2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar kan damlasına başlayan var mı bizim doktor 6. Aydan sonra dedi hiç vermek istemiyodum zaten malum bizimki en ufak bi şeyde hemen kabız oluyo

Biz de kabızlık ihtimalinden dolayı baslamadik. Ama birkaç aydır ben de herhangi birşey kullanmadım sütumden geçmesi icin. Kefire devam ediyor musun? Ben de gerçek maya buldum sonunda. Taze tüketmek gerekliymis. 48 saat bekleyince kabızlık yapabiliyormus. Ne kadar doğru bi araştırmak lazim. Taze tüketmek daha iyi olur tabi.

Cemkirmiyom genelde :-) yorum yapıyorum ama ben belli etcem sana kendimi bidaha görim seni :))
Ben niye kimseyi bulamiyorum yaw...
Sling kulanmayi çok istememe rağmen doktorumuzun üreme organlarına zarar verme riskinden sozetmesi keyfimi kaçırmışti.Şimdi bakıyorum bu anlamda güvenli ürünler var gibi. Ama yine de cesaret edemedim. Kullanan bilen annelerden tavsiye bekliyorum
Ve tabi cordeliac cordeliac
61 cm boyumuz.Neko baby size kulanamayiz mi?Wrap alsam ne kadar kullanılır ?Ayrıca Neko mei Tai mi?bunu anlayamadım.Veya hangi markaları önerirsiniz ?
Ve ağırlığın üreme organlarında olmadığından nasıl emin olacağım. Alıp kullanamma üzücü olur.
Canım cordeliac cordeliac bu işin kitabını yazar tabi masallah ona ama naçizene tecrübemi yazayım dedim nen hamileyken cordinin de yardimıyla boba aldim çok kullanmadım ama kullandıgimda oldukça rahat ettim esimle çikınca arabaya koyuyoruz tek cikınca kanguru iyi oluyor özellikle avm de arabada durmak istemiyor kızım kanguru daha iyi oluyor. Dışarda takır tukur gittigi icin arabasinda duruyor hem etrafı izliyor. Kısacası bobayı tavsiye ederim rahat oldukća bizim kız iki ayliktı ilk koydugumda minik diye tereddüt etmiştim ama sorun olmadı icinde uyudu bi gazı olursa durmak istemiyor o kadar.

arkadaşlar gün içinde bebeklerinizi eğlendirmek, güldürmek için neler yapıyorsunuz? benim kızım maalesef biraz suratsız. babası da bebekken böyleymiş. pek gülmüyor. ben de ben mi eğlendiremiyorum acaba diye üzülüyorum. değişik neler yapabilirim?
Üzülme canım fıtratı öyledir kızinın benim yegenimde aynı görse 2yasina girmek üzere hala ayni eģlenceli bisey yaparken bile kaslar çatık. O gülmesede seninleyken eğleniyordur mutlaka.
Kızlar Defnenin dünden beri gündüz uykuları yok denecek kadar azaldı iki kere yarım saat zor uyuttum sürekli ağzında ya meme yada elleri üst damakları da kabarık bu sabah da bir kere yarım saat uyudu sadece sizinkiler ne alemde

aynen canim iki gundur gunduz uykusu yok kucagimda, 10 dk memede uyuyo uyaniyo. yataga koymuyorum bile artik
sabah eli kolu dis kasiyici ne varsa agizindaydi
bide altini degistirirken iki arada bi derede kirli bezı kapmis agzina goturmeye calisiyo

Bizimde pazar öğleden sonra basladi hem disler hem gaz sikistıriyor ve uyuyamıyor alşam 6dan gece 11e kadar uyuyamadı bi türlü iki elde aģızda salyalar yerlerde. Bizimkide bu sabah çisli bezi ağzina alırken bana yakalandı:KK70:

Bi benim sanirim ek gida icin 7 ayi bekleyecek olan masallah baslamissiniz simdiden.[/QUOTEbende bende 7 olmasada 6. Ayı beklemeyi düşunüuorum inşallah.

Cook tesekkur ederim. Ihlamurlu çay içtim şimdi. Yatıcam birazdan. Yatcak seviyede hasta olmamam lazım :KK43:
Gecmiş olsun hastalik cok fena oluyor dün migrenim tuttu cok kötüydü eşim işten geldi mecbur neyseki o gelene kadar kızim uyudu yoksa kucagima bile alacak halim yoktu.

daha 1 haftalıktı saatte yuz kere uyandıgı geceler
bı gece uyandı, besık dıbımde yuzum ona donuk yatıyorum, oda da neredryse karanlık
eşimin tepkisi bu tarafa dön uyanık oldugunu gormesın :KK70::KK70:
cocuk 1 haftalık daha burnunun ucunu zor goruyo:KK70:
Allahım ya odanın ışığını açıyoduk irkilmiodu bileee :-) ne kadar cabuk buyuyorlarr

kızlar bezelyelerimde hazır.saat 2 yi geçti ama neyseki ramazan gelmeden yaptım çok şükür.bide size birşey sorucam oruç konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz kaç gündür sorucam ama topikte düşünce ayrılıkları olur sıkıntı yaşanır diye çekindim.işin içinden çıkamıyorum çokta oruç borcum var tutmak istiyorum ne yapacağımı bilemedim

Valla ufaklık acayip borc yüklüyo sağolsun. Ama tutamıycam ben zaten kilo alımı çok değil. Bıraksın istemiyorum

:)))))
Yok kiz ondan değil.
Ise baslayinca babannesi bakti, benim deli kiz da sandalye olmadan oturup yemek yemiyordu.
Sabahlari da benim dersler 7de başlayınca bazen unutuyorduk goturmeyi.
Ben baska turlu yediremiyorum siz unutuyorsunuz deyip el koydu sandalyeye:KK66:
Kayınvalide haklı :) ablamdada vardı bunlardan cok pratikti

Size kiyamam azarlamadan guzelce anlatirim :)) ben 7.ayi bile doldurabilirim kilo alimina göre bakalim süreç ne gosterir. Tadimlara yogurt tmm ama sebze yerine meyve suyu tatli tat oldugu icin korkutuyor genelde sebzeyi kabul etmiyorlarmış oyle olunca deneyimli annelerden duydugum bu. Birde biraz biraz baksin tadina diyoruz ya o zekilerki sutu mamayi biberonu emmeyi reddediyorlar farkli tat gorunce ve surekli fazlasini bekliyorlar sut kizimda bunu gorduk 2 hafta once emmeyi istemiyor yogurda aciyor agzini:)
Bende bi tattırıim diyorum ama emmeyi bırakır diye de korkuyorum :(

Biz de kabızlık ihtimalinden dolayı baslamadik. Ama birkaç aydır ben de herhangi birşey kullanmadım sütumden geçmesi icin. Kefire devam ediyor musun? Ben de gerçek maya buldum sonunda. Taze tüketmek gerekliymis. 48 saat bekleyince kabızlık yapabiliyormus. Ne kadar doğru bi araştırmak lazim. Taze tüketmek daha iyi olur tabi.
Canım bebegini sünnet ettirecek olan sen miydin ?
Geçen msjları okurken gördüm cevap yazmaya fırsatım olmadı sonra unuttum ama sen miydin emin olamadım şimdi
Oldunuz mu sünnet?

Canım bebegini sünnet ettirecek olan sen miydin ?
Geçen msjları okurken gördüm cevap yazmaya fırsatım olmadı sonra unuttum ama sen miydin emin olamadım şimdi
Oldunuz mu sünnet?
Benim canim. Hatta yine onunla ilgili birşeyler yazmak için açmıştım sayfayı :) lokal anestezide karar kıldım çoğu yer de öyle yapıyor zaten ancak plastik klips yöntemi ile yapan bulamıyorum. Dikişliden korkuyorum hem daha uzun sürüyormuş hem de farklı riskleri var diye. Siz nasıl yaptırdınız?

Benim canim. Hatta yine onunla ilgili birşeyler yazmak için açmıştım sayfayı :) lokal anestezide karar kıldım çoğu yer de öyle yapıyor zaten ancak plastik klips yöntemi ile yapan bulamıyorum. Dikişliden korkuyorum hem daha uzun sürüyormuş hem de farklı riskleri var diye. Siz nasıl yaptırdınız?
Bizimki de bölgesel uyuşturuldu
Yalnız iğneyi yaptıklarında bekleme süresi var bazı doktorlar beklemeden yapıyorlarmış canı yanıyor o zmaan tabi
Dikişli oldu bizimkisi canım bi sıkıntısı olmadı çok şükür hatta bu ay farklı bi doktora gittik kontrolünü yaparken sünnetini çok güzel yapmışlar ddi mutlu oldum :)
Plastik klipsle ne kadar sürüyormuş ? Bana çok uzun gelmedi açıkcası ya

Kızlar tam da sünnet konuşuluyorken benim de bir kaç sorum var, sorayım :halay:Bu sabah biz de oğlumun sünnetini yaptırdık. Lokal anestezi ile oldu, ilk altını açıp kremleyeceğim zaman bandajı düştü kendiliğinden. Doktor da kendiliğinden düşerse düşsün ama düşmezse bir gün geçsin demişti. Şimdi her altını açıp krem sürdüğümde canı yanıyor ağlıyor oğlum, zaten oraya dokunmaya korkuyorum. Bandajı düştüğü için bir şey olmaz değil mi? Bir de pipisi içeri kaçmış gibi görünüyor, dikişleri vs görünmüyor, doktorun buralara krem sür dediği yerleri göremiyorum yani :110: hafifçe pipisinin görünen yerlerine sürüyorum

Kızlar tam da sünnet konuşuluyorken benim de bir kaç sorum var, sorayım :halay:Bu sabah biz de oğlumun sünnetini yaptırdık. Lokal anestezi ile oldu, ilk altını açıp kremleyeceğim zaman bandajı düştü kendiliğinden. Doktor da kendiliğinden düşerse düşsün ama düşmezse bir gün geçsin demişti. Şimdi her altını açıp krem sürdüğümde canı yanıyor ağlıyor oğlum, zaten oraya dokunmaya korkuyorum. Bandajı düştüğü için bir şey olmaz değil mi? Bir de pipisi içeri kaçmış gibi görünüyor, dikişleri vs görünmüyor, doktorun buralara krem sür dediği yerleri göremiyorum yani :110: hafifçe pipisinin görünen yerlerine sürüyorum
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun :)
Bizimki de öyleydi doktor bugün sargısı düşmemeli dediği için ve hareketli olup düşürdüğü içn tekrar doktor sargılamıştı ve plastik bardağın yarısını kesip delik açarak koydurmuştu. İlk günü öyle geçirdik ertesi gün pansuman için gene onlar kremledi sonra da kremini biz sürdük ama dediğin gibi ilk 2-3 gün ağladı biraz sürerken. Ama 3günde iyileşiyorlar hiç merak etme inşallah sorunsuz geçer biraz ağlasa da endişelenme iyileşecek kısa sürede.
Pipisi sünnetten sonra içine kaçmış gömülmüş gibi mi duruyor ? Kasık bölgesi yağlı bi bebek mi ?

canım hayırlı ve geçmiş olsun.krem konusuna gelince bizim doktorumuz pipisinin üzerine dairesel şekilde teramicyn kremi birkaç daire şeklinde sürmemizi söylemişti.elimizi değidirmeden 3-4 daire çiziyorduk kremle pipinin üzerine

Bizimki de bölgesel uyuşturuldu
Yalnız iğneyi yaptıklarında bekleme süresi var bazı doktorlar beklemeden yapıyorlarmış canı yanıyor o zmaan tabi
Dikişli oldu bizimkisi canım bi sıkıntısı olmadı çok şükür hatta bu ay farklı bi doktora gittik kontrolünü yaparken sünnetini çok güzel yapmışlar ddi mutlu oldum :)
Plastik klipsle ne kadar sürüyormuş ? Bana çok uzun gelmedi açıkcası ya

Ben internetten okudum doktorla konuşmadım. Ortalama değerlerdir. Dikişli 20 dk , klipsle 5 dk yazıyordu. Bir de pansuman gerekmiyormus, çişini yapınca acımıyormuş. Dikişli yöntemde önce kesildiği için hareket vb nin neden olduğu geri dönülmez hatalar olabilirmis. Ayy okudukça için karardi. Benim veled da öyle böyle değil çok fena hareketli. Güvenilir birini bulmak lazim. Gittiğimiz hastane 700 istedi. Siz kaça yaptırdınız?

Evet canım kefire devam ben sabah akşam süzüyorum oluyo benimki ben çoğalttım seninki de her gün süzersen çabucak çoğalır zaten bizim kız gün aşırı yapıyo kakayı çok şükür birkaç gün üst üste de yaptı bir gün içemedim hemen üçüncü güne kaydı tesadüf mü bilmiyorum ama bırakmaya niyetim yok

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun :)
Bizimki de öyleydi doktor bugün sargısı düşmemeli dediği için ve hareketli olup düşürdüğü içn tekrar doktor sargılamıştı ve plastik bardağın yarısını kesip delik açarak koydurmuştu. İlk günü öyle geçirdik ertesi gün pansuman için gene onlar kremledi sonra da kremini biz sürdük ama dediğin gibi ilk 2-3 gün ağladı biraz sürerken. Ama 3günde iyileşiyorlar hiç merak etme inşallah sorunsuz geçer biraz ağlasa da endişelenme iyileşecek kısa sürede.
Pipisi sünnetten sonra içine kaçmış gömülmüş gibi mi duruyor ? Kasık bölgesi yağlı bi bebek mi ?

Çok teşekkür ederim :) Doktor bize sünnetten önce pipisinin biraz gömülü olduğunu, sünneti de ona göre yapacağını söylemişti. Ama sünnet bittikten sonra buralarına krem sür dediği yerler içe gömülmüş şu an. Ben oranın çevresine sürüyorum yine de. Böyle bastırsam yukarı çıkacak gibi o kısım ama yapamam tabi öyle bir şey. Bizi bir hafta sonra kontrole çağırdı dr.

Sor sor burdan da yaz bize
Umut un uyku düzeni nasıldı ? Aklını gelirse uyku eğitimini de sorsana :)
Gecen ay nerdeyse Tracy teyzesının kıtabını okumuş gıbı bı duzenı oldu,Hah tamam işi çözdüm dedım
Herhalde tatıl yol diş atak haftası derken hersey degıstı
Şu bıkac gündür gunduzlerı daha zorluydu
Sorucaklarımı not ettım Umut ta sakın durursa ögrenıcem ınsallah
Gecen ay Dr un odasına gırerken belıne kadar kaka yapmıştı :rolleyes::rolleyes:
Kaka temızlemekten Dr un dedıklerını anlamadık :KK70:

kızlar sünnet konusu geçmişken keremin pipisinin alt tarafında et fazlalığı var sünnetli bütün bebeklerde varmı

Back
X