Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
Öncelikle uzun uzun uzun olacak ve merhaba! :)
1) Braun Thermoscan 7. Memnunum.
2) Penaten, A+D krem. Aktif pişikte doktor. Eğer sadece anne sütü alırsa herhangi bir enfeksiyon durumu olmadığı sürece her alt açmada (sadece çiş) altını silmek zorunda değilsin. Anne sütü sterildir, çiş de öyle. Islak mendiller ve temizleme pamukları da ağartma işleminde kullanılan kimyasallarda silme esnasında ciltte tahrişe bağlı pişik oluşturur. Umarım dayanıklı bir cildi olur. Bir de bez markası değiştirecekken birden ötekine geçmek yerine, iki bez markasını 1 ondan 1 ötekinden kullanma şeklinde dönüşümlü olarak yaparsan pişiğin önüne geçebilirsin.
3) Evet gerekli. Umarım kolik bir bebeğin olmaz. Kolik bebekte hayat kurtarıcı olabilir. Ana kucağını bouncer denen bebeğin kendi doğal hareketiyle sallanan sadece titreşimli ilkel modellerden almanı tavsiye ederim. 4moms bounceroo kullanıyorum. Hakkını veren nadide eşyalardan biri oldu. Kanguru için erken. Esnek slingle +4 aya kadar idare edebilirsin. İlla kanguru dersen Fidella Fusion Baby Size doğumdan itibaren kullanabilirsin. Boba var bende ve kendisine katlanıyorum diyebilirim. :) Ekonomik 4+ aydan sonra Neko Baby Size. Sling de kanguru da hayat kurtarıcı.
4) Uğraşırım dersen basit kirlilerini yıkamak için sabun cevizi kullanabilirsin. 10'dan fazla farklı organik ve ekolojik marka denedim ve çok fark göremedim aralarında. Bana göre E-bebek'in ürettiği Baby&Plus marka da aynı Seventh Generation da. İçerikleri de hemen hemen aynı zaten dehşet paralar vermeye gerek yok. Greenscents kokusuz deterjan kullanıyorum şu an. Lekeler için Frosch önyıkama spreyi ya da Uzay Kimya'nın Benim Bebeğim spreyi. Yerli istersen Uzay Kimya'nın ekolojik serisindeki her şey güzel.
Şampuan kullanmak zorunda değilsin. Bebeğin çok küçük olacak ve ihtiyacın olmayacak. Ben her gün yıkamama rağmen 2 haftada bir şampuanlıyorum neredeyse. Bebeklerin cildi çok kurur. Rutin bakımında da saf avokado yağı kullanıyorum sadece. Oldukça zengin ve egzama benzeri durumlara iyi geliyor. Doktorum ilk 1 yıl istersem kozmetiksiz yıkayabileceğimi arada banyosuna biraz sirke katmanın yeterli olacağını söylemişti. Antialerjik olmasını tavsiye ederim zira gayet organik olarak bilinen bir dünya markasının tüm ürünlerine alerjik reaksiyon veriyor oğlum.
5) Ben genelin aksine travel sistem arabadan hiç ama hiç memnun kalmadım. Evet sürüşü mükemmel ama hantal. Bana herkes baston puset al demişti o zamanlar dinlememiştim. Yaşadığın yerin fiziki koşulları çok önemli. Apartmanda asansör olsa dahi girişteki basamak bile insanı canından bezdirebiliyor. Sen arabayı taşımaya başlıyorsun bu sefer. Eğer takım olsun takıntın yoksa oldukça hafif bir baston puset (Mothercare xss, Soo Baby Pockit) ve daha uzuuun kullanım aralığına sahip olabileceğin 0-18 kilo arası Maxi Cosi AxissFix, Bebe Confort Milofix (ikisi de aynı markanın ürünü neredeyse aynılar hatta) gibi bir oto koltuğu almanı tavsiye ederim. Oğlum şu an travel sistemin oto koltuğuna sığmıyor mesela. Böyle almış olsam iki yıl kafam rahattı. Çok uzun da kullanamıyorsun bir de, ilk aylar hep kucakta olduğu için. Ha illa travel istersen Nuna Pepp hem çok hafif, hem şasiye araç koltuğu takılıyor.
6-) Yıkanabilir bez. Tuvalet iletişimi (ti) ve doğallık açısından on numero. Uğraşamam dersen Seventh Generation (doğal lifler, ağartma yok, su tutuşu iyi, ti için kuruluk hissi daha az), Prima Aktif Bebek (Su tutuşu iyi, kuruluk hissi ortalama) Ben çocuğun çişini hissetmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Aksini istersen Huggies aşırı aşırı kuru tutuyor. Ülkemizdeki bir diğer ekolojik bez olan Bamboo Nature da kullandım. Onda da kuruluk hissi fazlaydı.
7) Doğal Ebeveynlik - Sears Çiftine ait olan. Bezsiz Bebek, Okulsuz Büyümek. Biraz fazla geleceğe yönelik oldu. :))
Bunun dışında özellikle doğumla alakalı taraflı yayınlardan ne kadar iyimser de olsalar uzak durmanı tavsiye ediyorum. İşler müdahale edemeyeceğin biçimde geliştiği zaman daha ağır bir dönem geçirmeye sebep olabiliyorlar. Vajinal ya da sezaryen başına gelecekleri merak edersen tıbbi kısmını bilmen yeterli. O bebek bir şekilde doğacak nihayetinde. Sakın kendini bir yöntem için şartlama ve fanatik yayınlardan uzak dur.
Çanta kısmına cevap veremiyorum. Hastanede kalma süresi önemli. Ben olduğu gibi geri getirdim diyebilirim.
Bebeğini sağlıkla büyüt! :)