2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Merhabalar. Bizim de kontrolümüz cuma günüydü. Doktorumuz prenatesti görünce sen zaten kromozomal bozuklukları sıfıra indirgemişsin dedi. İyi bir testtir bu dedi. Ultrasonda da baya her şeyini inceledi. Her şey yolunda. Bebek 200 gram olmuş. Ben de 48.8 kg. artı 5 kilo ile devam. B bugza Yeri gelmişken sana zahmet canım :)
Decavit'in midemi bulandırdığını ve balık yiyemediğimi söyledim doktora. Kramplarımdan bahsettim. Decaviti bırak o zaman dedi.
Balık yağı marincap verdi. Bir gün iç bir gün içme dedi. Aldım ben ama sonra marincap için pek iyi yorumlar duymadım. En iyisi solgarmış. bu bitince sanırım solgar alacağım.
Kramplarım için de bonocare diye bir hap verdi. Her gün kullan dedi.
Bir de kan ilacına başladık. Gyno Ferro Sanol'u tercih etti onda da. Yemeklerden yarım saat önce her gün iç dedi.
Üçlü dörtlü istemedi haliyle prenadan sonra. Ayrıntılı için de Prof. Recep Has'dan randevu aldığımı söyleyince. İşinin hasıdır. Türkiye'de bir numaradır dedi. Sevindim :)
Bende haberler bu şekilde. İyi haftalar :)

Gözün aydın canim sağlığı daim olsun bebişin inş. Ben de Gyno Ferro Sanol kullanıyorum, çoğu hamilede mide bulantısı yan etkisi var o yüzden gece yatarken içiyorum ben. Eğer sana da gündüz içince bulantı yaparsa aklında bulunsun gece içersin.

Maşallah bebişine canım
Ben kızımda Recep Hasa gitmiştim gerçekten çok ilgili bir dr. Bu seferde arkadaşım Bakırköy Sadi Konukta asistan kadın doğumcu onun hocasına gidecem inş memnun kalırım.

nur_84 Teşekkür ederim. Umarım bu doktordan da memnun kalırsınız. Haberlerinizi bekliyoruz.
derinn83 Valla dün yarım saat arayla balık hapı ve magnezyum hapını aldım. Onlar rahatsız etti :s Akşam yemeklerinden önce de kan hapını almayı düşünüyorum. Aç karnına olması gerekiyormuş.

Geçmiş olsun canım. Atlattın çok şükür. Bundan sonrasının da sağlıkla , rahatlıkla çabucak geçmesini ve bebeğine hayırlı zamanda kavuşmanı diliyorum.

Geçmiş olsun canım. Dinlen istiharat et bol bol. İnşallah risksiz gelişir hersey.

Güzel haberlerle gel

Can'ım ben tam 20 haftalık olunca hissetmeye başladım ve artık her gün hissediyorum şükürler olsun artık hareket etmeyince konuşuyorum ve hareket ederek cevap veriyor çünkü annenin sesini tanırmış.
Çarşamba ben de 20 haftalık olucam inşallah artık duzenli hissederim. Gerçi iki gündür fena diil baya hissediyorum gibi. Dün rüyamda gördüm bacağını kolunu hissediyordum karnında elimle severken. Ne mutlu oldum :))

@melina19900 geçmiş olsun bisey yoktur inşallah.

Dün ben de aynı şeyi dusundum. Dur kıza yazayım geçmiş olsun diyeyim derken bisey oldu kapattim pc kaldı öyle.

Çok guzelmis haberler :) gozun aydin

Gecmiş olsun canım,inşallah son haftalara kadar sağlıkla gelırsınız,dınlen stres yapma hiç
Bende haftaya detaylıya gırıcem,onu beklıyorum

sanırım farklı bir tetanoz aşısı bu.çünkü dozları var.yinede doktoruna bir sor istersen bilemedim şimdi

Kızlar kan ilacının açmış olduğu iştahını kontrol altına alabilmisim. 11 ağustos tan beri içiyorum yaklaşım 18 gundur. Başta bir iştah biz odem iki haftada 3 kilo almıştım hatırlarsınız. Ama sabah akşam yuruyusu ve biraz dikkatle bugün yine 72.4 gordum sabah tartida :)

20.haftayi geride bırakmakta olduğum su günlerde +3kilo ile hedefimden çok sapmadan ileleyebiliyorum çok mutluyum.

Kahvaltı: yumurta,peynir,domates,salatalik,biber,yesillik,bir dilim kepek/tam buğday/tam tahıl ekmegi
. Çay,meyve suyu vs yok(illa çay isteyen,yemekten yarım saat geçince gidebilir) (meyve suyu zaten
. Şekerli ve zararlı sayılabilir)

Arada ceviz/sut/yogurt/ayran

Öğle etmiyorum kahvaltıyı geç yaptığım için. Meyve hakkımı iki uc gibi seftaliyle kullanıyorum (Uzum,incir,kavun,karpuz çok şekerli olduğundan yasak. Çok isterseniz tatmak serbest ama azcik)

Akşam geç 7:30
Sebze,et veya balık. Yanında salata veya yoğurt. Ama pirinç pilavı asla(pilav sadece bulgura izin var). Ve makarna (sadece ev makarnası çok az serbest)

8den sonra sadece su ve ayran soda serbest

Paletli ve işlenmiş gıda girmez bize. Dışarda da çok nadir yeriz. Çikolata sadece bitter ve haftada bir.

Gün içinde 2.5lt en az su içiyorum (akşam 9dan sonra azaltiyorum suyu yoksa sabaha kadar tuvalet bekliyorum,uykudan geri kalinio bu sefer)

Beslenme planı soran arkadaşlarımız vardı. Ornek olur dileyene.

+3 um heyooooo :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…