2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Can'ım acaba gerçekten burnu tıkalı mı?hırıltı bebeklerde oluyor zaten.serum fizyolojik sıktıktan sonra çek baktın birşey çıkmadı biraz daha kuvvetli çek.yavaş yavaş çekme kuvvetini artır.

normalde eğer sağmadıysam gece benim göğüslerim taş gibi oluyor öyle ki oğlum mememin ucunu bile tutmakta zorlanıyor.ben bu işten bişey anlamadım.sağıncada noluyorsa daha azalıyor sanki
Benimki de öyle canım
Eğer bebeğim uzun uyuduysa ve ben de güzelce dinlendiysem gece bi bakıyorum sertleşmiş ve ucunu tutmakta zorlanıyor
Ama Sabirsiz61 in dediği gibi çok yumuşakken sanki süt yokmuş gibi düşünülüyor ama öyle degil aslında çektikçe geliyor
Dün mesela benimki cıvık cıvık olmuştu insan hemen eyvah sütüm azaldı diyor ama oğlum emince geliyordu tabi öyle olduğunda çeker çekmez gelmiyor ama 2 dakika çekince gelmeye başlıyor

Keşke yakın olsak süt kardeş yapardık bebişleri bizim var şükür sütümüz stoklardan verirdik size

normalde eğer sağmadıysam gece benim göğüslerim taş gibi oluyor öyle ki oğlum mememin ucunu bile tutmakta zorlanıyor.ben bu işten bişey anlamadım.sağıncada noluyorsa daha azalıyor sanki
Benimde sabahları öyle oluyor tutamıyor dolu olunca sinirleniyor kızım.

Bize sab simplex ve maflor fayda ediyor

rdi
6 saatte 1 5 damla ama bizim ishalimiz vardi bu ilac biraz kanizlik yapiyormus bizim dr 6 saatte 1- 8 damlaya cillkardi . Cok sukur pirt pirt yapiyor .
Yazmıştım ama tekrar paylaşayım gözden kaçıranların da bilgisi olsun geçen gece çok ağlayınca gazdan başka birşey bu kadar ağlaması normal değil dedik acile gittik velhasıl gazmış sorun, ne veriyorsunuz dedi doktor sab simplex aldık onu veriyoruz dedim gaz için olan damlalar vb. Hiçbir işe yaramıyor yok öyle bir çözümü dedi ve o tür ilaçların üretildikleri ülkelerde kullanılmadığını çünkü zararları olduğunu söyledi kızınızın 20 yaşından sonra rahim kanseri 40ından sonrada göğüs kanseri riskini arttırırsınız ancak bu ilaçlarla dedi. Tek çare sabır dedi gazıda olacak ağlayacakta normal bunlar dedi. Bebeğin muayene ederken kokusundan anlayarak acı elma yağının içindeki bi maddenin adını söyleyerek bilmem nede kullanıyorsunuz yani acı elma yağı dedi evet onuda aldık deniyoruz dedim o maddeninde zararlı olduğunu söyledi. Paylaşayım dedim

Nefes alamıyor tıkalı olduğunu düşünüyoruz. Küçük bebeklerde aspiratör le çekmeyi de pek tavsiye etmiyorlar ondan çok kuvvetli çekmedim zaten bebekte ağlıyor kafasını çeviriyor çekmekte zor iş. Burnuna baktığımda görünurde birsey yok temiz görünüyor ama genzi tıkalı.

Çoğumuzun ilk günden sütü bile gelmedi canım sen 2.gün mama vermişsin o zaman sütün artmak yerine azalmıştır tabi bence sen mama miktarını aşalamalı olarak azaltıp sütünü artırmayı denemelisin. Bi de ilk günler üzülüp ağlamışsın o da etkilemiştir sütünü. Ben hastanedeyken bir nokta kadar süt gelmişti sadece düşün.
Tadını sevmez olur mu bazen benim bebeğim de emerken yüzünü ekşitiyor ama tadını sevmediği için olduğunu düşünmüyorum hiç.

Cok sagol canim.
Kac defa gittim doktora. En son annem varken bir de cildiyeye gideyim dedim o gun de dr yokmus. Sonra annem gidince ben de cikamadim tekrar. Biraz hafiflemisti zaten ama simdi yinecok kötü

Aynen benim de o yüzden iyilesmiyor.
Damaginda eziyordu önce. Simdi de bir hircinlik buldu,cekip sunduruyor bir de ucunu emmeye calisiyor sadece. Birazcik duzelmisti yine basa döndük.
E vitamini denedim ayrics pek etkisi olmadi malesrf.

Aynen bızımde öyle bısey çıkmıyor aspratorle. Serum fizyolojık ıyı gelıyor kısa bı süre sadece. Bebeklerın böyle olur dedı doktor ama rahatsızlık verıyor bebegıme

10-15dk arasi degisiyor elektrikli ile tek gogus. Gun icinde surekli emdigi icin dolu dolu sut birikmiyor geceye dogru haklisin saginca gelmez ama bebek emisiyle karnini doyurur süt olmadigi dusuncesini once sen aklindan cikartmalisin olumsuz dusunmen bile sutunu etkiler sen hep var diye dusun. 30cc ile doymaz canim 60-80cc eger gogsunu vermeden vereceksen anca doyurur ama emzirip ardindan vericem dersen doyar fakat bence onu vermene bile gerek yok

arkadaş, hepsi mi sayko bu kaynvaldelerin?! Benimki de, önceki torunlarının gözüne, limon sıkmış!!! Evet yanlış duymadınız! Ve pişman da deil. 'Bakın diyo, ne güzel büyük oldu gözleri' diyo sonra da bana diyo ki, çucuğunu bırak bana, sen gezz, ben bakarım dio

Burnunda degilde genzindedir sıkıp birak cekmeye calisma bendede aspirator var ama doktorumuz mudahale etme dedi. Serum fizyolojik sık, sutunu sık veya burun deliklerinin ucuna tereyag koy minicik parca eriyip aksin ama cekme sakin dedi ödem yapabiliyor burunda kanamaya sebebiyet verebiliyor ve surekli cekmeye ihtiyac duymasina sebeo olabiliyormus. Bu şekilde balgam olarak kusmukla yada kakasiyla atmasini saglarsin. Yeni doganlarda helede kış bebeklerinde hirilti genelde var benim kizimda ayni durumda.

Ay yuh ya
Benim kaynanam da takmış kafaya bana bırakın yaz tatillerinde ben bakarım baş başa tatile gidin diye
Ay ben baş başa tatile gidicek olsam neden çocuk düşüneyim ya hem ilerde çocuğum demez mi anne siz gezerken ben neden evdeyim diye onun tatile ihtiyacı olmayacak sanki
bide çok unutkan kendi çocuğunu 10 saat unuttuğu olmuş düşünün yani bunu gülerek anlatıp bana bırak diyor bide

Genzi tikaliymis bak iste bu yuzden gunde 2 3 kez sık birak mudahale etme sen gerisini kuzucuk halleder

Aynen ya benimde 2.gece makinayla cektim cektim mercimek kadar bir damla cikti sadece parmagimla alip kızımın agzina soktum ne yapayim ama ona ragmen surekli gogsunde tutup emzirdim daha sut gelmeden goguslerimi perte cikartti zilli ama işin en onemli kısmı sabirmis onu ogrendim

Kızlar merhaba yakında işe baslıyorum malesef;((( süt sağma makınesı alcam da ne alsam bılemedım kullananlar ne kullanıyor

Kızlar merhaba yakında işe baslıyorum malesef;((( süt sağma makınesı alcam da ne alsam bılemedım kullananlar ne kullanıyor
Ah keske 4 gun once sorsaydin bunu avent kullaniyorum tekli elektrikli coook memnunum. 296 ya aldim ben ama e bebekte kampanya vardi 11 subatta 200 tl civarina dusmustu. Ben tavsiye ederim 2 kisinin almasina vesile oldum ikiside memnun kaldi.

Bu arada benim kiz bugun 2 gun oldu tam kakasini yapmadi zaten yaptigindada gunde 1 kez yapiyordu son donemde 1 hafta 10 gune kadar normal demisti doktorumuz ama yinede anne yüreği huzursuzlugunun bir sebebide yapamamasidir diye habirr bezini kontrol ediyorum bunun icin birsey yapiyor musunuz siz.

Ah keske 4 gun once sorsaydin bunu avent kullaniyorum tekli elektrikli coook memnunum. 296 ya aldim ben ama e bebekte kampanya vardi 11 subatta 200 tl civarina dusmustu. Ben tavsiye ederim 2 kisinin almasina vesile oldum ikiside memnun kaldi.
Ahah bılıyorum e bebekte ındirim vardı ama evden cıkamadım bebegi bırakamadım acıtıyormu memeleri süt sağmak

Ahah bılıyorum e bebekte ındirim vardı ama evden cıkamadım bebegi bırakamadım acıtıyormu memeleri süt sağmak
Canim keske netten alsaydin ben öyle yapiyorum bulundugum sehirde yok zaten magazasi :) hayir manuel olanlar acitiyor ama hic gogsumu acitmadi zaten 4 kademesi var biri masaj yapiyor gogus uclarina hemen sagmaya baslamiyor sut gelmeye baslayinca 3 kademesi var cekim hizini ayarlayabilecegin onlardan biriyle devam ediyorsun ben 2.kademede sagim yapiyorum 3.kademede ust uste bir kac kez saginca aci hissi veriyor ama o an acimiyor 3.kademe bebek cekimine en yakin cekim zaten. Bence en ideali 2 kademede sagmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…