• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ya canım ben hiç aşı yaptırmadım, bu konuda bilgi de verilmedi?
Ne olacak şimdi?o_Oo_O

Canım zaten gebelikte illa olması gerekli bir uygulama değil. Eliza testi yapılmıştır muhakkak sana da. Orada Antihbs <2 çıktı. Yani bu da hastalığa bagisikligim yok demekmiş. Kronik kalp hastaları, hepatit-b risk grubunda olduğu için doktorum dün ısrarla yaptır demişti, tedbir amaçlı. 3 doz oluyormuş zaten. İlk bir ayda 2 doz. Son doz 6. Ayda. Benim de bilgim yoktu zaten. Yıllardır kontrole gider gelirim üstelik. Zaten taşıyıcı olmadığı müddetçe bebeğe bir zararı olmazmış. Bireysel bir şey yani.

Canım zaten gebelikte illa olması gerekli bir uygulama değil. Eliza testi yapılmıştır muhakkak sana da. Orada Antihbs <2 çıktı. Yani bu da hastalığa bagisikligim yok demekmiş. Kronik kalp hastaları, hepatit-b risk grubunda olduğu için doktorum dün ısrarla yaptır demişti, tedbir amaçlı. 3 doz oluyormuş zaten. İlk bir ayda 2 doz. Son doz 6. Ayda. Benim de bilgim yoktu zaten. Yıllardır kontrole gider gelirim üstelik. Zaten taşıyıcı olmadığı müddetçe bebeğe bir zararı olmazmış. Bireysel bir şey yani.

Anladım ama sadece bu değil canım, hamileliğin belli dönemlerinde ve hamilelikten sonra bazı aşılar varmış. Mesela tetanoz aşısına daha var bildiğim kadarıyla? Merak ettiğim 11' le 16. hafta arasında yapılacak aşı var mı? Ben yaptırmak isterim çünkü yapılacak olanları..

Anladım ama sadece bu değil canım, hamileliğin belli dönemlerinde ve hamilelikten sonra bazı aşılar varmış. Mesela tetanoz aşısına daha var bildiğim kadarıyla? Merak ettiğim 11' le 16. hafta arasında yapılacak aşı var mı? Ben yaptırmak isterim çünkü yapılacak olanları..
Canım tetanos genellikle 22.haftadan sonra yapılıyor. Daha doğrusu bebeğin hareketlerini net hissedince ilk dozu,doğumdan sonra 2.dozu, 1 yıl sonra da 3.doz.senin takibini yapan aile hekimliğindeki ebe arar zaten.

Ya şekerli şeyler iyice midemi bulandırıyor benim, hele çikolata falan off ben bi lavaboya koşiim :p

Keske bendede öyle olsa, sekerli seyleri ne yazikki cok seviyorum. Hatta bu hamilelikte kim bilir sogurum sekerden diye umuyordum ve yok öyle bisey :(

Kiz dondurmadami yemezsin?

iyotsuztuz iyotsuztuz benide listeye eklermisin. Ankarada oturuyorum. Ev hanımıyım. 2. Bebeğim. Son adet tarihim 23.04.2016 beklenen doğum 28.01.2017. Başlangıç kilom 78

Kızlar bende cok tükürük salgısı oluyor gece bile kalkıyorum sürekli birşeyler atistirmak zorundayım. Sabah bulanyilarida devam ediyor ve bu aralar bas ağrıları da başladı. Allah yardımcımız olsun sağlıkla tamamlayip saglikla kucagimiza alsaydik kuzulari

Yok canım, o daha ağır senaryolardan söz etti. Kırık herif. Açtı mezara gömdü. Korkutacagim diye. O benden daha pimpirik. Hemsiresi bile mesaj atmış bugün hepatit asinizin ilk dozunu öteki kontrole kadar yaptırın diye.

Aslında ben de diyetisyene gitmeyi düşünüyorum. Kandaki glukoz 93 çıktı, sınıra yakın. Buna bir şey demedi ama glikoz yüklemede bu bana dönecekmiş gibi hissediyorum.

Aldığından fazlasını vermişsin, ne güzel işte.
Tok karnina mi vermiştin kan ac karnina mi? Dr bir sey demediyse onemli degildir.
Hepatit asisi da mi varmis ya, hic hatırlamıyorum aşıları ben.sevmiyorum da asi olmayi cok acıtıyor. Hele o tetanoz? Kolunu kestir o kadar acir herhalde :bicak:

Allah Allah acaba gariplik bende mi?ne midem bulanıyor, ne göğüs ağrım kaldı ,sadece vajinal akinti var biraz. Benim niye böyle şeylerim yok ya?canim da hiç bir şey istemiyor.bazen unutuyorum hamile olduğumu çok fazla ani hareket yapıyorum uzaniyorum felan sonra korkuyorum.inşaallah her şey yolundadir. Bu arada hepiniz ne güzel 40 lardan 50 lerden bahsediyorsunuz benim çok fena durumum :duduk:
Ben de sendenim. Benim aşermem oluyor ama. Fizyolojik herhangi birşey yok ama. 2 gündür göbeğim belli olmaya başladığını hissediyorum. İlk 2 sinde 5. Ayımda kimse anlayamazdı hamile olduğumu. Bunda halime şaşıyorum.
Hertürlü işimi gücümü yapıyorum Allah'a şükür. İnşallah hep böyle devam eder

@moryastik @xkardelenx kızlar çok teşekkür ederim. Doktor arkadaşım var gece ona da yzdım oda sabah cevaplamış. 3 gün kadar sürede rengi da kırmızıya dönmezse sıkıntı olmaz dedi. Sizden de okuduğum kadarıyla ciddi bişey yok gibi inşallah kırmızıya dönmez çok teşekkür ederim
Kızlar ınsallah hıç bırımız hıç bır zaman yasamayız,ama ben ılk hamılelıgımde düşük yaptım,öyle küçük küçük kahverengı falan olmuyo regl den beter korkmayın yani,ama Dr a mutlaka görünün,içerdeki kanamalı alanın büyüklüğüne falan bakıyorlar çünkü

Tok karnina mi vermiştin kan ac karnina mi? Dr bir sey demediyse onemli degildir.
Hepatit asisi da mi varmis ya, hic hatırlamıyorum aşıları ben.sevmiyorum da asi olmayi cok acıtıyor. Hele o tetanoz? Kolunu kestir o kadar acir herhalde :bicak:

Ne aç, ne toktum acikcasi. Kahvaltıdan 4-5 saat sonra.
Gerekli durumlarda var. Tetanozu ben kaşımı yarmistim o zaman iki doz vurmuslardi 3 yıl önce. Bunu söylesem yine vururlar mi ya. Çok pis bir şey o.

Merhaba Bende sali gttim dr a kesenin yanindan altina dogru hala kanama alani var ama bende kanama yok hic olmadi cok sukur. progstn 3e cikardi bide hergun ignesini verdi yatmaya devam dedi su kanama alani olmasa hersey super bebekde biraz ondeydi buyumesi 10+0olms kese yusyuwarlak sekli cok guzel dedi eli ayagi kipir kipirdi kalbide guzel atiyormus cinsiyeti haftaya soyluycek galiba sorduk 10.haftadan sonra dedi guldu haftaya gorusurz dedim bnde ama ins birsey olmazda cinsyeti kalsin sali tekrar gidicez korka korka gitmekten biktim hamileligimi bile anlayamadm ye ic yat tam 5 kilo almisim 10 haftada 51 ile hamile kaldim 80 le girerim doguma heralde o gunleri gorebilirsek inşallah bu dusuk riski cok fena alt ust ediyor insani ins riski olanlar da bende biran once duzeliriz opuyorum hepinizi:dua::dua::dua:

Off kızlar bugun bır sinir bır asabıyet var üzerimde. Ev işleri ben elimi çekince dağ gibi oldu. Eşimde hem oruç hemde işe gıdıyor. Gelıncede yorgun oluyor sonra iftardan sonra kanepeye yığılıp kalıyor. Bende elimi çektım işlerden mecburen. Delırecem kızlar. Mecburen yapıyorum bişeyler ama korkuyorum.

Kızlar merhaba ben de bugün gördüm meleğimi kocaman olmuş çok şükür bir problem de çıkmadı 2 hafta sonra 2li test için gitcem 2 kilo almışım bn de şimdiden inşallah abartmayız  IMG-20160623-WA0002.webp

Hamilelikte iki doz, hamilelikten sonra tek doz tetanoz var. Sağlık ocağı onun gününü veriyor zaten. Ben de pek bilmiyorum bunu açıkçası. Tetanoz da olmuştum önceden. Tekrarlar mı bilmiyorum.

Keske bendede öyle olsa, sekerli seyleri ne yazikki cok seviyorum. Hatta bu hamilelikte kim bilir sogurum sekerden diye umuyordum ve yok öyle bisey :KK43:

Kiz dondurmadami yemezsin?
normalde ben de çok severim tatlılar çikolatalar falan amaa hamile kaldığımdan beri hiçbirini görmeye bile dayanamıyorum.
Dondurma başka ama :dondurma:

Canlar muayene sırası bekliyorum inşallah sağlıklı bi şekilde bebişimi görürüm:dua:
Hayırlı haberlerle gel canım.

Demekki cogu gibi buda dogru bir söylem degilmis, pasa pasa bebegin cinsiyet göstermesini bekliyecegiz.
Canım ben oğlumda tam 4 ay kusmuştum çok fenaydı. Bu sefer hiç kusma olmadı
Bende doktor degistiriyorum, ondan dolayi haftaya tekrar ultrasonum var. Doktor cook önemlidir, kendini rahat hisetmen lazim.

Doktor gergin olsa bile, öyle konusmaya hakki yoktu. Iyikine degistirmisin canim.

Bu arada kizlaar merak ediyorum sizdede varmi diye. Af edersin su siralar hep külotum islak kaliyor. Diyorum acaba amniyotik sivi mi? Bu kadar erken o konuda sorun olabilirmi? Yoksa hamilelikte normal mi?
o problem maalesef bende de var
ee yani :) çokk tatlısın Allah gönlüne göre versin canım bizde yarın gidiyoruz bakalım neresini göstercekk minik :anneadayı::KK37::KK36:
Hayırlı haberlerle gel canım merakla bekliyorum.
iyotsuztuz iyotsuztuz benim tarih değişti canım, bebişimiz çok heyecanlı bana kavuşmak için :p 10 ocaktan 3 ocak'a aldı dr. bi de başlangıç kilom 57.
Dün banada 3 ocak diye söyledi doktorum :)
Kızlar merhaba ben de bugün gördüm meleğimi kocaman olmuş çok şükür bir problem de çıkmadı 2 hafta sonra 2li test için gitcem 2 kilo almışım bn de şimdiden inşallah abartmayız Eki Görüntüle 1851021
Maşallah canım çok güzel görünüyor nazar değmesin

Hamilelikte iki doz, hamilelikten sonra tek doz tetanoz var. Sağlık ocağı onun gününü veriyor zaten. Ben de pek bilmiyorum bunu açıkçası. Tetanoz da olmuştum önceden. Tekrarlar mı bilmiyorum.
Benim aşı kartım var kızlar tetonoz dozları var ve vurulduğum tarihler t1,t2,t3 vurulmuşum kızken hamilelikte ve gecen yıllarda tek doz kalmış dedi ebe onuda 20. haftada cagırıcam gelirsin dedi. Gebe kalmadan önce ameliyat olucaktım tahlillerde hepatit b direncim yokmuş 1 tane vurulmuştum 2. si 1 ay sonraydı sonra işte gebe kalmışımdır die ameliyatıda iptal ettim e dolayısıyla aşının2. dozuda kaldı. şimdi başka aşım yok bakalım

Ne aç, ne toktum acikcasi. Kahvaltıdan 4-5 saat sonra.
Gerekli durumlarda var. Tetanozu ben kaşımı yarmistim o zaman iki doz vurmuslardi 3 yıl önce. Bunu söylesem yine vururlar mi ya. Çok pis bir şey o.
Vururlar evet. Tetanozun hamilelik ve sonrasinda yapilan 3 dozu1-2 yil kadar koruyor tam emin degilim. Ben 5 doz yaptirdim aile hekiminin onerisiyle,omur boyu bağışıklık dedi. Bunda yaptirmayacagim tekrar. Yani senin o 2 dozun etkisi gecmistir coktan malesef.

Back
X