2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
B bugza 32 yaşindayim kocaelinde yaşıyorum ilk bebeğim sat 4nisan tahmini doğum sata göre 10 ocak ismini henüz koymadik öğretmenim gebelik başı kilom 71 şuan 77

Selam millet biz de hastane çıkışı takımı aldık bugün netten aldık gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla :) çok fazla kıyafet almicam abisininkileri giycek çoğunlukla ama yeni bir hastane çıkışı takımı olsun dedim bir kaç kıyafet daha alırım büyük aylardan başka da almam muhtemelen

Dün 2,5 aylık bebeği olan bi arkadaşımla görüştük, o da mamas&papas urbo 2 almış. Bebeğimin en mutlu olduğu ve uyumayı sevdiği yer arabasının ana kucağı dedi :) ilk çocuğunda bugaboo kullanmıştı onunla kıyaslayınca bundan çok daha memnun kaldığını söyledi. Güle güle kullan sen de canım.

Ben de Stokke Xplory aldım, henüz araba almamış arkadaşlara tavsiye edebilirim. Joker arabaları deneyebilmemiz için mağazanın içine yol yapmış resmen :) bir kısmı asfalt bir kısmı arnavut kaldırımlı falan eşimle nerdeyse bütün markaları sürdük üstünde en içimize sinen Stokke oldu. Tek elle dahi sürülebiliyor özellikle düz yolda resmen araba akıyor :) manevra kabiliyeti falan da çok iyi dönemeçlerde çok rahat dönebiliyor. Özellikle engebeli yollarda inglesina ve benzeri dört tekerlekli arabalar resmen ağarlaşıyor takır takır gidiyor sürerken ama Stokke çok rahat sürülüyor. Tek sorun araba bagajına sığıp sığmayacağıydı satıcı arkadaş sağolsun otoparka kadar getirdi bagaja koyduk sığınca da tamamdır dedik aldık.

Peki birşeyler almaya detaylı ultrasondan sonra mı başladınız?

zep20 canım benim ilk çocuktan kalma beşik,araba,ana kucağı vesaire hepsi olduğundan ben daha küçük parçalar alıyorum. Lansinoh un yek taraflı elektrikli pompasını alıcam,işte biberon emzik. Birde kıyafet almaya başladım zıbınlar tulumlar bismillah deyip başlandı :) 30.-33. Haftamda herşeyi hazır olsun istyorum bu defa

tamam canım oraya bi bakarım..eşim travel sisteme takmış durumda ama bakalım hangisini beğenirsem ben..

evet canım travel sisteme ağır diyolar..ama ben pek sürmem heralde eşime sürdürceğimden ona da çok takılmıyorum..bugün bir yere bakabildik sadece oradaki bayan bebeğinizi sürerken görmeniz gerekli dedi..travel sistem olmayanlarda pek öyle şans yok dedi..bide daha güzel duruyor sanki travel sistemler ama araştırmak lazım işte..ben daha yeni başladım..bugün araba almaya çalışan bir çift vardı çocuk kendi arabamı alırken bu kadar araştırmadım dedi:)napcan her şey bebişler için..

Peki birşeyler almaya detaylı ultrasondan sonra mı başladınız?
Bizim cinsiyet 16.haftadaki kontrolde kesinleşti canım ondan sonra başladık alışverişe. Detaylıyı dün yaptırdım ama ne yalan söyliyim korka korka gittim bide cinsiyet farklı çıkarsa diye :) bir sürü şey aldık ve çoğunda pembe var mutlaka bir yerinde. Çok şükür halen kız :) detaylıyı yaptırdıysan alışverişe başlayabilirsin bence bu haftadan sonra değişmez

Bebek arabası konusu açılmışken,sizce travel sistemmi almalı yoksa ilk aylarda doktora vs giderken taşımak ve evde de kullanmak için ana kucağı puset tarzı ayrı alsak, bebek arabasınıda daha hafif kolay taşınır birşey mi alsak bilemedim. İlk 2 3 ay pek gezmeyiz dışarda zaten kış olduğu için sanırım. Siz nasıl almayı duşunuyosunuz

I ikizcan2016 Canım ana kucağı işini hallettin mi? 4 moms kullanan arkadaşım sağolsun kendininkini vericek bana :) benim bebiş doğduğunda onunki 1 yaşında olucak kullanamaz artık dedi ben değerlendiricem artık :) ama 4 moms'a alternatif olarak bi ana kucağı aldım ben casual activity rocker, malum senin maliyetler hep bizimkinin iki katı istersen bi tanesini normal ana kucağı alabilirsin. Titreşimli, 3 farklı melodisi var müzik çalıyor, sallanabiliyor, tentesi var özellikle yazlıkta bahçede havuz kenarında falan çok iş görür. Tenteyi çekip mama da yedirirsin içinde uyutursun da gözünün önünde durur. Yanlarında sapları var taşıması kolay. Yenidoğan pedi var, büyüyünce bebiş çıkartırsın oturağı baya geniş yürüyene kadar kullanır çocuk. Birde alt açma minderi aldım renkleri de pek uyumlu oldu :)

Eklentiler

• image.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 70
  • image.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 78
  • image.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 72
Bence ilk 6 ay için ana kucağı şart, dediğin gibi doktora giderken evde ya da anneye falan gidildiğinde hayat kurtarıyor. Yalnız dediğin gibi yaparsan şöyle bir sorun çıkabilir; ana kucağına en fazla 6 ay binebiliyor, hafif Bebek arabalarına ise en az bi 9-10 aylık olmadan oturtamazsın hem güvenlik hem konfor açısından.. Arada 3-4 aylık bi Zaman dilimi var ki bu süre bizim için tam da yaz aylarına denk geliyor daha sık dışarda olucaz. Travel sistemlerin çoğu şimdi kampanya yapmış zaten ana kucağı + ileri dönem oturma ünitesi şeklinde. Travel sistem bana daha mantıklı geliyor.

bazı insanlar kırıcı olabiliyor maalesef sen kafana takma boşver.hamileliğinin ve tatilinin tadını çıkar

1 gunluk bebeğin burnu mu tikanmis hemen??
Hic kendini uzme, bazi insanlarin tavri oyle oluyor gercekten. Dogum yapinca da insan cok hassas ve gergin oluyor ama yine de gereksiz bir çıkış yapmis kardesin.
En guzeli evinde geçirmen sureyi. Çünkü kalabalik hem senin icin sıkıntı hem de belli ki kardesin gergin olacak bu surecte, daha fazla caniniz sikilmaz.
@melina19900 saçlar yakiyor, cok guzel olmus gule gule kullan. Tek boya degil herhalde farkli islemler mi yaptirdin ombre gibi? Guzel gorunuyor.

Can'ım ya biz yakın Zaman'da ablama lansinoh un pompasını aldık ve hiç memnun kalmadı.onda daha önceden medela vardı bozulduğu için lansinoh almıştı memnun kalmayınca medelayı yaptırdı.sanırım lansinoh iyi değil.bütün kızlarında bilgisi olsun istedim

Hadi ya benim de hem arkadaşım hemde başka bi arkadaşımın yengesi aldı çok memnun kaldı sizinki neden memnun kalmadıysa bak aklıma takıldı simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…