- 25 Haziran 2016
- 361
- 419
- 23
Alt değiştirme için bende gereksiz buluyorum ama bir anneme sorayım bende 2 ay sonra iş yaşamıma döneceğim için annemde olacak gündüzleri çocuk o daha iyi bilir.
Bebek arabası bakındım ama zevkime göre bulamadım görünüm açısından da güzel bir şey bakıyoruz ama beğenemedim henüz ama aşırı pahalıya almam.Zaten çocuklar kış çocuğu olacak Nisandan önce dışarı çıkarmayız biz havalar hafif ısındıkça anca çıkar belki ertelerim almayı.
Benim eşim şu sıra kangurulara özendi geçen parkta bir babayı gördü öyle çocuğuyla bende istiyorum böyle kafasını bana yaslasın gezelim oğlumla diyor :)) onun arayışındayız.
Bir de bebeği yıkamak için küveti çokönerdiler bana o kolaylık olabilir alırım diye düşünüyorum.
Son olarak bizim sıpa da bir iki kere bana hissettirdi kendini ama babası henüz hissetmedi hiç adam her gün karnımı okşayıp konuşuyor ama bizimkinde tık yok :)
Slm kızlar sizde sinir durumları Nasıl ben çok asabiyim küçük kızım var 15 aylık bana yapışık vaziyette bazen gücüm kalmıyor kızınca ben de başlıyorum ağlamaya haksızlık yapıyorum ona özellikle onun uyku zamanları çok sıkıldım bunalımdayım galiba ne önerirsiniz çok hareketli kızım ev dışında zaptedemiyorum çok yoruldum artık
canm bende böleyım ama bol su tuketmek gerekıomus varsın cısımız gelsın=)bebegın sıvısı bızım su ıcme oranımıza göre yenılenımısBende bilemedim vAllaha, ama benim ilerleyen hallerim bu olacak eminim, mesaneye baskı baskı sonuç bu
benimde 3 yaşında bir kızım var ona sinir olmuyorum olamıyorum miniğimeSlm kızlar sizde sinir durumları Nasıl ben çok asabiyim küçük kızım var 15 aylık bana yapışık vaziyette bazen gücüm kalmıyor kızınca ben de başlıyorum ağlamaya haksızlık yapıyorum ona özellikle onun uyku zamanları çok sıkıldım bunalımdayım galiba ne önerirsiniz çok hareketli kızım ev dışında zaptedemiyorum çok yoruldum artık
çok pahalıymış her ay 250. detaylı dahada pahalıdır, bende yarın devlet hast gitcem detaylı için umarım hemen yaparlarKizlllaaaarrr anadolu yakasinda fiyati biraz insaflı olan DETAYLI ultrason icin perinatolog lazim. Sabahtir ariyorum mim 320. Aaaa kafayi yicem. Ztn muayeneye her ay 250 lira verioz. Yandik yani
Hep sabrediyorum ama bazen öyle anlar oluyor ki kendimi atıveresim geliyor Kv var da çok ta yardımı yok benim ona daha çok yardımım oluyor zaten hep yoruldum of kızıma çok kızıyor seviyor ama sürekli disiplin vermek istiyor ben de hep susuyorum ama patlarsam diye de çok korkuyorumCanım bende hiç olmadık şeylere sinirleniyorum. Aklımdan neler geçiyor bilsen.
Sadece susmaya çabalıyorum kırmamak için.
Sende bebeğini üzme kendine sakinim de hep rahatlat
benim başka bir arkadaşım yazın bebek sahibi olmasına rağmen ilk 3 ayı sling ve kanguru ile geçirdiğini söyledi. çocuğu neredeyse hiç pusete koymamışlar. hem hafif olduğu için bebeği taşıması kolaymış hem de bebek ten kokusu aldığı için ve kalp ritmi duydugu için daha sakin oluyormuş. zaten kış bebeği olacağı için bizimkiler öyle çok gezmeye gidebilriz gibime gelmiyor. 3 aydan sonra da ihtiyaçlar başka olacaktır. benim önceliğim kolay katlanması ve hafif olması. evime çok merdivenle çıkılıyor. öyle çok ayrıldı birleşti de uğraşamam diye düşünüyorum.
kuvet bence de çok gerekli, hele tek kişi bakacaksa bence başka çaresi yok.
benim de ilk hissedişim 17 haftaydı, bu içinde buluduğum haftada çok daha sık hissetmeye başladım ama ancak evde olup kendimi dinlediğim zaman oluyor. yavaş yavaş güçlenecektir :)
Diğer gebeliğin üstünden 1 yıl geçmeden hamile kaldım daha düzelemeden annelerin yanına gidiyorum hiçbdurmuyor aynı yerdeyiz Kv ile aynı apartmandayız ama kendisi sürekli hastayım ayaklarında sadece uyurken bırakıyorumbenimde 3 yaşında bir kızım var ona sinir olmuyorum olamıyorum miniğimeama genel olarak insanlara karşı benimde değişik bi şekilde sinirlerim bozuluyor fazla alınganım bu aralar. canım kızına bakması ilgilenmesi için anneanne yada babaanneyi çağır sende biraz rahat edersin geçicide olsa işe yarar diye düşünüyorum
Hep sabrediyorum ama bazen öyle anlar oluyor ki kendimi atıveresim geliyor Kv var da çok ta yardımı yok benim ona daha çok yardımım oluyor zaten hep yoruldum of kızıma çok kızıyor seviyor ama sürekli disiplin vermek istiyor ben de hep susuyorum ama patlarsam diye de çok korkuyorum
InstagaRamadan hangi sayfadan aldınız,çok güzeller bebeğinizi bol gülücüklü günlerde kullansın inşallahgüle güle giysin insallah :)
bizim de ilk oyuncağımız geldi bugun :)
İlk hamile olanlar tadını çıkarsın bunda hiçbir şey anlamadım millet çok çökmüşsün çok zayıflamışsın nıldu sana böyle dedikçe daha çok sinirlerim bozuluyor keyfimden sanki küçük yer burası kızımda 1 kg kaldırmazken bunda 10 kg bebe hep kucağımda karnıma vuruyor çarpıyor sürekli tedirginin yavrum şimdiden hırpalandıBilmiyorum bende hiç olmadık şeylere surat asıyorum.
Sokakta tam bir psikopatım.
Rüyamda da birilerini dövüyordum gece
Evde pek yansıtmak istemiyorumbelli oluyordur sabahları suratsızdım zaten şimdi gün boyu oldum
İlk hamile olanlar tadını çıkarsın bunda hiçbir şey anlamadım millet çok çökmüşsün çok zayıflamışsın nıldu sana böyle dedikçe daha çok sinirlerim bozuluyor keyfimden sanki küçük yer burası kızımda 1 kg kaldırmazken bunda 10 kg bebe hep kucağımda karnıma vuruyor çarpıyor sürekli tedirginin yavrum şimdiden hırpalandı
canm bende böleyım ama bol su tuketmek gerekıomus varsın cısımız gelsın=)bebegın sıvısı bızım su ıcme oranımıza göre yenılenımıs
InstagaRamadan hangi sayfadan aldınız,çok güzeller bebeğinizi bol gülücüklü günlerde kullansın inşallah
8 bardak su kesin içmeliymişiz.
Ben 12 içiyorum sanırım bazen..
Tutmaya çalışsam altıma kaçırırım
İnstagramıda ne güzel yazmışımamin hepimizinki bol bol gülsün insallah :)
la_pepita_baby den aldim, nazan hanimdan..
dileksworld de var, cilekdesign de var.. hepsinde çok cici seyler var..
herkese günaydın, iyi haftalar! kızlar aldığınız kilolaırn bir kısmının ödem olduğuna inanıyorum ben. yani 4 günde 3 kilo gerçekçi değil bence. sanırım TRde havala rçok sıcak şu aralr belki sonbaharda biraz normale döner. ben pek kilo alamadım. bu da normal mi onu bilmiyorum. elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. inşallah oluyordur.
dün akşam 6 aylık bebeği olan bir arkadşaımızla konuştuk. tatlı bir çift ama bebek alışverişi için fazla detaycılardı benim gördüğüm kadarıyla. herşeyden fazla fazla aldılar, en iyisini filan aldılar. neyse özet olarak bize dedikleri şu oldu, özellikle bebeğin ilk zamanlarında çok şeye ihtiyaç olmuyor (bize bir liste verdiler) yalnız şu alt değiştirme ünitesibi/aparatını çok önerdiler. valla ben onu almayı hiç düşünmüyordum. amaherşey derli toplu nerede değiştireceğini şaşırmıyorsun filan deidler. özellikle annelik tecrübesi olan arkadaşlar ne derler buna? ben anneme de soracağım, bana çok gereksiz gelmişti.
ek olarak, çok iyi bir bebk arabası almışlardı (1.000 euroya yakın para ödemişler) şu an onu satıp yerine çok daha kolay açılır kapanır birşey almayı düşünüyorlarmış (heralde bizim baston deidklerimiz). bize de kendi arabalaırnın her türlü konforu olduğunu ama onların kendi bebkleri için çok az kullandıklarını ve bize tavsiye etmediklerini söylediler. aklınızda bulunsun.
bir de dün ilk kez eşimde bebeğin hareketini hissetti. eli karnımdaydı bizimki birşeyler yaptı. çok şaşırdı eşim :) o hala duruma alışamadı valla :)
Yok yok oyle olmuyor7. 8. Aylarda nasıl olacağız kim bilir
Rabbim yardımcımız olsun.. Benim durum bu olur sanirimmmolay budur
evet, ya ben kardeşimi hatırlıyorum da onun böyle kalınca bir bez gibi şeyi vardı onu altına sereler heryerde değiştirirlerdi. dediğin gibi bence de organizer ile çözülür bu iş.Onu ben de almayı düşünmüyorum Fanta. Şu park yataklarda olan alt açma adaptörü tarzı mobil bir şey yaptıracağım beşiğin üzerine ölçüsüne göre. Yaptıracağım diyorum çünkü internette o ahşap tablaya dahi ikea'nin alt açma masaları kadar fiyat istiyorlar neredeyse. Onu da bebek odadayken üzerinde altını değiştirmek için.
Fazla eşya istemiyorum ben de.
Şöyle düşün, bebek salonda ya da mutfaktayken altını değiştirmek için zırt pırt odasına götürüp getirmeyeceksin herhalde? Zaten çok kısıtlı kullanacak bir şey için değmez bence. Sonradan alt açma tablasinin cikarilabildigi şifonyer ya da dolap türevi şeylerin görüntüsü de hoşuma gitmiyor benim. Büyüyen beşiklere de pek sıcak bakmıyorum açıkçası.
Şifonyer alacaksan ve üzeri genisse ilk dönem için alt açma için orayı kullanabilirsin. Bebek ilk dönemde sürekli yanında olacak zaten onun için alt açma pedi, bez, ıslak mendil gibi şeyleri içinde toplayıp evin içinde gezdirebileceğin bi' organizer o masadan çok daha kullanışlı olur.
Araba konusunu tuttuğuma soruyorum resmen. Genel ortalama 1,5 yaşından sonra baston pusete geçmiş. Bin avroluk travel sistemler de pek faydalı olmuyor çocuk hareketlendikten sonra dediğin gibi daha kompakt bir şey gerekiyor. O tarz bi araç kullanan arkadaşım kış bebeği olduğu ve iklim sert olduğu, arabamız olduğu için o topa hiç girme. Bi' çok parçasını kullanamazsın dedi. Hafif bastonda Maclaren'i tavsiye etti. Ötekilerin elinde dağılma potansiyeleni tecrübe ederek almış o da.
Genel görüş pahalı bir bebek arabası yerine, kaliteli bi' oto koltuğu ve baston puset yönünde etrafımda anlayacağın.
Annem bebek arabasını gereksiz buluyor biraz bence kış cocuğuyum seni Nisandan sonra çıkardım dışarı onda da 2-3ay arabanı kullandık gitmek istemiyordun diyor.Sonra zaten kendin ayaklanmaya çalıştın diyor onda da binmek istememişim. Kardeşimde durmamış keza içinde.
Slingler ve kangurulara bizde bakındık görevli 12 kg olana kadar taşınabilir dedi.Araştırdığımda 6-7 ay taşıyanda olmuş hatta sanırım çocukların hoşuna gidiyor ki evin için de bile binmek istiyorlarmış.
İlk üç ay ben sonra babası taşır diyorumBebek arabası katlanır ve hafif olması çok mühim çünkü yazın bizde gezdiririz,annemde. Onun rahatça taşıyabilmesi gerek.Ama bizim için Nisandan Mayıstan önce gerekli değil,
Şu alt açma içinde bir sorayım anneme bakalım ama gereksiz der büyük ihtimalle
Küvet gibi bazı şeyler şart ama bazı ürünlerin sadece cezbetmek için gereksiz olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?