• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Cok Sükür insaAllah bende bebegimin hareketlerini görürüm hayirlisiyla. Pek belirti olmayincada insan endise ediyor, yada ben cok endiseliyim galiba. Yoksa rahatsizlik olmamasi tabiiki daha güzel. Benim merak ettigim sey, bulanti olmayinca Erkek cocuk oluyormus diyorlar ya; bakalim Dogru cikacakmi.

Benim birdahaki ultrason terminim pazartesine ama nasil iple cekiyorum. Amin canim, Rabbim cümlemize sag salim kucagimiza almayi nasib etsin.
annem iki hamileliğinde de kusmamış canım iki kız kardeşiz :anneadayı:

Can'ım ya bence sakın genel olma çok zor oluyor.epidural de zaten ağrı kesici pompa takıyorlar baş Ağrı'n içinde kullanırsın pompayı.ayrıca nescafe içince olmuyor baş Ağrı'n ona özen gösterirsin
Evet Can'ım zaten ilk iki gün o ağrı kesicisi takıylen olmamıştı ama kahvenin iy geldiğini ben çok sonra öğrenmiştim. Bakalım önümüzde ki süreç Nasıl olacak

Yuh kız Nasıl oldu o :) ben tam 3 kilo verdim inşallah uzun süre almam :)

Ağzım durmuyor ki. :KK70:Hep aynı tartıda tartıldım bi'de. Hemşire muayene odasından kilomu doktora bağırınca, adam koşa koşa geldi. Ödem mi yaptın sen diye kolumu, bacağımı yokladı. :KK70:
Şaka maka bu hızla gidersem, +30 olurum ben. Kilo almak yasaklandı 16. haftaya kadar ama bu boğazla mümkün mü.

İçince kesti mi yazar misin lütfen. Ben almaya gidemedim bi turlu. Hala serum aldigim için çok da acele etmedim çünkü her gün damardan metpamid aliyorum. Ama evde içmek için premesis i biri önermişti . keserse bulantini yazar misin ? Ben yatak ve lavabo arasında yasiyorum çünkü bu aralar

O zamanda birkaç saat kipirdamasa bi şey mi oldu telasi oluyor :) yani hic bitmiyo canim dogana kadar. Ben 8 aylik hamileyken bir gün hic kipirdamadi. Çikolata yedim karnimi dürttum su içtim ne biliyosam yaptim yok. Aksama dayanamadim Dr a gittim. O da tam cikmak üzereydi ve gergindi. Ne oldu dedi. Hic hareket etmiyo dedim. ne zamandir dedi sabahtan beri dedim ve bana pat diye Nst te cik baktir öldüyse bi şey yapamam dedi. O an ne hale geldiğimi düşün. Ve özel hastane bu ! Nst ye dört kat yürüyerek ve bağırarak aglaya aglaya ciktim orda bi başka Dr neyiniz var diye ilgilendi kalbini dinletti rahatladim o gün son ayda Dr degistirdim. Ki 8 ay hep memnunduk Dr dan. İlgisinden . belki onun için anlik bi gerilimdi ama beni çok sarsti o olay.

Çizgi doğumdan sonra geçiyor canim. Bende simdi tekrar oluşmaya başladı.

Gözün aydin .. Boya konusunda her Dr farkli bende ne olur ne olmaz diye çocuk düşünmeye basladigimizda kendi rengine dönmüştüm. Ombre için verdiğim bi ton paraya içim yana yana ..

Bende doktor degistiriyorum, ondan dolayi haftaya tekrar ultrasonum var. Doktor cook önemlidir, kendini rahat hisetmen lazim.

Doktor gergin olsa bile, öyle konusmaya hakki yoktu. Iyikine degistirmisin canim.

Bu arada kizlaar merak ediyorum sizdede varmi diye. Af edersin su siralar hep külotum islak kaliyor. Diyorum acaba amniyotik sivi mi? Bu kadar erken o konuda sorun olabilirmi? Yoksa hamilelikte normal mi?

Aynen ben de çok geç yatardım, şimdi erkenden uykum geliyor ama dediğim gibi bacaklarımın ağrısından uyuyamıyorum. Maalesef haftanı en az 3 günü adliyede koşturmakla geçiyor, zavallı bacaklarım ne yapsın değil mi ama :)
Dr yakında bacaklarda kramp başlayabilir süt yoğurt tüketiyor musun dedi ama ben zaten çok nadiren içerdim süt falan, şimdi hiç içemiyorum bulantıdan. Öyle olunca D vitamini takviyesi verdi.
Sen kullanıyor musun vitamin takviyesi?
Can'ım magnezyum eksikliği de yapar. Kavrulmamış badem ye bide magnezyum desteği aşabilirsin. Bi süre sonda kramplar ve kasılmalar başlayabilir. Bende de ikinci hamileliğim yine var Ağrı'lar

annem iki hamileliğinde de kusmamış canım iki kız kardeşiz :anneadayı:

Annem de bana hamileyken hiç kusmamis. Erkek kardeşlerimde de lavaboya bağımlı yaşıyormuş kusmaktan. 9 ay kusmuş.
Yani kız kusturur teorisi de çürür. Ben de toplamda 5 kere çıkaramadım. İnşallah anneme çekmişimdir.

Yalnız benim kız bebeklerde dikkatimi çeken bir şey var. Soylenenin aksine benim gördüğüm yani. Kızlar daha hızlı gelişiyor ilk aylarda anne karnında. Kız annelerinde pek öyle sat uyumsuzluğu duymadım ben.
Annem, kuzenlerim, arkadaşlarım falan hep dogrulamistir bunu.

Aynen ben de çok geç yatardım, şimdi erkenden uykum geliyor ama dediğim gibi bacaklarımın ağrısından uyuyamıyorum. Maalesef haftanı en az 3 günü adliyede koşturmakla geçiyor, zavallı bacaklarım ne yapsın değil mi ama :)
Dr yakında bacaklarda kramp başlayabilir süt yoğurt tüketiyor musun dedi ama ben zaten çok nadiren içerdim süt falan, şimdi hiç içemiyorum bulantıdan. Öyle olunca D vitamini takviyesi verdi.
Sen kullanıyor musun vitamin takviyesi?

Evet ben folik asit ve baska vitaminleri iceren hap iciyorum canim. Gerekirse pudding tarzi seyler ye biraz calcium almak icin canim, yada cikolatali süt :)

Selam herkese.
Of iyi ki benim dusuk riskim var. Önceki kontrolde dr iyi dedi diye iki gundur ayak tabanlarimi patlatana dek geziyorum.
Keyfi gezmek degil de halletmem gereken isler var. Aksama da piknige gidecegim.
Cok bunalmistim kac zamandır iyi oldu valla.
Yarin kontrol bakalım neler diyecek dr.

cordeliac cordeliac karşında ilk hamileliğinde 25+ kilo almış biri var efendim :)

Senin rekorunu kıracağım. Ya doktor dedi aslında. İlk zamanlar kilo veriyorum diye aldanma. Normal kilodaki anneler daha fazla kilo alır. Kilolu anne adayları daha az. Hattâ stabil kalır kendi kilosu diye.

Ben yan simitlerden çok korkuyorum ya. O oluyor mu hamilelikte?

Ya bunun kiz olmadığı ne belli yaa hem. Bu da kızdır belki. Ikinci de kız olsun hem. :dondurma:

Bak @akasya11 de usg paylaşmış, onun totosu da havada kızmış hem. Seninkilerin teorisi çürüdü. :KK70:Hayırlı olsun arkadaşım bu arada. :KK200:
ee yani :) çokk tatlısın Allah gönlüne göre versin canım bizde yarın gidiyoruz bakalım neresini göstercekk minik :anneadayı::KK37::KK36:

Bende doktor degistiriyorum, ondan dolayi haftaya tekrar ultrasonum var. Doktor cook önemlidir, kendini rahat hisetmen lazim.

Doktor gergin olsa bile, öyle konusmaya hakki yoktu. Iyikine degistirmisin canim.

Bu arada kizlaar merak ediyorum sizdede varmi diye. Af edersin su siralar hep külotum islak kaliyor. Diyorum acaba amniyotik sivi mi? Bu kadar erken o konuda sorun olabilirmi? Yoksa hamilelikte normal mi?

Normal canım o. Ostrojen artisina bağlı olarak vajinal akıntı çoğalıyor. Bu da gebelik sağlıklı devam ediyor demek çoğu zaman. Amniyotik sıvısı ne ki daha onun tatlım.

Senin rekorunu kıracağım. Ya doktor dedi aslında. İlk zamanlar kilo veriyorum diye aldanma. Normal kilodaki anneler daha fazla kilo alır. Kilolu anne adayları daha az. Hattâ stabil kalır kendi kilosu diye.

Ooy oy sen naaptin oyle
Ilerde Kilo vermek falan sorun olmaz da 7. Aydan sonra cok zorlanirsin canim. Insan zaten yatip kalkamiyor, 2 ay diye dusunme bir omur gibi geciyor o surec. Biraz dikkat edebilirsen iyi olur senin icin.
Boyle deyip 30 kilo alirmisim ben:confused:

Aynen benim arkadaşım 100 kiloyla bitirir demiştik 5-6 kilo aldı sadece bir hafta önce doğum yaptı hamile kaldığından 3 kilo Zayıf
Bende bel ve sırt çok acayip kalınlaşmıştı. Bacak ve kollar ona göre baya az kalınlaştı

Back
X