Bunu bende araştırdım hatta bı kere soran bı arkadasa yazdım mama ılebeslenen bebeklerde,fazla beslenen bebeklerde ve safra salgısı fazla olan bebeklerde dıye bıbılgı bulabılmıştım sadece esracım.ama dedıgın gıbı cok bılgı yokAaaaaaayyyhhhhh diye bir ciglik atıp soruma gelmek istiyorum
Arkadaslar 1 haftadir gunde bir iki kere oglumun kakasinda yesil parçalar görüyorum.
Kakasi yesil degil, sari. Ama icinde sanki ispanak yemis de sindirememis gibi cok ufak koyu yesil parçalar var.
Internette bir bilgi bulamadim.
Ayni soruyu soranlar var ama cevap yok ortada :)
Bilgisi olan var mi ?
6-7 haftalıkken dıyebılırımBir de bu konak mevzuu.
Ne zaman cikmaya basladi konaklar bebislerde?
Bizimkinde yok henuz, olmayacak mi acaba?
piiiiiiii sizin bebeleriniz konakli benimki pur i pak konaksiz demek istiyormusum gibi algilanmaz degil mi bu mesajim, vallahi yazmaya korkar oldum
Sagol canim. Mama kullanmiyoruz ama fazla beslenme kismini bilemiyorum.Bunu bende araştırdım hatta bı kere soran bı arkadasa yazdım mama ılebeslenen bebeklerde,fazla beslenen bebeklerde ve safra salgısı fazla olan bebeklerde dıye bıbılgı bulabılmıştım sadece esracım.ama dedıgın gıbı cok bılgı yok
Canim cok sagol bilgiler icin.Esra'cım merhaba. Bizim oğlanın da oluyor arada benzeri. Bu da aslında ön sütü fazla alma ya da sütün hızlı gelmesinden, laktoz duyarlılığından falan (aslında aynı şeyler sayılabilir ilk ikisi sonuçlarına bakılınca) kaynaklanıyor olabilirmiş.
Sana daha önce de yazacaktım aslında Barış'ın emme düzeni hakkında yalnız hissetme diye fırsat bulamadım. Sonra da kaynadı. Biz de aynıyız. Sürekli genzine kaçıyor, meme ucunu ağzında sıkıştırıyor, tut-bırak yapıyor. Hepsini 5 dakikalık emzirme maratonu içinde yaşıyoruz sağolsun. Hepsi de başta bahsettiğim iki sorunun belirtileriymiş, yeşilli ya da gürültülü kaka da dahil. Süt basıncı yüzünden çocuğun meme ucunu sıkıştırıp geçmek bilmeyen çatlaklar, yaralar da cabası.
LLL'nin sütün hızlı gelmesi ve ön sütün fazla olması durumlarının çözümü için global sitesinde kaynakları mevcut. Bi' kaç yöntemi denedim, hepsi tamamen geçti diyemem ama epey hafifledi. Kaka ve diğer durumlar için de göz atmanı tavsiye ederim. Belki faydası dokunur.
Sagol canim bilgiler icin.Evet ben sormuştum ama benden başka yaşayan olmadı sanırım. Bizim kakanın tümü yeşil olmuştu. Bir kaç kez sarı kaka içinde yeşil gördüm. Doktorumuz laktaz enzim eksikliği olabilir dedi damla verdı fakat bıraktık yeşile dönmedi. Demekki o değilmiş nedeni. Çok sık ve fazla emzirmek , on sütü fazla alması da sebep olur dedi ama burda bebeği çok sık emen birçok kişi vardı hele ki ilk dönemlerde. Onlardan böyle birşey duymadım . O kadar da dikkat ediyordum halbuki . Geriye kaldı etrafımdaki annelerin ve büyüklerin söyledikleri: - çocuk üşütmüş. Annemin evinde bi sıcak soğuk dengesizliği yaşamıştık orada başlamıştı o yüzden acaba diye düşünmeden edemiyorum. Bir de şöyle bir yazı var söyledikerimin haricinde anne beslenmesine de değiniyor.
https://multiyasam.com/bebeklerde-yesil-kaka-nedenleri-ve-tedavisi/
Dün benimde süt hızlı geldi galiba sürekli genzine kaçtı emmek istemedi.Canim cok sagol bilgiler icin.
On sutum hizli mi geliyor ki bilemiyorum inan. Laktoz intoleransi mevcut bende, sut yogurt pek tuketemiyorum. 1 haftadir en azindan ayran olarak iceyim dedim cocugu da etkilemis olabilir mi acaba :/
Bahsettigin gibi emzirme isi de gercekten zor oluyot kan ter icinde kaliyoruz. Once cok az emiyordu,gecen cuma asi oldu odur budur dshs sık emmek istiyor. Kisacik surelerde ama sık sık. Emzik gibi hissediyorum kendimi.
Bahsettiğin yere de bakacagim canim cok sagol.
ben de bu insanları anlamıyorum arkadaş mama ile beslenince kötü anne mi olunuyormuş bu nasıl bir cürekarlık böyle.herkesin şartları başka bende 3 çocuk annesi olduğum içim pek dinlenemiyorum ve dolayısıyla öyle güldür güldür sütüm olmuyor ara ara mama takviyesi yapıyorum ben şimdi kötü anne miyim?bu ne saçmalıktır kardeşim.hatalı anne vardır belki ama kötü anne yoktur.buda böyle biline.bu süt mevzusu iyice sinirlerimi bozmaya başladıKIZLAR nerhabalar nasılsınız...
asli2434 aslıcım nasıl oldu paşamız geçmişe bakmadım açıkçası biraz sorunlar olmuş galiba...
Mama ve süt konusu rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.
Ben kızımı mamayla büyüttüm toplasan 400 cc süt almamıştır. Kızımı KPSS günü stresle doğum yaptım galiba sınav stresi girememenin verdiği bi stres sütüm gelmedi. Sonrasındada çevrenin baskısı ile geleceği varsada gitti. Çok uğraştım gece gündüz memede tuttum sonuçta göğüslerimde dikişlik yara oluştu ve sütüm olmadı. Şükürler olsun mama yedi çokta sağlıklı büyüdü bağışıklık sistemi çok iyi 8 yaşındayız toplasan 3 şişe antibiyotik içmemişizdir. O yüzden daraltmayın kendinizi çok üzdüm ben kendimi kızımda emziremediğim için iyi anne olamayacağımı söylediler. Ben bunun sıkıntısıyla depresyona girdim 1 yıl tedavi gördüm kendimi toparlamasam dedikleri gibi iyi bir anne olamayacaktım.
Ama ben kızımla çom vakit geçirdim doya doya oynadım eğlendim onu sevdim. Şimdi hem kendine hemde bana çok güvenen bir kız... sadece kendinizi süte odaklayıp günlerini saatlerini kaçırmayın yavrularınızın bir daha bu günler gelmeyecek...
Bende 40 gün emmişim benden önce abim vefat etmiş tani şimdki gibi sağma makineleri yok annemin süt hep kist yapmış tabi bende de süt kanalları kistli olunca annem emzirememiş ve ameliyat olmak zorunda kalmış.
Bakın ne güzel şükür rabbime sağlıklı çocuklarımız var. Hepimiz hassas dönemdeyiz kırmayalım kırılmayalım...
Bende bugün barut gibiydim dün misafirim vardı. Kv sağolsun ben hazırlık yapıyorum ara cermeyeyim diye çocuğa arka arkasına iki kere mama vermiş benimkide arka arkasına iki kere biberonu alınca beni emmek istemedi. Sürekli memede ağladı bende gece biberon vermeden emzirdim ve hiç uyumadım. Sabah kalkıncada çocuğa mama vermedin çok mu iyi yaptın ben babasını iki göğsümden emzirirdim falan dedi. Bende anne çok iyi yapmışın ama ikimiz farklı insanlarız yoğurt yiyişimiz farklı olacak dedm sustu.
Kv nasıl bişi ya ole şey soylenir miKIZLAR nerhabalar nasılsınız...
asli2434 aslıcım nasıl oldu paşamız geçmişe bakmadım açıkçası biraz sorunlar olmuş galiba...
Mama ve süt konusu rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.
Ben kızımı mamayla büyüttüm toplasan 400 cc süt almamıştır. Kızımı KPSS günü stresle doğum yaptım galiba sınav stresi girememenin verdiği bi stres sütüm gelmedi. Sonrasındada çevrenin baskısı ile geleceği varsada gitti. Çok uğraştım gece gündüz memede tuttum sonuçta göğüslerimde dikişlik yara oluştu ve sütüm olmadı. Şükürler olsun mama yedi çokta sağlıklı büyüdü bağışıklık sistemi çok iyi 8 yaşındayız toplasan 3 şişe antibiyotik içmemişizdir. O yüzden daraltmayın kendinizi çok üzdüm ben kendimi kızımda emziremediğim için iyi anne olamayacağımı söylediler. Ben bunun sıkıntısıyla depresyona girdim 1 yıl tedavi gördüm kendimi toparlamasam dedikleri gibi iyi bir anne olamayacaktım.
Ama ben kızımla çom vakit geçirdim doya doya oynadım eğlendim onu sevdim. Şimdi hem kendine hemde bana çok güvenen bir kız... sadece kendinizi süte odaklayıp günlerini saatlerini kaçırmayın yavrularınızın bir daha bu günler gelmeyecek...
Bende 40 gün emmişim benden önce abim vefat etmiş tani şimdki gibi sağma makineleri yok annemin süt hep kist yapmış tabi bende de süt kanalları kistli olunca annem emzirememiş ve ameliyat olmak zorunda kalmış.
Bakın ne güzel şükür rabbime sağlıklı çocuklarımız var. Hepimiz hassas dönemdeyiz kırmayalım kırılmayalım...
Bende bugün barut gibiydim dün misafirim vardı. Kv sağolsun ben hazırlık yapıyorum ara cermeyeyim diye çocuğa arka arkasına iki kere mama vermiş benimkide arka arkasına iki kere biberonu alınca beni emmek istemedi. Sürekli memede ağladı bende gece biberon vermeden emzirdim ve hiç uyumadım. Sabah kalkıncada çocuğa mama vermedin çok mu iyi yaptın ben babasını iki göğsümden emzirirdim falan dedi. Bende anne çok iyi yapmışın ama ikimiz farklı insanlarız yoğurt yiyişimiz farklı olacak dedm sustu.
Kerem uyurken yanında uyu canım kısa bile olsa. Hasta olucaksın yoksa sendeben de bu insanları anlamıyorum arkadaş mama ile beslenince kötü anne mi olunuyormuş bu nasıl bir cürekarlık böyle.herkesin şartları başka bende 3 çocuk annesi olduğum içim pek dinlenemiyorum ve dolayısıyla öyle güldür güldür sütüm olmuyor ara ara mama takviyesi yapıyorum ben şimdi kötü anne miyim?bu ne saçmalıktır kardeşim.hatalı anne vardır belki ama kötü anne yoktur.buda böyle biline.bu süt mevzusu iyice sinirlerimi bozmaya başladıha bu arada paşam iyi oldu çok şükür hastaneden çıktık evde hava ve antibiyotik tedavisine devam ediyoruz.salı günü kontrolümüz var.hayırlı haberler veririm inş salı günü.dün öğleden sonra eve geldim 3 makina çamaşır yıkadım evi temizledim ,yemek yaptım, keremi yıkadım küçük kızımı yıkadım pert oldum valla.az öncede büyük kızımı yıkadım daha bana sıra gelmedi.Allahtan hastanede duş almıştım
memursan süt parası alamıyorsun diye biliyorum..doğum parası içinde eşim iş yerine verdi evraklarını onlar göndercekmiş..Doğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?
Dün başvurdu eşim. Doğum parası için Çalışan çalışmayan farketmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılıomuş. Doğum raporu kimlikleri falan götürdü yanında ama hiç birini almamışlar. 1 ay kadar sonra yatacakmış ptt ye. Ben kimliğimle gidip alcakmısım.Doğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?
Aslıcım cok cok gecmış olsun,bu son olsun inşallah,bundan sonrada yorgunluğun gezmekten olsunben de bu insanları anlamıyorum arkadaş mama ile beslenince kötü anne mi olunuyormuş bu nasıl bir cürekarlık böyle.herkesin şartları başka bende 3 çocuk annesi olduğum içim pek dinlenemiyorum ve dolayısıyla öyle güldür güldür sütüm olmuyor ara ara mama takviyesi yapıyorum ben şimdi kötü anne miyim?bu ne saçmalıktır kardeşim.hatalı anne vardır belki ama kötü anne yoktur.buda böyle biline.bu süt mevzusu iyice sinirlerimi bozmaya başladıha bu arada paşam iyi oldu çok şükür hastaneden çıktık evde hava ve antibiyotik tedavisine devam ediyoruz.salı günü kontrolümüz var.hayırlı haberler veririm inş salı günü.dün öğleden sonra eve geldim 3 makina çamaşır yıkadım evi temizledim ,yemek yaptım, keremi yıkadım küçük kızımı yıkadım pert oldum valla.az öncede büyük kızımı yıkadım daha bana sıra gelmedi.Allahtan hastanede duş almıştım
Aile ve sosyal politikalar bakanlığının dilekçesi oluyormuş doğum parası için onla doğum belgesi veriliyormuşDoğum parası ve süt parası alan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Devlet memuruyüm nereye başvurmam gerekiyo bunun için?
Bu arada bu doğum parası. Süt yani emzirme parasını bilmiyorum. bilgisi olan varsa bende merak ettim. İlk defa duyuyorumDün başvurdu eşim. Doğum parası için Çalışan çalışmayan farketmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılıomuş. Doğum raporu kimlikleri falan götürdü yanında ama hiç birini almamışlar. 1 ay kadar sonra yatacakmış ptt ye. Ben kimliğimle gidip alcakmısım.
Cidden Nur, emzirme isi de hic benim dusundugum gibi değilmiş.Dün benimde süt hızlı geldi galiba sürekli genzine kaçtı emmek istemedi.
Bizim çocuklar ömür valla ya emmiyorlar ya memeyi bırakmıyorlar
Bunu yanlis yazmisim. Ayni memeyi iki kez ust uste emziriyorum diyecektim :)Sagol canim bilgiler icin.
Cok az emiyordu oglum ama bu aralar emzik gibi kullaniyor beni. Belki de surekli on sutu aliyordur. Aslinda oyle olmasin diye iki memeyi ust uste emziriyorum bosaltamamistir diye dusunerek.
Bir kakadan ne cok anlam cikardik :)
Sayfaya bakiyorum hemen belki benim beslenmemle ilgilidir cok sagol
canım 150 lira civarı bişey galiba memurlara verilmiyor süt parasıB
Bu arada bu doğum parası. Süt yani emzirme parasını bilmiyorum. bilgisi olan varsa bende merak ettim. İlk defa duyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?