2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
oha 70 kuruş mu? ben daha 50 kuruştan fazla vermedim bezin tanesine.canım e bebekte indirimler oluyor.birde a 101 de ara ara prima aktif bebek serisi oluyor 4 numara bez 147 tanesi 69 liraya geçen hafta aldım ben sende takip et istersen
En son marketten aldım ya o yüzden öyle oldu normalde indirimlere bakıyorum hatta birazdan ben de bkm expressle happyden alacağım :)) öyle olunca tanesi 48krşa geliyor :)
Aktif Bebek daha uygun oluyor evet takip edeyim canım sağol

Bu arada aslı, bana doktor suyum az olduğu için 2.çocuk için çok bekleme 30u geçme demişti. Bu gibi durumlarda ileri yaşlarda riskli gebelikler olması ihtimali var demişti.zaten hamileliğim baştan beri sorunlu olduğu için.
Senin yaşın kaç ? Hepsinde de suyun az mı oldu? Doktorlar böyle bi şey söyledi mi sana?

mrs_aysel mrs_aysel canım senin minik sünnet olmuştu degilmi bakımını nasıl yaptın pet bardak vs yazıyor bazı yerlerde anlayamadım. Yazmıştım daha önce ucu dar diye sünnet denildi az önce eşim aradı doktordan randevu aldım öğleden sonra önce muayene ve doktor tamam derse sünnet dedi, hem korkuyorum nasıl ilgileneceğim ne yapmam gerekir diye aşırı panigim ben. Bide heyecan bastı anlamadım:KK43: stres vs vs önerin nedir
Canım hiç stres yapma bizim için tek sorun içli içli ağlaması oldu içi gidiyor insanın o zaman ama Allah tan çok çabuk iyileşiyorlar. Uyuşuk etkisi geçince çişini yaparken çok ağlayabilir panik yapma sakin ol bi süre sonra geçiyor.
Sünnet sırasında zaten hiç hissetmiyorlar bile uyuşuk oldugu için. Ben bekleme süresinde emzirmiştim sünnet olurken uyukladı benimki hatta :)
Bizim sargı bezi üzerinde durmadığı için doktorumuz kagıt bardağı ikiye kesip kısaltıp alt tarafını da yuvarlak boşluk açmıştı çişler ordan çıksın diye :)) sargı bezi durursa ona gerek Yok aslında.önemli olan ilk gün sargı bezi düşmesin demişti doktor. bi de ilk gün bacakları çok hareket ettirip de sargı bezini düşürmesin diye kundak yapmıştık.bezini gevşek bağlamıştık. Antibiyotik krem verirler onu el değdirmeden süreceksin sargı bezine döküp. batikon dökmüştük bi de biz her alt açmada. İlk 3 gün banyo yok. Doktor Zaten söyler bunları.
İnşallah en kolay şekilde atlatırsınız

Selam kızlar çoktandır giremedim bir kaç gündür yazdıklarınızı okuyarak geriden geldim bez konusu konuşulmuş ben normalde molfix kullanıyorum iki bebeğime de molfix eskiden çok iyiydi hiç sızdırmıyordu şimdi paketleri yenilemişler hiç iyi değil yeni paketler pamuğu azaltmışlar her bez değişimde tüm zıbınları pijamaları değiştiriyordum çiş ve kaka sızıntısıntısından en son prima kilot bez aldık memnunum şimdilik sızdırmıyor bebişe 4 numara abisine de 5 kullanıyoruz tek sorun çok pahallı olması
Ya biz de 4 kullanıyoruz ama 4numarayı kaç ay daha kullanırız acaba ?? Çünkü 1 yaşındaki Bebek de 4-5 kullanıyor şimdiye kadar hızlı ilerledi sanki ama ona göre 4numara stoğu yapacağım indirimden :)))

Ya biz de 4 kullanıyoruz ama 4numarayı kaç ay daha kullanırız acaba ?? Çünkü 1 yaşındaki Bebek de 4-5 kullanıyor şimdiye kadar hızlı ilerledi sanki ama ona göre 4numara stoğu yapacağım indirimden :)))
Aslında her bebeğe göre değişiyor canım numara işi ama gitgide kilo alımları yavaşladığı için 4 biraz uzun süre gider bence yani en az 10-11 aya kadar kullanabiliriz tahminen büyük oğlum 2 buçuk yaşında ona 5 kullanıyoruz düşün yani ama o biraz daha zayıf tabi bebiş tontik :)

Canım hiç stres yapma bizim için tek sorun içli içli ağlaması oldu içi gidiyor insanın o zaman ama Allah tan çok çabuk iyileşiyorlar. Uyuşuk etkisi geçince çişini yaparken çok ağlayabilir panik yapma sakin ol bi süre sonra geçiyor.
Sünnet sırasında zaten hiç hissetmiyorlar bile uyuşuk oldugu için. Ben bekleme süresinde emzirmiştim sünnet olurken uyukladı benimki hatta :)
Bizim sargı bezi üzerinde durmadığı için doktorumuz kagıt bardağı ikiye kesip kısaltıp alt tarafını da yuvarlak boşluk açmıştı çişler ordan çıksın diye :)) sargı bezi durursa ona gerek Yok aslında.önemli olan ilk gün sargı bezi düşmesin demişti doktor. bi de ilk gün bacakları çok hareket ettirip de sargı bezini düşürmesin diye kundak yapmıştık.bezini gevşek bağlamıştık. Antibiyotik krem verirler onu el değdirmeden süreceksin sargı bezine döküp. batikon dökmüştük bi de biz her alt açmada. İlk 3 gün banyo yok. Doktor Zaten söyler bunları.
İnşallah en kolay şekilde atlatırsınız

Çok sağol canım vallaha içime su serptin daha iyiyim şimdi . içim içeme sığmıyordu ilk duyduğumda. Kucakta tutarken nasıl oldu bizimki kucak kuşu yüzü bize dönük alamayız sanırım. Alt değiştirme sırasında yaralı bölgeyi nasıl temizliyoruz sadece sargı bezi ilemi. Vay yarali ceylanım (:

Çok sağol canım vallaha içime su serptin daha iyiyim şimdi . içim içeme sığmıyordu ilk duyduğumda. Kucakta tutarken nasıl oldu bizimki kucak kuşu yüzü bize dönük alamayız sanırım. Alt değiştirme sırasında yaralı bölgeyi nasıl temizliyoruz sadece sargı bezi ilemi. Vay yarali ceylanım :-)
Ben de doktora "e peki ben nasıl tutacağım şimdi ? " demiştim doktor da güldü her zaman nasıl tutuyorsan öyle tutacaksın dedi ben de sana öyle diyim :))

Aslında her bebeğe göre değişiyor canım numara işi ama gitgide kilo alımları yavaşladığı için 4 biraz uzun süre gider bence yani en az 10-11 aya kadar kullanabiliriz tahminen büyük oğlum 2 buçuk yaşında ona 5 kullanıyoruz düşün yani ama o biraz daha zayıf tabi bebiş tontik :)
Evet Zaten azaldı bile kilo alımı ya
benimki öyle tontiş bi Bebek degil ama biraz göbüşlü :))

En son marketten aldım ya o yüzden öyle oldu normalde indirimlere bakıyorum hatta birazdan ben de bkm expressle happyden alacağım :)) öyle olunca tanesi 48krşa geliyor :)
Aktif Bebek daha uygun oluyor evet takip edeyim canım sağol

Bu arada aslı, bana doktor suyum az olduğu için 2.çocuk için çok bekleme 30u geçme demişti. Bu gibi durumlarda ileri yaşlarda riskli gebelikler olması ihtimali var demişti.zaten hamileliğim baştan beri sorunlu olduğu için.
Senin yaşın kaç ? Hepsinde de suyun az mı oldu? Doktorlar böyle bi şey söyledi mi sana?
canım ben ilk hamileliğimi 23 yaşında ikinciyi 27 yaşında sonuncuyu ise 31 yaşında geçirdim.hala 31 yaşındayım :) benim ilk hamileliğimde ve sonuncuda oldu ikinci hamileliğim gayet sağlıklıydı.hiçbir sorun yoktu.doktorun yaptığı açıklamaya göre rahimdeki damarlardan biri veya bir kaçı sıkıntılı bebeğin rahin içinde tutunduğu yer sıkıntılı damarların olduğu kısım olduğu zaman hamilelikte ilerleyen aylarda kan alış verişinde arz talepte sıkıntı oluşmaya başlıyor bebek gelişimi yavaşlıyor buda suyun azalmasına sebep oluyor.bana yaş faktöründen pek bahsedilmedi.belki zaten yaşım küçüktü diye bilemiyorum.ama damarlarda sıkıntı varsa piyango gibi ya tutarsa oluyor;)

Ben de doktora "e peki ben nasıl tutacağım şimdi ? " demiştim doktor da güldü her zaman nasıl tutuyorsan öyle tutacaksın dedi ben de sana öyle diyim :))

Aaa iyiymiş kafamda deli sorular vardı :) çok sağol ya Rabbim Razı olsun. Bursa da gerçi şuan hava bayağı bir kötü bakalım nasıl olacak hayırlısı olsun :))

kızlar bebeklerinizi ne zaman yanınızdan ayırmayı düşünüyorsunuz? bide görüntülü telsiz mi daha mantıklı yoksa normal telsiz de yeterli olur mu sizce?
selamm nasilsin canim valla ben hic ayirmayi düsünmüyom :KK70::KK70:aklim hep onda kalir ya gece döner felan Allah korusun 1 yasini gecsin öyle diyorum

Bebeği erken ayırma taraftarı değilim. En az 2 yıl aynı odada koklaşarak uyumak istiyorum :)
Erkrn ayrılan bebeklerin dönem dönem gece kalkıp annenin yanına gittiğini çok okudum. Yine bebeğin öz güveni açısından ilk 2 yıl anne yanı diyorum.
Tabi karar senin :KK66:
Telsiz olarak kesinlikle görüntülü diyorum. Çok masraf gibi görünse de şuan evimde parayı sonuna kadar hak eden bir ürün.
Bazı zaman sesi geliyor ,bakıyorum kameradan oynuyor kendi kendine ya da geri dalıyor. Çok kullanışlı yani :KK66:
bir kafadar arkadas daha

mrs_aysel mrs_aysel canım senin minik sünnet olmuştu degilmi bakımını nasıl yaptın pet bardak vs yazıyor bazı yerlerde anlayamadım. Yazmıştım daha önce ucu dar diye sünnet denildi az önce eşim aradı doktordan randevu aldım öğleden sonra önce muayene ve doktor tamam derse sünnet dedi, hem korkuyorum nasıl ilgileneceğim ne yapmam gerekir diye aşırı panigim ben. Bide heyecan bastı anlamadım:KK43: stres vs vs önerin nedir

Nerede yaptırdınız canım? Doktor kim? Hayırlı olsun mu denir ne denir bilemedim. Cabuk iyilessin insallah

IMG_0837.webp

Kızlar sizce oğlum diş mi çıkarıyor? Eltim üst dişlerini görünce dişleri çıkacak falan dedi, ben de hiç anlamıyorum bu diş mevzusundan. Son bir haftadır uyanık olduğu her saniye mızmız oğlum, salyalar da o biçim. Atak haftasına yoruyordum ben ama dişten mi acaba?

Eki Görüntüle 2002131

Kızlar sizce oğlum diş mi çıkarıyor? Eltim üst dişlerini görünce dişleri çıkacak falan dedi, ben de hiç anlamıyorum bu diş mevzusundan. Son bir haftadır uyanık olduğu her saniye mızmız oğlum, salyalar da o biçim. Atak haftasına yoruyordum ben ama dişten mi acaba?

Ben diş göremedim canım.
Salya akması diş ile bağlantılı değildir aslında.
Bebeklerin 6 aydan sonra yavaş yavaş tükürük yutma refleksleri gelişir. Bu refleks gelişince salya azalır.

Ben diş göremedim canım.
Salya akması diş ile bağlantılı değildir aslında.
Bebeklerin 6 aydan sonra yavaş yavaş tükürük yutma refleksleri gelişir. Bu refleks gelişince salya azalır.
Dimi ya, bence de. Huzursuzluğu bi hafta önceki sünnetle ve atak haftasında olmasıyla alakalı o zaman :anne:

selamm nasilsin canim valla ben hic ayirmayi düsünmüyom :KK70::KK70:aklim hep onda kalir ya gece döner felan Allah korusun 1 yasini gecsin öyle diyorum
slm canım iyiyim teşekkürler sen nasılsın? geçen seneki tatil zamanlarından iyi hatırlıyorum seni..tatile gidip gitmeme konusunda kararsızdım sen git pişman olursun demiştin..valla iyiki sizleri deneyip gitmişim..bu yıl zaten gidemicem tatile felan seneye de gidebilir miyim Allah bilirr..havalar ısındıkça insanın canı acayip deniz, kum, güneş, temiz hava istiyor..bu yıl benim için sadece hayall:( ya açıkcası benim de aklım kalacak..ama 1 yaşından sonra daha zor olur ayrılmak istemez diye düşünüyorum..hayırlısı bakalım..

Evet Zaten azaldı bile kilo alımı ya
benimki öyle tontiş bi Bebek degil ama biraz göbüşlü :))
Maşallah göbüşüne :) benim bebişte dün sağlık ocağına gittik aşılar için tombul dedi hemşire 8.255 geldi tartıda boyumuz da 68 cm 12 ocak doğumlu zaten 4.200 gram doğmuştu ama bu son iki ay 700 er gram aldım ilk iki ay ayda 1 buçuk kilo almıştı :) bundan sonra da azalıyor işte kilo alma hızı hareketleniyorlar çünkü hele de bir yaşından sonra gram gram alıyorlar sadece boyları biraz uzuyor yürümeye başladıktan sonra çok çok azalıyor yani

Back
X