2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bu arada tek korkan sen değilsin ilk birkaç zor olacak illaki benim üçüncü çocuk olunca tecrübeyle sabit.ama sonra geçiyor

Dikislerde sorun olmaz diyosan iyi bari sen deneyimlisin bu kafi benim icin biz doktora birsey sormadık zaten korkuyuda yeneriz artik :)

Canım tabiki doyar bebeğin dedikleri gibi o göğsunde süt artar. Ama sen vazgecme bebişin iyişince açken önce o memeni ver. Zaten ac olduğu için az da olsa emecektir bence. Sonra sağ makinayla. İnşallah gelicektir az ya da çok.

Benimde aynı seninki gibi canım burda okuduğum gibi sağayım diyorum. Ama sağdığımın yerine 3saatte süt gelmeyince sağdığım sütü veriyorum bebişimize yetsinde sağmayalım olsun artık :) zamanla artar inşallah

Kac cc sut cikiyor cnm . Bi de hangi ara sut artirip bu isi yapiyorsumuz . Bnmki hep memede uyuyunca anca uyandiginda yetecek kadar birikiyor . Nasil yapacam bilmiyorum

benim oğlan ameliyat olduğunda 8 saat emziremedim ya hastanede sağdım sütümü 200 cc süt çıkmıştı.hastanede hemen dondurdum.şimdi sıkışınca ondan veriyorum.elimde 60 cc kaldı.bakalım bitince ne yapcam

normalde eğer sağmadıysam gece benim göğüslerim taş gibi oluyor öyle ki oğlum mememin ucunu bile tutmakta zorlanıyor.ben bu işten bişey anlamadım.sağıncada noluyorsa daha azalıyor sanki

Ahh kızlar maşallah sütleriniz bol olsun biz o konuda şanssızız oğlum 32 günlük oldu 2. günden beri mama veriyorum çünkü sütüm nerdeyse hiç yok memeyi istemeyince sağdım 2 göğsümden anca 5 cc çıktı onunda tadını pek sevmedi zaten ilk zamanlar çok üzüldüm ağladım ama ne çare. Bugün 1 ay kontrolü vardı 1 kilo almış boyu 4 cm uzamış doktor napıyorsanız devam edin dedi mecbur mamaya devam

Ben de 64 kiloda kaldim . Boza yi neredeyse gunde 1 lt iciyorum ama azaltacam

normalde eğer sağmadıysam gece benim göğüslerim taş gibi oluyor öyle ki oğlum mememin ucunu bile tutmakta zorlanıyor.ben bu işten bişey anlamadım.sağıncada noluyorsa daha azalıyor sanki
Iste o zaman sagip rahatlat goguslerini gerekirse sonuna kadar sagma oglun yagli kismini alsin sutun. Aslında saginca sut azalmiyorda dolgunluk hissi gittigi icin sana oyle geliyor olabilir mi bende eger gece sagamazsam sabah emzirirken doluluktan tutamiyor ve canim cok yaniyor hem ona hem bana eziyet oluyor

2.gunden beri mamayla geldiginiz icin biberon aliskanligi edinmistir. Mama sayisini azaltip emzirme sayisini arttirmadigin surece sutun malesef artmaz aksine iyice azalir. Ayrica surekli soyleniyor tekrarlamakta fayda var sagdiginda 10cc cikmasi o kadar sutun oldugunu gostermez en iyi sagma makinasi bebeklerimiz sagimla gelen sutu asla baz almayin sen 10 sagdiysan bebek 50 ceker bir sonrakinda 70 ceker buna emin olabilirsin göğüslerin sut bosaldikca beyinden sut uretimi icin talimat gidiyor talep var arzi arttırın diye :) bu isin esprili kismi ama olay tam olarak bu bista olsa gogsunu verirsen ilerleme kaydedebilecegini dusunuyorum. Imkan olursa tomrisin emzirme notlarina goz gezdirebilirsin.

1.5 saatte bir emiyo cnm geceleri de 2.5 saatte bi emiyo çok mu sık emiyo acaba o almadığı sürecede zorla vermiyorum

Biz geçen gece çok ağladı gazdan başka bir durum sanarak doktora götürdük ama gazmış. Doktor her mızlanmasında filan sürekli emzirmeyin dedi sürekli emerse gaz hiç geçmez dedi saatle emzirmeyi söyledi bizim kız bugün 20 günlük oldu 3 saatte bir emzirmek yeterlidir dedi. Her emzirmeden sonra gaz çikartmak gerekiyormuş. Birde sadece anne sütü ver gaz için birşey verme onlarin hepsi boş dedi. Yurt dışında hep saatle beslerler bebekleri dedi. Şimdi öyle yapıyoruz daha iyi sanki.

Herkes farklı birşey diyor ama benimde acıyordu göğüslerim görümcem tatlı badem yağı sür dedi bana iyi geldi aklında olsun.

Benim kızda kakasını yapacağı zaman zorlanıyor ve ağlıyor kaka ve gaz aynı anda çıkıyor patır Patır o zaman rahatlıyor. Bizimki iki üç gündür baya gaz sancısı çekiyor gecede uyumuyor saat 11 gibi uyaniyor tam biz yatacakken sonra 2 gibi ancak uyuyor 3 -4 gibi geri uyaniyor sabah 6-7 ye kadar mızlanıyor gazla savaşıyoruz resmen sabaha kadar. Öncesinde böyle değildi doktor normal dedi 3 ay sabredeceksiniz başka çaresi yok ben iki kolik çocuk büyüttüm dedi.

sağol Can'ım birde öyle deneyeyim o Zaman.gece ilk uyuduktan 2 saat sonra Filan öyle doluyor göğüslerim o Zaman kalkıp oğlan uyanmadan sağayım sonrada emzireyim hemde kenara biraz süt koymuş olurum.ben dışarı çıkacağım Zaman anama veririm.ay inşallah iyi olurda mamadan kurtuluruz.ne kadar çok anne sütü o kadar iyi

Kizlar kac dk sagim yapiyorsunuz .sagmafan sonrane kafar surede sut doluyir. Benm 1 gogus 30 cc cikiyor digerini emzirmis oluyorum . Bu miktar bebege 1 ogunde yeter mi 36 gunluk oldul . Sagdigimi en azindam gece 11 gibi vereyim cunku gec saatlerde sut cikmiyor

Kızlar birde benim kızımın bir haftadır burnu tıkalı hırıldıyor bazen sinirlenip ağlıyor serum fizyolojik aldık damlatiyorum biraz açılıyor ama geçici bir süre sonra tekrar hırıltı devam ediyor. Burun aspiratörü de aldık denedim ama birşey çıkmadı acaba ben mi beceremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…