2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Doğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?

Çalıştığın kuruma verebilirsin onlar aile sosyal politikalar il müdürlüğüne. gönderirler. Ya da direkt Aile ve Sosyal politikalar il müd.ne götürebilirsiniz sen veya eşin. Bizim dairedekiler elden siz götürün uzamasın demişler de eşim aile sosyal politikalara kendi götürdü. Başvurudan sonraki ayın 25inden sonra ptt.den alabiliyorsun. Yalnız para annenin adına yatıyor,senin gidip çekmen gerekiyor. Benim yaralı 3 hafta falan oldu da gidip almadım o ayrı :)

Kerem uyurken yanında uyu canım kısa bile olsa. Hasta olucaksın yoksa sende
doğru diyorsunda can'ım küçük kızım izin verse keşke bana yapışık yaşıyor.ben az uyuyayım diyorum geliyor hem beni hem keremi uyandırıyor bende başka odada yatmaya çekiniyorum ağlarsa duyamam diye.Allahtan ne bulsam yiyorumda biraz güç topluyorum

memursan süt parası alamıyorsun diye biliyorum..doğum parası içinde eşim iş yerine verdi evraklarını onlar göndercekmiş..

Aile ve sosyal politikalar bakanlığının dilekçesi oluyormuş doğum parası için onla doğum belgesi veriliyormuş

teşekkür ederim kızlar

Çok zor canım 3cocukla allah kolaylık versin

Sabirsiz61 can'ım niye sesin çıkmıyor yazmıyorsun artık.lütfen küsme topiğimize.@ikizcan2016 da üyeliği pasif görünüyor

Evde başka cocuk da olunca cok zor oluuor gercekten.
Bugun benim vücut da coktu bogazim nasil sismis yutkunamiyorum.
Direndim ilaç almayım diye ama bir tane minoset ictim az once kemiklerim kiriliyor gibi adeta

Sabirsiz61 can'ım niye sesin çıkmıyor yazmıyorsun artık.lütfen küsme topiğimize.@ikizcan2016 da üyeliği pasif görünüyor
Yok yahu ne kusecegim ben yanlis birsey yazdigimi dusunmuyorum her soyledigiminde arkasindayim kimseye ne hakeret ettim ne kirici birsey soyledim :) Miray hanim bugun biraz fazla ilgi istedi dalma kapma bakabildim anca :)

Sorma. Apartmandan çıkarken başlıyorlar ört ört demeye. Bir üşütme korkusu. Kaldı ki öyle birşey yok. Terletmeyelim diyen çok az . Bebekken başlıyor bu soğuktan sakınma. Büyüyorlar hala aynı. Ciddi birsağlık sorunu yoksa uygun sürede ve
e kıyafetle çıkarmak taraftarıyım. Dediğin gibi farkli birçok ülkede kreşlerde kışın çocuklar bahçeye çıkarilir bizde ciddi sorun olur. Sebebi geçmişinde saklı. Herşeyi geçtim insanı tedirgin, huzursuz ediyonlar ama artık aldırmamayi öğrendim. Doktorum da cok teşvik ediyor zaten.

Bu ara sık sık çıkmam gerekecek dışarı. Geçen hafta cumartesi pat diye kapımız çaldı. Başka ildeki ev sahibimizin Almanya' dan oğlu geliyormuşşş :)) on on beş gün içinde çıkabilir mıymisiz. Almanya şaka tabi Bursa' da işe başlamış. E mübarekler kış günü küçücük bebekle ben ne kadar hızlı ev bulabilir ve taşınabilirim. Nazikçe söylüyorlar oğulları zor durumdaymis. Eşim de benim de oğlum var ben de onu düşünmek zorundayım hemen çıkamam dedi. İnsan önceden bi söyler ya hu. Çocuğa oda hazırladık evi boyadık onları geçtim kış günü kim taşınmak ister.

Çok fena olmus kıs günü. İnşallah güzel bi ev denk gelir canım. İşiniz rast gitsin

Kızlarr size bişey soracagım topuk kanında kistik fibrozis çıktı bebegmde sizin yada cevrenizde olan birinin bebegindede çıktımı aceba bu ayın 24 unde ter testine gidecegz olup olmadıgı ortaya çıkacak
İlk ögrendigimde yazmak istemiştim bunu ama belki korkarsınız benim bebegimdede varmı aceba diye düşünürsünüz diye yazmadım artık bebekleriniz büyüdü sorabirim :)

Drumuz geçen gün soğuktan bebek hasta olmaz dedi. Bizde eşim çok pimpirikli Allahtan yanında söyled de şimdi seslenmiyor.

kimya87 can'ım Allah kolaylık versin 15 günde çıkarmak gibi bir hakkı yok ev sahibinin bildiğim kadarıyla en az 2 ay öncesinden söylemesi gerekiyor

kimya87 can'ım Allah kolaylık versin 15 günde çıkarmak gibi bir hakkı yok ev sahibinin bildiğim kadarıyla en az 2 ay öncesinden söylemesi gerekiyor
Evet Allahtan son zamanlarda bu konularda kiracılar korunuyor. Biz de mümkün mertebe bu hakkımızı kullanacağız. Sadece nazikçe sıkıstırıyorlar :)

Hakkaten instagramda görüp ne kadar şaşırıyorum o bebişlere asla burda görmediğimiz manzaralar :))
Benimki de bence bayılır dışarıya çünkü arabada giderken camdan sürekli seyrediyor ilgisini çekiyor yada avm de sürekli kafa bi o yana bi öbür tarafa dikkatlice dönüyor :))
Ankara soğuk olması neyse de ama ayazıyla meşhur olduğu için rüzgarlı havalar korkutuyor insanı gerçi şimdi kalmadı öyle sert kış havası.

Sevmiyorum çok sakınmayı ama dediğin gibi işte marketteki teyze bile karışma modundayken evdeki anneme ne diyim :) daha biraz önce dışardan eve girerken eyvah nasıl böyle geldin yüzü açıkta bu çocuğun diyor :))) battaniyeyle kapatacakmışım hava girmeyecekmiş :)
alıp çıkayım çocuğumu artık benle birlikte temiz hava alsın garibim :))

İyi demişsin bence anneler nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirmeli anneanneler babaanneler çok karıştırılmamalı.keşke kendileri o bilinçte olsalar karışmasalar.
bizim toplum neden böyle diye gerçekten düşünüyorum hep eleştiri üzerine hep başkasına karışma üzerine kurulu cümleler
Nasıl ki normal Doğum yapmak en güzeli ama sezeryan da iyiki var yoksa anne Bebek ölümlerinin sayısı daha fazla olurdu diyorsak mama konusu da böyle bence iyi ki mamaları üretmişler.
Ben mama verince gereksiz keyfi bi şekilde verdim diye üzüldüğümü yazmıştım.
Mecbur kalıp verdiği halde üzülen anneler benim keyfi bi şekilde verdiğim zamandaki vicdan azabımı nasıl anlayamıyorlar hayret ederek okuyorum.zorunda kalıp versem gerçekten gocunmazdım heralde ama keyfi olunca daha büyük bi vicdan azabı oluyor malesef. Bunu da anlamak zor olmasa gerek.
Kadınlara en büyük anlayışsızlığı gene kadınlar yapıyor.bu kimi zaman arkadaş kimi zmaan kaynana müdür komşu ama illa kadına kadınlar tarafından psikolojik şiddet uygulanıyor toplumumuzda. gerçekten üzücü.

kızlaaaaarrrr yen'i bir uygulama buldum.akademisyen anne uygulamanın adı.süper şeyler var.çocukların zekasını ve motor gelişimlerini geliştiren oyunlar şeklinde isterseniz ilk önce instagramdan göz atın daha sonra indirin uygulamayı.ben indirdim kerem büyüyene kadar kızlarımla oynarım

Çok düşüncelisin canım :)
Hiç duymadım çevremden ama inşallah yoktur senin bebeğinde de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…