Kaynana baskısı İç Anadoluda daha çok gibi sanki tecrübelerime göre. Gelini maalesef eve gelmiş hizmetçi gibi görüyorlar. İstisnalarda çoktur tabi. Benim kayınvaldem de ben evine gidince mutfağın önünden bile geçmez. Bir bardak kaldırmaz. Konya lı. Bizim Antalya da böyle olaylara çok rastlamadım. Ya da denk gelmedim bilemiyorum Bizim 4 tane gelinimiz var. Annem hiçbirşeylerine karışmaz. Bende olması gereken de o
sertliğe dikkat etmedim de sürekli bir batma ve böbreğime doğru ağrı oluyor sol taraftasağol canım inşallah... bir de sabahları uyandığımda sol kasığımda yumurta büyklüğünde bir sertlik oluyor sizlerde de var mı acaba son 2 haftadır falan böyle...
el kızının canı olmuyor maalesef canım ya, ektiklerini biçerler inşallah
Iyi aksamlar kızlar devlet kadrosunda çalışan hamislere soruyorum doğuma son 8 haftadan önce mesai çalışmak nobet tutmamak gibi haklarımız var mi ?
bugün kendimi içim boşalmış gibi hissediyorum kızlar hiç hamile değilmişim gibiyim inşallah bir sıkıntı yoktur...
Benim ilk gebelikte geldi canim dördüncü ayda iki göğsümden birden üstümü islatacak kadar. Ama tabiki normalde görülen bir durum değilmiş. Çünkü Dr un öyle aklinda kalmisim ki doğumdan sonraki ziyaretinde sütü sormayacagim seninki çoktan gelmişti deyince aklinda boyle kalmamdan anladim.
Emzik konusuna gelince çok iyi yapmissin. Ben emzik vermedim diş damak bozukluğu muhabbetinden dolayi keşke verip sustursaydim. İkincide doğar doğmaz dayiycam emziği.
bu fotomuz 6 haftalık canım
allah razı olsun canımmAllah gönlüne göre versin canım ama erkeğe benzettim ben. Ondan sordum küçük usg'sini. Sağlıkla gelsin. Hayırlısı olsun.
Benim de uykularım hep bölük pörcük sıcağın da etkisi var galibaGunaydin arkadaşlar.
Sabahlari erkenden kalkmaktan sikildim soyle 9a kadar uyumayi ozledim ya.
Aliskanliktan mi hamilelikten mi bilmiyorum, cok erken uyaniyorum, gece de dogru duzgun uyuyamiyorum.
Ben bu hamileliğimde hiç evham yapmadım şimdiye kadar aklıma kötü bişi getirmedim ama 2-3 gündür aynı his bende de var hatta bi kaç kere hareketini de hissettim şimdi hissedemiyorum çok erken biliyorum ama biraz evham geldi sağlık ocağında kalp atışı duydukları bi alet var acaba oraya mı gitsem diyorum ama o da erken haftalarda almiyo galiba sesi.bugün kendimi içim boşalmış gibi hissediyorum kızlar hiç hamile değilmişim gibiyim inşallah bir sıkıntı yoktur...
Öyle, ama aslında bakarsan gelinlerini hep kızından önce tutuyor ona göre.
İlk gelini 20 yaşındaymış almış, kızımı hep bir geri ittim diyor.
O yüzden eltim de çalışıyor onun canını okuyor ama kızı bir şey yapamayınca ''o çalışıyor'' diyor.
Eşim '' anne yengem de çalışıyor'' deyince kafa hemen sola, cevap yok.
Kimse gelinleri kızından önce tut demiyor, herkesin tabi ki kendi evladı önce gelir.
Ama yapmadığın bir şeyi de iş olsun diye söylemeyeceksin..
Canım ben yaklaşık 2 hafta once bariz bi şekilde gerindigini hissettim bebekti o biliyorum :) Geçen haftaki kontrolde de Dr boyu 15 cm dedi nasıl 15 dedim baştan ayağa ölçmus baya buyumusler bunlar ben daha fasulyedir saniyodum:)Günaydın 2017 nin ilk ay anneleri :) geçen hafta 5 mm olan yavrum ne kadar oldu acaba :) dün gece karnımda bi hareket hissettim gaz değildi gaz hareketini kızıma hamileyken iyi öğrenmiştim :) ama hareketi için de erken gibi. Gerçi daha önce gebelik geçirenler daha erken hissedebilir diyor ama bilemedim :) yine de hissetmek güzel olurdu :) eşim kızımın ilk tekmesini hissettiğinde koltuktan fırlamıştı şok olmuştu :)
ben tek ve son gelinim başka oğlu yok 3 tane kızı var ama bir şey değişmiyor maalesefinşallah kendi oğlu gibi damat verir Allah belki o zaman el kızının da canı varmış o da haklıymış olur hiç unutmam ilk gebeliğimde kalp atışları durduğu için 12. haftada kürtaj olmuştum, benim ailemden kimse yok burda, eve geldim acım var kanamam var bebişimi kaybetmişim bana 1 bardak su vermedi, o halimle ona hizmet ettirdi, kendi kızı olsa böyle mi yapardı, ben de bir annenin evladı değil miydim bak gene sinir oldum sabah sabah daha neler neler ooooffff oooooff
cordeliac böyle şeylerle gerçekten canını sıkmaya değmez bazı insanlar malesef böyle laflarının nereye gideceğini seni nasıl etkileyeceğini hiç düşünmüyorlar şimdi daha hassasız o yüzden daha çok etkileniyoruz. Benim ilk düşüğümde aile dostlarımızın babası siz bide okumuş etmiş insanlarsınız kan uyuşmazlığınız var niye önlem almadınız diye eşime söylemişler sanki bi önlemi varmış gibi düşünsene ben zaten üzülmüşüm ne gerek var böyle saçmalamaya daha çok ağlatmaya. Tekrar hamile kaldığımda aman bu sefer dikkat edin dediler bende söyledim ben öbüründe de dikkatliydim ama ömrü yokmuş doktor sizlik bi durum yok kan uyuşmazlığı buna sebep olmaz dedi dedim anladılarsa tabiii. Malesef böyle insanlar hep hayatımızda olacak yeri gelince haddini bildirmekte lazım anladıkları dilden
Kızlar çok alakasız olacak ama şu an biraz (tamam gereksiz derecede fazla) vicdan azabı çekiyorum. Burada konusunu da açmıştım. Biz sürekli şehir dışına gidip geldiğimiz için tüp bebek yaptığımız şeklinde fantastik bir hikaye yazan ve arkamızdan bunu dile getiren bir komşumuz vardı. Kırıldım, epey görüşmedim. Sonra bi sohbet ortamında uygun bir dille konuştuk. Bir daha görmedim. Eşim su an evde olmadığı için dışarıdan gelirken demin beni görmeye gelmiş. Içeri davet etmedim, uykuluyum diye. Yarın da taşınıyor. Açıkçası yaptığım şeyden acaip utanıyorum şu an ve arkamdan karnımdaki günahsız yavruya sallamaları aklıma geldikçe sinir oluyorum elimde değil, bu konuları öğrenmeden öncede şunu bunu yapma düşük yaparsın diyen moral bükücü bir tipti ama yine de kendi yaptığımdan acaip utanıyorum.
Bu olaydan biraz öncede eşim aradı. Eşimin tarafından ailecek görüştüğümüz bir çift var. Hanım biraz dandundur ama severdim önceden, ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hali hazırda hamile olan bu arkadaşa Whatsapp'tan gebelik testimi göstermiştim fikir almak için, silik çizgiydi. Bana yazdığı tek şey, " Değilsindir kesin. Bence siz korunun. C' abinin rahatsızlığı tekrar nuksedebilir. Allah göstermesin, babasız çocuk büyütme. " (Şunu yazarken bile gözlerim doluyor hâlen. Eşim kanser tedavisi gördüğü için yazdı bunu.) Yardımı için teşekkür edip kapadım ve daha sonra bir daha hamile olup olmadığımı sormasına rağmen bir şey yazmadım.
Eşim bugün bir sünnet düğününde onlarla karşılaşmış. "Cordelia bizimle konuşmuyor. Neden onu getirmedin? " falan demiş arkadaşının hanımı eşime. Eşim de "Whatsapp'tan o söylediklerini herhangi birine sarfetsen. Seninle konuşmayı bırak aynı toprağa ayak basmazdi. Sebebini bildiğin şeyi niye bana soruyorsun?" diyerek bozmuş. Bu konuşmaya kadar eşimin onları okuduğundan, böyle bilendiğinden haberim bile yoktu yemin ediyorum. Eşimin öyle bir şeyleri kurcalama huyu yoktur. O mesajları silmediğime, her şeyi eşine yetiştiriyor pozisyonuna düştüğüme utanıyorum. O kızın orada öyle yerin dibine sokuldugunu düşündükçe vicdanım sızlıyor.
Öte yandan bu insanlar niye böyle acımasız? Niye hiç kimseye zararı olmayan insanların kapanmış yaralarını oyup açmaya çalışıyorlar? Çok doldum ben ya. Özür dilerim. Bu kötülüğü idrak edemiyorum sadece.
Canım ben yaklaşık 2 hafta once bariz bi şekilde gerindigini hissettim bebekti o biliyorum :) Geçen haftaki kontrolde de Dr boyu 15 cm dedi nasıl 15 dedim baştan ayağa ölçmus baya buyumusler bunlar ben daha fasulyedir saniyodum:)
Sen de üzücü şeyler yaşamışsın.
Kendimizi sinir etmeyelim şimdi, yok canım ya vermiyor işte.
Görümcem benim memleketime evlendi, bir eli yağ da bir eli bal da.
Kimse bir şey sormuyor, zorlamıyor..
allah razı olsun canımminşallah erkekdir gönlümdeki erkek elti baskısı görümce baskısından dolayı ama kızım olursada üzülmem önce saglık istiyorum sonra erkek bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?