Kizlar bebeklerinin altını su ve pamukla temizleyen cogunlukta sanirim.
Ben pamuk olarak baby&me aldim once,6 li paket 36 lira mi neydi. Hic ekonomik degil.
Sonra hepsiburada dan ipek marka bebek pamugu aldim. Yine ayni sekilde kare kare kesilmis. 12'li paket 40 liraya. Cok daha ekonomik digerine gore.
Almak isteyen olursa diye yazayim dedim.
Malum butcenin ciddi bir kismini cise kakaya harciyoruz :)
Benim gece lambasi cok az isik veriyor o yüzden emzirirken falan telefonun flasini aciyorum. Tavsan gibi aciyor gozlerini isigi fark ederse:)
Sen de daha karanlik ortam denemelisin bence
Benim oğlumda da konak olmuştu kızlar
Zeytinyağını sürüp 20 dakika kadar beklettik
Sonra banyo yaptırıp banyodan sonra çok güzel yumuşuyor bi güzel tarayın ince uçlu tarakla Konak tarağı da olur yoksa erkeklerin kullandığı minik taraklar da iş görür
Bizimki geçti bu şekilde 2 kez yaptık bitti darısı size
Merhaba çokta dır sizi takip ediyorum ama yazmak kısmet olmamıştı bende ocak annesiyim üçüncü çocuğum benimde sizleri yakından tanıroldum okuya okuya
Konak için yazmadan edemedim benim oğlanda çok fazla oldu Konak tüm kafasını sardı doktor ilaç verdi ama kıllanmadım aile hekimi kullanma dedi zeytinyağını çocuğun başına sürdükten 14-20 dak sonra sık erkek tarağıyla tarayın sonra banyo yaptırın bi iki yıkamada Allah'ın izniyle temizleniyor
Kızlar su ve pamuk ile nasıl pratik bir şekilde yapıyorsunuz temizliği ?
Ben ilk 3 hafta kullandım ama her seferinde su ile ıslat ,sil ,kurula... zorlandığım için uni baby'e geçtim ama hala aklımda pamuk ve su var.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bende önce toplu ıslatıyordum. Islak mendil gibi kullanıyordum. Çok kullanılıyo üşendim :) şimdi kaynayıp soğumus suyu cam sisede pamukların yanında tutuyorum. Altını açmadan önce kullancağım kadarını ıslatıyorum pratik oluyor. Kurulama yapmıyorum
Benim gece lambasi cok az isik veriyor o yüzden emzirirken falan telefonun flasini aciyorum. Tavsan gibi aciyor gozlerini isigi fark ederse:)
Sen de daha karanlik ortam denemelisin bence
Ben çişli sabaha kadar tutuyorum. Kaka yaparsa hemen alıyorum. Çünkü dediğin gibi altını değiştirirsem uykusu cok açılıo bida uyuması 2saat alıyo. Uykuyada ihtiyaçları var. Maşallah pişikte olmadı şu ana kadar
Ben ishalden ve pisikten sonra her agladiginda ilk once altina baktigim icin gece de olsa sadece cis de olsa altini aliyorum zaten gece agladiginda aciktigi icin kalkiyor gozleri kapali emiyor hic iletisim kurmuyirum bebe ile altini da degistiriyirum sadece islak mendille silmiyorum islak ve soguk degince uyanir . Bebeklerin alti islak durmasi cok iyi degilmis . Erkek cocuklarda yumurtaliklari icin sicak ortam iyi degil ilerde kisirlik kizlarda da kist vs gibi problemlere yol aciyormus . O yuzden altlarinin islak ve sicak durmasi uygun degil .en gec 1 . 1.5 yasinda wc alistirmak gerekliymis Ben de demin ocak anneleri grubunda bir paylasim gordum . Tuvalet iletisimi diye grup varmis feyste 0-18ay bebeklerde wc iletisimi uyelik talebi gonderdim bakalim merak ettim . 8-9 aylik bezden kirtulanlar varmia
Günaydın kızlar
Benim Bebek geceleri her 2 saatte bir kalkıp emip yatıyor
Ama gece uykusuna zaten çok geç yatıyor bi de 2 saate bir uyanıyor olması beni yoruyor artık bunun alışkanlık haline gelip aylarca böyle kalmasından korkuyorum yani. bazen 1 buçuk saat oluyor hatta ben bu kadar sürede acıktığını düşünemiyorum :)
acıkmış olamaz bence ya gündüz de sık emiyor çünkü gene 1buçuk saat fln oluyor arası. napabilrim bu durum için ?
Emzik verip atlatalım o anki uyanmayı diyorm . ama yok sanki bi yerini kesmişim gibi ağlıyor
Nerdeyse 3 aylık olacak artık gece uykularını daha uzun uyusa hem kendi için hem benim için faydalı olacak
Nasil çözülür bilemiyorum hic.
Ben de az uyaniyor diyordum, dun gece acisini cikartti sipa.
Surekli de emzirdim ama sanki sol gogsum sismis gibi anlamadim agri da var biraz.
Simdi Emzirirken dikkat ettim sut akisi da yavas gibi. Oysa elime baya sert geliyor gogsum. Tikandi mi acaba
Sabirsiz61
sizin kabızlık problemi olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Kaçıncı gün müdahalede bulundunuz? Fitil kullanmıştıniz değil mi? Bizim bugün 5. Gündü. Doktorumuz bir iki gün daha yapmazsa yarım fitil verin dedi. Siz kaçıncı gün yapmıştınız
Aslında çok mantıklı ama benimki ağzını kitlerse açmıyor Doğdu doğalı öyle. Eğer karnı doyduysa biberonu almaz yani.
Ben de senin gibi 'tam doymuyor o yüzden mi sık uyanıyor' diye düşündüm aslında. geceleri kısa emiyor ama hızlı çekiyor doymasa da kıyamet koparır normalde uyumaz.
Kızlar su ve pamuk ile nasıl pratik bir şekilde yapıyorsunuz temizliği ?
Ben ilk 3 hafta kullandım ama her seferinde su ile ıslat ,sil ,kurula... zorlandığım için uni baby'e geçtim ama hala aklımda pamuk ve su var.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?