Dün 2,5 aylık bebeği olan bi arkadaşımla görüştük, o da mamas&papas urbo 2 almış. Bebeğimin en mutlu olduğu ve uyumayı sevdiği yer arabasının ana kucağı dedi :) ilk çocuğunda bugaboo kullanmıştı onunla kıyaslayınca bundan çok daha memnun kaldığını söyledi. Güle güle kullan sen de canım.Kızlaaar selam! Yetişemiyorum hızınıza! Durun şöyle günde bir iki mesaj atın da ben okuyup cevap yazana kadar gündem değişmemiş olsun
Alış verişten bahsedilmiş, biz bebek arabasını netleştirdik ama henüz almadık. Mamas&papas urbo 2 alıcaz, baya araştırdım hem kaliteli, hem güvenli hem hafif ve katlayınca çok az yer kaplıyor. Bunun dışında göğüs pompası aldımbir arkadaşım söyledi şimdiden al ben doğuma götürmüştüm diye. Doğumdan hemen sonraki süreçte süt çok oluyor ama bebeğin çenesi zayıf olduğu için çekemiyor,süt boşa gidiyor demişti. Jokerde de %25 indirim olunca aldım. Lansinoh 2 taraflı. Kıyafet keyfi alıyorum öyle çok hoşuma gidenleri, önce böyle büyük parçaları alalım diyoruz.
Ayyy kusura bakma ozaman ben gorememisim, hamilelik işte napcan63 numaradasin gordum varmissin listede
Peki birşeyler almaya detaylı ultrasondan sonra mı başladınız?Dün 2,5 aylık bebeği olan bi arkadaşımla görüştük, o da mamas&papas urbo 2 almış. Bebeğimin en mutlu olduğu ve uyumayı sevdiği yer arabasının ana kucağı dedi :) ilk çocuğunda bugaboo kullanmıştı onunla kıyaslayınca bundan çok daha memnun kaldığını söyledi. Güle güle kullan sen de canım.
Ben de Stokke Xplory aldım, henüz araba almamış arkadaşlara tavsiye edebilirim. Joker arabaları deneyebilmemiz için mağazanın içine yol yapmış resmen :) bir kısmı asfalt bir kısmı arnavut kaldırımlı falan eşimle nerdeyse bütün markaları sürdük üstünde en içimize sinen Stokke oldu. Tek elle dahi sürülebiliyor özellikle düz yolda resmen araba akıyor :) manevra kabiliyeti falan da çok iyi dönemeçlerde çok rahat dönebiliyor. Özellikle engebeli yollarda inglesina ve benzeri dört tekerlekli arabalar resmen ağarlaşıyor takır takır gidiyor sürerken ama Stokke çok rahat sürülüyor. Tek sorun araba bagajına sığıp sığmayacağıydı satıcı arkadaş sağolsun otoparka kadar getirdi bagaja koyduk sığınca da tamamdır dedik aldık.
tamam canım oraya bi bakarım..eşim travel sisteme takmış durumda ama bakalım hangisini beğenirsem ben..Canım alore diye bir marka çıkarmış quinny tarzında ana kucağınıda ek olarak alıyorsun. Ben port bebeyi çok sevmiyorum açıkçası o yüzden anakucağı alacağım. Bi incele istersen çok beğendim arabayı
Kesin Yaparım ondan kendımı frenlıyorumBu çocuğun öbür kolu neredeeğ diye bi' telaş.
evet canım travel sisteme ağır diyolar..ama ben pek sürmem heralde eşime sürdürceğimden ona da çok takılmıyorum..bugün bir yere bakabildik sadece oradaki bayan bebeğinizi sürerken görmeniz gerekli dedi..travel sistem olmayanlarda pek öyle şans yok dedi..bide daha güzel duruyor sanki travel sistemler ama araştırmak lazım işte..ben daha yeni başladım..bugün araba almaya çalışan bir çift vardı çocuk kendi arabamı alırken bu kadar araştırmadım dedi:)napcan her şey bebişler için..Ya normal araba alsak bu kadar olur ne zormuş bu bebek arabası işi bende karar veremiyorum bir türlü. Yakınlarım ısrarla hafif olsun ve kapandığında minimum yer kaplasın en önemlisi bunlar travel sistemler ağır ve büyük diyorlar.
Maılın ÇÖP kutusuna baksan,ben o şeklide bışey getırtmedım ama @masmaviyim o şeklide almış canım
Bizim cinsiyet 16.haftadaki kontrolde kesinleşti canım ondan sonra başladık alışverişe. Detaylıyı dün yaptırdım ama ne yalan söyliyim korka korka gittim bide cinsiyet farklı çıkarsa diye :) bir sürü şey aldık ve çoğunda pembe var mutlaka bir yerinde. Çok şükür halen kız :) detaylıyı yaptırdıysan alışverişe başlayabilirsin bence bu haftadan sonra değişmezPeki birşeyler almaya detaylı ultrasondan sonra mı başladınız?
Bence ilk 6 ay için ana kucağı şart, dediğin gibi doktora giderken evde ya da anneye falan gidildiğinde hayat kurtarıyor. Yalnız dediğin gibi yaparsan şöyle bir sorun çıkabilir; ana kucağına en fazla 6 ay binebiliyor, hafif Bebek arabalarına ise en az bi 9-10 aylık olmadan oturtamazsın hem güvenlik hem konfor açısından.. Arada 3-4 aylık bi Zaman dilimi var ki bu süre bizim için tam da yaz aylarına denk geliyor daha sık dışarda olucaz. Travel sistemlerin çoğu şimdi kampanya yapmış zaten ana kucağı + ileri dönem oturma ünitesi şeklinde. Travel sistem bana daha mantıklı geliyor.Bebek arabası konusu açılmışken,sizce travel sistemmi almalı yoksa ilk aylarda doktora vs giderken taşımak ve evde de kullanmak için ana kucağı puset tarzı ayrı alsak, bebek arabasınıda daha hafif kolay taşınır birşey mi alsak bilemedim. İlk 2 3 ay pek gezmeyiz dışarda zaten kış olduğu için sanırım. Siz nasıl almayı duşunuyosunuz
bazı insanlar kırıcı olabiliyor maalesef sen kafana takma boşver.hamileliğinin ve tatilinin tadını çıkarKizlar kiz kardesim dün dogum yapti. Bugun bebek nefes alamiyo diye üşüştuler başına burnundan aspiratorle sümük cekmek icin. Cocuk aglio ciyak ciyak. Ben de gayet duzgun bi sekilde ya kiyamam az bekleye bekleye yapsaniza bebek sakinlessin arada bi dedim. Kiz kardeşim de hemen "bu benim cocugum sanane sen kendi cocugunu sakinlestirirsin" diye tersledi. ki normalde de öküzün tekidir ama hic hoş olmadi yani. Ztn duygusalim. Ben de evime donucem yarin. Bayrama kdr gorusmeyi düşünmüyorum. Beni ve bebegimi olumsuz etkiliyor.. Bide s.lak s.lak bi günlük bebegi kucaga alismasin diye almıyor. Deli divane işler cahillik bisiler. Ben en iyisi evimde bekliyim. Tatilimin tadını cikariyim. Kimseye yaranilmaz. Lohusayken de kimseyi kirmamaya dikkat edicem yani. Ki ztn cok da kirici kelime kullanmam kimseye.
1 gunluk bebeğin burnu mu tikanmis hemen??Kizlar kiz kardesim dün dogum yapti. Bugun bebek nefes alamiyo diye üşüştuler başına burnundan aspiratorle sümük cekmek icin. Cocuk aglio ciyak ciyak. Ben de gayet duzgun bi sekilde ya kiyamam az bekleye bekleye yapsaniza bebek sakinlessin arada bi dedim. Kiz kardeşim de hemen "bu benim cocugum sanane sen kendi cocugunu sakinlestirirsin" diye tersledi. ki normalde de öküzün tekidir ama hic hoş olmadi yani. Ztn duygusalim. Ben de evime donucem yarin. Bayrama kdr gorusmeyi düşünmüyorum. Beni ve bebegimi olumsuz etkiliyor.. Bide s.lak s.lak bi günlük bebegi kucaga alismasin diye almıyor. Deli divane işler cahillik bisiler. Ben en iyisi evimde bekliyim. Tatilimin tadını cikariyim. Kimseye yaranilmaz. Lohusayken de kimseyi kirmamaya dikkat edicem yani. Ki ztn cok da kirici kelime kullanmam kimseye.
Anneler nasılsınız bakalım :))
Bugün beyazlarımdan kurtuldum nasıl olmuş saçım :)Eki Görüntüle 1876978 [/QUOTE
ooooooffff süpeeeeerrr olmuşsun maşallahsonunda kurtuldun beyazlardan
Can'ım ya biz yakın Zaman'da ablama lansinoh un pompasını aldık ve hiç memnun kalmadı.onda daha önceden medela vardı bozulduğu için lansinoh almıştı memnun kalmayınca medelayı yaptırdı.sanırım lansinoh iyi değil.bütün kızlarında bilgisi olsun istedimzep20 canım benim ilk çocuktan kalma beşik,araba,ana kucağı vesaire hepsi olduğundan ben daha küçük parçalar alıyorum. Lansinoh un yek taraflı elektrikli pompasını alıcam,işte biberon emzik. Birde kıyafet almaya başladım zıbınlar tulumlar bismillah deyip başlandı :) 30.-33. Haftamda herşeyi hazır olsun istyorum bu defa
Hadi ya benim de hem arkadaşım hemde başka bi arkadaşımın yengesi aldı çok memnun kaldı sizinki neden memnun kalmadıysa bak aklıma takıldı simdiCan'ım ya biz yakın Zaman'da ablama lansinoh un pompasını aldık ve hiç memnun kalmadı.onda daha önceden medela vardı bozulduğu için lansinoh almıştı memnun kalmayınca medelayı yaptırdı.sanırım lansinoh iyi değil.bütün kızlarında bilgisi olsun istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?