2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
İnşaAllah hepimizin ki hafif geçer tüm aşılarımız inşaAllah. Umarım sizinde birdahaki asınız hafif gecer.
Ben bir aglamasına dayanamıyorum, 3 aşıda kendimi kaybederim sanırım
İnşallah cnm hyrlsyla atlatlm ağlamarı kötü ama bianlık işte

Hangi tulumlar olduğunu anlamadım ama ben uyku tulumu kullanmıyorum şimdilik
Lillitown dıye bırıne yaptırmıştık içi elyaf alt kısmı torba gıbı olan tulumlar
Hamıleyken dıktırmıştım
Gelınce bı kenara koydum
Sımdı kullanmak ıçın yıkadım
Dıkışlerı sökük düğmeler üstün körü dıkılmış
Butun gun tadılat ettım onu
Eğer uyku tulumu alma planlarınız varsa keskinlikle dugmelı almayın
Fermuarlı yaptırın kızlar

Elyaf çok terletmez mi? Hazır satilanlar da elyaf mı?

Bildigimiz beyaz kalip sabunla iki dakikada cesmenin altinda yikiyorum. Hic iz kalmiyor. Sonrada normal kiyafetleriyle beraber makinada yikiyorum. Beyaz sabun kalp ben

[="mrs_aysel, post: 50600495, member: 702928"]Evet ben de 1 saat dedim iyice düşmesin :)))
Tam uykuya dalacakken o uyanıyordu rüyalarım hep yarım kaldı :)))
Rüyamda Demet Akalın'la Bebek alışverişine çıkmıştık ağız tadiyla gezdirmedi benim oğlan :))) bak bunu aldım ama küçük mü gelir falan diyordum sağolsun o da baya gezdi benle ilgilendi aldıklarıma bayıldı hatta [/QUOTE]

Hahahash aysel :d

Ha tamam biliyorum onları
Lillitown da çok güzel gözüküyor her şey Aslında ama demekki işçilik yok

Cok gecmis olsun hastalik cok zor miniklerde. Sen yazinca aklima geldi bizimkide ilk 1 ay urpermis gibi ayaklarini kasip titriyordu emerken ama artik olmuyor gececektir kotuyu dusunme normal bunlar

benim oğlumda da oluyor bazen her emzirmede değil ama arada bir oluyor açıkçası ben doktora bile sormadım.reflex olduğunu düşünüyorum.

Maalesef her sayfayı okuyamıyorum. Bu mesajlar konuyla ilgili olduğu için alintiladim.Ben kimse tedirgin olmasın diye açıkça dile getirmek istememiştim ama o ki bahşedilmiş bu konudan...7.5 haftalık oğlum .yaklaşık iki haftadır uykuda ikiliyi sıçriyor. Uyanıkken bacağını sık sık dizinden büküp ileti uzatıyor. Bisiklete biner gibi düşünün ama yuvarlak değil. Elleri bazen sıkı bir yumruk oluyor.

Farkettigimde sabah doktorda aldım soluğu net birşey demedi. Aynı gün bir çocuk noroluguna götürdüm.Eşimin tüm itirazlarına rağmen. Biraz gözlemleyelim gerekirse eeg çekeceğiz dedi ve beyin ultrasonu istedi.

İlk bebeğim. Yıllarca bekledik. Korkusu bile nefessiz bırakıyor. Günlerdir hiç gün aydınanmamis gibi..

Sizden ricam şu .Bebeğinizde benzer davranışlar var mı nedir hangi sıklıkla olur?Ben daha önce bir bebeğin yaninda bulunmadım hiç. Doğrusu ne normaldir ne değildir pek fikrim yok.Daha önce bazı konularda burda denk gelip a demek her bebek yapıyormuş normalmiş dediğim şeyler oldu.

Elleri sıkıca kapatıyor bazen
Ayaklarını da gerdiği oluyor açıkcası bazen
eğer uyurken elleri kolları serbestse birden irkilip kendini uyandırabilyor ama ben bunu kolları serbestken çok normal görüyorum birdenbire hareket ettiğinde korkuyorlar çünkü. Banyo yaparken de üstünü değiştirirken de eğer iki kolu yanlarda açıksa birdenbire oynatırsa düşüyorum sanıyor korkuyor irkiliyor haliyle. ben bunun anormal olduğunu düşünmüyorum.
Sen yine de takip et tabiki doktora gitmek de bi sorun varsa erken teşhisi için çok önemli. Ama içini de kötü düşünerek karartma
belki de bebeğini çok beklemişsin çok istemişsin o yüzden de her an acaba ona bi şey olur mu korkusu yaşıyorsun doğal olarak. Ama iyi düşün iyi olsun bebeğine de yansımasın senin olumsuz düşüncelerin. Annelerin stresi kesinlikle bebeklerine yansıyor çünkü.

Öncelikle çok geçmiş olsun içini ferah tut annesi inşallah bişey çıkmayacak .bazen benim kızda uykudan ağlayarak uyanıyor bende bişry mı var acaba diye düşünüyorum gelişmeleri haberdar ederdin
Kızım dünden beri huysuz sanki diş çıkarıyoruz daha erken ama onun içki içki ağlaması mahvediyor bizi

Canim arkadaslarda destekleyecektir diye dusunuyorum bu yazdigim seyler cok normal hareketler bu kadar endise etme uykuda sicrayip uyandiriyorsa kendini bir sure yari kundak yap bebegini. Elleri bosa dustugu icin sicriyordu hep yasadik bunlari. Artik hareketlenmeye basliyirlar istemsiz kas hareketleri bunlar kasilma gözlerde kayma farkli bakma olmadigi surece kendini vesveseye sokma.

Yenidoğanda uyku halinde sıçrama olağan bi refleks canım. Ama senin bebeğin ilk bir ay değil de son iki hafta sıçramaya başladıysa yüksek ihtimal sebebi büyüyor olması. Yani artık çevresini farkediyor ve dışarıdan gelen uyaranlara karşı tepki veriyor. Uyanıkken aşırı uyaranlara maruz bırakmamaya çalış bi süre bakalım sıçramalarında azalma olacak mı.

Bebekler bacaklarını ne kadar çok oynatırsa gaz çıkarmaları da o kadar kolay oluyor. Oyun halılarına bile tekmeleme aparatlarının takılması en çok bu sebepten. Tarif ettiğin tekmeleme şekli bana anormal gelmedi. Benim kızım da mesela emerken ayakları hiç rahat durmaz :) Hele oyun zamanı o bacaklar hiç hiiçç durmaz :) Doktoru bile bu kadar harekete iyi yine kilo alabiliyor diye takılıyor :) Hareketsiz olsaydı endişe etmek gerekirdi bence.

Elleri de sürekli değil ama bazen yumruk oluyorsa yine çok normal. Yine kızımdan örnek vericem, duştan çıktığında sinirliyken - meme de keyifle emerken - oyuncağıyla konuşup debelenirken ellerini yumruk yapar. Doktor değilim tabi ki ama kendi tecrübelerime bakarak tarif ettiğin şeyleri doğru anladıysam eğer bebeğin de anormal bir durum yok. Aysel'e de katılıyorum, bebekler bizim stresimizi hemen hissediyorlar. Bir sorun yoksa stresin durduk yere bebişi etkilemesin, biraz akışına bırakıp gözlemle bakalım.

Uykudan ağlayarak uyanma sürekli değil de bazen oluyorsa eğer gazdandır cnm.

Kucağımda emerken veya hiç hareket ettirilmemisken de sıçrarlar mı? İki kolunu yanlara açarak bazen gözünü de açıyor bazen açmıyor. Ve bu günde 10 15 civarında oluyor.

Bir de uyuduğu zaman da cook huzursuz. Ikiniyor mu anlamıyorum kıpır kıpır. Öyle huzurla bir derin uyuyamıyor. Geriniyor dönmek istiyor gibi el kol durmuyor. Yarım kundak yapmayı denedim ama ellerini yüzüne yakın tutmayı seviyor bu yüzden şiddetle itiraz etti ve çığlık çığlığa ağladı

doktor değilim kesin birşey söyleyemem ama bunlar sanki dünyaya adapte olma gibi hissediyorum.Allahın izniyle içini gerah tut

Canım bunlar gayet normal şeyler.
Benim bebeğimde uykuya geçerken hiç ses yokken kundak yapmazsam birden irkilip kollarını iki yana açıyor.
Eğer yarı kundak yapmazsam gün içinde her uykuya geçişinde yapıyor bunu.
Ellerini özellikle çok acıktıysa memeyi emerken sıkı sıkı yumruk yapıyor. Gün içinde de sıkı yumruk yaptığı oluyor heyecanlandığında. Uykuda bazen gözünü açıp kapatıyor ,dudağı titriyor büzülüyor ,bi ağlar gibi yapıyo bi gület gibi. Yine uykuya geçişte gözlerde kayma olabiliyor.
Ayaklarını da gazı olduğunda karnına çekip çekip bırakıyor..
Uykudq huzursuzlukta oluyor. Gözünğ açmadan elleri kolları kıpır kıpır oluyor...
Demem o ki bunlar çok normal şeyler. İlk oğlumda da vardı ve şuan 5 yaşında.
Şimdi ki oğlum 6.5 haftalık ve o da yapıyor ama biliyorum ki gayet normal hareketler bunlar...

Son düzenleme:
Kızlar ya benim oğlan gündüzleri ana kucağının titreşimi açıkken 2-3 saat uyuyor. Onun haricinde hiç bir yöntemle 10 dakikadan fazla uyumuyor.
Anakucağında uyurken titreşimi kapatırsam 10 dk içinde uyanıyor.
İçim pek rahat olmuyor bu şekilde uyuduğu için ama diğer türlü de çok uykusuz kalıp huzursuzlanıyor.
Siz ne diyosunuz bu durum için ?
7.ci haftamızdayız bu arada

Canim benim kızım 50 günlük ve bizde de atopik dermatit var. Ben su an babe nin emolient yikama yagi ve vücut kremi ile bella b nin yüz kremini kullanıyorum. Coresatin de aldim netten ama daha elime ulaşmadı. Benim kızın gozkapagindan ayağına kadar bütün vücudunda var. Özellikle bacak ve kollarında çok fazla. Ama şimdi o kizarik kötü görüntü gitti sadece elimde dokundugumda biraz pütürlu hissediyorum. Ama dirsek ve bacaklarda biraz daha fazla. Ben her sabah ve akşam babe vücut kremi ile baştan aşağı kremliyorum. Yüzünü günde 3 kez kremliyorum. Kakasini yaptığında belden asagisini yikiyorum ve her yikamadan sonra belden asagisini sudocrem yada vücut kremi ile nemlendiriyorum. Pisik kremi olarak sudocrem kullanıyorum çünkü içinde en yüksek çinko içeren pisik kremi o. Ve her atletini değiştirirken vücudunu kontrol ediyorum kuruyup pullanmaya başlayan yerlerine krem sürüyorum. Aayyy yazarken bile yoruldum yani bütün günüm kızı kremlemekle geçiyor. Atopik dermatit hastalık değil hassasiyet o yüzden ilacı yokki verelim geçsin. Surekli dikkat ve ilgi istiyor. Corabina kadar herseyini utuluyorum. Kiyafetlerini 1 tur fazla durulatiyorum ve yunusatici kullanmiyorum.Ben böyle böyle Bebeğimi baya Akça pakca hale getirdim. Ama her gün bunları yapıyorum. Büyüdükçe geçecek umarım hepsi çabuk atlatır. Bir de bunun kaşıntı yapan türü var inşallah hicbirimizin bebeği kaşınmaz. Beni en çok o korkutuyor.

Allah kolaylik versin canim daha fazla hassasiyet istiyor elbette kolayliklar dilerim. bizim sadece yanak alin ce sac derimizde var vucudumuzda susnlik yok. corasatin buyuk kizimda iyi gelmisti bunda etki etmedi.. babe nin losyonu var oda gecirmedi. ayni buyuk kizimda bu kadarlikken sadece yuzunde vardi linola surmustum iki uc gunde gecmisti. bebise gene etki etmedi. gulsuyuyla silin diye yorumlar okudum ama cesaret edemedim daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…