2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

benim başka bir arkadaşım yazın bebek sahibi olmasına rağmen ilk 3 ayı sling ve kanguru ile geçirdiğini söyledi. çocuğu neredeyse hiç pusete koymamışlar. hem hafif olduğu için bebeği taşıması kolaymış hem de bebek ten kokusu aldığı için ve kalp ritmi duydugu için daha sakin oluyormuş. zaten kış bebeği olacağı için bizimkiler öyle çok gezmeye gidebilriz gibime gelmiyor. 3 aydan sonra da ihtiyaçlar başka olacaktır. benim önceliğim kolay katlanması ve hafif olması. evime çok merdivenle çıkılıyor. öyle çok ayrıldı birleşti de uğraşamam diye düşünüyorum.

kuvet bence de çok gerekli, hele tek kişi bakacaksa bence başka çaresi yok.

benim de ilk hissedişim 17 haftaydı, bu içinde buluduğum haftada çok daha sık hissetmeye başladım ama ancak evde olup kendimi dinlediğim zaman oluyor. yavaş yavaş güçlenecektir :)

Canım bende hiç olmadık şeylere sinirleniyorum. Aklımdan neler geçiyor bilsen.
Sadece susmaya çabalıyorum kırmamak için.
Sende bebeğini üzme kendine sakinim de hep rahatlat

benimde 3 yaşında bir kızım var ona sinir olmuyorum olamıyorum miniğime ama genel olarak insanlara karşı benimde değişik bi şekilde sinirlerim bozuluyor fazla alınganım bu aralar. canım kızına bakması ilgilenmesi için anneanne yada babaanneyi çağır sende biraz rahat edersin geçicide olsa işe yarar diye düşünüyorum

Kizlllaaaarrr anadolu yakasinda fiyati biraz insaflı olan DETAYLI ultrason icin perinatolog lazim. Sabahtir ariyorum mim 320. Aaaa kafayi yicem. Ztn muayeneye her ay 250 lira verioz. Yandik yani
çok pahalıymış her ay 250. detaylı dahada pahalıdır, bende yarın devlet hast gitcem detaylı için umarım hemen yaparlar

Canım bende hiç olmadık şeylere sinirleniyorum. Aklımdan neler geçiyor bilsen.
Sadece susmaya çabalıyorum kırmamak için.
Sende bebeğini üzme kendine sakinim de hep rahatlat
Hep sabrediyorum ama bazen öyle anlar oluyor ki kendimi atıveresim geliyor Kv var da çok ta yardımı yok benim ona daha çok yardımım oluyor zaten hep yoruldum of kızıma çok kızıyor seviyor ama sürekli disiplin vermek istiyor ben de hep susuyorum ama patlarsam diye de çok korkuyorum

Annem bebek arabasını gereksiz buluyor biraz bence kış cocuğuyum seni Nisandan sonra çıkardım dışarı onda da 2-3ay arabanı kullandık gitmek istemiyordun diyor.Sonra zaten kendin ayaklanmaya çalıştın diyor onda da binmek istememişim. Kardeşimde durmamış keza içinde.

Slingler ve kangurulara bizde bakındık görevli 12 kg olana kadar taşınabilir dedi.Araştırdığımda 6-7 ay taşıyanda olmuş hatta sanırım çocukların hoşuna gidiyor ki evin için de bile binmek istiyorlarmış.

İlk üç ay ben sonra babası taşır diyorum Bebek arabası katlanır ve hafif olması çok mühim çünkü yazın bizde gezdiririz,annemde. Onun rahatça taşıyabilmesi gerek.Ama bizim için Nisandan Mayıstan önce gerekli değil,

Şu alt açma içinde bir sorayım anneme bakalım ama gereksiz der büyük ihtimalle

Küvet gibi bazı şeyler şart ama bazı ürünlerin sadece cezbetmek için gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Diğer gebeliğin üstünden 1 yıl geçmeden hamile kaldım daha düzelemeden annelerin yanına gidiyorum hiçbdurmuyor aynı yerdeyiz Kv ile aynı apartmandayız ama kendisi sürekli hastayım ayaklarında sadece uyurken bırakıyorum

Bilmiyorum bende hiç olmadık şeylere surat asıyorum.
Sokakta tam bir psikopatım.
Rüyamda da birilerini dövüyordum gece
Evde pek yansıtmak istemiyorumbelli oluyordur sabahları suratsızdım zaten şimdi gün boyu oldum

İlk hamile olanlar tadını çıkarsın bunda hiçbir şey anlamadım millet çok çökmüşsün çok zayıflamışsın nıldu sana böyle dedikçe daha çok sinirlerim bozuluyor keyfimden sanki küçük yer burası kızımda 1 kg kaldırmazken bunda 10 kg bebe hep kucağımda karnıma vuruyor çarpıyor sürekli tedirginin yavrum şimdiden hırpalandı

Canım anneler yardım etmiyor mu?
Gün içinde onlar baksa dinlensen sen biraz?

Bizde kardeşler arasında 2 yaş olsun istiyoruz.
Bu yüzden annem şimdiden bize yakın oturmak için taşındı, o yardım etmese ikinci aklımdan geçmezdi. Yardım istesen biraz

InstagaRamadan hangi sayfadan aldınız,çok güzeller bebeğinizi bol gülücüklü günlerde kullansın inşallah

amin hepimizinki bol bol gülsün insallah :)
la_pepita_baby den aldim, nazan hanimdan..
dileksworld de var, cilekdesign de var.. hepsinde çok cici seyler var..

amin hepimizinki bol bol gülsün insallah :)
la_pepita_baby den aldim, nazan hanimdan..
dileksworld de var, cilekdesign de var.. hepsinde çok cici seyler var..
İnstagramıda ne güzel yazmışım çok teşekkürler hemen bakacağım.Ben bakmistim bir kaç yere fiyat biraz abartı gelmişti o yüzden almamıştım.

Onu ben de almayı düşünmüyorum Fanta. Şu park yataklarda olan alt açma adaptörü tarzı mobil bir şey yaptıracağım beşiğin üzerine ölçüsüne göre. Yaptıracağım diyorum çünkü internette o ahşap tablaya dahi ikea'nin alt açma masaları kadar fiyat istiyorlar neredeyse. Onu da bebek odadayken üzerinde altını değiştirmek için.
Fazla eşya istemiyorum ben de.

Şöyle düşün, bebek salonda ya da mutfaktayken altını değiştirmek için zırt pırt odasına götürüp getirmeyeceksin herhalde? Zaten çok kısıtlı kullanacak bir şey için değmez bence. Sonradan alt açma tablasinin cikarilabildigi şifonyer ya da dolap türevi şeylerin görüntüsü de hoşuma gitmiyor benim. Büyüyen beşiklere de pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

Şifonyer alacaksan ve üzeri genisse ilk dönem için alt açma için orayı kullanabilirsin. Bebek ilk dönemde sürekli yanında olacak zaten onun için alt açma pedi, bez, ıslak mendil gibi şeyleri içinde toplayıp evin içinde gezdirebileceğin bi' organizer o masadan çok daha kullanışlı olur.

Araba konusunu tuttuğuma soruyorum resmen. Genel ortalama 1,5 yaşından sonra baston pusete geçmiş. Bin avroluk travel sistemler de pek faydalı olmuyor çocuk hareketlendikten sonra dediğin gibi daha kompakt bir şey gerekiyor. O tarz bi araç kullanan arkadaşım kış bebeği olduğu ve iklim sert olduğu, arabamız olduğu için o topa hiç girme. Bi' çok parçasını kullanamazsın dedi. Hafif bastonda Maclaren'i tavsiye etti. Ötekilerin elinde dağılma potansiyeleni tecrübe ederek almış o da.

Genel görüş pahalı bir bebek arabası yerine, kaliteli bi' oto koltuğu ve baston puset yönünde etrafımda anlayacağın.

evet, ya ben kardeşimi hatırlıyorum da onun böyle kalınca bir bez gibi şeyi vardı onu altına sereler heryerde değiştirirlerdi. dediğin gibi bence de organizer ile çözülür bu iş.

araba konusu gerçekten çok zor ya, bir arkadaşımızın mclareni var, onlar çok memnunlar. söylediğine göre 4 yaşa kadar da kullanılabiliyormuş.

bu arada anne bloglarından birinde okudum. bebek için en iyi araba koltuğunun ters koltuk olduğunu söylüyorlar. yani bebeğin yüzü bizim baktığımız yere değil de arkaya baksa daha iyiymiş. en güvenli yerde sürücünün arkasıymış. ancak anladığım kadarıyla özellikle annenin ağlama vs durumunda müdahale gücünü çok kısıtlıyor. açıkçası kafam karıştı, biraz bakmam lazım, iki taraflı monte edilebilenler varsa o tercih edilebilir. gerçi burada bir yıllığına kiralama imkanı vari onu kullanmayı düşünüyorum ben açıkçası

bende kararsızlıklar içerisindeyim. Bizim buralar bir de çok yokuşlu. bebek arabası alsam kesin kullanamam arabayla çıkmadıkça dışarıya. ama bir de dışarıya çıkayı seven bir çiftiz. cocuk uyuduğunda yatacağı bir yer olması gerekiyor, sürekli kucak da olmaz. sonuçta bunun 6+ ayı var. hava da sıcak olcak, kucakta tutamazsın.

taşınma durumumuz var, cok istiyorum zaten düz yolları olan bir yere taşınmayı. burda tek başıma hayatta çocukla çıkamam dışarıya. doğumdan önce belli olsa da keşkem. çocukla taşınmak çok daha zor olacak gibi. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…