum ona çok takıldım.
Benimde aynı seninki gibi canım burda okuduğum gibi sağayım diyorum. Ama sağdığımın yerine 3saatte süt gelmeyince sağdığım sütü veriyorumSabirsiz61 Can'ım bende geçen gece senin yaptığın gibi yapayım dedim.ertesi gün bebeği anneme bırakıp dışarı çıkacaktım.güya sağdıcım sütü anneme verecektim ben dışarıdayken içirir diye.gece yatmadan önce oğlumu emzirip göğüslerimi sağıp öyle yattım 60 cc süt sağdım Nasıl olsa geceleri sütüm çok oluyor diyerekten.yapmaz olaydım.gece sütüm çok az kaldı.sağdığım sütü de sabah 10 gibi vermek zorunda kaldım.acaba benim neden o kadar çok sütüm olmuyor.bazen diyorum ki üç çocuğun önünde dönüyorum fazla istirahat edemiyorum ondan mı acaba?ama üç çocuğu olupta sadece anne sütüyle besleyen anneler de var.ben dışarı çıktığımda mecburen annem 30 cc mama yapıyor o mama oğlumu biraz tutuyor bende gelince hemen emziriyorum.çok istiyorum sadece anne sütüyle beslemeyi
kızlar sağıp dolaba koyduğunuz sütler nasıl duruyor?benim altı su üstü yağ katmanı gibi olmuş acaba bozuldu mu? yoksa böyle mi oluyor? bide çıkarınca sütün sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz?
benim oğlan ameliyat olduğunda 8 saat emziremedim ya hastanede sağdım sütümü 200 cc süt çıkmıştı.hastanede hemen dondurdum.şimdi sıkışınca ondan veriyorum.elimde 60 cc kaldı.bakalım bitince ne yapcamBenimde aynı seninki gibi canım burda okuduğum gibi sağayım diyorum. Ama sağdığımın yerine 3saatte süt gelmeyince sağdığım sütü veriyorumbebişimize yetsinde sağmayalım olsun artık :) zamanla artar inşallah
kızlar dünki söylediğim gaz ilacı da fayda etmedi bize..dün geceden beri doğru düzgün uyumadı bebeğim..ilk kullandığımda biraz iyi geldi gibi gelmişti ama ilaçtan değilmiş demek kii..bu gaz sorunu için ne yapacağımı şaşırdım artık..
Canim doktorumuz dediki herseyi ye az az ve bebeginin tepkilerini sen olc kacinma yiyecegin seylerden. Kimyonla onlem alarak bende yiyorum bence yemelisin vitaminlerin cogu gaz yapan seylerde emziriyoruz ve hepsine istisnasiz ihtiyacimiz var. Bende senin gibiyim agzima boza hurma surmezdim esim resmen hergun taşıyor eve 64 kiloda takili kaldim almayayimda zayiflamakta lazim degil deyip yiyorum ne yapayim :) emzikli kadinlariz bogazimizdan kisamayiz bosver sende takilma
Iste o zaman sagip rahatlat goguslerini gerekirse sonuna kadar sagma oglun yagli kismini alsin sutun. Aslında saginca sut azalmiyorda dolgunluk hissi gittigi icin sana oyle geliyor olabilir mi bende eger gece sagamazsam sabah emzirirken doluluktan tutamiyor ve canim cok yaniyor hem ona hem bana eziyet oluyornormalde eğer sağmadıysam gece benim göğüslerim taş gibi oluyor öyle ki oğlum mememin ucunu bile tutmakta zorlanıyor.ben bu işten bişey anlamadım.sağıncada noluyorsa daha azalıyor sanki
Bende 1 lt iciyorum :) ben sut icin faydasini gordugumu dusundugumden azaltamiyorumda :)Ben de 64 kiloda kaldim . Boza yi neredeyse gunde 1 lt iciyorum ama azaltacam
2.gunden beri mamayla geldiginiz icin biberon aliskanligi edinmistir. Mama sayisini azaltip emzirme sayisini arttirmadigin surece sutun malesef artmaz aksine iyice azalir. Ayrica surekli soyleniyor tekrarlamakta fayda var sagdiginda 10cc cikmasi o kadar sutun oldugunu gostermez en iyi sagma makinasi bebeklerimiz sagimla gelen sutu asla baz almayin sen 10 sagdiysan bebek 50 ceker bir sonrakinda 70 ceker buna emin olabilirsin göğüslerin sut bosaldikca beyinden sut uretimi icin talimat gidiyor talep var arzi arttırın diye :) bu isin esprili kismi ama olay tam olarak bu bista olsa gogsunu verirsen ilerleme kaydedebilecegini dusunuyorum. Imkan olursa tomrisin emzirme notlarina goz gezdirebilirsin.Ahh kızlar maşallah sütleriniz bol olsun biz o konuda şanssızız oğlum 32 günlük oldu 2. günden beri mama veriyorum çünkü sütüm nerdeyse hiç yok memeyi istemeyince sağdım 2 göğsümden anca 5 cc çıktı onunda tadını pek sevmedi zaten ilk zamanlar çok üzüldüm ağladım ama ne çare. Bugün 1 ay kontrolü vardı 1 kilo almış boyu 4 cm uzamış doktor napıyorsanız devam edin dedi mecbur mamaya devam
Anne sutu obez yapmaz hareketlenmeye baslayinca hemen eritir o kiloyu ama azicik cok almis canim sende bizim gibi surekli memede tutuyorsun sanirim ve sutunde yariyor masallah bizde çok aldik doktorumuz azicik oyala bagirsaklarini midesini bu kadar yorma bu kadar emmeye bunca gazda normal dedi.
1.5 saatte bir emiyo cnm geceleri de 2.5 saatte bi emiyo çok mu sık emiyo acaba o almadığı sürecede zorla vermiyorum
Herkes farklı birşey diyor ama benimde acıyordu göğüslerim görümcem tatlı badem yağı sür dedi bana iyi geldi aklında olsun.Nur cok sagol canim. Sabah dedim esime kantoron yagini. Insallah gidebilirse aktara alacak.
Kizimi emziremedim oglum da böyle oldu.
Once 2 yasina kadar diyordum ama simdi 6 ayi bir tamamlasaydik anne sutuyle demeye basladim. Pek umudum kalmadi duzelecegine
Benim kızda kakasını yapacağı zaman zorlanıyor ve ağlıyor kaka ve gaz aynı anda çıkıyor patır Patır o zaman rahatlıyor. Bizimki iki üç gündür baya gaz sancısı çekiyor gecede uyumuyor saat 11 gibi uyaniyor tam biz yatacakken sonra 2 gibi ancak uyuyor 3 -4 gibi geri uyaniyor sabah 6-7 ye kadar mızlanıyor gazla savaşıyoruz resmen sabaha kadar. Öncesinde böyle değildi doktor normal dedi 3 ay sabredeceksiniz başka çaresi yok ben iki kolik çocuk büyüttüm dedi.Kizlar bizde 37gunluguz. Bu zamana kadar iyi gidiyorduk. Sutum az oldugu icin Gündüz anne sutu gece mama verıyordum. Son kontrolde yanı bırıncı ayın sonunda toplam bır kılo alınca doktor fazla olduğunu soyledı. Mama yı hıc vermemeye başladık. Sütüm de ıyı gıdıyor artış var gıbı. Ancak ıkı gündür kaka yapmakta zorlanıyor kızım Ve ıkı gündür aksama doğru çok ağlıyor. Dün doktora gıttık çok gazı var dedı doktor fıtıl le yapabıldı kakasını. Kolık olmaz ınsallah kolık degıldır dımı. Allahtan gece ıyı uyudu kakasını yaptığı ıcın mı çok ağlayıp yorulduğu ıcın mı bılmıyorum. Gazla uğraşan anneler SıZde durum nedır
sağol Can'ım birde öyle deneyeyim o Zaman.gece ilk uyuduktan 2 saat sonra Filan öyle doluyor göğüslerim o Zaman kalkıp oğlan uyanmadan sağayım sonrada emzireyim hemde kenara biraz süt koymuş olurum.ben dışarı çıkacağım Zaman anama veririm.ay inşallah iyi olurda mamadan kurtuluruz.ne kadar çok anne sütü o kadar iyiIste o zaman sagip rahatlat goguslerini gerekirse sonuna kadar sagma oglun yagli kismini alsin sutun. Aslında saginca sut azalmiyorda dolgunluk hissi gittigi icin sana oyle geliyor olabilir mi bende eger gece sagamazsam sabah emzirirken doluluktan tutamiyor ve canim cok yaniyor hem ona hem bana eziyet oluyor
Canim sab simpleks kaç damla veriyorsun günde?Bize sab simplex ve maflor fayda ediyor
rdiCanim sab simpleks kaç damla veriyorsun günde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?