Bende tedırgın oldum çünkü hareketlerı hissettıgımden beri nerdeyse durmak bilmıyodu,ılk günler tepındı durdu bügünde hıssedıyım dıye tatlı komasına gırıcektım nerdeyse tık yok,,çok Sağol canım rahatladım okuyuncaEvet canım aynen dediğin gibi, üç gün boyunca nerdeyse gündüzleri doğru düzgün uyumadan tepikleyip duruyor sonra da iki gün boyunca toplasan on kere anca tekmeliyor. Doktorlar 28.hafta itibariyle tekmelerini sayın, öncesinde hareketlerinin düzensiz olması normal diyor.
ben iki hamileliğimde de kasık fıtığı oldum kasık fıtığı ise eğer kemik Ağrı'sı gibi olmaz kasıkta anlam veremediğin bir ağrı olur ve eline mutlaka bi şişlik gelir.parmaklarını ağrıyan yerde gezdir şişlik var mı diye bak.birde korkma eğer kasık fıtığı ise ve sezeryan olacaksan sezeryana birlikte fıtığını da yapıyorlarKızlar mrb.21 haftalk hamileyim.19.haftadan beri dayanılmaz bi ağrı yaşıyorum.hiç yürüyemiyorum yatamıyorum oturamıyorum harekt edemiyrmagrı tam olarak vajinanın solunda dış dudaktaki kemikte oluyo dudaktaki en üst kısmında hafif solda yanda. bacagın birleşimi mi desem.tam tarif edemiyrm ama..tek bi noktada kemikte bi ağrı.ordan sol bacagın eklem yerlerine yayılıyo.çatı ağrısı mı bu,kasık fıtığı filan mı var acaba dayanamıyorum artık.)bir sürü dr.a gittim hiçbi araştrma yapılmadan normal deyip gönderiyolar.ama normal oldguna inanmıyrm artık.genel cerrahtan randevu aldım bi de ona baktrıcam.bunu yasayan var mı lütfen yardmcı olun bana..
Yok tatlım olurmu öyle,yoruluyorlar herhalde,böyle tedırgın olunca netten bı Dr un yazısını okudum aynen söyle dıyor ' mınık golcünüz bu haftalarda ardı ardına bıkac gun çektığı şutlardan yorularak,ertesı günü yedek kulubesınde gecırebılır 'benim de aynı tatlım. bi kaç gün çok güzel hissediyorum, hergün düzenli, arkasından bi kaç gün hiç yokşişkoyum normalden ulaşamıyo yüzeye, ondan heralde diyorum.
benim doktorum gerek yok dedi.ben yaptırmıycam.ilk hamileliğim de yaptırmıştım çok ağrımıştı günlerce üzerine yatamadım hatta üzerimi bile tek başıma değiştirememiştim.bi düşün derimİyi akşamlar kızlar, ben birşey sormak istiyorum. Tetenoz aşısı oldunuzmu kaçıncı haftada oldunuz. Benim doktorum ben hastalarıma önermiyorum kendi tercihlerine bırakıyorum. Sonuçta paslı hijyenik olmayan aletler kullanmıyoruz dedi. Bende kararsız kaldım ama her ihtimale karşın yaptırcam sanırım. Siz ne duşunuyosunuz ?
Can'ım aynısını ben yaşadım ve doktoruma sordum dedim ki çok az bi kan geldi doktor direk ilişki sonrası mı dedi ben evet diyince önemli değil dedi üzerinde durmadı korkma yaniKızlar merhaba.
Benim cinsel ilişki sonrasında biraz yatakta kan gördüm. 3-4 damlalık.
Daha sonra kanamam olmadı.
Ağrım sızım da yok.
Ayağa kalktığım an başımın döndüğünü hissettim birden.
Çok telaşlandım internette 3aydan sonra bu tür küçük ağrısız kanamaların ilişki sırasında olmasının normal olduğunu,kan artışıyla alakalı olduğunu belirtmiş.
Yarın doktora gideceğim zaten ama korktum birden,gece mi gitsem
Sagol canım benımde 10 gun gıbı oldu ılk günler ayırt edemedım,acaba dıyene kadar bıtıyodu :) 1 haftadır çok net hıssedıyorumCanım senle aynı günümüz ben de 18 bittiğinden beri hissediyorum ama 2 gün önce hissetmedim mesela ama bu akşam sağlam vurdu değişiyo yani
Cord un hındıstancevızı Ananas tarıflerınden sonra elıme tabak alsam anlayıp tepıklıyodu,bugun harekete gecsın dıye 2 günlük yemegımı yedimGünümüz aynı ve ben düzenli hissetmiyorum bazen baya belli kıpırtı olup bazen hiç tık yok. Beş buçuk gibi tam hissetmiş annem hep. Bi de zayıf diilim ondan galiba
Muhtemelen oyusden çağırmamışlardır ama hastaneye gittiğimiz için otomatik duşuyomuş sistemlerine arıyomuş bazıları kendiliğinden oyle söylemler duymuştummhımm kaydın olmadığı içindir canım bilgileri olmayınca çağıramazlar zaten gidince onuda aradan çıkarırsın :)
Hadii yaadoktorum gerek yok dedi.ben yaptırmıycam.ilk hamileliğim de yaptırmıştım çok ağrımıştı günlerce üzerine yatamadım hatta üzerimi bile tek başıma değiştirememiştim.bi düşün derim
Yok tatlım olurmu öyle,yoruluyorlar herhalde,böyle tedırgın olunca netten bı Dr un yazısını okudum aynen söyle dıyor ' mınık golcünüz bu haftalarda ardı ardına bıkac gun çektığı şutlardan yorularak,ertesı günü yedek kulubesınde gecırebılır '
Evet mantikliDenas benimde evde 3 yaşında bir canavar var :) ben park yatak alıp yalnız bırakacaksam onun içine koymayı düşünüyorım
Haklisin canim.. en azindan sana mesela 15 gunde 1 gelse bile yeter. Buyuk temizligini yapar. Camdir kapidir dip kosedir... onun disinda bebek arabasi ve kanguruyla fizana bile gidersinizBuna kesinlikle katılıyorum Deno'm. Seninki kreşe gidemez küçük. Hem yeni gelen bebekle aynı anda kreşe başlamak da çocuk psikolojisi için negatif etki yapabiliyor. Bunun yerine evde yabancı yardımcı birinin olması, hem büyük çocuğun daha kontrollü davranmasını sağlıyor. Hem annenin psikolojisi açısından avantaj.
Benim de burada kimse yok. Bakıcı/yardımcı konusunda da pek verimli bi' yer değil. Fakültede bi' arkadaşım var, tam gün gitmediği hâlde arada yardımcı firar edince anneanne yetişemiyordu iki çocuğa. :/ Küçüğü daha yaşında değil. Şimdi ben de düşünüyorum kara kara. Tam zamanlı değil de arada günübirlik gelecek güvenilir birini nasıl bulurum diye. Tek başınayken çocukla dışarıdaki her işi yapmak zor çünkü.
Can'ım aynısını ben yaşadım ve doktoruma sordum dedim ki çok az bi kan geldi doktor direk ilişki sonrası mı dedi ben evet diyince önemli değil dedi üzerinde durmadı korkma yani
benim doktorum gerek yok dedi.ben yaptırmıycam.ilk hamileliğim de yaptırmıştım çok ağrımıştı günlerce üzerine yatamadım hatta üzerimi bile tek
benim doktorum gerek yok dedi.ben yaptırmıycam.ilk hamileliğim de yaptırmıştım çok ağrımıştı günlerce üzerine yatamadım hatta üzerimi bile tek başıma değiştirememiştim.bi düşün derimadoniss34 bence yaptır tatlım. benim dr'um yaptırmamı söyledi. Bebek için bir zararı yok ama arkadaşın dediği gibi kolumda ağrı yaptı 2 gün . Sonuçta Türkiye çok çok gelişmiş bir ülke değil bazende doğumu planladığın hastanede yapamayabilirsin.
benim doktorum gerek yok dedi.ben yaptırmıycam.ilk hamileliğim de yaptırmıştım çok ağrımıştı günlerce üzerine yatamadım hatta üzerimi bile tek başıma değiştirememiştim.bi düşün derim
Amaaaan gerçekten 28 ay da fenaymış :)Evet mantikli3 yas gene iyi canim ya laf soz anliyordur.benimki 18 aylik dogdugunda 23 aylik olacak laf anlicagindan hic umudum yok
Tam 1.5 yasinda olduk iste ama heyecanimizi duygularimizi cok yuksekte yasiyoruz.. kedi kopek kus ve bebeklere karsi inanilmaz heyecanlaniyor. Sirf doguma kadar biraz alissin duygularini kararinda yasasin diye kedi sahiplendim.. 1 aydir bizde ama hicbir gelisme yok. Hala sesini duydugunda sabahlari ilk defa gormus gibi cildiriyor. Bebekleri de kendi oyuncak bebegini kucagina alip sallayarak uyuttugu icin canli bebege de aynisini yapmak istiyor kucagina almaya calisiyor olmayinca hayir dedigimde 1 saat agliyor. Her gun komsunun bebegini seviyor ama pek degisiklik yok napicam inanki bilmiyorum canim sabah sabah kafani sisirdim:))Amaaaan gerçekten 28 ay da fenaymış :)
Cord un hındıstancevızı Ananas tarıflerınden sonra elıme tabak alsam anlayıp tepıklıyodu,bugun harekete gecsın dıye 2 günlük yemegımı yedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?