2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kızlar ben sütüm azaldığında humananın çayını içiyorum ve gerçekten bana çok faydası oluyor..göğüslerim süt doluyor diyebilrim..ya tesadüf ya gerçekten fayda ediyor bilmiyorum..ama süt sıkıntısı çeken anneler deneyebilir bence..

kızlar ben sütüm azaldığında humananın çayını içiyorum ve gerçekten bana çok faydası oluyor..göğüslerim süt doluyor diyebilrim..ya tesadüf ya gerçekten fayda ediyor bilmiyorum..ama süt sıkıntısı çeken anneler deneyebilir bence..

Canım ben elma komposto su denedim gerçekten sütüm arttı. Dahada doğal kendin yapıyorsun evde vs vs bunuda deneye bilirsin

hu huuuuu kızlar nerdesiniz çok sessiz buralar
Tatil sessizliğii :)
Kızlar kanlı kaka neden olur. Balık kılçığı gibi 2 tel kanlıydı . 1 kere oldu birdaha olmadı .
Canım bidaha olmadıysa onemli bişi değildir bence ama yine de doktora sormakta fayda var
Humana cayının tadıda harika ben doğumdan beri içiyorum. Bildiğin güzel bi bitki çayı yararıda var bence :) yağlı kalorili şeyler içmekten de iyidir :)

Selam kızlar burası sessizleşmiş bizim kızda da başladı konak dün zeytinyağı sürüp yıkadık kalktılar havaya iyice ama tarakla ne zaman tarayacağıma karar veremedim siz ne zaman tarıyorsunuz zeytinyağından sonra mı yıkadıktan sonra mı

Selam kızlar burası sessizleşmiş bizim kızda da başladı konak dün zeytinyağı sürüp yıkadık kalktılar havaya iyice ama tarakla ne zaman tarayacağıma karar veremedim siz ne zaman tarıyorsunuz zeytinyağından sonra mı yıkadıktan sonra mı
Zeytinyagini surdukten sonra biraz bekletin iyice yumusasin akabinde nazikce tarayinca hepsi kalkiyor.. ardindan guzelce yıkarsıniz tertemiz olur.. taradiktan sonra hafif kizarabiliyor, yıkadıktan sonra geçiyor..

Gamli baykustan selam. Bi güzel birşey yazamadım şuraya. Dün kontrol vardı aslında öksürdüğü için bir hafta erken gitmiş olduk 4 aylık kontrolüne. ..
Bu ay hiç uzamamiş boyu
60 cmde kalmış. Nasıl canım sıkkın. Var mı böyle birşey yaşayan.

Senin en son oraya gelip saçını çekeceğim biliyorsun di mi? :) Gelişimini dengeliyor olabilir. Kaç cm uzadığından ziyade kaç cm doğduğu da önemli. Yani 48 cm doğmuş bir bebek bu zamana kadar (4. ay) 12 cm uzayıp 60 cm olmuşsa bu gayet iyi bir sonuçtur. 6 aylık bir ortalama bir boyda doğmuş bebeğin olması beklenen en ideal ölçü 66-68 cm arası zaten. O yüzden boy uzaması yavaşlayabilir ya da büyüme fazında gitmemişsindir. Vücudumuzdaki kıllar bile 3 fazda büyüyor Eda insaf!

Buna şöyle örnek vereyim hatta bu ay evden uzakta yapıldı Cihan'ın 4. ay takibi. Geçen aya göre sadece 2 cm uzamıştı. Evde de ölçtüm o yüzden sapma yok. 2-3 gün sonra kendi doktorumuzla yapıldı takibi bir de. O kısacık süre içinde 3 cm daha uzamıştı. Hatta evde kendi kendime büyüdü mü birden lan bu çocuk falan dedim o aralıkta. Sahiden büyümüş. Bu ayı çoook uzun bir atakla kapatıyorlar zaten ve atağın neticelerinden biri bu da. 23. günde bakıldığını yazmışsın. E daha ne? Büyüme atağı takvimine bak.

Bir ihtimalle de seninki annem suçluluk duygusundan kendini yesin, üzülsün diye bilerek boyunu uzatmamıştır. Suçluluk duygusu analığın şanındandır zaten. :) Bak ne güzel bebeğin neredeyse günde 28-30 gram almış yenidoğan gibi bi' de o tarafından bak ve gerisini bebene bırak. O büyüyeceği zamanı biliyordur.

Rahatsız etmek istemedim. Tekrar denk gelirsem ceee yaparım. Bana da birini azarlarken denk geldin bu arada. :KK70:
Bak simdi hatunun bebesi 3 aylik sadece anne sutu aliyor. prof dr! Kontrolunde kilo gelisimi 6 ay bebekle es deger o yuzden bir dahaki ay corbayla ek gidaya baslayalim dedi siz ne dusunuyorsunuz dediginde benim laz damarim sahlaniyor doktorun proflugundan girip corbayla baslanacak ek gidadan devam ediyor kadinin ama dr prof lafindan cikiveriyorum. Napiverim be ya :)))

Oooo gruplar gruplar :) bez alamadım. Hem içinden çıkamadım hem de yurt dışından almak işi sekteye uğrattı . Aliexpress'den hiç alis veriş yapmadım. Yurt dışında Almanya ve Amerika da tanıdık var. Onlardan bir şansımı mi denesem? Grubu inceleyeyim bi. Turkiyedekiler çok mu kötü?
Demek Cihan alıştı Bobasina :) aslında dışarıda daha çok sevmesi gerekmez mi? Etrafa bakınırken alisir. Tarzı bu demek ki :))
güneşte yüzü binbir sekle giriyor.bahsettiğin şapkalar çok iyi olur.

Dışarıda uyuyacağı zaman ortalığı yıkıp döküyor zaten. :/ Üstümü başımı yalıyor. Meme kokusu malum. Kars'ta da sokakta kanguruda emzirmeye kalksam gümüş kazıkla kovalarlar herhalde beni. :)

Tr'dekiler hakkında çok bir yorum yapmayayım. Beğenen çok beğeniyor, beğenmeyen lanet ediyor. Arası yok diyeyim. Bebekle alakalı bir şey sanırım. Ya ben geçen çevirme arası uzasın diye bi' Abd markasına üretilen bezlerin ihraç fazlasını bulup aldım. Üreten yanımda olsa kafasına atardım o derece. Aklıma geldikçe sinirleniyorum. İade ettim.
Amerika'daki markaların %98,9'u Çin'de üretiliyor zaten. Grup AliExpress hakkında daha etkin fikir verir sana. Almaya niyetle irsen ben de yardımcı olurum. Yani Amerika'dakilerin birebir muadili var.

Almanya'dan getirtebileceksen Disana diaper system'i incelemeni tavsiye ederim. Çok çok önce de yazmıştım bunu hatta. Aklına takılan kısımları olursa ben yetiştirim. Ben de en son bunu aldım ama ağustosta elime geçecek. O yüzden çok detaylı o yorum yapamıyorum ama en doğal ve uzun ömürlü olanı bu görünüşte. Bi' de Frugi var. Tots Bots ortak ürünü. O da Tr'den üretilip oraya gidiyor. Almanya/ABD her ikisinden de ulaşabilirsin. Cino'da bezleri değil de tekstilleri var müthiş. Bezleri de öyledir eminim. Neyse 1 senelik yazdım ben yine. Çocuklar büyüyünce görüşürüz bir daha artık. skfjdkfasl.

Bak simdi hatunun bebesi 3 aylik sadece anne sutu aliyor. prof dr! Kontrolunde kilo gelisimi 6 ay bebekle es deger o yuzden bir dahaki ay corbayla ek gidaya baslayalim dedi siz ne dusunuyorsunuz dediginde benim laz damarim sahlaniyor doktorun proflugundan girip corbayla baslanacak ek gidadan devam ediyor kadinin ama dr prof lafindan cikiveriyorum. Napiverim be ya :)))

Uyurken camlar açıkmış herhalde. Soğuk etkisi iyi rüya yapmış. :KK70:Bi' de altına "ver canım ben de alinazik kebabı veriyorum" yorumcuları var. skfjdkfasl. Ya ben o yüzden emzirme sanatı'ndaki Seda Diri İlic'e bayılıyorum. Nazi hemşiresi gibi aynı hiç toleransı yok. Okuyup eğleniyorum arada. Düzeltilmiş 4.5 aylık prematüre bebeğe kuru fasulye yediren var ya hu.

Uyurken camlar açıkmış herhalde. Soğuk etkisi iyi rüya yapmış. :KK70:Bi' de altına "ver canım ben de alinazik kebabı veriyorum" yorumcuları var. skfjdkfasl. Ya ben o yüzden emzirme sanatı'ndaki Seda Diri İlic'e bayılıyorum. Nazi hemşiresi gibi aynı hiç toleransı yok. Okuyup eğleniyorum arada. Düzeltilmiş 4.5 aylık prematüre bebeğe kuru fasulye yediren var ya hu.
Ya iste ondan sonra beni saga sola cemkirirken goruyorsunuz kurufasulye yaninda bi basta sogan kiriyordur kesin cocuga :KK70:

Biz yeni 900km yola gittik geldik. Sabah cok erken cıktık. O zman bebek arabasının portbebe gibi olan kısmında uyudu. Sonra uyandığında onu kaldırıp anakucagını koyduk. Hem evde gibi oldu oyuncakları ile oynadı hem uyudu. Bize sorun cıkarmadı masallah. Hava değişikliğinden hasta oldu sadece :KK43:
Bebek arabanizin modeli ne portbebe kisimli modelleri cok begeniyorum

Harbimi ya kesin 3 4 aylik bebege ek gida baslayanlardir yoksa kimi azarlim:)
Ya cok merak ettim seni :) blw grubuna katilim istegime 2gunde onay geldi sonunda uyeyim ben de :)ogrenecek cok sey vae

Bugun 4ay kontrolune ve kalca usg icib gittik 3.ay hala sag aci dar:( aparata gerek yok cift bez devam dedi ortopedist cpcuk doktoru da hareketleri iyi bence.diyor ama sag aci 57:/ sling de kullaniyorum aslinda sonraki ay da değişme olmazsa aparat verir diye keyfim kacti ,egzersiz de onerdi ortopedist ama yapamam cani acir diye korkuyrm

Bebek arabanizin modeli ne portbebe kisimli modelleri cok begeniyorum

Ya cok merak ettim seni :) blw grubuna katilim istegime 2gunde onay geldi sonunda uyeyim ben de :)ogrenecek cok sey vae
Blw de sessiz uslu uslu duruyorum ben orasi lazim olacak :süslü:Ocak annelerindeyim oraya bekleriz :rolleyes:

Back
X