2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Ben deli gibi kız istiyorum vallahi. Eşim de öyle. Bu konuda yalan söylemeyeceğim, erkek de evlat neticede doğduktan sonra fikri değişir ama kim usg'ye ya da benim ezelden beri ayva şeklinde olan göbeğime bakıp erkek dese eşimin morali bozuluyor.

Ki ben ki, bekarken evlenme, çocuk sahibi olma fikrine bile yakından uzaktan hiç sıcak bakmayan bir insandım. Çocuklara yetişkin muamelesi yapardım resmen. Öyle ağzını, burnunu seveyim, ayyyy ne tatlı diye üzerine atlayayım huylarım yoktu.

Aşk işte insanın dünyasını 360 derece ters çeviriyor. Yoksa yok cinsiyet tahmini yapacaktım, yok genital nub'muş. O ney la? der geçerdim. Şimdi ölüyorum, bu adama bir kız çocuk vereyim. Ikimizin parçası olsun diye.

Erkek çocuk konusuna girmeyeceğim. Eşimle bazen köylere hasta hayvanlara ya da doğuma beraber gidiyordum. Okuldan alınıp 15 yaşında nişanlanan kızın törenine mi şahit olmadım. Yanında kendinden 20 yaş büyük kocasıyla 18 yaşında daha kendi yüzünden çocukluk akan, biri karnında, biri kucağında iki çocukla gezenine mi. Yaptırıma maruz kalmasınlar diye çocuklarının yaşını büyütecek kadar kurnaz insanlar bunlar üstelik. Ben de metropoldeyken bunları hayal gibi sanardım ama gerçek yüzüne çarpınca çok farklı oluyor. Bunu yapan zihniyet anaerkil değil elbette, onu çok iyi biliyorum sadece.
Evet burada kızlar 15 yaşına geldiği zaman, tıpkı ahıra koydukları hayvanları gibi daha fazla evde durmasın diye başlık parasıyla satılan bir mal sadece. Maalesef ötesi değil. Olamıyor.

Oğlu olana ' bir daha ki kız olur ' diyeni duymadım.
Ama kızı olacağını duyana '' 2. erkek olur '' çok denmiştir.
Kız çocuk isteyen bu yüzden hoşuma gidiyor, ne güzel! diyorum.
Kayın validem mesela; bana da erkek olsun çok demiştir, eltimin de ilk kızına kız olduğu belli olduğu halde bebek gelmeyince bu erkek, bu erkek diyormuş.
Kız oldu, şimdi severken ben bile bir tuhaf oluyorum, samimi gelmiyor açıkçası..

annem yiyo benide kilo aldirmasin catlama sarkma diye ☺

canım ilk gebeliğimde 64 başladım 71 le doğuma gittim, bunda 59-60 la başladım 58 im kaçla doğuma giderim bilmiyorum sürekli de vitamin kullanıyorum, çatlama biraz genetik ister istemez oluyor cildi iyi nemlendirmek birde bol su içmek gerek:))

senin bilinç altında da bi erkek istegi varmış aslında duygularına ket vurmuşsun

bende cinsiyet temennisi yapan birini duyunca bir anne olarak alınıyorum, Rabbimin hediyesi o, başlı başına bir mucize kız erkek ne fark eder Rabbim neyi uygun gördüyse o yani yeter ki sağlıkla sıhhatle hayırla gelsinRabbime bin şükür iyi ki kızım var gene olsa gene çoook mutlu olurum, oğlum olsa da Rabbimden gelen o gene çoook mutlu olurum

Allah'tan bireysel çevremde böyle insanlar yok. Bu arada toptan bir yargılama olmasın. Benim eşim de Tunceli'li, doğulu yani ama orada kız çocuğa verilen kıymet bir başka. 9 kızı olup, koruculuk yaparak 9'unu da avukat, mühendis, öğretmen vs. yapan baba da gördüm.

Öte yandan benim annem de Artvin'de bir yayla köyünde doğmuş. Anneannem tek kelime Türkçe bilmezmiş. Dedem yeter ki okusun diye şehirde ev tutup liseye, üniversiteye başka şehire yollamış annemi. Ortaokul mezunlarının öğretmenlik yaptığı, siyasi çatışmaların tavan olduğu yıllarda. Annem kurşunlar bacaklarımızın arasından geçerdi okuldan çıkarken diye anlatır. Nitekim herkes bir olmuyor.

Oğlum da olsa ilk önce öğrenmesini istediğim şey kadına saygı duyacak, yüceltecek bir insan olması.

Onlar istediklerini düşünmeye devam etsin. Bizim gibi bilinçli anneler, çocuklarına önce insan olma bilincini aşılayıp, kendinden farklı olanı da eşit ve insan olarak görmeyi öğrettiğimiz sürece ittire ittire de olsa bir gün bu düzenin değişeceğine inanıyorum ben.

Benim ilk cocugum da neyin olacak diye soruyorlardi bende agzim kulaklarimda kizim diyordum olsun diyorlardi olsun ne ya
Bunlari soyleyende kadinlar erkek çocuk takintim olmasi allahtan esiminde kizina buyuk bir askla bagli ben biraz ketumum oyle guzel sozler fln yilisayim simarayim seyler yok kizim da oyle sözler soyler ki oyle kalbine girer ki babasinin kizindan ders al der ..simdi bi tNe daha kizim olacak insallah oda kizim gibi olur huyu ona benzesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…