- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
Evet canım önceden buraktırılıyormuş ama bir hafta kadar önce diye biliyorum. 10 hafta biraz fazla gibi geldi ama dediğin gibi biraz daha araştırayım. Duruma göre doktorun önerilerini de dikkate alırım.Pıhtılaşma önleyici iğneler son haftaya kadar kullanılırsa doğum esnasında kanamayı durdurmada zorluk çıkarabiliyor, çok kan kaybına sebep oluyor diye biliyorum canım. İstersen biraz daha araştır doktorun da anladığım kadarıyla sonlara doğru bırakma taraftarı. Bilgin olsun canım.
Merhabalar. Bizim de kontrolümüz cuma günüydü. Doktorumuz prenatesti görünce sen zaten kromozomal bozuklukları sıfıra indirgemişsin dedi. İyi bir testtir bu dedi. Ultrasonda da baya her şeyini inceledi. Her şey yolunda. Bebek 200 gram olmuş. Ben de 48.8 kg. artı 5 kilo ile devam. B bugza Yeri gelmişken sana zahmet canım :)
Decavit'in midemi bulandırdığını ve balık yiyemediğimi söyledim doktora. Kramplarımdan bahsettim. Decaviti bırak o zaman dedi.
Balık yağı marincap verdi. Bir gün iç bir gün içme dedi. Aldım ben ama sonra marincap için pek iyi yorumlar duymadım. En iyisi solgarmış. bu bitince sanırım solgar alacağım.
Kramplarım için de bonocare diye bir hap verdi. Her gün kullan dedi.
Bir de kan ilacına başladık. Gyno Ferro Sanol'u tercih etti onda da. Yemeklerden yarım saat önce her gün iç dedi.
Üçlü dörtlü istemedi haliyle prenadan sonra. Ayrıntılı için de Prof. Recep Has'dan randevu aldığımı söyleyince. İşinin hasıdır. Türkiye'de bir numaradır dedi. Sevindim :)
Bende haberler bu şekilde. İyi haftalar :)
isim isi gercekten cok zormusBiz de bir cimcime bekliyoruz kısmetse, adına henüz karar veremedik biz de ama senin ikizlere eda ve ada olabilir. Şimdi okuyunca aklıma geldi. Yazayım dedim bir fikir işte
Aman rüya demeyin yine !!!!!sevgili falan olmayın kimseyle!!!!
@Esra rüyanı okurken gülemeyeceğim bir ortamdaydım, suratımı kontrol etmek için ne hâle geldiğimi düşünürsün.
Geçen gece kocam var benim psikolojisiyle yarısında uyanmadığım bi' rüya gördüm.
Rahmetli Paul Walker sevgilimmiş, sürekli kötü adamlar öldürmeye çalışırken kurtarıyordum. En son siyah giyinmiş bi' adam elimden alıyordu onu. Bu seferde eşim ağlıyorsun diye uyandırdı.
Bi' ağız tadıyla ben koşamadım kırlarda, bayırlarda sevgililerle rüyada. Senin doktorla kaçmacalı rüya gibi oldu bu da.
Can'ım bende ecopirin kullanıyorum ama bende kan pıhtılaşmasından değil bende rahim damarlarından birinde problem var ilerleyen haftalarda bebeğe giden kanda direnç gösterebiliyor yani bebeğe giden kanı damarım azaltabiliyor böyle olunca da Bebek riske giriyor ilk gebeliğim de öyle olmuştu zar zor 36 haftaya gelip sezeryana almışlardı beni.benim doktorum da 34-35 hafta gibi ecopirini bırakıcaz dedi.Evet canım önceden buraktırılıyormuş ama bir hafta kadar önce diye biliyorum. 10 hafta biraz fazla gibi geldi ama dediğin gibi biraz daha araştırayım. Duruma göre doktorun önerilerini de dikkate alırım.
sen de az degilmissin kiz, agzinin tadini biliosun :)))
ben ruyalarimda ne guzel park bahce deniz kenari geziodum sevgililerimle, su olaylardan sonra daha kimseyi goremiyorum :))
sap gibiyim dağ bayir mutsuz mutsuz geziom ruyamda :) vebali kk yonetiminin
ay hiç güleceğim yoktu iyi güldüm sayende.seni yalnız bıraktılar rüyaların dasen de az degilmissin kiz, agzinin tadini biliosun :)))
ben ruyalarimda ne guzel park bahce deniz kenari geziodum sevgililerimle, su olaylardan sonra daha kimseyi goremiyorum :))
sap gibiyim dağ bayir mutsuz mutsuz geziom ruyamda :) vebali kk yonetiminin
Güzel haberlerle gel ınsallah canım,Kızçeler selam, malum olaylar beni rüyalarıma girecek kadar etikeledi. Olayın buradaki halinden ziyade ülkedeki kafası. O yüzden bir süre yazamadım. Neyse kapandığı için bende geçiyorum.
cordeliac valla canım benim erkek anası olup olmayacağım bugün belli olacak muhtemelen (detaylım bu akşam) ama benim durumum biraz karışık. Çocuğu sünnet ettirip ettirmeyeceğimi bile bilmiyorum. Ama sünnet ettirsem mutlaka doğumdan kısa süre sonra yaptırırım. Zaten sünnet düğünü pek benlik birşey değil ama en çok çocuğun 3-4 yaşında psikolojisi etkilenir diye düşündüğüm için başta yaptırırdım.
@greenpepper canım çok büyük geçmiş olsun. Operasyonu geçirmişsin, şimdi dinlenme zamanı. Bebeğin de sen de iyi olacaksın.
@Esra müthiş bir rüya, çok güldüm sanaaaa
B bugza ya valla çok özeniyorum bu şekilde beslendiğin için. Ben öğlen zaten hep dışarda yiyorum. Akşam ayıp olmaısn diye salata ve yumurta. Kilo olayı kötü gitmiyor ama inşallah gerekenler gidiyordur bizim tıfıla.
Bugün akşamki detaylı ultrasondan dolayı biraz stresliyim. Doktor da doğal olarak birçok şeyi almanca anlatacak, ingilizce anltasa da ben o terimleri anlamayacağım muhtemelen. İnşallah herşey yolundadır.
Bu arada soran arkadaşlar için ben bebeği 19. Haftanın sonundan beri düzenli hissediyorum. Ama bazı günler az bazı günler çok. Zayıf kategorisinde olduğum için olabilir. Bugünde ilk defa tekme sonrası göbişim pıt diye kalkıp indi J
Bu arada demir ilacını günlük mü alıyorsunuz? Ben haftada 2-3 kere filan alıyorum. Bir de çatak kremini ne sıklıkta sürüyorsunuz?
hoşgeldin tatlım.ama hangi şehirde olduğunu yazarsan ona göre fikir verebiliriz belkiMerhaba bende ocak 2017 annesi olacağım Allah'ın iziniyle. İlk defa yazıyorum, bende çok kararsız kalmama rağmen 5 eylül için detaylı ult randevu aldım. İnş iyi haberler alırım. Benim bebiş erkek (Yusuf Ömer) ama kız olsaydı Eslem düşünüyorduk. Detaylı ult.çektirenler gittikleri yeri ve paylaşılan bilgileri aktarırlarsa bende gittiğimde o konuları baz alabilirim. Şimdiden teşekkürler ,hepimize sağlıklı gebelikler :)
İstanbul Anadolu da Koşuyolu medipol de hakan bey var çok övüyorlar aynı Zaman'da kendisi perinatolog.bende Çarşamba günü hakan beye gideceğim.fiyat konusunda sgk lılara 385 tl miş[Qhoşgeldin tatlım.ama hangi şehirde olduğunu yazarsan ona göre fikir verebiliriz belki
hoşbulduk :) İstanbul Anadolu yakasındayım. Aslında randevumu özel bir klinikten aldım fakat hala terettütlüyüm. Siz yaptırdınız mı doktorunuz nelere baktı inceleme ne kadar sürdü bir çok soru sordum ama heyecan işte :)
Ben yaptırmayı düşünmüyorum. Yukarda da yazdım yediklerini Karatay a uygun ve daha önemlisi ideale yakın sesleniyorum. Bu şekilde devam ederim. Eşim zaten dikkat ediyor benden çok.mrb kızlar ,
detaylı ultrasona haftasonu girdim , bebiş 450 gr 25,5 cm olmuş :)
sonuçlar iyi , dr uma görütrdüm bir sonraki kontrolüm 2 hafta sonra
dr .um aç gelmemi şeker yüklemesi yalışacagını tüm hastalarına yaptıgını söyledi.
önce istemediğim için tedirgin oldum .
sonra canan karatay ın acıklamalarından bahsetti . onun gibi besleniyorsan ve aynı şekilde devam edeceksen yani sıfır şeker , beyaz ekmek , makarna , pilav , hamur işi ,şekerli meyve yemiyorsan ve yemiyeceksen yaptırma dedi. istemeyenleri not alıyorum aksi durumda cıkan problemlere önlem almak zor olabiliyor dedi.
25. haftadan sonra kilo ve iştah artısı oldugu için 25. haftadan sonra şeker yükselebiliyormuş o yuzden onceden yakalaylıpönlem almak için gerekli .
ben yaptırmaya kadar verdim zaten 50 mg sekermiş her ne kadar edersem de arada çikolatanında pilavın da makarnanında tadına bakıyorum( , dr uma güveniyorum zaten gereksiz hiç bir şeyi yaptırmıyor .
sizler yaptıracak mısınız ?
Hala atlatamadım evham yapmayı haftaya detaylıya gırınce atlatırım inşallahAynen bazen gün boyu hiç hissetmiyordum ertesi günü de durmak bilmiyor daha az evham yapmaya başladım artık normal geliyor
Biz de bir cimcime bekliyoruz kısmetse, adına henüz karar veremedik biz de ama senin ikizlere eda ve ada olabilir. Şimdi okuyunca aklıma geldi. Yazayım dedim bir fikir işte
Anladım canım. Ben de iğne dışında günde 1 coraspin kullanıyorum. Onu da bir iki hafta önce bıraktırır sanırım.Can'ım bende ecopirin kullanıyorum ama bende kan pıhtılaşmasından değil bende rahim damarlarından birinde problem var ilerleyen haftalarda bebeğe giden kanda direnç gösterebiliyor yani bebeğe giden kanı damarım azaltabiliyor böyle olunca da Bebek riske giriyor ilk gebeliğim de öyle olmuştu zar zor 36 haftaya gelip sezeryana almışlardı beni.benim doktorum da 34-35 hafta gibi ecopirini bırakıcaz dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?