2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Adetliyken sut azalir derler normaldede mi o kadar çıkıyor sut. Hem sagimla gelen sute itibar etme bebek emisiyle daha cok sut cekiyor.

Bugunden beri Miray parmagini emmeye basladi varmi yasayan emzigi tutuyor ama onu atip parmagi sokuyor agzina henuz arastiramadim saglikli mi degilmi normal surecmi bilmiyorum birde sizlere sorayim dedim
Bizim kız da elini emecek bebişlerden. Eldivensiz tırnakları kesik olduğu halde kendini çizip durduğundan maalesef eldiven kullanmaya devam ediyoruz. Ona rağmen önce bi elini ağzına götürüp emmeye çalışıyor, eldiven ağzına gelince çekiyor. Hamileyken de ultrasonda birkaç kez parmağını emerken görmüştük zaten.

Özellikle emme refleksi kuvvetli doğan bebekler parmağını emiyormuş. Açıkçası emme refleksi zayıf doğup, meme ememeyip beslenme zorluğu çekmesindense, parmağını emmesini tercih ederdim zaten. Araştırdığım kadarıyla 3-4 yaşına kadar emmelerinde sorun yok. Eğer sonrasında da devam eder ve emmekten vazgeçmezse o zaman bi problem var demektir. Diş yapılarına olumsuz etki de yine bu yaşlardan sonraki emmelerde başlıyormuş. Yine de emzik emmelerini sağlamakta fayda var. En azından emzikten vazgeçirmek parmağını emmesini bıraktırmaktan daha kolay olacaktır. Ama şu an için ille de parmak emmesinler diye birşey yapmayın diyor doktorlar.

Rahatladim o zaman aklimin bir kosesinde iyi degil parmak emmeleri diye kalmis demekki ilerki surec icinmis tesekkur ederim bilgi paylasimin icin.

Bugunden beri Miray parmagini emmeye basladi varmi yasayan emzigi tutuyor ama onu atip parmagi sokuyor agzina henuz arastiramadim saglikli mi degilmi normal surecmi bilmiyorum birde sizlere sorayim dedim
Bence normaldir canım. Emme refleksi. Birde kendini tanımaya ellerine hakim olmaya başlıyodur belki. Benim kızda tükürük salya akıtıyor diş çıkaran çocuklar gibi. Bu normalmi acep

Benimki bazen öyle yapıyor canım yüzükoyun yatırınca parmaklarına saldırıyor :) çok tatlı parmakları var onlar da haklı :))

Merhaba arkadaşlar size birşey soracağım 34haftalik hamileyim bebegimin kafa capi ve karın çevresi 2 hafta geriden geliyor bu 32. Haftada ortaya çıktı bu şekilde olup sonrasında bir sıkıntı çıkmadan doğuran var mı acaba

Bence normaldir canım. Emme refleksi. Birde kendini tanımaya ellerine hakim olmaya başlıyodur belki. Benim kızda tükürük salya akıtıyor diş çıkaran çocuklar gibi. Bu normalmi acep
Evet bizimki de salyalı tükürüklü ya sürekli önlükle geziyoruz emdikten sonra da genelde kusuyor

Benim de adet tarihime göre 3 hafta geriden geliyordu sonra bi ara tam haftasına uygun oldu sonra tekrar gelişimi yavaşladı vs sürekli değişiyordu ultrason bilgileri

Donem donem ileride yada geride cikmasi normal doguma kadar yakaliyor normal gelisimini zaten. 2-3 haftaya kadar ileri geri olma gibi bu durumu doktorlar onemsemiyor buna takilma hamileliginin tadini cikart dogum sonrasi zorlu bir maraton seni bekliyor :)

benim ilk çocuğum 2,5 yaşına kadar parmak emdi.hiçbir sorun yaşamadık.hatta çokta tatlı duruyordu

Doktorum bana 32. Haftaya kadar normal gelip 32. haftadan sonra geriden gelen bebeklerin onlar tarafından mini baby olarak adlandırıldığını söylemişti. Yani biraz genetik oldupundan bahsetti. Benim ki de bi hafta kadar geri kalmıştı 32den sonra bebeğim gayet sağlıklı.

Teşekkür ederim sanırım. Benimki de minyon olacak

Teşekkür ederim

Anneler doğumda oluşan çatlaklarınıza bir tedavi uyguluyor musunuz?
Hamilelikte kullandığım mustelanın yağını her banyodan sonra kullanmaya devam ediyorum. Arada kantaron yağı sürüyorum. İşe yarar mı bilmem ama olanlar oldu bari yenileri oluşmasın diye dua ediyorum bol bol

Dikişin hemen üstündeki 2-3 parmak kadarlık alanda hafif bir uyusukluk var. Doktor normal demişti ilk kontrolde ama 40 çıktıktan sonraki kontrolde yine soracağım. Şişlinlik de bazı günler oluyo inşallah geçer bu durum.

Diğer sezeryan olan anneler sizde bu bahsettiğim durumlar var mı yoksa bende mi bir problem var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…