• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar ya ben normalde günde 2 türk kahvesi içerim ama hamileyken ağzıma sürmedim. Haftada 1 kere 2 kere bir kaç yudum alsam nolur yani:110: Çok mu zararlı ki?:olamaz:
hayır tatlım ben de içiyorum haftada 1-2 tane o kadarcıkdan birşey olmaz. türk kahvesini dibeğe çevirdim nescafede bol sütlü. çaydan farkı yokki ki çayı çok azalttım ve imanın abdest suyu gibi içiyorum :)

Gebeliğin 11. Haftasında da anne karnındaki bebek, cinsiyetini öğrenebilecek kadar bir gelişim göstermiş olmaktadır. Bebeğin cinsel organı bu hafta içerisini kendini belli etmektedir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için anne karnındaki pozisyonu da büyük önem teşkil etmektedir. Bebeğin duruş şekli ultrasonda cinsiyetini net bir şekilde görmekte etkin rol oynamaktadır.

Alıntıdır.

yakınlık açısından orası çok iyi olur aslında bizim için. ne bileyim tatlım bir kere gitmiştim aciline üşüttüğümde küçük kalmış aklımda :) ben medicana istiyorum ama bir gidipde görüşemedik hala. kontroller için yenimahalleye bir özele gidiyorum tamam ben orayı tekrar düşüneyim o zaman doktorunun adı neydi?

yalnız sgk ile anlaşması bitince fiyatlar pahalanmış, benim ki yrd. doç. dr. ebru yüce temmuzda poliklinik hizmeti vermeye başlayacak şimdi nöbetlere geliyor, başka hastanede çalışıyordu ilk gebeliğimde gittiğimde ben istemeden cebini verdi bir sıkıntın olursa 7/24 ara diye gönlümü o zamandan fethetmişti, şimdi hala devam işte:KK45:

ben ilkinde yaptırdım nitekim gebelik şekeri çıktı bunda kararsızım:KK14:
Can'ım günaydın sana birşey sormak istiyorum. Gebelik şekeri herhangi bir belirti verdi mi önceki hamileliğinde. Ben dün waffle yedim ( tabii benide allah doyursun da:kızgın:) akşam üstüne 3 litre su içtim dilim damağım hala yanıyor bugün acaba bende de mi çıkacak diye işkillendim sende böyle birşey oluyor muydu? Bana ara bana böyle ağız dil kuruması geliyor günde 4 litreden fazla su içsemde geçmiyor

İnş. önemli bir şey yoktur canım,ağrı bazen bende de oluyor.
Şu ikilileri de hayırlısıyla atlatalım da inş. :dua:

Gaz sıkışmasıymış. :KK70::KK70:
Hamile kalmadan önce de aynı ağrıyla doktoruma gitmiştim. O zaman verdiğim ilacı kullanabilirsin. Sakıncası yok dedi.

Ay bi' hayirlisi ile çıksaydı hakikaten su ikililer aradan. Amin.

Kızlar yeniden merhaba bu arada.

Şimdi ben bugün über gerzekçe bi' olay yaşadım. Geçen kayıt için aile hekimine gittiğimi yazmıştım. Doktor yeniydi, sistemi yoktu. Kağıda yazdı, geçti. O arada tahlillerin çıkınca sonuçlarını al bana getir. Ben de göreyim dedi. Bugün çıkan tahlil sonuçlarını aldım, gittim. Sistem gelmiş fakat kayıt yapılmamış. Bir de üzerine doktor bey, eşiniz gelsin hane kaydını öyle alalım deyince sabahtan beri oradan oraya koşturmanın neticesiyle ben çığrımdan çıktım. Bir de sanki beni daha önce hiç görmemiş gibi bir edayla psikolog havasında "Ben sizin aile danismaninizim da aynı zamanda. Eşinizi de görmem gerekiyor. " dedi. Ben de herhalde geçici hafıza kaybı falan yaşıyorsunuz. Geçen sefer geldiğim zaman kaydı siz aldınız. Boyle bir şeyden bahsetmediniz. Tahlillerimi siz istediniz deyince ben hatırlamıyorum, kusura bakmayın dedi. Almayın kaydımı falan sağlık müdürlüğüne dilekçe vereceğim kurum değişikliği için. Sebep olarak da bu tavrınızı göstereceğim dedim. Affınıza sığınıyorum, çok sinirliyim ama buna rağmen hâlen aynı sukunetle mal mal suratıma bakıp durdu. Söylene söylene çıktım. Ben böyle saçmalık görmedim. Gel bir de yeni doğmuş çocuk emanet et bunlara.

O sinirle eşimi arayıp ona fırça kayıp telefonu suratına kapadım. Garibim neye uğradığını şaşırdı. Herhalde artık birine ah etmek istediğimiz zaman devletin sağlık kuruluşlarına düşte gör falan demek gerekiyor. Durum o hale gelmiş.

Kızlar siz de kusuruma bakmayın lütfen. Yazmadan rahat edemezdim herhalde.

Şimdi ben bugün über gerzekçe bi' olay yaşadım. Geçen kayıt için aile hekimine gittiğimi yazmıştım. Doktor yeniydi, sistemi yoktu. Kağıda yazdı, geçti. O arada tahlillerin çıkınca sonuçlarını al bana getir. Ben de göreyim dedi. Bugün çıkan tahlil sonuçlarını aldım, gittim. Sistem gelmiş fakat kayıt yapılmamış. Bir de üzerine doktor bey, eşiniz gelsin hane kaydını öyle alalım deyince sabahtan beri oradan oraya koşturmanın neticesiyle ben çığrımdan çıktım. Bir de sanki beni daha önce hiç görmemiş gibi bir edayla psikolog havasında "Ben sizin aile danismaninizim da aynı zamanda. Eşinizi de görmem gerekiyor. " dedi. Ben de herhalde geçici hafıza kaybı falan yaşıyorsunuz. Geçen sefer geldiğim zaman kaydı siz aldınız. Boyle bir şeyden bahsetmediniz. Tahlillerimi siz istediniz deyince ben hatırlamıyorum, kusura bakmayın dedi. Almayın kaydımı falan sağlık müdürlüğüne dilekçe vereceğim kurum değişikliği için. Sebep olarak da bu tavrınızı göstereceğim dedim. Affınıza sığınıyorum, çok sinirliyim ama buna rağmen hâlen aynı sukunetle mal mal suratıma bakıp durdu. Söylene söylene çıktım. Ben böyle saçmalık görmedim. Gel bir de yeni doğmuş çocuk emanet et bunlara.

O sinirle eşimi arayıp ona fırça kayıp telefonu suratına kapadım. Garibim neye uğradığını şaşırdı. Herhalde artık birine ah etmek istediğimiz zaman devletin sağlık kuruluşlarına düşte gör falan demek gerekiyor. Durum o hale gelmiş.

Muayenesi bile ayrı bir olay, oturduğu yerden şikayetin ne diyor dayıyor ilacı..

Kızlar ya ben normalde günde 2 türk kahvesi içerim ama hamileyken ağzıma sürmedim. Haftada 1 kere 2 kere bir kaç yudum alsam nolur yani:110: Çok mu zararlı ki?:olamaz:

C CeYz bir kahveden bişey olmaz çok istiyorsan arada iç canım. cordeliac cordeliac haklısın takılma canım bizimki hiç ilgili değil umrumda da değil. Çocukları cocuk doktoruna götürücez zaten

nur_84 nur_84 bende Marmara parkın orda oturuyorum medilife seneme gidiyorum. İlk cocugumda da hep ona gittim, memnundum dogumu da o yaptırdı normal doğum oldu epidural ile sıkıntı yaşamadım. Ama temmuz ayında izinli baska bir doktora gidip gözükürüm gelince devam ederiz gene senem hanımla bir aksilil olmazsa. Selda nın muayenesi ne kadar senem yokken ona öı gitsem acaba Temmuz kontrolümde bilemiyorum. Sen ne zaman gideceksin memnun kalırsan hbr ver.

Ben de gebelik şekeri çıkmamıştı, bu sefer de yaptırmayacağım sanırım.
Glukoz yüklemesinde değerler yüksek çıkınca tam olarak ne yapılıyor,bilginiz var mı? Yani diyet filan mı yapılıyor sadece? Riski varsa yaptırırım

hic kusmadım hic aşermedim kasığım bacaklarım belim ağrımadı ates basmadı ne bicim hamileyim ben yaaa ama maşallah diyim yinede:nazar:
maşallahhh de en yakın 2 arkadaşım aynı senin gibiydi miğde yanmaları haric bişey çekmediler çok rahatlardı tatlım sevindim senin adına

ben de şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum ama gebelik şekeri hakkında bi bilgim yok, açıklayabilir misiniz acaba?

şeker yüklemesi yapıyorlar açlık 90 ı tokluk 120 yi geçmeyecek, geçerse diyet yapıyorsun canım diyette ağır yani onun dışında makarna pilav beyaz ekmek tatlı gibi şeker yapan gıdalar yasak, meyve sınırlı yani bir gebe bu diyetle kesinlikle doymaz yani herşey o kadar kısıtlı ki, eğer şeker çok yüksekse zaten ilaç tedavisi yapıyorlar durum bu canım:KK14:

Back
X