Cevaplarının için teşekkürler caanımevet az miktarda oluyor canım ama normal mi bilmiyorum
Gittim vuruldum bugün içim rahat etsin dedim. Şimdilik bir sıkıntı yok. Umarımda olmazzsanırım farklı bir tetanoz aşısı bu.çünkü dozları var.yinede doktoruna bir sor istersen bilemedim şimdi
Benim doğmam 3 gün sürmüş canım ve popomdan gelmişim. Şimdi ayrıntılara girerek kimseyi normal doğumdan soğutmayayım :) ama ablamı ilk bebeği olmasına rağmen daha rahat doğurmuş. İkimizde kızız sonuçta cinsiyet çok şey farkettirmiyor sanırım.bende birşeyi merak ediyorum kızlar annemle telefonda doğumdan konuştuk da..sadece senin doğumun çok zor oldu dedi..suyun önce geldi çünkü dedi..2 erkek kardeşim var onların doğumları rahat olmuş..2 arkadaşımında kız çoçuğu oldu onlarında önce suyu gelmiş sonra sancısı başlamış ve zor olmuş..deneyimli anneler kız erkek bebişiniz mi oldu sizin önce suyunuz mu geldi sancınız mı? böyle bir genelleme yapmak saçma mı acaba
Günlük ped kullanmanı tavsiye ederim canım. Ben ilk başlarda ne olur ne olmaz diye ped kullanmadım ama doktorum asıl ped kullanmayarak daha riskli bi durum oluşturduğumu söyledi. O günden beri ped kullanıyorum ve inanılmaz rahatlık.Cevaplarının için teşekkürler caanımdr uma sorduğumda kırmızı olmadığı sürece normal diyor ama günde 3/5kere iç çamaşırı değiştirmekten yoruluyorum bazen
gülhiz hanım var çukurambarda 200-250 civarı canım . Tavsiye ediyorum . Çok tatlı bi hatun.Ankara'dan ayrıntılı ultrasona giren hatunlar nerde ne kadar ücrete girdiniz bi yazıverin size zahmet
Kızlar kan ilacının açmış olduğu iştahını kontrol altına alabilmisim. 11 ağustos tan beri içiyorum yaklaşım 18 gundur. Başta bir iştah biz odem iki haftada 3 kilo almıştım hatırlarsınız. Ama sabah akşam yuruyusu ve biraz dikkatle bugün yine 72.4 gordum sabah tartida :)
20.haftayi geride bırakmakta olduğum su günlerde +3kilo ile hedefimden çok sapmadan ileleyebiliyorum çok mutluyum.
Kahvaltı: yumurta,peynir,domates,salatalik,biber,yesillik,bir dilim kepek/tam buğday/tam tahıl ekmegi
. Çay,meyve suyu vs yok(illa çay isteyen,yemekten yarım saat geçince gidebilir) (meyve suyu zaten
. Şekerli ve zararlı sayılabilir)
Arada ceviz/sut/yogurt/ayran
Öğle etmiyorum kahvaltıyı geç yaptığım için. Meyve hakkımı iki uc gibi seftaliyle kullanıyorum (Uzum,incir,kavun,karpuz çok şekerli olduğundan yasak. Çok isterseniz tatmak serbest ama azcik)
Akşam geç 7:30
Sebze,et veya balık. Yanında salata veya yoğurt. Ama pirinç pilavı asla(pilav sadece bulgura izin var). Ve makarna (sadece ev makarnası çok az serbest)
8den sonra sadece su ve ayran soda serbest
Paletli ve işlenmiş gıda girmez bize. Dışarda da çok nadir yeriz. Çikolata sadece bitter ve haftada bir.
Gün içinde 2.5lt en az su içiyorum (akşam 9dan sonra azaltiyorum suyu yoksa sabaha kadar tuvalet bekliyorum,uykudan geri kalinio bu sefer)
Beslenme planı soran arkadaşlarımız vardı. Ornek olur dileyene.
+3 um heyooooo :)))))
ben hep kullanıorum acayip rahatlık. Yanında iç çamaşrıyla gezemiosun. Ve zaten inaılmaz akıntı oluo gebelikte. yani günlük ped olmadıgında rahatsız hissediorum kendimiGünlük ped kullanmanı tavsiye ederim canım. Ben ilk başlarda ne olur ne olmaz diye ped kullanmadım ama doktorum asıl ped kullanmayarak daha riskli bi durum oluşturduğumu söyledi. O günden beri ped kullanıyorum ve inanılmaz rahatlık.
Boyle seyler dusunup korkutmayin kendinizi :))bende birşeyi merak ediyorum kızlar annemle telefonda doğumdan konuştuk da..sadece senin doğumun çok zor oldu dedi..suyun önce geldi çünkü dedi..2 erkek kardeşim var onların doğumları rahat olmuş..2 arkadaşımında kız çoçuğu oldu onlarında önce suyu gelmiş sonra sancısı başlamış ve zor olmuş..deneyimli anneler kız erkek bebişiniz mi oldu sizin önce suyunuz mu geldi sancınız mı? böyle bir genelleme yapmak saçma mı acaba
demek ki canım..cinsiyete göre değil de bebeğe göre değişiyor:)Benim doğmam 3 gün sürmüş canım ve popomdan gelmişim. Şimdi ayrıntılara girerek kimseyi normal doğumdan soğutmayayım :) ama ablamı ilk bebeği olmasına rağmen daha rahat doğurmuş. İkimizde kızız sonuçta cinsiyet çok şey farkettirmiyor sanırım.
haklısın canım..hamile kaldığımdan beri bu doğum konusu korkutuyor beni de..Rabbimden hayırlısı kolaylığını verir inşallah..Boyle seyler dusunup korkutmayin kendinizi :))
Kizimda suyum gelmedi mesela. Sanciyla gittim. Dogumdan 1-2 saat once doktorum patlatti hicbirsey hissetmedim.. rahat olun dogum kendi akisinda ilerliyor simdiden boyle seyler dusunup uzmeyin kendinizi.
:) vapurda iki deli zaten batmasa o vapur iyi@ninocin
Allah sizi kahretmesin. Tam ağlamalı zırlamalı bi' film açmıştım. Arada buraya bakayım dedim. Bakmayacağım. Gidiyom. Aralık analarına yazacağım bundan sonra.
Buzağım goruyorsun degil mi nasil kodlanmissin algilara. Halbuki cocuguna brahms dinleten analarin anasidir oo!!
Gelince beni sok cikar bari. Karsiyaka-Konak vapuru yapariz.
@ikizcan2016 serviks tikaci diye bir sey var annem.
Aynı durumdayız canım. Ayşe Öner'in "Hamilelik Doğum ve Bebek Bakım Kitabı" nı aldım, normal doğumu anlatan kısma geldim hem ağlıyorum hem okuyorum :) bu konularda acayip duygusalım sadece korku değil benimkisi çok mucizevi birşey olduğu için manen ölüp bitiyorum. daha okurken bu kadar duygulanıyorsam doğum yaparken neler yapıcam Allah bilir :)haklısın canım..hamile kaldığımdan beri bu doğum konusu korkutuyor beni de..Rabbimden hayırlısı kolaylığını verir inşallah..
bende birşeyi merak ediyorum kızlar annemle telefonda doğumdan konuştuk da..sadece senin doğumun çok zor oldu dedi..suyun önce geldi çünkü dedi..2 erkek kardeşim var onların doğumları rahat olmuş..2 arkadaşımında kız çoçuğu oldu onlarında önce suyu gelmiş sonra sancısı başlamış ve zor olmuş..deneyimli anneler kız erkek bebişiniz mi oldu sizin önce suyunuz mu geldi sancınız mı? böyle bir genelleme yapmak saçma mı acaba
Göbek resmi koyarken popo da cikio ya ondan akliniza zenci bi kari canlanio galiba. Yurudkce şanzımanlı makine gibi sallanan :)) sadece gobek resmi aticam bundan gayri :))))neden acaba akıllarda böyle biri canlanıyooor
iyi böyle boşver, aramızsa "açılın şöyleeee" diyecek bir cengavere ihtiyacımız var zaten, sen o boşluğu iyi dolduruyorsun :)
Amin insallah. Ben hic sikinti yapmadim cok rahat gecti.. hani gercekten stres herseyi etkiliyor o yuzden akisina birakin:) bi ara biraz gerildim. Hemen benim kiz icerde strese girip tuvaletini yapmisti suyum patlayinca anladik . :) rahat olmak en iyisi:)haklısın canım..hamile kaldığımdan beri bu doğum konusu korkutuyor beni de..Rabbimden hayırlısı kolaylığını verir inşallah..
Özel muaynehami mi tatlımgülhiz hanım var çukurambarda 200-250 civarı canım . Tavsiye ediyorum . Çok tatlı bi hatun.
Hiçbişey olmaz en cok iki gun acikirsin hemen alisrisin yeni diyete. Ben iki gün geberdim acliktan simdi harikayim. Tavsiye ederimBen bunlari yesem acliktam olurum cnmm bunlari ×2 ile ancak doyuyorum :):):)+8 kilo aldim ben ama kizimda da doguma+24 kg ile girdim hic catlamadm bir kac ay icinde 48 li kg lara geri donmustum kendiliginden:)bunda da boyle olur diyorum ama ya olmazsaaabiktim yemekten yaa buzdolabinin onunde yasiyorum resmen hayir o bu degil bende yoruldum artik warmi benim gibi olan icinizde arkadaslar
kişiye ve bebişe göre değişiyor demek ki canım..sancının hemen başlaması da şansın olmuş..inşallah bizlerde kolay doğumlar yaparız Allah yardımcımız olsun..Canım benim kızımda da önce suyum geldi arkasından 1 saat sonra sancım başladı.. Suni sancı verdiler hızlansın diye çokta rahat bir doğum yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?