2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bunu bende araştırdım hatta bı kere soran bı arkadasa yazdım mama ılebeslenen bebeklerde,fazla beslenen bebeklerde ve safra salgısı fazla olan bebeklerde dıye bıbılgı bulabılmıştım sadece esracım.ama dedıgın gıbı cok bılgı yok

6-7 haftalıkken dıyebılırım

KIZLAR nerhabalar nasılsınız...
asli2434 aslıcım nasıl oldu paşamız geçmişe bakmadım açıkçası biraz sorunlar olmuş galiba...
Mama ve süt konusu rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.
Ben kızımı mamayla büyüttüm toplasan 400 cc süt almamıştır. Kızımı KPSS günü stresle doğum yaptım galiba sınav stresi girememenin verdiği bi stres sütüm gelmedi. Sonrasındada çevrenin baskısı ile geleceği varsada gitti. Çok uğraştım gece gündüz memede tuttum sonuçta göğüslerimde dikişlik yara oluştu ve sütüm olmadı. Şükürler olsun mama yedi çokta sağlıklı büyüdü bağışıklık sistemi çok iyi 8 yaşındayız toplasan 3 şişe antibiyotik içmemişizdir. O yüzden daraltmayın kendinizi çok üzdüm ben kendimi kızımda emziremediğim için iyi anne olamayacağımı söylediler. Ben bunun sıkıntısıyla depresyona girdim 1 yıl tedavi gördüm kendimi toparlamasam dedikleri gibi iyi bir anne olamayacaktım.
Ama ben kızımla çom vakit geçirdim doya doya oynadım eğlendim onu sevdim. Şimdi hem kendine hemde bana çok güvenen bir kız... sadece kendinizi süte odaklayıp günlerini saatlerini kaçırmayın yavrularınızın bir daha bu günler gelmeyecek...
Bende 40 gün emmişim benden önce abim vefat etmiş tani şimdki gibi sağma makineleri yok annemin süt hep kist yapmış tabi bende de süt kanalları kistli olunca annem emzirememiş ve ameliyat olmak zorunda kalmış.
Bakın ne güzel şükür rabbime sağlıklı çocuklarımız var. Hepimiz hassas dönemdeyiz kırmayalım kırılmayalım...
Bende bugün barut gibiydim dün misafirim vardı. Kv sağolsun ben hazırlık yapıyorum ara cermeyeyim diye çocuğa arka arkasına iki kere mama vermiş benimkide arka arkasına iki kere biberonu alınca beni emmek istemedi. Sürekli memede ağladı bende gece biberon vermeden emzirdim ve hiç uyumadım. Sabah kalkıncada çocuğa mama vermedin çok mu iyi yaptın ben babasını iki göğsümden emzirirdim falan dedi. Bende anne çok iyi yapmışın ama ikimiz farklı insanlarız yoğurt yiyişimiz farklı olacak dedm sustu.

Sagol canim. Mama kullanmiyoruz ama fazla beslenme kismini bilemiyorum.
Daha oncelerde hep az emmesinden yakiniyordum, grcen hafta asi oldugundan beri sık sık emmek istiyor. Bu sorun da 1 haftadir var zaten. Belki de dedigin gibidir.

Canim cok sagol bilgiler icin.
On sutum hizli mi geliyor ki bilemiyorum inan. Laktoz intoleransi mevcut bende, sut yogurt pek tuketemiyorum. 1 haftadir en azindan ayran olarak iceyim dedim cocugu da etkilemis olabilir mi acaba :/
Bahsettigin gibi emzirme isi de gercekten zor oluyot kan ter icinde kaliyoruz. Once cok az emiyordu,gecen cuma asi oldu odur budur dshs sık emmek istiyor. Kisacik surelerde ama sık sık. Emzik gibi hissediyorum kendimi.
Bahsettiğin yere de bakacagim canim cok sagol.

Sagol canim bilgiler icin.
Cok az emiyordu oglum ama bu aralar emzik gibi kullaniyor beni. Belki de surekli on sutu aliyordur. Aslinda oyle olmasin diye iki memeyi ust uste emziriyorum bosaltamamistir diye dusunerek.
Bir kakadan ne cok anlam cikardik :)
Sayfaya bakiyorum hemen belki benim beslenmemle ilgilidir cok sagol

Dün benimde süt hızlı geldi galiba sürekli genzine kaçtı emmek istemedi.
Bizim çocuklar ömür valla ya emmiyorlar ya memeyi bırakmıyorlar

ben de bu insanları anlamıyorum arkadaş mama ile beslenince kötü anne mi olunuyormuş bu nasıl bir cürekarlık böyle.herkesin şartları başka bende 3 çocuk annesi olduğum içim pek dinlenemiyorum ve dolayısıyla öyle güldür güldür sütüm olmuyor ara ara mama takviyesi yapıyorum ben şimdi kötü anne miyim?bu ne saçmalıktır kardeşim.hatalı anne vardır belki ama kötü anne yoktur.buda böyle biline.bu süt mevzusu iyice sinirlerimi bozmaya başladı ha bu arada paşam iyi oldu çok şükür hastaneden çıktık evde hava ve antibiyotik tedavisine devam ediyoruz.salı günü kontrolümüz var.hayırlı haberler veririm inş salı günü.dün öğleden sonra eve geldim 3 makina çamaşır yıkadım evi temizledim ,yemek yaptım, keremi yıkadım küçük kızımı yıkadım pert oldum valla.az öncede büyük kızımı yıkadım daha bana sıra gelmedi.Allahtan hastanede duş almıştım

Sut mevzusu bayagi uzamis gercekten ben kimseye neden sut artiran seyleri paylasti demedim kimseye neden bir seyi paylasiyorsun demek gibi bir hakkimda yok buraya paylasmaya geldik zaten benim kastettgim suydu iste disari ciktimda biraktigim sut yetmemiste mama yapip vermisler cok uzuldum burda sutu yetmeyen ve surekli mama veren insanlar var bunlari yazarken bizide dusunun uzuluyoruz demek istemistim ben ama bayagi sapitildi laflarim yoksa bana damlayi soyleyen arkadasa tesekkur ediyorum siparisimi verdim bile. Hepiniz bebeklerinizi mutlulukla buyutun insallah saglikli sihatli olurlar sanirim benim icin paylasilacak bisi kalmadi artik ben sadece sutu yeten arkadaslar yetmeyenlere karsi daha hassas olun demistim o kadar yoksa elbet paylasin sut yapan yiyecekleri kirip uzduklerim olduysa ozur dilerim saglikla mutlulukla kalin

Doğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?

Kv nasıl bişi ya ole şey soylenir mi bir anne bebeği için en iyisini ister. Sütünü vermek ister. Ama olmuosada mama süt ne farkeder dediğin gibi. Bu insanların bilmişliklerini anlayamıyorum

Kerem uyurken yanında uyu canım kısa bile olsa. Hasta olucaksın yoksa sende

Doğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?
memursan süt parası alamıyorsun diye biliyorum..doğum parası içinde eşim iş yerine verdi evraklarını onlar göndercekmiş..

Dün başvurdu eşim. Doğum parası için Çalışan çalışmayan farketmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılıomuş. Doğum raporu kimlikleri falan götürdü yanında ama hiç birini almamışlar. 1 ay kadar sonra yatacakmış ptt ye. Ben kimliğimle gidip alcakmısım.

Aslıcım cok cok gecmış olsun,bu son olsun inşallah,bundan sonrada yorgunluğun gezmekten olsun

B
Bu arada bu doğum parası. Süt yani emzirme parasını bilmiyorum. bilgisi olan varsa bende merak ettim. İlk defa duyuyorum

Dün benimde süt hızlı geldi galiba sürekli genzine kaçtı emmek istemedi.
Bizim çocuklar ömür valla ya emmiyorlar ya memeyi bırakmıyorlar
Cidden Nur, emzirme isi de hic benim dusundugum gibi değilmiş.
Ben öyle cikar memeyi ver bebenin agzina saniyordum:))
Ama bayagi zahmetli bir is, yok memeyi tuttu tutmadi, sut geldi gelmedi, meme yaraları bu sefer de sut arttirma cabalari.
Kizima sagarak vermiştim sutunu benden emmemisti onun zorlugu cok baskaydi ama bu da zor yani.

Bunu yanlis yazmisim. Ayni memeyi iki kez ust uste emziriyorum diyecektim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…