2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bu anneler hep mi ayni yahu bizimkide arabaya arka koltuga minder koyda yatir daha rahat eder dedi. Rahatlik degil guvenlik dedik ama anlayana :)

Son düzenleme:
Oyun halisindan kizim hic etkilenmemisti.
Ayağıyla vurup yukardaki oyuncaklari indirip ustune cikiyordu deli :)
Cok kisa bir sure kullandik sonra birine verdi esim simdi de yenisini almam herhalde.
Baya bi ilgilenmiş oyle deme ayaklari ile vurup indirmek falan bunlarda gelisimine katki saglamistir :))

Son düzenleme:
Işıklı, müzikli, dönen, koca ağır plastik oyuncaklı hiçbir dönenceyi almayı düşünmüyorum canım. Alırsam da ya keçeden dönence alırım ya da Wimmer-Ferguson alırım.

Dönencelerin faydaları da var zararları da. Herkes kendi çocuğunun mizacına göre değerlendirebilir. Mesela;

- Oyuncakları gördükçe tepinip vücutlarını hareket ettirmiş oluyorlar ki bu da gaz çıkartmalarına yardımcı oluyor. Ama benim kız zaten çok hareketli, özellikle de altını açmamıza sinir oluyor tepinip duruyor bu sayede gazlar çıkıyor zaten :)

-Renkli oyuncaklar bebeklerin görme yeteneğini geliştiriyor. İlk doğduklarında siyah-beyaz görüyorlar. Sonra sırasıyla kırmızı, yeşil, mavi, sarı renkleri görmeye başlıyorlar. Ama bence bu gelişimi en güzel kimya87 nin de paylaştığı üzere, Wimmer-Ferguson'un dönencesinde kullanılan kartlar destekler. Kartlar ay ay düzenlenmiş, 2 aylık bebeğiniz için mekanizmaya takacağınız kart başka, 4 aylık bebek için başka. Keçeden dönence yaptırırsam da, odasına daha çok yakışır diye pastel tonları değil, bebek için faydası olan canlı renkleri seçerim.

-Bebeğin göz kaslarını geliştirir diye bir satış stratejisi geliştirmişler. Şahsen benim tepemde mütemadiyen dönen birşey olsa ya hipnoz olup bayılır uykuya dalarım ya da başım döner kusarım.. O yüzden benim dönencem dönmesin :)

-Müzik çalanları işitmesine faydalı diyorlar. Benim kız öyle sakinleştirme müzikleri falan sevmiyor. Anasına çekmiş sanırım beni de sinir basıyor o tarz sesler. O yüzden benim dönencem müzik de çalmasın :)

Ayrıca bebeğimin tepesinde düşerse kafasını gözünü yaracak cinsten birşey olduğunu bilerek rahat etmem mümkün değil. Zaten 6 aydan sonra tutup çekebildileri için kesinlikle dönence tavsiye edilmiyor. Ama keçeden olursa düşerse de pek zarar veremez diye düşünüyorum.

Keçeden dönenceye bir örnek:

Wimmer-Ferguson için de bir video:

Gunaydinn:)) kizlar sizin bebislerde emdikten sonra agzini memeden cekip pis pis siritiyormu agzi kulaklarina variyor resmen

deliriyorum öyle yaptiginda icime sokasim geliyor zilliyi :))

nirvanaya ulasiyorsa demek k
Gunaydinn:)) kizlar sizin bebislerde emdikten sonra agzini memeden cekip pis pis siritiyormu agzi kulaklarina variyor resmen deliriyorum öyle yaptiginda icime sokasim geliyor zilliyi :))
nirvanaya ulasiyorsa demek ki :)

kapi susunu keceden kendim yapmistim firsat bulsam donence icin de birseyler yapacaktim gelisim donemine gore ama paylastigin wimmer ferguson donence de cok hosuma gitti, tesekkurler paylasim icin.

çok aydınlatıcı olmuş verdiğin bilgiler.çok sağol Can'ım.bu durumda yararından çok zararı var.e benim bebişte çok gazlı ve huzursuz bi bebiş olmadığı için dönence fikrini kaldırıyorum

asli2434 ne zamandir diyecegim sira ona gelmiyor.
Ne fenasin oglunun adini Kerem mi koydun sen?
Bildigimiz Asli yla Kerem oldunuz yani
Senin gelin çatlar omru billah kiskanclik sebebi
aynen öyle amaç ne?gelini çatlatmak.geçen gün diyorum ki gelini çatlatıcam.eşimde Kerem'e diyor ki bak oğlum anan şimdiden seni karından kıskanmaya başladı.baktın anan fenalık yapıyor oğlum karınıda al git ben senin arkandayım ta yazın burada muhabbetini yapmıştık hatırlıyor musun bu konunun

Aynen canım benimde annem bana bırakırsınız diyor. Bende ben kızımı bir gün kimseye bırakmadım oğlumuda bırakmam dedim. O zamanda biz sizden nasıl ayrıldık ya diyor savunma bu şekilde...

Ah keske 4 gun once sorsaydin bunu avent kullaniyorum tekli elektrikli coook memnunum. 296 ya aldim ben ama e bebekte kampanya vardi 11 subatta 200 tl civarina dusmustu. Ben tavsiye ederim 2 kisinin almasina vesile oldum ikiside memnun kaldi.
Canım zahmrt olmazsa resmini yollayabilir misin? Benim kızımdan kalma medrlam vardı ama acayip acıtıyor dün resmen ağladım sağarken.

Canım arkadaşımız dr kesinlikle önermedi kızımda da kullanmadım.

Kızlar merhabalar moralim çok bozuk oğlum iyileşemedi ve dr antibiyotik iğne verdi 2 haFtadır iyileşemedik.

Hiç tadına bakmadım ne yalan soyleyeyim Ama geçenler de tespit ettim sarımsaklı birşeyler yiyince emmiyor :) bir daha sarimsak mi Tovbeeeee:)
Hiç kendi sütümü sağıp vermek aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim onun içinde göğüs pompası vs hiç almadım..
Evet dediğin çok doğru süt çok tazyikli geliyor oda rahatsiz ediyor beyefendiyi ozamanda almıyor bağırıyor sinirleniyor vs vs

Bizimki inat şşş pişşş hiç etkilemiyor. Su sesi dalga sesi vs dinleyecek öyle sakinlesecek oda zor ihtimal. Emzik hiç vermedim ne yalan söyleyeyim. Ama neden böyle yaptığını çok merak ediyorum. bugün doktora sordum o saatler gaz saatleri dedi yahu gaz saati o saatse bu çocuğun 3 4 güne bir mi gazi geliyor sınır oldum doktora. Sabirsiz61 in dediği çok doğru tadı tazyigi çok süt olmasından ağzına alamaması daha mantıklı geldi

Acı yok valla cok rahat sagim yapiyorum bununla

Eklentiler

• Screenshot_2017-02-16-18-29-41-1.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 42
Kendi sutunu degilde mama verirsen sutunu azaltirsin emecekki sutun artsin devam etsin. Sutun tatli bir tadi var bakabilirsin:) ayrica bak sorunu biliyormussun cozumune gitmek yerine mamayi secme bence annesi

Kızlar bugün 1 ay kontrolümüz ve aşımız vardı.herşey normal vs gel gelelim aşıyaaaaa...
Nasıl iğne yaptıysa Allah in cezası bayan çocuğun kiyafeti 10krş büyüklüğü kadar 2 3 yeri kan oldu aktı- kendini çok kastı ondan dedi geçiştirdi... Topuk kanında da aynı olay oldu 3 kere deldi ayyy kanında azmiş yerini tekrar genisleteyim dedi delinen yere tekrar iğne sokup oydu resmen...

Hadi topuk kanını geçtim... Aşı yapılırken sizde de kan çok geldimi ?

Sunuda belirteyim ; :)

Ben abartıyor olamam hemşire kendisi bile ayyy kanadı deyipyok temiz pamuk koyalım şöyle böyle tedirgin oldu bayağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…