2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Evet evet ben de tam onu diyordum. cordeliac cordeliac .Bi gelsen saçımı çeksen ben de iyice darlasam seni ne iyi olurdu. Direksiyon kilitlendi bende.Ne şanlı anayim bilsen.
E tabi insan evladının herşeyi çok iyi olsun istiyor. . Kaldı ki petsentile baktığımda 25 civarında .De şimdi Cihan in değerleri böyle olsa hiç sıkılmaz mıydı canın :)

Birde böyle sütümün azaldığı zamana denk gelince daha bi sıkıldı canım.

İnanmayacaksın belki ama üzülmezdim. Niye üzüleyim ki. Çok değil 2 sene sonra şimdi ay çok zayıf ya da çok kısa diyen insanlar tam tersi için kilolu bu çocuk bilmemne diye şikayet edecek. Yanılmıyorsam şu an 7 kg olmuş muhtemelen 62 cm civarı bir bebeğin var ve vki'si bir hayli yüksek ve yine sen üzülüyorsun? Hangi persentil o Rus persentili falan mı? Doğum ölçülerini baz al.

Bu kadar ideal ölçülerde bir bebeğe zayıf ya da kısa diye üzülünmesine şaşıyorum ben asıl. Senin için söylemiyorum çok denk geliyorum öyle. Her ay kilonun yüzde 10'ununu aldığını düşünsene, 5-6 kilo yapar ve rahatsız olursun. Empati kur. Eğer aşırı bir gerilik söz konusu değilse (ki değil) şu an 2 cm kısa olmasının ya da 5 cm uzun olmasının bi' önemi yok. Hepsi yatıyor henüz daha bildiğim kadarıyla. Yani kalkıp içlerinden basketbol takımı seçmelerine ya da kolluk kuvvetleri mülâkatına katılacak olan yok henüz. Ee daha ne?

Daha önce de söyledim sanırım yine tekrar edeyim. İçeriği bebeğe özel olsa da her annenin sütü aşağı yukarı aynı kaloridedir. Bunu değerlendirecek olan bebeğinin yapısı yani. O yüzden stres yapma. Bebeler stres emici gibi cidden. Sen üzülüp, canını sıktıkça huysuzluk olarak sana geri dönecek. Yani artık bu bebeleri persentili düşük, huysuz, yaramaz vs vs. diye geri iade etmek şansımız yok. O yüzden kafaya takmayacaksın, etrafa kulaklarını kapatacaksın ve atak dönemindeki bebenin yeni kazandığı becerileri izlemeyi kaçırmayacaksın. :KK200:

Sabirsiz61 Sabirsiz61 i bende gördüm hemde tesadüfen. Cocuga süt verilir mi alerjen diye milleti azarlıodu :))

ahaahaha bende buldum Sabirsiz61 Sabirsiz61 seni.bende tesadüfen buldum bende bulduğumda kadının birini kalaylıyordu kaç aylık olmuş bebeği niye gece uyandırıp duruyorsun seni ikidebir uyandırsalar olurmu hiç diye:KK70:
Hahahaaaa:KK70: güldürdünüz beniii... Sabirsiz61 Sabirsiz61 alemsin.

Beni bulmak cok kolay ben bile internette yasadigim sorunlar uzerine araştırma yaparken kendi mesajlarimla karsilasiyorum :)))))
Sen bu konuda alemin en tecrubeli annesi sayılırsın. Bu arada meme sorunu yaşayanlar kulübüne bende katıldım.

neee 3. mü 4. mü Allah sana kolaylik versin bacım ya :rolleyes:

Anammmm.. ben 2. Diyene saldırıyorum birincide bitti pilim bu gaz bizi bitirdi.

Kızlar ben buraya ancak sorunlarımla geliyorum maalesef olumlu birşey yazamadım henüz bebeğimin kilo alımının çok az olduğunu yazmıştım bir de gün içinde yarım saatde bir saatde bir emmek istiyo ama aç olduğu için emmek istediğinden eminim artık ve sütümü arttırmak için burda sizden öğrendiklerimin hepsini denedim nerdeyse olmuyor galiba. Artık dün akşam mama vermeye karar verdim maalesef bebeğim istemedi mamayı ne yaptıysam almadı ama doğduğu ay bir ay vermiştim mamayı hiç sorun yoktu emiyodu şimdi noldu anlamadım artık kabullendim ben bebeğime bakamıyorum galiba bir de yalnızım burda kimsem yok yanımda birşeyleri eksip yaptığımı düşünüyorum artık. Kusura bakmayın çok uzun yazdım
Allah yardımcın olsun eminim elinden geleni yapıyorsundur ama vazgeçme sık emzirmeye ve sağmaya devam et belki artacak sütün pes etme. Hangi şehirdesin belki bi süt anneyle de çözülebilir tabi istersen.

Kızlar benım oğlan Altını açtığımda gobegını öpmek için egıldıgımde yüzüme işedi :spor: bu bıle ınsanın hoşuna gıdermı :KK48:
:KK70::KK70::KK70:hahahaaa...
Oooo gruplar gruplar :) bez alamadım. Hem içinden çıkamadım hem de yurt dışından almak işi sekteye uğrattı . Aliexpress'den hiç alis veriş yapmadım. Yurt dışında Almanya ve Amerika da tanıdık var. Onlardan bir şansımı mi denesem? Grubu inceleyeyim bi. Turkiyedekiler çok mu kötü?
Demek Cihan alıştı Bobasina :) aslında dışarıda daha çok sevmesi gerekmez mi? Etrafa bakınırken alisir. Tarzı bu demek ki :))
güneşte yüzü binbir sekle giriyor.bahsettiğin şapkalar çok iyi olur.
Canim yerli bezleride deneyebilirsin babyneo fena degil ben beğendim. Birde megbaby denemeyi düşünüyorum. Her markadan 2ser. Alıyorum denemek için. Babyneo, alvababy, little bloom şu an elinde olanlar ben çıtcıtlı yerinede cırtlıyı pıratik buldum fikir olur diye yazayım dedim.

Deniycem canım yarın hemen :)

Bende o şişeli olanlardan kullanıyorum ama bitirmiyordum. Daha cok damlatayım o zman. Şişeleri doldurmakta mantıklı geldi teşekkür ederim :) kolları tutuncada kafayı sallıyor ufaklık eşim başını tuttu ole temizledik ama ağladı üzüldüm baya :KK43:
Bende ağzımla sesler filan cikartıp dikkatini çekiyordum öyle temizliyordum burnunu.

Canım senin için söylemiyorum yanlış anlamazsın umarım ama görmüşken yazmadan geçmek istemedim

Ben çok bez denedim

Ama baby&me kadar kötüsünü görmedim o derece fena olduğunu düşünüyorum :) fiyat kalite performansı zaten kötü ama gündüz 3 saat bağlı kalsa hemen zıbını nemleniyor ve ne zaman kaka yapsa sırtı komple kaka oldu artık gündüzleri 2 saatte bir takıp bitirip ondan kurtulmayı hedefledim ama kaka yapmasına denk gelirse çok fena oluyor direk banyoya sokmak zorunda kaldım
Nasıl bu kadar farklı oldu ikimizin kullanımı bilmiyorm ama şikayet olarak da her yerden yazdım hatta dönüş yapmadılar gerçi ama olsun :)
Bu bez işi gerçekten kisiden kisiye bebekten bebeğe çok değisiyor anladıgim 20 aylık yeğenimde babyme kullaniyor annesi ve çok memnunlar.

Kızlar idilin son zamanlarda arada kafası çok sıcak oluyor. Ateşi var sanıyorum ölçüyorum yok.Su anda sıcak mesela. Ben dişe yordum ama varmı sizde de aynı sıkıntı. Dünden beride uyumakta zorluk çekiyor uyuyamayıncada ağlama krizine giriyor ara ara. Pek ağlamaz normalde. Doktorumuza sordum. Diş yapar devam ederse calpol verin dedi.
Benim kızimda da var aynı durum bende atesi var sandim ama yoktu arada oluyor.

Kızlar kanlı kaka neden olur. Balık kılçığı gibi 2 tel kanlıydı . 1 kere oldu birdaha olmadı .
Bize doktor süt alerjisi olunca kakada kan görülebiliyor demişti bi doktora sor bencede

İnanmayacaksın belki ama üzülmezdim. Niye üzüleyim ki. Çok değil 2 sene sonra şimdi ay çok zayıf ya da çok kısa diyen insanlar tam tersi için kilolu bu çocuk bilmemne diye şikayet edecek. Yanılmıyorsam şu an 7 kg olmuş muhtemelen 62 cm civarı bir bebeğin var ve vki'si bir hayli yüksek ve yine sen üzülüyorsun? Hangi persentil o Rus persentili falan mı? Doğum ölçülerini baz al.

Bu kadar ideal ölçülerde bir bebeğe zayıf ya da kısa diye üzülünmesine şaşıyorum ben asıl. Senin için söylemiyorum çok denk geliyorum öyle. Her ay kilonun yüzde 10'ununu aldığını düşünsene, 5-6 kilo yapar ve rahatsız olursun. Empati kur. Eğer aşırı bir gerilik söz konusu değilse (ki değil) şu an 2 cm kısa olmasının ya da 5 cm uzun olmasının bi' önemi yok. Hepsi yatıyor henüz daha bildiğim kadarıyla. Yani kalkıp içlerinden basketbol takımı seçmelerine ya da kolluk kuvvetleri mülâkatına katılacak olan yok henüz. Ee daha ne?

Daha önce de söyledim sanırım yine tekrar edeyim. İçeriği bebeğe özel olsa da her annenin sütü aşağı yukarı aynı kaloridedir. Bunu değerlendirecek olan bebeğinin yapısı yani. O yüzden stres yapma. Bebeler stres emici gibi cidden. Sen üzülüp, canını sıktıkça huysuzluk olarak sana geri dönecek. Yani artık bu bebeleri persentili düşük, huysuz, yaramaz vs vs. diye geri iade etmek şansımız yok. O yüzden kafaya takmayacaksın, etrafa kulaklarını kapatacaksın ve atak dönemindeki bebenin yeni kazandığı becerileri izlemeyi kaçırmayacaksın. :KK200:
Tamamen katılıyorum :)) benim bebiş 4ay dolduğunda 6kilo civarı olacak büyük ihtimalle ole gidiyoruz. Amanın milletin bebeğine baksan benimki izafiyet geciriyor :-) doğum kilosu 3kilo ve 4 ayda ikiye katlıcak inşallah. 5ayda ikiye katlaması bekleniyor zaten. Sakin olmak lazım :)

Hadi ya. One size bir kerede kurtaricim olacak diye çok beğenmiştim. Cihan 'ın bacaklar tontirik ondan mi oldu acaba? Mete o kadar değil. 1 tane denerim belki. Aklıma takılanları soriciğim zaten kaçamazsın :KK66: :))

Tontiriklikten değil tam tersinde de iz yapıyor diye şikayetçi olanlar var. Dene bence de. Yazacaktım tam mavili'm yazmış. Bedenli olanlardan cırt cırtlılardan dene. Onlardan memnun olan çok fazla.

Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum

Öncelikle uzun uzun uzun olacak ve merhaba! :)

1) Braun Thermoscan 7. Memnunum.
2) Penaten, A+D krem. Aktif pişikte doktor. Eğer sadece anne sütü alırsa herhangi bir enfeksiyon durumu olmadığı sürece her alt açmada (sadece çiş) altını silmek zorunda değilsin. Anne sütü sterildir, çiş de öyle. Islak mendiller ve temizleme pamukları da ağartma işleminde kullanılan kimyasallarda silme esnasında ciltte tahrişe bağlı pişik oluşturur. Umarım dayanıklı bir cildi olur. Bir de bez markası değiştirecekken birden ötekine geçmek yerine, iki bez markasını 1 ondan 1 ötekinden kullanma şeklinde dönüşümlü olarak yaparsan pişiğin önüne geçebilirsin.

3) Evet gerekli. Umarım kolik bir bebeğin olmaz. Kolik bebekte hayat kurtarıcı olabilir. Ana kucağını bouncer denen bebeğin kendi doğal hareketiyle sallanan sadece titreşimli ilkel modellerden almanı tavsiye ederim. 4moms bounceroo kullanıyorum. Hakkını veren nadide eşyalardan biri oldu. Kanguru için erken. Esnek slingle +4 aya kadar idare edebilirsin. İlla kanguru dersen Fidella Fusion Baby Size doğumdan itibaren kullanabilirsin. Boba var bende ve kendisine katlanıyorum diyebilirim. :) Ekonomik 4+ aydan sonra Neko Baby Size. Sling de kanguru da hayat kurtarıcı.

4) Uğraşırım dersen basit kirlilerini yıkamak için sabun cevizi kullanabilirsin. 10'dan fazla farklı organik ve ekolojik marka denedim ve çok fark göremedim aralarında. Bana göre E-bebek'in ürettiği Baby&Plus marka da aynı Seventh Generation da. İçerikleri de hemen hemen aynı zaten dehşet paralar vermeye gerek yok. Greenscents kokusuz deterjan kullanıyorum şu an. Lekeler için Frosch önyıkama spreyi ya da Uzay Kimya'nın Benim Bebeğim spreyi. Yerli istersen Uzay Kimya'nın ekolojik serisindeki her şey güzel.

Şampuan kullanmak zorunda değilsin. Bebeğin çok küçük olacak ve ihtiyacın olmayacak. Ben her gün yıkamama rağmen 2 haftada bir şampuanlıyorum neredeyse. Bebeklerin cildi çok kurur. Rutin bakımında da saf avokado yağı kullanıyorum sadece. Oldukça zengin ve egzama benzeri durumlara iyi geliyor. Doktorum ilk 1 yıl istersem kozmetiksiz yıkayabileceğimi arada banyosuna biraz sirke katmanın yeterli olacağını söylemişti. Antialerjik olmasını tavsiye ederim zira gayet organik olarak bilinen bir dünya markasının tüm ürünlerine alerjik reaksiyon veriyor oğlum.

5) Ben genelin aksine travel sistem arabadan hiç ama hiç memnun kalmadım. Evet sürüşü mükemmel ama hantal. Bana herkes baston puset al demişti o zamanlar dinlememiştim. Yaşadığın yerin fiziki koşulları çok önemli. Apartmanda asansör olsa dahi girişteki basamak bile insanı canından bezdirebiliyor. Sen arabayı taşımaya başlıyorsun bu sefer. Eğer takım olsun takıntın yoksa oldukça hafif bir baston puset (Mothercare xss, Soo Baby Pockit) ve daha uzuuun kullanım aralığına sahip olabileceğin 0-18 kilo arası Maxi Cosi AxissFix, Bebe Confort Milofix (ikisi de aynı markanın ürünü neredeyse aynılar hatta) gibi bir oto koltuğu almanı tavsiye ederim. Oğlum şu an travel sistemin oto koltuğuna sığmıyor mesela. Böyle almış olsam iki yıl kafam rahattı. Çok uzun da kullanamıyorsun bir de, ilk aylar hep kucakta olduğu için. Ha illa travel istersen Nuna Pepp hem çok hafif, hem şasiye araç koltuğu takılıyor.

6-) Yıkanabilir bez. Tuvalet iletişimi (ti) ve doğallık açısından on numero. Uğraşamam dersen Seventh Generation (doğal lifler, ağartma yok, su tutuşu iyi, ti için kuruluk hissi daha az), Prima Aktif Bebek (Su tutuşu iyi, kuruluk hissi ortalama) Ben çocuğun çişini hissetmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Aksini istersen Huggies aşırı aşırı kuru tutuyor. Ülkemizdeki bir diğer ekolojik bez olan Bamboo Nature da kullandım. Onda da kuruluk hissi fazlaydı.

7) Doğal Ebeveynlik - Sears Çiftine ait olan. Bezsiz Bebek, Okulsuz Büyümek. Biraz fazla geleceğe yönelik oldu. :))
Bunun dışında özellikle doğumla alakalı taraflı yayınlardan ne kadar iyimser de olsalar uzak durmanı tavsiye ediyorum. İşler müdahale edemeyeceğin biçimde geliştiği zaman daha ağır bir dönem geçirmeye sebep olabiliyorlar. Vajinal ya da sezaryen başına gelecekleri merak edersen tıbbi kısmını bilmen yeterli. O bebek bir şekilde doğacak nihayetinde. Sakın kendini bir yöntem için şartlama ve fanatik yayınlardan uzak dur.

Çanta kısmına cevap veremiyorum. Hastanede kalma süresi önemli. Ben olduğu gibi geri getirdim diyebilirim.

Bebeğini sağlıkla büyüt! :)

Canım benimki de almıyor zorluyorum biraz içiyor ama kalıyor süt mutlaka kaşık biberon sipariş ettim henüz gelmedi inşallah seninki onunla içer kim bakacaksa en kötü ihtimalle kaşıkla içirir olmazsa
Bu kaşık biberonlardan hangisini tercih ettiniz? Konu hakkinda cok fazla bilgi sahibi degilim ve baktigimda cok farkli fiyat araliklarinda türleri var. Tavsiye edebileceginiz var mi?

masmaviyim masmaviyim ilk tercihim yerli ürünlerden yana. Ama bebek ürünlerinde çekimser kalıyorum. Babyneo hakkında olumsuz dönütler okumustum. Megbaby ı merak ediyorum. Diğerlerini bilmiyorum. Bu veled bana hiçbirşey yaptirmiyor. Bakalım nasıl yetiştireceğim. Bu arada kaç aylık oldu senin kuzu? Mete'nin 4.ayda bitti gaz sikayeti. 5 AYLIK olmak üzere ve artık rahat rahat pirt pirt gidiyor ;) Bir ara hiç bitmeyecek sanmistim. Rahatladı kuzucumm. Siz de kolayca pirtladigini görürsünüz yakindir.

Biberon konusunda benim de kafam.cok karisik,gecen gun 1saat dugune gittik hic durmamis kizim emerek uyumaya alisti uykusu gelmis muhtelemen aglamis hep nasi vicdan yaptim,dugunun sesi,kalabaligi kirliligi var diye goturmemistim,persembe ise baslayacagim 1,5 saat sabah 1,5saat ogleden sonra calisayim diye dusunuyorum ama yone cok aglarsa diye aklima takılıyor, kasikla sut vermiş o gun kv icmis ama sakinlesmemis acaba biberonla icerse daha mi az aglar benim hirkami falan bırakayım diyorum onu ortse ustune 1,5saat az bi sure ama gonlu olmadi mi 10dakkada bozuluyor keyfo bizim kizin
bizimki biberonla alıo sütümü onda sıkıntı yok şükür ama uyuması problem . Bende emzirerek uyuyodu. Artık biberonla popsuna piş piş yaparak uyutmayı deniyorlar. ama çok zor oluo tabiki. Artık kendi bayılıo diye düşüyorum. Napmak lazım onuda bilmiorum.

Hahahaaaa:KK70: güldürdünüz beniii... Sabirsiz61 Sabirsiz61 alemsin.

Sen bu konuda alemin en tecrubeli annesi sayılırsın. Bu arada meme sorunu yaşayanlar kulübüne bende katıldım.

Anammmm.. ben 2. Diyene saldırıyorum birincide bitti pilim bu gaz bizi bitirdi.

Allah yardımcın olsun eminim elinden geleni yapıyorsundur ama vazgeçme sık emzirmeye ve sağmaya devam et belki artacak sütün pes etme. Hangi şehirdesin belki bi süt anneyle de çözülebilir tabi istersen.

:KK70::KK70::KK70:hahahaaa...

Canim yerli bezleride deneyebilirsin babyneo fena degil ben beğendim. Birde megbaby denemeyi düşünüyorum. Her markadan 2ser. Alıyorum denemek için. Babyneo, alvababy, little bloom şu an elinde olanlar ben çıtcıtlı yerinede cırtlıyı pıratik buldum fikir olur diye yazayım dedim.

Bende ağzımla sesler filan cikartıp dikkatini çekiyordum öyle temizliyordum burnunu.

Bu bez işi gerçekten kisiden kisiye bebekten bebeğe çok değisiyor anladıgim 20 aylık yeğenimde babyme kullaniyor annesi ve çok memnunlar.

Benim kızimda da var aynı durum bende atesi var sandim ama yoktu arada oluyor.

Bize doktor süt alerjisi olunca kakada kan görülebiliyor demişti bi doktora sor bencede
tesekkur ederim canim. istanbuldayim ama ben yabanci oldugum icin burda tanidigim kimse yok sut anne olucak

oncelikle merhaba sizin yazilarinizi en basindan beri takip ediyorum cok aciklayici cevaplar yaziyosunuz acikcasi bana cok faydaniz dokundu ama su kilo konusunda ben de cok takintiliyim benimki galiba buranin en zayif bebegi persentil konusunu anlayamadigim icin bebegimin kilosunun ayina gore normal olup olmadigindan emin degilim ama sizin yazinizi okuyunca biraz rahatlamis gibi oldum cunki cok uzuluyorum bebegim zayif diye

oncelikle merhaba sizin yazilarinizi en basindan beri takip ediyorum cok aciklayici cevaplar yaziyosunuz acikcasi bana cok faydaniz dokundu ama su kilo konusunda ben de cok takintiliyim benimki galiba buranin en zayif bebegi persentil konusunu anlayamadigim icin bebegimin kilosunun ayina gore normal olup olmadigindan emin degilim ama sizin yazinizi okuyunca biraz rahatlamis gibi oldum cunki cok uzuluyorum bebegim zayif diye
canım bebeğin erkek mi kızmı

Facebookta bebişine tv izleten kadını azarlayan biri vardıı. Tabiki burdan biriydii :-) ninocin ninocin sendin ooo :-)
Anaaam tv duşmanı nino yakayı ele verdı
Dun Esra Esra yı buldum Sabirsiz61 Sabirsiz61 la mıllete ek gıdaya kebap ve işkembe Çorbası onerıyolardı :KK48::KK48:
Senı nerden bulucam :KK3: bari gonderımı beğende işim kolaylaşsın:KK6:

Bebeğinizin doğum kilosu ne kadar şu anki kilosu kaç acaba. Kaçıncı ayında bakalım tabloya :) ama ben anne abartmasıdır diye düşünüyorum :)

masmaviyim masmaviyim ilk tercihim yerli ürünlerden yana. Ama bebek ürünlerinde çekimser kalıyorum. Babyneo hakkında olumsuz dönütler okumustum. Megbaby ı merak ediyorum. Diğerlerini bilmiyorum. Bu veled bana hiçbirşey yaptirmiyor. Bakalım nasıl yetiştireceğim. Bu arada kaç aylık oldu senin kuzu? Mete'nin 4.ayda bitti gaz sikayeti. 5 AYLIK olmak üzere ve artık rahat rahat pirt pirt gidiyor :KK66: Bir ara hiç bitmeyecek sanmistim. Rahatladı kuzucumm. Siz de kolayca pirtladigini görürsünüz yakindir.
Bende megbaby den emin olamadım ama yinede deneyeceğim babyneodan daha fazla olumlu yorum okudum ben. Ben bir tane çıtcıtlı tek beden bir tanede cırtlı yeni nesil almıştım yeni nesilin iç bezi dış bezine çıtcıtlanıyor ve cırtlı ben onu daha çok begendim. Ama bu beğeni olayı kişiden kisiye deģisiyor ben onu anladım.
Benim kızim 3.ayı bu cuma bitiriyorbugün 116günlük tam. Biz son aldıgımız gaz damlası sayesinde rahatlamıstık ama dünden beri başa döndük sanırım damlanın ömrü doldu bugün yenisini aldık ama şöyle diyim bugün hep aģladı simdi ağlarken uyuyakaldı yorgun düştü. İnşallah bizimkide geçer artık. Ben belkide damladan degildir gećmistir diye ümitleniyordum ama nerdeee.. hayırlısı bakalım.

Back
X