Nil benim kızçemin adı kaptırmammmm. Bu bebiğime doktor erkek dedi şimdilik ama bu olmasada bir Nil kuşum olacak inanıyorum. Kapmayın rica ediciiim çocuklar karışmasın
Bendim onu diyen, dememin sebebi de hani ısrarla istemeleriydi.
İlk olmasına rağmen sırf '' erkek adamın oğlu olur '' mantığı ile erkek çocuk isteyen var.
Erkek doğurmayı çok af edersiniz resmen marifet sayan var.
Yani ben ataerkil toplum için konuştum.
Allah tabii ki gönlüne göre versin yoksa, her iki evladı da tattırsın.
Çünkü şimdi oğlu olan sonra kız isteyecek.
Kızı olan bir de oğlum olsun diyecek.
İnsanoğlu sonuçta..
canım benim kız çocuğunun ayrı erkek çocucuğunun ayrı hayalleri var.her insan her ikisinide tatmak ister.ben senin ne demek istediğini anlıyorum.benim ilk hamileliğimde komşularım gelmişti.cinsiyeti sordular kız dedim.bi tane kendini bilmez ikincisinde erkek olur üzülme dedi.delirmiştim kadını kovacaktım az kalsın.seni sinirlendiren bu ayrımcılık çok iyi anlıyorum.ama biraz sert girdin konuyaBende mesela kızım olsun, sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumlayalım.
Kol kola alışverişe gidelim. Bazen benim kıyafetlerimi aşırsın :)
Böyle hayaller kurmuştum hep, belki annemle yaşayamadığım için? Bilmiyorum..
Ben daha hayatımın baharındaydım kaybettiğim de, o acıyı asla unutamam.
Anneme benzesin isterdim. Gözleri kocaman mavi mavi baksın.
Annemin adını yaşatsın..
Ama doktor erkeğe benziyor dedi.
İnanın hiç üzülmedim, üzülemem ki.
Rabbim lütfetmiş evlat veriyor hemde uğraştırmadan, endometriozis (çikolata kisti) hastasıyım, bu hastalığı yaşayanlar bilir çocuk sahibi olmak kolay değildir. O yüzden ne haddime benim üzülmek?
Allah sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin herkese inşallah.
34 canim başım catliyo daha aramadilarinşallah temiz çıkar canım içini ferah tut yaşın 34 tü galiba benim de 34 benim de bayramdan sonra 2 li testim
inşallah canıminşallah hiçbir sıkıntı yoktur canım benim:)
Kızım olursa Amine koyacağım. Oğlum olursa Hamza ya da Miraç. Hamile olduğumu Miraç Kandili günü öğrenmiştim. Eşim Miraç olsun diyor. Kızım anne miraç kız ismi diyor. Emre olsun diyor. Miraç unisex değilmi? Derya Deniz gibiIsim mevzusu ne olacak yahu? Hiçkimse de şimdiye kadar isim önermemiş. Bu gidişle anonim olacak bebeler.
Ben hâlen kız ismi bulamadım. Buldum daha doğrusu da söylediğim tanıdık bir hamiş çok beğendi. Rica etti, o koydu.
Roza olacaktı bizim kızın ismi.
Oğlan olursa Cihan. Kesin bu. (Genç yaşta ölen amcasının ismi. )
Şimdi kız isimsiz kaldı. Sizler ne isim düşünüyorsunuz? Söyleyin valla araklamayacağım.
Canım 20 haftaya kadar ultrasondaki haftası baş popo mesefesine göre çıkıyo 15 cm bana da çok gelince özellikle sordum baştan ayağa dediYanlışın var canım anca 16.haftalarda 15 cm oluyorlar,zaten kaç haftalik olduğu da boy ölçümune göre otomatik çıkıyor ultrason da
Bu arada kizimla alisverise ciktik bugun.
Eşofman aldim birkac tane, bir de pantolon.
Benim kizdaki ceneyi gormelisiniz' Ben niye geldim o zaman, her sey sana aliniyor, bütün parani kendine harcadin, cocuk olmak cok kotu'
Ayyy neler neler, baktim tezgahtarlar bile gülüyor halimize
Gittik cocuk bolumune, kucuk hanim bir etek bir bluz aldi, uc de kulot. Anasi kilikli her alisveriste de ic camasiri alir
Kesti sesini de rahatladim
Kiz isteyenlere bir soru. Evde ilk cocuk musunuz yoksa abiniz ablaniz var mi?" demişssin ben de ona cevap verdim zatenErkek cocuk isteyenleri anlamıyorum demisti yukarda arkadaş ben de isteyenlerden biriyim ve sebebini anlattim.
Kızım olursa Amine koyacağım. Oğlum olursa Hamza ya da Miraç. Hamile olduğumu Miraç Kandili günü öğrenmiştim. Eşim Miraç olsun diyor. Kızım anne miraç kız ismi diyor. Emre olsun diyor. Miraç unisex değilmi? Derya Deniz gibi
canım benim kız çocuğunun ayrı erkek çocucuğunun ayrı hayalleri var.her insan her ikisinide tatmak ister.ben senin ne demek istediğini anlıyorum.benim ilk hamileliğimde komşularım gelmişti.cinsiyeti sordular kız dedim.bi tane kendini bilmez ikincisinde erkek olur üzülme dedi.delirmiştim kadını kovacaktım az kalsın.seni sinirlendiren bu ayrımcılık çok iyi anlıyorum.ama biraz sert girdin konuya
Dertlerini sevdiklerimkarga demiş ki yavrularım büyüyeli burnum dolu şey (yazmayım ayıp olur) deşmedimbende bugün öğle arası kuzuma bişeyler aldım kızın mı derdin var
Nilsu koyarsan eyvallah ta Nil Su koyarsan sıkıntı büyükNe?
Benim de Nilsu idi kızçemin adı
10 yıl önceden hazırlamıştım..
Kiz olsaydi eger ablasi 'Ada' koyacakti. Benim pek istedigim soylenemez ama kizim cok israr etseydi koyabilirdim. Ben 'Gülce ' ismini çok begeniyorum.
Erkek icin de yine kizim 'Deniz ' istiyor. Cok seviyorum bu ismi, hatta kizima da koymak istemistim ama esim istemedi. Esim simdi yine istemiyor ama biz iki kisi bastiracagiz, ikna edersek Deniz olacak. Olmazsa seceneklerim arasinda Kutay ve Ediz var. Bilmiyorum o zamana kadar cok degisir herhalde.
aslında bi söz var bu konuya tam olarak uyuyor ama biraz kafa yormak gerekli.'suçu toplum yaratır,suçlu işler'Ben, kızları daha çok seviyorum ama erkek istiyorum diyeni gördüm.
Neden dediğim de, erkek çocuk daha çok seviliyor dedi.
İşte daha ilk çocuğa 2. de erkek olur üzülme! diyenler yüzünden.
bide ben varimCinsiyeti öğrenmeyen benmi kaldım
Arkadasim yeni dogum yapti, oglunun adi MiraçKızım olursa Amine koyacağım. Oğlum olursa Hamza ya da Miraç. Hamile olduğumu Miraç Kandili günü öğrenmiştim. Eşim Miraç olsun diyor. Kızım anne miraç kız ismi diyor. Emre olsun diyor. Miraç unisex değilmi? Derya Deniz gibi
Nehir, Nil, Cemre, İpek, İnci..
Bu aralar herkes defne..
Sen kız ismi iste yeter ki..
Kıza alternatif çok, ama erkeğe yok.
O kitabi ben de cok sevmistim.Ada dedin ya. Ortaokuldayken okuduğum ve o yaşlardaki her çocuğa tavsiye ettiğim. "Kumral Ada Mavi Tuna" kitabı var. Tonlarca kitap okudum üzerine ama o başkadır. Ben oğlan da olsa kız da olsa, Tuna istiyordum ilk başta. Baba kızda beğenmedi.
Sonra birgün mezarları ziyarete gittiğimiz zaman, görümcem çok ağlamıştı. "Keşke Cihan'ın bir çocuğu olsaydı ve onu bağrımıza bassaydık. " diye. Ben de oğlan olursa ismi Cihan olsun dedim, öyle kaldı. Oğlan olması ihtimalinde oğlan değil, direkt Cihan diyoruz. Öyle benimsedik.
Nitekim onun da anlamı var benim için. Hayyam'ı çok severim. Aşık olduğu İranlı şair kadınının ismi. Çok güzel de ikiliği vardır ona yazdığı.
Böyle anlamlı güzel bir şey olsun istiyorum işte. Gülce de çok güzel Ediz de. Popüler isimleri ben de çok sevmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?