- 26 Nisan 2016
- 363
- 448
- 18
Doğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?
doğru diyorsunda can'ım küçük kızım izin verse keşke bana yapışık yaşıyor.ben az uyuyayım diyorum geliyor hem beni hem keremi uyandırıyor bende başka odada yatmaya çekiniyorum ağlarsa duyamam diye.Allahtan ne bulsam yiyorumda biraz güç topluyorumKerem uyurken yanında uyu canım kısa bile olsa. Hasta olucaksın yoksa sende
amiiinnnAslıcım cok cok gecmış olsun,bu son olsun inşallah,bundan sonrada yorgunluğun gezmekten olsun
memursan süt parası alamıyorsun diye biliyorum..doğum parası içinde eşim iş yerine verdi evraklarını onlar göndercekmiş..
Aile ve sosyal politikalar bakanlığının dilekçesi oluyormuş doğum parası için onla doğum belgesi veriliyormuş
teşekkür ederim kızlarÇalıştığın kuruma verebilirsin onlar aile sosyal politikalar il müdürlüğüne. gönderirler. Ya da direkt Aile ve Sosyal politikalar il müd.ne götürebilirsiniz sen veya eşin. Bizim dairedekiler elden siz götürün uzamasın demişler de eşim aile sosyal politikalara kendi götürdü. Başvurudan sonraki ayın 25inden sonra ptt.den alabiliyorsun. Yalnız para annenin adına yatıyor,senin gidip çekmen gerekiyor. Benim yaralı 3 hafta falan oldu da gidip almadım o ayrı :)
Çok zor canım 3cocukla allah kolaylık versindoğru diyorsunda can'ım küçük kızım izin verse keşke bana yapışık yaşıyor.ben az uyuyayım diyorum geliyor hem beni hem keremi uyandırıyor bende başka odada yatmaya çekiniyorum ağlarsa duyamam diye.Allahtan ne bulsam yiyorumda biraz güç topluyorum
Evde başka cocuk da olunca cok zor oluuor gercekten.doğru diyorsunda can'ım küçük kızım izin verse keşke bana yapışık yaşıyor.ben az uyuyayım diyorum geliyor hem beni hem keremi uyandırıyor bende başka odada yatmaya çekiniyorum ağlarsa duyamam diye.Allahtan ne bulsam yiyorumda biraz güç topluyorum
Yok yahu ne kusecegim ben yanlis birsey yazdigimi dusunmuyorum her soyledigiminde arkasindayim kimseye ne hakeret ettim ne kirici birsey soyledim :) Miray hanim bugun biraz fazla ilgi istedi dalma kapma bakabildim anca :)Sabirsiz61 can'ım niye sesin çıkmıyor yazmıyorsun artık.lütfen küsme topiğimize.@ikizcan2016 da üyeliği pasif görünüyor
Ya ben avm olsa da gitsem diye ş'aaapıyorum şurada. Aşkolsun yani gezmeceler falan. :\
İşin şakası bi' yana ne kadar soğuk bi' yerde yaşadığım malum. Halen şu saatlerde 0 derece falan. Ben bebekle de çıkıyorum. Son günlerde zibidi de alıştı. Ağlayınca hah sokak saati geldi diyorum. Pusette gezerken uyuyuveriyor zaten. Burnumuz dahi akmadı daha. Bana da dışarıda "Çok küçük.. ah üşütecek yavrum. Kalın giydir, " falan diyenler oluyor peluşlara sarmadığım için. Sanki mayoyla çıkartıyoruz ya o da ayrı bi' dert. Geçen biri örtüsünü açmaya kalktı markette sıra beklerken üstünde ne var diye gözüm döndü, yaptığına pişman olup özür diledi. :) Bizim toplum olarak her duruma diyecek bi' lafımız var maalesef. Kışın soğuk çıkarma. Baharda polenler var çıkarma. Yazın sıcak isilik olur vs vs... Sakla sakla nereye kadar. Asgari dikkatle çocuk her hava koşuluyla tanışmalı bence de. Ne kadar geç tanışırsa ceremesini o kadar çekiyoruz. İnstagram'da görüyorum İzmir'in kışında giydirdiğimiz astronot tulumlarla iskandinav ülkelerindeki bebeleri yarı beline kadar kara gömüp oynuyor aileleri. Biz aynısını yapsak ailemiz müdahale etmese yoldan geçen görüp sosyal hizmetleri arar herhalde.
Çok fena olmus kıs günü. İnşallah güzel bi ev denk gelir canım. İşiniz rast gitsinBu ara sık sık çıkmam gerekecek dışarı. Geçen hafta cumartesi pat diye kapımız çaldı. Başka ildeki ev sahibimizin Almanya' dan oğlu geliyormuşşş :)) on on beş gün içinde çıkabilir mıymisiz. Almanya şaka tabi Bursa' da işe başlamış. E mübarekler kış günü küçücük bebekle ben ne kadar hızlı ev bulabilir ve taşınabilirim. Nazikçe söylüyorlar oğulları zor durumdaymis. Eşim de benim de oğlum var ben de onu düşünmek zorundayım hemen çıkamam dedi. İnsan önceden bi söyler ya hu. Çocuğa oda hazırladık evi boyadık onları geçtim kış günü kim taşınmak ister.
Sağol canım inşallah :)Çok fena olmus kıs günü. İnşallah güzel bi ev denk gelir canım. İşiniz rast gitsin
Drumuz geçen gün soğuktan bebek hasta olmaz dedi. Bizde eşim çok pimpirikli Allahtan yanında söyled de şimdi seslenmiyor.Sorma. Apartmandan çıkarken başlıyorlar ört ört demeye. Bir üşütme korkusu. Kaldı ki öyle birşey yok. Terletmeyelim diyen çok az . Bebekken başlıyor bu soğuktan sakınma. Büyüyorlar hala aynı. Ciddi birsağlık sorunu yoksa uygun sürede ve
e kıyafetle çıkarmak taraftarıyım. Dediğin gibi farkli birçok ülkede kreşlerde kışın çocuklar bahçeye çıkarilir bizde ciddi sorun olur. Sebebi geçmişinde saklı. Herşeyi geçtim insanı tedirgin, huzursuz ediyonlar ama artık aldırmamayi öğrendim. Doktorum da cok teşvik ediyor zaten.
Evet Allahtan son zamanlarda bu konularda kiracılar korunuyor. Biz de mümkün mertebe bu hakkımızı kullanacağız. Sadece nazikçe sıkıstırıyorlar :)kimya87 can'ım Allah kolaylık versin 15 günde çıkarmak gibi bir hakkı yok ev sahibinin bildiğim kadarıyla en az 2 ay öncesinden söylemesi gerekiyor
Hakkaten instagramda görüp ne kadar şaşırıyorum o bebişlere asla burda görmediğimiz manzaralar :))Ya ben avm olsa da gitsem diye ş'aaapıyorum şurada. Aşkolsun yani gezmeceler falan. :\
İşin şakası bi' yana ne kadar soğuk bi' yerde yaşadığım malum. Halen şu saatlerde 0 derece falan. Ben bebekle de çıkıyorum. Son günlerde zibidi de alıştı. Ağlayınca hah sokak saati geldi diyorum. Pusette gezerken uyuyuveriyor zaten. Burnumuz dahi akmadı daha. Bana da dışarıda "Çok küçük.. ah üşütecek yavrum. Kalın giydir, " falan diyenler oluyor peluşlara sarmadığım için. Sanki mayoyla çıkartıyoruz ya o da ayrı bi' dert. Geçen biri örtüsünü açmaya kalktı markette sıra beklerken üstünde ne var diye gözüm döndü, yaptığına pişman olup özür diledi. :) Bizim toplum olarak her duruma diyecek bi' lafımız var maalesef. Kışın soğuk çıkarma. Baharda polenler var çıkarma. Yazın sıcak isilik olur vs vs... Sakla sakla nereye kadar. Asgari dikkatle çocuk her hava koşuluyla tanışmalı bence de. Ne kadar geç tanışırsa ceremesini o kadar çekiyoruz. İnstagram'da görüyorum İzmir'in kışında giydirdiğimiz astronot tulumlarla iskandinav ülkelerindeki bebeleri yarı beline kadar kara gömüp oynuyor aileleri. Biz aynısını yapsak ailemiz müdahale etmese yoldan geçen görüp sosyal hizmetleri arar herhalde.
İyi demişsin bence anneler nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirmeli anneanneler babaanneler çok karıştırılmamalı.keşke kendileri o bilinçte olsalar karışmasalar.KIZLAR nerhabalar nasılsınız...
asli2434 aslıcım nasıl oldu paşamız geçmişe bakmadım açıkçası biraz sorunlar olmuş galiba...
Mama ve süt konusu rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.
Ben kızımı mamayla büyüttüm toplasan 400 cc süt almamıştır. Kızımı KPSS günü stresle doğum yaptım galiba sınav stresi girememenin verdiği bi stres sütüm gelmedi. Sonrasındada çevrenin baskısı ile geleceği varsada gitti. Çok uğraştım gece gündüz memede tuttum sonuçta göğüslerimde dikişlik yara oluştu ve sütüm olmadı. Şükürler olsun mama yedi çokta sağlıklı büyüdü bağışıklık sistemi çok iyi 8 yaşındayız toplasan 3 şişe antibiyotik içmemişizdir. O yüzden daraltmayın kendinizi çok üzdüm ben kendimi kızımda emziremediğim için iyi anne olamayacağımı söylediler. Ben bunun sıkıntısıyla depresyona girdim 1 yıl tedavi gördüm kendimi toparlamasam dedikleri gibi iyi bir anne olamayacaktım.
Ama ben kızımla çom vakit geçirdim doya doya oynadım eğlendim onu sevdim. Şimdi hem kendine hemde bana çok güvenen bir kız... sadece kendinizi süte odaklayıp günlerini saatlerini kaçırmayın yavrularınızın bir daha bu günler gelmeyecek...
Bende 40 gün emmişim benden önce abim vefat etmiş tani şimdki gibi sağma makineleri yok annemin süt hep kist yapmış tabi bende de süt kanalları kistli olunca annem emzirememiş ve ameliyat olmak zorunda kalmış.
Bakın ne güzel şükür rabbime sağlıklı çocuklarımız var. Hepimiz hassas dönemdeyiz kırmayalım kırılmayalım...
Bende bugün barut gibiydim dün misafirim vardı. Kv sağolsun ben hazırlık yapıyorum ara cermeyeyim diye çocuğa arka arkasına iki kere mama vermiş benimkide arka arkasına iki kere biberonu alınca beni emmek istemedi. Sürekli memede ağladı bende gece biberon vermeden emzirdim ve hiç uyumadım. Sabah kalkıncada çocuğa mama vermedin çok mu iyi yaptın ben babasını iki göğsümden emzirirdim falan dedi. Bende anne çok iyi yapmışın ama ikimiz farklı insanlarız yoğurt yiyişimiz farklı olacak dedm sustu.
Çok düşüncelisin canım :)Kızlarr size bişey soracagım topuk kanında kistik fibrozis çıktı bebegmde sizin yada cevrenizde olan birinin bebegindede çıktımı aceba bu ayın 24 unde ter testine gidecegz olup olmadıgı ortaya çıkacak
İlk ögrendigimde yazmak istemiştim bunu ama belki korkarsınız benim bebegimdede varmı aceba diye düşünürsünüz diye yazmadım artık bebekleriniz büyüdü sorabirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?