Canim hangisi siyah beyaz gelisim kartlari?
Link vermen mumkun mu?
Bu anneler hep mi ayni yahu bizimkide arabaya arka koltuga minder koyda yatir daha rahat eder dedi. Rahatlik degil guvenlik dedik ama anlayana :)Biz ilk 5 günlükken hastaneye giderken koymuştuk oto koltuğuna tabi annem tutturdu bana verin ben tutarım diye :)) deli etmişti bizi o daha güvenli diyoruz ben tutamaz mıyım yani diyor ee siz bana güvenmiyorsanız ben giderim o zaman diyor :))
Baya bi ilgilenmiş oyle deme ayaklari ile vurup indirmek falan bunlarda gelisimine katki saglamistir :))Oyun halisindan kizim hic etkilenmemisti.
Ayağıyla vurup yukardaki oyuncaklari indirip ustune cikiyordu deli :)
Cok kisa bir sure kullandik sonra birine verdi esim simdi de yenisini almam herhalde.
Işıklı, müzikli, dönen, koca ağır plastik oyuncaklı hiçbir dönenceyi almayı düşünmüyorum canım. Alırsam da ya keçeden dönence alırım ya da Wimmer-Ferguson alırım.kızlar e Bebek'te dönencelerde indirim var sizler dönence kullanmayı düşünüyor musunuz?bi ara dönence bebekler için iyi değil diye duymuştum.bu konuda bilgisi olan var mı?özellikle forumumuzun araştırmacı ruhuna sahip anneleriSabirsiz61 ve derinn83
Gunaydinn:)) kizlar sizin bebislerde emdikten sonra agzini memeden cekip pis pis siritiyormu agzi kulaklarina variyor resmen
deliriyorum öyle yaptiginda icime sokasim geliyor zilliyi :))
nirvanaya ulasiyorsa demek ki :)Gunaydinn:)) kizlar sizin bebislerde emdikten sonra agzini memeden cekip pis pis siritiyormu agzi kulaklarina variyor resmen deliriyorum öyle yaptiginda icime sokasim geliyor zilliyi :))
Işıklı, müzikli, dönen, koca ağır plastik oyuncaklı hiçbir dönenceyi almayı düşünmüyorum canım. Alırsam da ya keçeden dönence alırım ya da Wimmer-Ferguson alırım.
Dönencelerin faydaları da var zararları da. Herkes kendi çocuğunun mizacına göre değerlendirebilir. Mesela;
- Oyuncakları gördükçe tepinip vücutlarını hareket ettirmiş oluyorlar ki bu da gaz çıkartmalarına yardımcı oluyor. Ama benim kız zaten çok hareketli, özellikle de altını açmamıza sinir oluyor tepinip duruyor bu sayede gazlar çıkıyor zaten :)
-Renkli oyuncaklar bebeklerin görme yeteneğini geliştiriyor. İlk doğduklarında siyah-beyaz görüyorlar. Sonra sırasıyla kırmızı, yeşil, mavi, sarı renkleri görmeye başlıyorlar. Ama bence bu gelişimi en güzelkimya87 nin de paylaştığı üzere, Wimmer-Ferguson'un dönencesinde kullanılan kartlar destekler. Kartlar ay ay düzenlenmiş, 2 aylık bebeğiniz için mekanizmaya takacağınız kart başka, 4 aylık bebek için başka. Keçeden dönence yaptırırsam da, odasına daha çok yakışır diye pastel tonları değil, bebek için faydası olan canlı renkleri seçerim.
-Bebeğin göz kaslarını geliştirir diye bir satış stratejisi geliştirmişler. Şahsen benim tepemde mütemadiyen dönen birşey olsa ya hipnoz olup bayılır uykuya dalarım ya da başım döner kusarım.. O yüzden benim dönencem dönmesin :)
-Müzik çalanları işitmesine faydalı diyorlar. Benim kız öyle sakinleştirme müzikleri falan sevmiyor. Anasına çekmiş sanırım beni de sinir basıyor o tarz sesler. O yüzden benim dönencem müzik de çalmasın :)
Ayrıca bebeğimin tepesinde düşerse kafasını gözünü yaracak cinsten birşey olduğunu bilerek rahat etmem mümkün değil. Zaten 6 aydan sonra tutup çekebildileri için kesinlikle dönence tavsiye edilmiyor. Ama keçeden olursa düşerse de pek zarar veremez diye düşünüyorum.
Keçeden dönenceye bir örnek:
Eki Görüntüle 1954805
Wimmer-Ferguson için de bir video:
çok aydınlatıcı olmuş verdiğin bilgiler.çok sağol Can'ım.bu durumda yararından çok zararı var.e benim bebişte çok gazlı ve huzursuz bi bebiş olmadığı için dönence fikrini kaldırıyorumIşıklı, müzikli, dönen, koca ağır plastik oyuncaklı hiçbir dönenceyi almayı düşünmüyorum canım. Alırsam da ya keçeden dönence alırım ya da Wimmer-Ferguson alırım.
Dönencelerin faydaları da var zararları da. Herkes kendi çocuğunun mizacına göre değerlendirebilir. Mesela;
- Oyuncakları gördükçe tepinip vücutlarını hareket ettirmiş oluyorlar ki bu da gaz çıkartmalarına yardımcı oluyor. Ama benim kız zaten çok hareketli, özellikle de altını açmamıza sinir oluyor tepinip duruyor bu sayede gazlar çıkıyor zaten :)
-Renkli oyuncaklar bebeklerin görme yeteneğini geliştiriyor. İlk doğduklarında siyah-beyaz görüyorlar. Sonra sırasıyla kırmızı, yeşil, mavi, sarı renkleri görmeye başlıyorlar. Ama bence bu gelişimi en güzelkimya87 nin de paylaştığı üzere, Wimmer-Ferguson'un dönencesinde kullanılan kartlar destekler. Kartlar ay ay düzenlenmiş, 2 aylık bebeğiniz için mekanizmaya takacağınız kart başka, 4 aylık bebek için başka. Keçeden dönence yaptırırsam da, odasına daha çok yakışır diye pastel tonları değil, bebek için faydası olan canlı renkleri seçerim.
-Bebeğin göz kaslarını geliştirir diye bir satış stratejisi geliştirmişler. Şahsen benim tepemde mütemadiyen dönen birşey olsa ya hipnoz olup bayılır uykuya dalarım ya da başım döner kusarım.. O yüzden benim dönencem dönmesin :)
-Müzik çalanları işitmesine faydalı diyorlar. Benim kız öyle sakinleştirme müzikleri falan sevmiyor. Anasına çekmiş sanırım beni de sinir basıyor o tarz sesler. O yüzden benim dönencem müzik de çalmasın :)
Ayrıca bebeğimin tepesinde düşerse kafasını gözünü yaracak cinsten birşey olduğunu bilerek rahat etmem mümkün değil. Zaten 6 aydan sonra tutup çekebildileri için kesinlikle dönence tavsiye edilmiyor. Ama keçeden olursa düşerse de pek zarar veremez diye düşünüyorum.
Keçeden dönenceye bir örnek:
Eki Görüntüle 1954805
Wimmer-Ferguson için de bir video:
aynen öyle amaç ne?gelini çatlatmak.geçen gün diyorum ki gelini çatlatıcam.eşimde Kerem'e diyor ki bak oğlum anan şimdiden seni karından kıskanmaya başladı.baktın anan fenalık yapıyor oğlum karınıda al git ben senin arkandayımasli2434 ne zamandir diyecegim sira ona gelmiyor.
Ne fenasin oglunun adini Kerem mi koydun sen?
Bildigimiz Asli yla Kerem oldunuz yani
Senin gelin çatlar omru billah kiskanclik sebebi
Aynen canım benimde annem bana bırakırsınız diyor. Bende ben kızımı bir gün kimseye bırakmadım oğlumuda bırakmam dedim. O zamanda biz sizden nasıl ayrıldık ya diyor savunma bu şekilde...Ay yuh ya
Benim kaynanam da takmış kafaya bana bırakın yaz tatillerinde ben bakarım baş başa tatile gidin diye
Ay ben baş başa tatile gidicek olsam neden çocuk düşüneyim ya hem ilerde çocuğum demez mi anne siz gezerken ben neden evdeyim diye onun tatile ihtiyacı olmayacak sanki
bide çok unutkan kendi çocuğunu 10 saat unuttuğu olmuş düşünün yani bunu gülerek anlatıp bana bırak diyor bide
Canım zahmrt olmazsa resmini yollayabilir misin? Benim kızımdan kalma medrlam vardı ama acayip acıtıyor dün resmen ağladım sağarken.Ah keske 4 gun once sorsaydin bunu avent kullaniyorum tekli elektrikli coook memnunum. 296 ya aldim ben ama e bebekte kampanya vardi 11 subatta 200 tl civarina dusmustu. Ben tavsiye ederim 2 kisinin almasina vesile oldum ikiside memnun kaldi.
Canım arkadaşımız dr kesinlikle önermedi kızımda da kullanmadım.kızlar e Bebek'te dönencelerde indirim var sizler dönence kullanmayı düşünüyor musunuz?bi ara dönence bebekler için iyi değil diye duymuştum.bu konuda bilgisi olan var mı?özellikle forumumuzun araştırmacı ruhuna sahip anneleriSabirsiz61 ve derinn83
Can'ım çok geçmiş olsun Allah dermansız dert vermesinKızlar merhabalar moralim çok bozuk oğlum iyileşemedi ve dr antibiyotik iğne verdi 2 haFtadır iyileşemedik.
kuzumm kiyamam cok gecmis olsun, cabucak atlatsin insallah..Kızlar merhabalar moralim çok bozuk oğlum iyileşemedi ve dr antibiyotik iğne verdi 2 haFtadır iyileşemedik.
Sutun cok tazyikli oldugu icin emmek istemiyor olabilir mi yada goguslerin cok doluysa ucunu alamiyordur. Birdr kafama takildi sutum var diyorsun ama mama veriyorsun sagip kendi sutunu vermen daha mantikli degil mi. Aklima gelmisken sutunun tadina baktinmi belki tadindan dolayi tepki veriyordur.
aynı şeyi ben de yaşadım bir kaç kez. Bizimki akşam saatlerinde oluyor. Saat 6 filan civarı. Ben de sütüm bitti filan diye paniklemiştim. Aynı anlattığın gibi çocuk aç gibi memeye atlıyor ama hemen ağlamaya başlıyor. Ama anladım ki o an sadece sinirli oluyor sakinleşmek istiyor yani. Bazen şşş yaparak kucağımda sallıyorum bazen de emzik veriyorum uyutmaya çalışıyorum. Uyuyor onbeş yirmi dk sonra uyanıyor ve bir güzel emiyor sakin sakin. ben de anlamadım niye ama öyle bi deli saati oluyor
Acı yok valla cok rahat sagim yapiyorum bununlaAynen canım benimde annem bana bırakırsınız diyor. Bende ben kızımı bir gün kimseye bırakmadım oğlumuda bırakmam dedim. O zamanda biz sizden nasıl ayrıldık ya diyor savunma bu şekilde...
Canım zahmrt olmazsa resmini yollayabilir misin? Benim kızımdan kalma medrlam vardı ama acayip acıtıyor dün resmen ağladım sağarken.
Canım arkadaşımız dr kesinlikle önermedi kızımda da kullanmadım.
Kendi sutunu degilde mama verirsen sutunu azaltirsin emecekki sutun artsin devam etsin. Sutun tatli bir tadi var bakabilirsin:) ayrica bak sorunu biliyormussun cozumune gitmek yerine mamayi secme bence annesiHiç tadına bakmadım ne yalan soyleyeyim Ama geçenler de tespit ettim sarımsaklı birşeyler yiyince emmiyor :) bir daha sarimsak mi Tovbeeeee:)
Hiç kendi sütümü sağıp vermek aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim onun içinde göğüs pompası vs hiç almadım..
Evet dediğin çok doğru süt çok tazyikli geliyor oda rahatsiz ediyor beyefendiyi ozamanda almıyor bağırıyor sinirleniyor vs vs
Kendi sutunu degilde mama verirsen sutunu azaltirsin emecekki sutun artsin devam etsin. Sutun tatli bir tadi var bakabilirsin:) ayrica bak sorunu biliyormussun cozumune gitmek yerine mamayi secme bence annesi
Kızlar merhabalar moralim çok bozuk oğlum iyileşemedi ve dr antibiyotik iğne verdi 2 haFtadır iyileşemedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?