- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Anneyiz biz takilma catlaklara falan. Bir dure sonra toparlanacak zaten vucut acele etme bende aynaya bakinca gordugum goruntuden memnun degilim ama kizim icin deger hep boyle kalacagimi sanmiyorum. Memeler olmus futbol topu gibi kendi kiyafetlerime sigmiyorum esimin yuzucu atletleriyle geziyorum evde sac bas daginik gobegim lombur lombur sallaniyor bacaklarimda ve gogsumde hamilelik sebebiyle catlagim olmadi hic ama daha once kiloluydum zayiflamistim sonrasinda ve o donemde zayiflamayla birlikte kafi derecede catlagim vardi :) bunlara takilmip psikolojini bozma bence daginikligindan sana genislemis gibi geliyordur bir tartilsan bu dusuncelerden uzaklasirsin.Kilo konusu geçmişken. Ben daha hiç tartılmadım kilo durumumu bilmiyorum ama göğüslerim ve basenlerim çatladı fena halde neden oldu anlamadım. Göğüsler süt dolayısıyla şişti ondan heralde ama ya basenler. Daha doğrusu üst bacağımın ön kısımlari aşağıya doğru baya çatladı. Dizime kadar inicek diye korkuyorum. Sanırım genişliyorumm. Zatıflamakta çatlatır diyorlar ama aynaya bakınca pek incelmiş gibi durmuyor. Demekki genişliyor. Hamileyken karnımda harita gibi oldu resmen. Belime kadar çatladı fena halde ve hala kırmızılıklarıda geçmedi. Ne cilt varmış bende anlamadımki. Bir çocuk doğurdum hurdaya çıktı resmen. Aynaya çıplakken bakınca çok kötü. Meme karın bacak çatlak içindee
Onlara ben de sasirmiyorum da mamayi hazirlamaya bile usenip yatmadan hazirladigi mamayi butun gece vermek nedir ya. Bu kadari nirvana benim icin gercekten.Masallah anneler annecikler iste :) karsi komsumda sutu olmasina ragmen gece yatarken mama veriyordu uzun uyusunda uykum bolunmesin diye normal bakiyorum artik duydugumda sasirmiyorum boyle seyleri
Iki gogsunude emzir doyacaktir ilk firsatta sende uyu o uyuyunca sut toplaniyor uylu sirasinda hemen. Cok sikmi emiyor gece yoksa duzeni var mi ?Esra bende şaşırmıyorum artık insanlara uykusuzluk yaşamak istemiyorsan doğurma kardeşim rahat rahat uyu...
Bende bi anneme sinirlendim çok hassasım küçücük yavrum iğne oluyor. Oda sürekli bir şey olmaz nolacak diyip duruyor. 2 gündür ememedi bende sağıp versim bu seferde biberonun rahatlığından mememi istememeye başladışükür sabah zorla verdim memeyi ama zorda kalırsamda kaşık kullanacağım artık. Birde akşamları 9dan sonra sütüm azalıyor ne yapabilirim azalmaması için...
O nasıl bi rahatlık yazık kuzuyaHani hep deniyor ya anne baba olmak icin ehliyet verilmeli diye.gercekten cok doğru.
Dun biri inanilmaz sinirimi bozdu.
1 yasina girmek uzere olan bir bebegi var.
Gece emzirmeleri vs uzerine konusuyoruz.
Geceleri mama veriyordum bebekken dedi.
Buraya kadar gayet normal, ihtiyac ya da tercih bi yonde olabilir bu konuda kimseyi yargilamam.
Gece uyanamadigim icin mamayi yatmadan hazirlayip koynuma koyuyordum sicak dursun diye,agladikca ordsn cikarip veriyordum cok pratik oluyordu dedi.
Ben saskinlik icinde bakiyorum tabi.
1 saat icinde tuketilmesi gerekiyormus onu da bilmiyordum ama bir sey olmuyormus onu da gormus olduk diye eglenerek anlatti bir güzel.
Ilk bebegimde cok heyecanliydim ben hemen tepki verirdim boyle seyler duydugumda ama karsimdaki insanin hic umrunda olmadigini anlamam zaman aldi.
Guldum geçtim simdi, kendi bebegi nasil isterse oyle yapar. Ama inanilmaz sinir oldum.
Karnımın altında benimde baya çatlağım oluştu canım o kadar krem sürmem ragmen. Şimdi hızlı zayıflıyoruz o nedenlede catlıyor. Bol bol ktem ve yağ sürmeye devam et yeni çatlaklar oluşmasın. Artık kurtarabildiğimiz kadarKilo konusu geçmişken. Ben daha hiç tartılmadım kilo durumumu bilmiyorum ama göğüslerim ve basenlerim çatladı fena halde neden oldu anlamadım. Göğüsler süt dolayısıyla şişti ondan heralde ama ya basenler. Daha doğrusu üst bacağımın ön kısımlari aşağıya doğru baya çatladı. Dizime kadar inicek diye korkuyorum. Sanırım genişliyorumm. Zatıflamakta çatlatır diyorlar ama aynaya bakınca pek incelmiş gibi durmuyor. Demekki genişliyor. Hamileyken karnımda harita gibi oldu resmen. Belime kadar çatladı fena halde ve hala kırmızılıklarıda geçmedi. Ne cilt varmış bende anlamadımki. Bir çocuk doğurdum hurdaya çıktı resmen. Aynaya çıplakken bakınca çok kötü. Meme karın bacak çatlak içindee
Arkadas söylemiş ama bende söyliim aventten cok memnunum acıtmıyor gercekten. Ve e bebekte bir kac gün sonra avent ürünleri tekrar 28 indirime girecek takip et istersen. Ben de e bebekten sipariş vermiştim. Hızlı şekilde paketli geldi bilgin olsunKızlar merhaba yakında işe baslıyorum malesef;((( süt sağma makınesı alcam da ne alsam bılemedım kullananlar ne kullanıyor
Canim o zaman 9dan sonra beslenmeye ağırlık vereceksin.Esra bende şaşırmıyorum artık insanlara uykusuzluk yaşamak istemiyorsan doğurma kardeşim rahat rahat uyu...
Bende bi anneme sinirlendim çok hassasım küçücük yavrum iğne oluyor. Oda sürekli bir şey olmaz nolacak diyip duruyor. 2 gündür ememedi bende sağıp versim bu seferde biberonun rahatlığından mememi istememeye başladışükür sabah zorla verdim memeyi ama zorda kalırsamda kaşık kullanacağım artık. Birde akşamları 9dan sonra sütüm azalıyor ne yapabilirim azalmaması için...
Huzursuzlugu yoksa endise etme 10 gune kadar normal kabul ediliyor biz 4.gun catlayacak sekilde aglamaya baslayinca mecburen fitil verdik ve ise yaradi biraz daha bekleyebilirsinizKızım 3gundur kaka yapmıyor fitilde vermemize ragmen. Çok huzursuzluğu yok ama endıselenıyorum ne yapmalıyım hanımlar
Bugun ben rahatim şükür ama dun ve onceki gunlerimiz aynı bu bahsettigin gibiydi sen uyusada rahat edemiyorsun kizda varmi Allah kolaylik versin ikinciyi hemen istiyordum dogumdan once ama simdi 2.den emin bile degiliz o derece yoruldum zamanla yine dusunebilirim herhalde :)Oglum sabahin 7sinden bu yana ilk kez uyudu.
Nasil dayaniyor anlamiyorum. Emerken uyuyor yatirinca hic uyumamis gibi aciyor gözlerini. Bir tuvalete gittim butun apartman duymuştur aglamasini.
Tam uyudu azcik ben de dinleneyim dedim kizim satranç oynayalim diye tutturdu ya
Nefret ederim satranctan
Anneyiz biz takilma catlaklara falan. Bir dure sonra toparlanacak zaten vucut acele etme bende aynaya bakinca gordugum goruntuden memnun degilim ama kizim icin deger hep boyle kalacagimi sanmiyorum. Memeler olmus futbol topu gibi kendi kiyafetlerime sigmiyorum esimin yuzucu atletleriyle geziyorum evde sac bas daginik gobegim lombur lombur sallaniyor bacaklarimda ve gogsumde hamilelik sebebiyle catlagim olmadi hic ama daha once kiloluydum zayiflamistim sonrasinda ve o donemde zayiflamayla birlikte kafi derecede catlagim vardi :) bunlara takilmip psikolojini bozma bence daginikligindan sana genislemis gibi geliyordur bir tartilsan bu dusuncelerden uzaklasirsin.
Bende kurtarılcak alan kalmadı sanırımKarnımın altında benimde baya çatlağım oluştu canım o kadar krem sürmem ragmen. Şimdi hızlı zayıflıyoruz o nedenlede catlıyor. Bol bol ktem ve yağ sürmeye devam et yeni çatlaklar oluşmasın. Artık kurtarabildiğimiz kadar
Yine iyimiş seninki. Benim bebiş önceki gün rekor kırdı. Sabah 10:30ta kalktı,gece 2de uyudu daha doğrusu bayıldı artık demeliyim. Şaka gibi. Gecede uyandıramadım bir türlü emzirmek için. 1 saat uğraştım anca 5 dakika emdi emmedi. Bıraktım bende biraz daha uyudu sonra kendine geldide emdi biraz.Oglum sabahin 7sinden bu yana ilk kez uyudu.
Nasil dayaniyor anlamiyorum. Emerken uyuyor yatirinca hic uyumamis gibi aciyor gözlerini. Bir tuvalete gittim butun apartman duymuştur aglamasini.
Tam uyudu azcik ben de dinleneyim dedim kizim satranç oynayalim diye tutturdu ya
Nefret ederim satranctan
Evet canım bende yapıyorum pipisini öyle yoksa sünneti zor olurmuşErkek anneleri;
Bebeklerin altlarini temizlerken pipilerinin derisini ileri geri ittiriyor musunuz?
Kayinvalidem oyle yapmam gerektigini soyledi ama ben hic hoslanmadik bu durumdan.
Ama daha once de duymustum sanki boyle bir sey.
Sizin bilginiz var mi?
Canım ikindinden sonra çok sık emiyor. Saat 9-10 gibi artık süt damla damla geliyor onada sinirleniyor. Yalnız kalmak istiyorum artıkIki gogsunude emzir doyacaktir ilk firsatta sende uyu o uyuyunca sut toplaniyor uylu sirasinda hemen. Cok sikmi emiyor gece yoksa duzeni var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?