nmine @Anneoldumben I ikizcan2016 canlar çok teşekkür ederim dun internet kapatiktan sonra bobrek agrim siddetlendi bayilcak gibi oldum yuruyemedim adim dahi atamadim esim geldi goturdu.acilden yatış yapildi .susuz vitaminsiz kalmışım kan tahlili yaptılar .aşırı enfeksiyon çıktı idrarda da ..4 serum verildi
Vitamin asılanip , gece serum biterken fenalastim titreme tuttu baya , Dr hemen bi minoset benzeyen bi hap verilmesini söylemiş hemşireler içirdii .gece 2 de baya iyiydim ama oğlum ne evde ne babaannesinde kalmamış Ağlamış beni bekliyordu gece hala .Dr ma söyledim çıkmak istiyorum diye evde rahatım diye Hayır dedi yarında burdasin dedi fakat bütün sorumlulugü aldığımı yazdığım bi kagit imzalayip gece 3 te çıktım tansiyon normal fakat hala başım ağrıyor minoset yazdı iğne yazmış receteye vitamin karisimi dedi bide düşük önleyici yaziyorum dedi progestan sanırım ama yarın kendi Dr randevum var reçeteyi gösterip kullanacam .yarin ilk isim dişlerimi yaptırmak .çünki 3 gün yemek yiyemedim dolgular düştüğü için baya vücudumda bişi kalmamis .şimdi sıvı tuketiyorum bolca .dişimi yaptırıp düzenli sık sık bişiler yiyip içiçem .
Ben de 18. haftadayım ama hala pek bişey hissettiğimi söyleyemem. Yanlız geçtiğimiz hafta kontrolümde doktor plesantanın bebeğin ön tarafında durduğunu söyledi. Bu sebeple bebeğin hareketlerini daha geç hissedebilirsin dedi. Plasenta bebeğin üst tarafında ya da arka tarafında olsa idi daha erken hissedilirdin dedi. Belki sende de böyle bir durum vardır.kizlar yaaa benimkiler hala hareket etmiyo
20 olduk hala tik yok.. ikiz bi de guya erken hissedersin demislerdi.. bu ne tembellik yaoynamadikca meraklaniyorum ultrasona gitmek istiyorum..
evet, ya ben kardeşimi hatırlıyorum da onun böyle kalınca bir bez gibi şeyi vardı onu altına sereler heryerde değiştirirlerdi. dediğin gibi bence de organizer ile çözülür bu iş.
araba konusu gerçekten çok zor ya, bir arkadaşımızın mclareni var, onlar çok memnunlar. söylediğine göre 4 yaşa kadar da kullanılabiliyormuş.
bu arada anne bloglarından birinde okudum. bebek için en iyi araba koltuğunun ters koltuk olduğunu söylüyorlar. yani bebeğin yüzü bizim baktığımız yere değil de arkaya baksa daha iyiymiş. en güvenli yerde sürücünün arkasıymış. ancak anladığım kadarıyla özellikle annenin ağlama vs durumunda müdahale gücünü çok kısıtlıyor. açıkçası kafam karıştı, biraz bakmam lazım, iki taraflı monte edilebilenler varsa o tercih edilebilir. gerçi burada bir yıllığına kiralama imkanı vari onu kullanmayı düşünüyorum ben açıkçası
kızlar bebeğimizin cinsiyeti belli oldu bir kızımız olacakisim konusunda kararsız kaldık fikir verir misiniz
MASAL - ADEN - DERİN - BELİS - LİNA bu isimler arasında kaldık sizce hangisi daha güzel
Ya şimdi kuzum ikiz olunca +2 yük demek. Yani bu da daha fazla eşya ve hatchback araçta dahi bagajı kaplayacak daha fazla alan demek. Bazı araçlar oturum yeri çıkıp sadece sasi katlanarak kapatilabiliyor. Eşinle dahi olsan bunun getireceği dezavantajı düşünsene iki çocukla.
Biz de daha almadık. Internetin cicigini çıkartınca kafa iyice karışıyor çünkü.
Benim aklımda Stokke birinci sırada o segmentteki en hafif araç olduğu için ama Mima'nin da, Stokke'nin de kendini pazarladigi alan oturum yuksekliginin çocuğu anneye yakinlastirmasi ama ikisinin de kozasindan ötürü boyu uzadıkça ayak kısmı canını yakar mı diye düşünüyorum.
Ondan sonra Bebe Confort Elea ve Concord Neo geliyor. Bunlarında çantasından, footmuff'ina kadar ürünle kombin hâlde olması. Bconfort'in yegenlerimden ne kadar sağlam bir araç olduğunu bilmem.
Stokke'yi de dışarıdan buranın yarı fiyatına alma şansımız var. O olmazsa ötekiler. Öyle yani.
Ha bu arada şu el yapımı bebekler için instagram'da @bansidoll var. Ben çok beğeniyorum. Bi'de söyle bir video izledim. Usenmezsem bebeğin doğumunda geliştirip bunlardan hediyelik yapmayı düşünüyorum. :)
ben daha cinsiyeti öğrenmeden kız olursa Masal diyordum, hatta nickime bakkızlar bebeğimizin cinsiyeti belli oldu bir kızımız olacakisim konusunda kararsız kaldık fikir verir misiniz
MASAL - ADEN - DERİN - BELİS - LİNA bu isimler arasında kaldık sizce hangisi daha güzel
Derin bencekızlar bebeğimizin cinsiyeti belli oldu bir kızımız olacakisim konusunda kararsız kaldık fikir verir misiniz
Benim bebişin de plesantası önünde duruyor canım ve hep gününden 4-5 gün önde gidiyor maşallah, demek iyi beslendiği içinmiş sevindim :) Yalnız benim ilk gebeliğim olmasına ve önünde plesantası olmasına rağmen 16.haftadan beri hissediyorum. Hele 3 gün önce elimi karnımın üzerine koydum öyle kuvvetli tekmeledi ki elimin zıpladığını gördüm :) gerçekten müthiş bir duydu, en kısa zamanda duymayan kalmaz inşBen de 18. haftadayım ama hala pek bişey hissettiğimi söyleyemem. Yanlız geçtiğimiz hafta kontrolümde doktor plesantanın bebeğin ön tarafında durduğunu söyledi. Bu sebeple bebeğin hareketlerini daha geç hissedebilirsin dedi. Plasenta bebeğin üst tarafında ya da arka tarafında olsa idi daha erken hissedilirdin dedi. Belki sende de böyle bir durum vardır.
Doktor plasentanın yeri ile ilgili böyle söyleyince bu bir problem mi diye aklıma takıldı açıkçası ama doktorum şöyle bir yorum yaptı. Eğer plasenta aşağıda dursa idi sorundu ama ön, arka ya da en üstte durması problem değil dedi. Sadece bebeğin tepkilerini daha geç hissedersin dedi. Hatta bebeğin en iyi beslendiği yer burası dedi. Benim bebek de hep 1 hafta önde gidiyordu. Belki de iyi besleniyordur gerçekten de :)
Evet maclaren +25 kiloya kadar kullaniliyormus. Zaten genelde maclaren çocukları da ne hikmetse sonuna kadar kullanıyor onu. Bu hantal arabalarda olan çocuğum binmedi sorunu pocket/baston bebek arabalarında yaşanmıyor pek gördüğüm kadarıyla.
Evet ilk zamanlar yani çocuk kendi imkaniyla durabilene kadar ya ters oturum ya da isofix baza tavsiye ediliyor. Sürücü arkası kural gibi bir şey zaten. Erkek egemen toplum. Baba araba kullanır, anne müdahale eder mantığı.
Eğer öyle bir imkan varsa değerlendir. Sıfırdan otuza kadar aynı koltuk kullanilamiyor zaten. Kademeli olarak değişiyor. O imkan daha çok işini görür.
Ha bu arada ben dün öyle bir tekme yedim ki aşağı doğru vurdu, genital sistemime giden tüm damarlara elektrik çarpmış gibi oldu. Çığlık attım resmen. İlk net hareketiydi. Içimde biri metale tırnağını surtuyormus gibi berbat bir his oldu. :/
nmine @Anneoldumben I ikizcan2016 canlar çok teşekkür ederim dun internet kapatiktan sonra bobrek agrim siddetlendi bayilcak gibi oldum yuruyemedim adim dahi atamadim esim geldi goturdu.acilden yatış yapildi .susuz vitaminsiz kalmışım kan tahlili yaptılar .aşırı enfeksiyon çıktı idrarda da ..4 serum verildi
Vitamin asılanip , gece serum biterken fenalastim titreme tuttu baya , Dr hemen bi minoset benzeyen bi hap verilmesini söylemiş hemşireler içirdii .gece 2 de baya iyiydim ama oğlum ne evde ne babaannesinde kalmamış Ağlamış beni bekliyordu gece hala .Dr ma söyledim çıkmak istiyorum diye evde rahatım diye Hayır dedi yarında burdasin dedi fakat bütün sorumlulugü aldığımı yazdığım bi kagit imzalayip gece 3 te çıktım tansiyon normal fakat hala başım ağrıyor minoset yazdı iğne yazmış receteye vitamin karisimi dedi bide düşük önleyici yaziyorum dedi progestan sanırım ama yarın kendi Dr randevum var reçeteyi gösterip kullanacam .yarin ilk isim dişlerimi yaptırmak .çünki 3 gün yemek yiyemedim dolgular düştüğü için baya vücudumda bişi kalmamis .şimdi sıvı tuketiyorum bolca .dişimi yaptırıp düzenli sık sık bişiler yiyip içiçem .
O sürprizDennismasal şimdi hangi isme karar verdiniz merak ettim:)
hayirli olsun :))kızlar bebeğimizin cinsiyeti belli oldu bir kızımız olacakisim konusunda kararsız kaldık fikir verir misiniz
ya benim doktorum 22. haftanın sonunda yaptır dedi.bende onun için 31 ağustosa aldım randevuyu.geç mi oluyor acaba yoksa geç daha mı iyi anlayamadım.kafam karıştıAyrıntılı ulstrasyonumu yaptırdım bugün :) Herşeyimiz yolunda çok şükür . Renklisini gördük yavrumun aynı benuzun sürüo ama çok keyifliydi . Her ay yapsa keşke uzun uzun görmüş olurum Darısı sizin başınıza hayırlısıyla sorunsuz geçirin . Artık rutin testler kaldı sanırım .
Biz inşallah DERİN koyucaz ben oyumu Derin'den yana kullanıyorum :) Yalnız Aden'i bi arkadaşım oğluna koydu erkek ismi diye biliyorum canımkızlar bebeğimizin cinsiyeti belli oldu bir kızımız olacakisim konusunda kararsız kaldık fikir verir misiniz
Doğru dıyosun içimizi ferah tutup dınlenmekten başka çaremiz yok,dun bı yerde okudum bu haftalarda bebegı saran koruyucu beyaz jel oluştuğundan akıntı artışı olur dıye,inşallah bızımkılerde böyle bışeydırcanım benımkı vajınal muayane yaptıda noldu o da pek bıse anlamadı heralde bebegın suyu degıl dedı ama merak etme su olsa devam eder gelır demıstı doktorum sende kendını yorma dınlen ve kesınlıkle stres yasak dedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?