2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
e ben mama versem de kalkiom :)))
hatta kalkmiyorum, 21 araliktan beri uyumuyorum sabaha kadar :)
gececek bu gunler :)
2ay sonra ek gidaya gecince moraller duzelecek insallah :)
Gecenın bu saatı meme yada mama ayakta isek kımse eksık yada az anne degıl
Eğer öyle bışeyde varsa en cok anne benım
En cok tüp bebek tedavısını ben oldum

Gozune falan sokmuyo dimi parmaklarini benimkinin elleri hep gozunde birde nasil torpu kullaniyorsunuz
Yok hiç gözüne sokmuyor, hatta son günlerde yüzünü de çizmiyor çünkü eli yumruk şeklinde ağzında:) bebelerin bebek törpüsü var onu kullanıyorum kestikten sonra. Dediğim gibi çizdiğinde de çok ince oluyor çizikler, hemen geçiyor

gerçekten hiçbir şey yapmadan tek yıkamayla bitirdi mi?bende alayım o zaman.bende oğlanın iyileşmesini bekliyordum zeytinyağı sürüp bekleticem 1 saat.sonra yıkayacaktım
Ben doğumdan beri mustela konak önleyici kullanıyorum arkadaşlar hakikaten hiç konak olmadı maşallah :) annem bile şaşırdı hakikaten iş yarıyo diye :) tavsiye ederim umarım olanlarıda yok eder

Çok saol canım bilgi için bizimde ikinci ay yaklaşıyor. Ebemize doktorumuza da sorucam. 3. Ayda başlasak nasıl olur diye.

Arkadaşlar sanırım herkes yorgun, herkes uykusuz topikte. Bi asabiyet bi şey. Ben aranıza iyice kopmus dağılmıs bir topikken katıldım. Günde 10mesaj anca oluyodu. Devamlı girer bakardım hemen cevap yazardım biri yazınca :) Daha perşembe günü oh ocakta doğumla ne senlendi burası dedim. (Nazar değdirdim galiba)Bi kaç saat girmiyorum bir sürü mesaj gelmiş oku allah oku :) bana acayip faydalı bi topik oldu burası. Ki ben normalde hiç boyle düzenli bi yer takip etmemiştim. Evdekiler bile biliyo. Bi sorun oluyo ya da olmuo kadınlar kulübünde sole dediler, bakın bu hafta bu varmıs, işte su ası 3 5. Ay oluyomus, atak haftası geliomus dikkat edelim, yaa ama herkes dışarı cıkıo hasta olmaz bizde cıkalım Burda olmamızın amacı ne paylaşımda bulunmak öneri de bulunmak, rahatlamak, umutla dolmak değil mi. Hepimizin arkadasları var çevremizde konustuğumuz. Ama burası bi farklı oldu benim için.
Sütten konusmayalım( nasıl artar fikirleri çok değerliydi), mama konuşmayalım( ki mama nasıl hazılanır nasıl verilir bile konusuldu ve ben ondanda faydalandım) anne babaların dediklerinden konusmayalım(kaybedenlere tekrar bası sağolsun diyorum), uyuyan bebeklerden konusmayalım( ki ben uyuyanları okuyunca alınmak yerine umutla doluyorum). Ne konusalım peki? Mustela Konak önleyici kullanıyorum aaa acaba benimki olmadı dersem olan anneler alınır mı mı diye mi düşünmeliyim? Yoksa bende destekliyimde bu sampuani herkes faydalansın mı demeliyim?

Nese güzel anneler uzatmıycam ki çok uzattım zatem :) sizi seviyorum ve cok alıngan olduğunuzu düşünüyorum. benimde alındığım gereksiz gördüğüm mesajlar oluyor ama yorum yapmıyorum. Çünkü o mesajdan faydalanan bir sürü kişi olduğunu görüyorum. Sizin alındığınız şeylerden fayda sağlayanlar elbetteki vardır. İyice bi dinlenince düşünceleriniz değişecektir diyorum.

Bebişlerinizleeee bol sağlıklı günler diliyorum :)
Veda konuşması gibi oldu ama topiğide bırakmaya niyetim de yok yazmak istedim sadece

Aaaaaaayyyhhhhh diye bir ciglik atıp soruma gelmek istiyorum
Arkadaslar 1 haftadir gunde bir iki kere oglumun kakasinda yesil parçalar görüyorum.
Kakasi yesil degil, sari. Ama icinde sanki ispanak yemis de sindirememis gibi cok ufak koyu yesil parçalar var.
Internette bir bilgi bulamadim.
Ayni soruyu soranlar var ama cevap yok ortada :)
Bilgisi olan var mi ?

Bir de bu konak mevzuu.
Ne zaman cikmaya basladi konaklar bebislerde?
Bizimkinde yok henuz, olmayacak mi acaba?
piiiiiiii sizin bebeleriniz konakli benimki pur i pak konaksiz demek istiyormusum gibi algilanmaz degil mi bu mesajim, vallahi yazmaya korkar oldum

Ole algılanmazsa bende merak ediyorum

Ya ben avm olsa da gitsem diye ş'aaapıyorum şurada. Aşkolsun yani gezmeceler falan. :\
İşin şakası bi' yana ne kadar soğuk bi' yerde yaşadığım malum. Halen şu saatlerde 0 derece falan. Ben bebekle de çıkıyorum. Son günlerde zibidi de alıştı. Ağlayınca hah sokak saati geldi diyorum. Pusette gezerken uyuyuveriyor zaten. Burnumuz dahi akmadı daha. Bana da dışarıda "Çok küçük.. ah üşütecek yavrum. Kalın giydir, " falan diyenler oluyor peluşlara sarmadığım için. Sanki mayoyla çıkartıyoruz ya o da ayrı bi' dert. Geçen biri örtüsünü açmaya kalktı markette sıra beklerken üstünde ne var diye gözüm döndü, yaptığına pişman olup özür diledi. :) Bizim toplum olarak her duruma diyecek bi' lafımız var maalesef. Kışın soğuk çıkarma. Baharda polenler var çıkarma. Yazın sıcak isilik olur vs vs... Sakla sakla nereye kadar. Asgari dikkatle çocuk her hava koşuluyla tanışmalı bence de. Ne kadar geç tanışırsa ceremesini o kadar çekiyoruz. İnstagram'da görüyorum İzmir'in kışında giydirdiğimiz astronot tulumlarla iskandinav ülkelerindeki bebeleri yarı beline kadar kara gömüp oynuyor aileleri. Biz aynısını yapsak ailemiz müdahale etmese yoldan geçen görüp sosyal hizmetleri arar herhalde.

Senin mesajında bana umut oldu, doğru anlaşılmak ne güzelmiş dedim :))
Bir anneyi en iyi ancak anne olmuş bir kadın anlar. Hepimizin bebekleri için endişeleri benzer şeyler. Bunlardan birincisi de tabi ki süt. En büyük temennim her bebeğin Dünya Sağlık Örgütünün de dediği gibi en az ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenebilmesi. Ama şartlar hep bu şekilde olmayabilir. Sağlık sorunları sebebiyle bebeğimizi emziremeyebiliriz, sütümüz gelmez, meme reddini aşamaz emziremeyebiliriz.. Sebep her ne olursa olsun bilirsem ki bebeğim aç, sütüme çare yok mecburen değil seve seve mama veririm çocuğuma. Ben ki daha hamileyken mama vermem gerekirse diye kalkıp burda mama sormuş araştırmış insanım. Biz mama konuşurken, meme yaralarını - ne mama yedireceğinizi düşüneceğinize Emzirme Sanatı kitabını okuyun diyenlerde çıktı. Herşey kitaplarda yazdığı gibi olmuyor ama yaşayarak öğrendik.. Hastaneye giderken doğum çantamın baş köşesinde kızımın maması ve biberonu hazırdı! Sarılık döneminde birkaç kez mama vermişliğimde vardır. Kaldı ki burda mama soran arkadaşlara bebeğine mama vermediği halde miktarından ısısına kadar bilgi verenlerden biri de benim. Kimsenin kafasında mama düşmanı olduğum yönünde birşey şekillenmesin. Ben sadece bilime ve doktorlara dayanarak anne sütünün kalorisi düşüktür hazmı kolaydır ama mamanın kalorisi yüksektir hazmı daha zordur diyorum. Mama ile beslenen çocuk 4.ayı bittimi ek gıdaya başlar anne sütü alan bebek 6.ay bitince başlar diyorum. Aldığı yüksek kalorili mama ve erken dönem başlanan katı gıda tüketimi bebeğin obezite riskini anne sütü tükete göre 6 kat daha fazla arttırır diyorum. Bu dediklerim ille de yanlış anlaşılacaksa benim daha yapabileceğim birşey yok. Ama ben yazmaya devam edeceğim, dokuz köyden kovulsam yaşasın onuncu köy :)
Neyse bugün yine bir misafir günü işler beni bekler :))

Ben doğumdan beri mustela konak önleyici kullanıyorum arkadaşlar hakikaten hiç konak olmadı maşallah :) annem bile şaşırdı hakikaten iş yarıyo diye :) tavsiye ederim umarım olanlarıda yok eder
aldım bile dün banyomuzu yaptık r dahaki banyoya kadar gelmiş olur heralde

aynisi benim kizin kakası. doktor normal oldugunu soyledi. hatta o an gordu yapmisti inceledi bir sorun olmadigini soyledi. orumcek agi gibi parca parca sari arada da yesil parcalar var.

kuzum benim oğlanda 1 aylıktı çıkmaya başladı.seninkinde çıkmaz inşallah daha

Esra'cım merhaba. Bizim oğlanın da oluyor arada benzeri. Bu da aslında ön sütü fazla alma ya da sütün hızlı gelmesinden, laktoz duyarlılığından falan (aslında aynı şeyler sayılabilir ilk ikisi sonuçlarına bakılınca) kaynaklanıyor olabilirmiş.

Sana daha önce de yazacaktım aslında Barış'ın emme düzeni hakkında yalnız hissetme diye fırsat bulamadım. Sonra da kaynadı. Biz de aynıyız. Sürekli genzine kaçıyor, meme ucunu ağzında sıkıştırıyor, tut-bırak yapıyor. Hepsini 5 dakikalık emzirme maratonu içinde yaşıyoruz sağolsun. Hepsi de başta bahsettiğim iki sorunun belirtileriymiş, yeşilli ya da gürültülü kaka da dahil. Süt basıncı yüzünden çocuğun meme ucunu sıkıştırıp geçmek bilmeyen çatlaklar, yaralar da cabası.

LLL'nin sütün hızlı gelmesi ve ön sütün fazla olması durumlarının çözümü için global sitesinde kaynakları mevcut. Bi' kaç yöntemi denedim, hepsi tamamen geçti diyemem ama epey hafifledi. Kaka ve diğer durumlar için de göz atmanı tavsiye ederim. Belki faydası dokunur.

asli2434 Aslı'cım çok çok geçmiş olsun. Geriden geliyorum biraz, özürler. Kerem çıkmış hastaneden. Çok sevindim. Bir an önce misafirlerinin bitmesi ve yazın gelmesini diliyorum senin için. Kızlar da iyidir umarım. :)

Kolay gelsinn :)

Evet ben sormuştum ama benden başka yaşayan olmadı sanırım. Bizim kakanın tümü yeşil olmuştu. Bir kaç kez sarı kaka içinde yeşil gördüm. Doktorumuz laktaz enzim eksikliği olabilir dedi damla verdı fakat bıraktık yeşile dönmedi. Demekki o değilmiş nedeni. Çok sık ve fazla emzirmek , on sütü fazla alması da sebep olur dedi ama burda bebeği çok sık emen birçok kişi vardı hele ki ilk dönemlerde. Onlardan böyle birşey duymadım . O kadar da dikkat ediyordum halbuki . Geriye kaldı etrafımdaki annelerin ve büyüklerin söyledikleri: - çocuk üşütmüş. Annemin evinde bi sıcak soğuk dengesizliği yaşamıştık orada başlamıştı o yüzden acaba diye düşünmeden edemiyorum. Bir de şöyle bir yazı var söyledikerimin haricinde anne beslenmesine de değiniyor.
https://multiyasam.com/bebeklerde-yesil-kaka-nedenleri-ve-tedavisi/

sağol canım. ne kadar güzel bir dileksanırım kabul oldu dileklerin ablamın eşiyle konuşuyordum dün diyor ki yaza kadar size gelmemeye karar verdik.inşallah bir an evvel yaz gelirdi hastalıklar biter.gerçi biz salgından yiyoruz darbeyi her seferinde.nisan ayı gelince salgınlarda bitermiş doktorumuzun dediği kadarıyla.kızlar iyi çok şükür 3 gün ayrı kaldık çok özlemişiz birbirimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…