2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
biz 19. başında gitmişdik canım bilemedim
sende Ankaradasın demek bende :) ne güzel dinlenmişin işte keşke bende öyle uyyabilsem

Bende çok şükür uykusuzluk olmuyor hiç normalde de uykucuydum daha da arttı şimdi

Keşke Ankarada olmasaydım dedim dün valla bir yağmur yağıyor trafik felç.3 saat yol nedir 20 dakikalık mesafeye

Canım sorun olmaz daha iyi bebek iyice büyümüş olur. Görümcemde dün yaptırdı 24+2 idi. 25e kadar yapılması normalmiş.

Aslında tam izinden dönmüş olacağız tam uyuyor bize ama işte geç mi diye düşündüm de

Merhaba kızlar. Ayrıntılı ultrason riskli gebeliklerde mi isteniyor? Benden daha önce de şimdi de detaylı istemediler. Herkes bahsedince merak ettim

Peki dusunmeyelim öyleyse. Ama iki haftaya kadar tekme denilen şeyi yaşarız di mi???
Hiç şüphen olmasın, ben sabahları yataktan çıkmadan önce hissediyorum ve kendimi o kadar dinlemişim ki biliyorum gaz falan değil minik bi pıt veya pıt pıt :)

İştah açık ve+1 kilo tebrikler şekerim.

Kilo meselesi yapı meselesi galiba. Ben yesem dünyayı yerim ama dün yazdığım gibi kontrollü gidiyorum yuruyorum vs +3 anca tutabiliyorum yoksa ohoooooo
Yok ya istahim ayni iste gebelige bagli artmadi.yanlis mi anlattim ben seni gördüm tas gibisin :))

Ben de bi yaptırıcam bu hafta artık, içime dert oldu akşamdan beri. Ama şunu da bilmiyorum e çıktı diyelim ben de o Allah korusun tabi, ne olacak ne yapılacak ki bugza ya? Bi de benim çiçekle saksıyla uğraşmadığım gün yok. Şimdi sadece sokak kedilerini köpeklerini mıncırmıyorum.

Merhaba arkadaslar
Bebeginin kordon kanini saklatmayi dusunen var mi arastirdiniz mi hic benim boyle bir dusuncem var fakat etrafimda yaptiran kimse yok

Bilmiyorum ki nolucak? Heralde tedavisi vardır dur bi bakayım noluomus?

Merhaba arkadaslar
Bebeginin kordon kanini saklatmayi dusunen var mi arastirdiniz mi hic benim boyle bir dusuncem var fakat etrafimda yaptiran kimse yok
Bi ara dusunmustum ben eşimin sülale hep kanserden gitmişler hem ana hem ana tarafı. Dedim herifte de keein çıkar. Bebekte de ilerde çıkar. Ama pahalı mı geldiydi yoksa 10 sene mi saklaniodu sonra ise yaramiodu galiba vazgeçtik. Daha doğrusu havada kaldı öyle

Cok pahali degil aslinda genelde 2500 3000 arasi odemesi var sonra yillik 100€ odeniyor evet 15 yil saklanabiliyor ben dusunuyorum aslinda ama bilemiyorum tabi 3000tl ye bebek arabasi alacagima kordon kani saklatiyim diyorum

http://www.hastane.com.tr/toksoplazma-hakkinda-bilgi-verebilir-misiniz-sorusu.html

Gebelikte Enfeksiyon Geçirildiği Saptandığında Ne Yapılır? Gebelikte enfeksiyon geçirilmesi enfeksiyonun mutlaka bebeğe bulaşacağı ve bulaşması durumunda da bebekte mutlaka bir problem oluşacağı anlamına gelmez. Özellikle ileri gebelik haftalarında geçirilen enfeksiyonların bebeğe bulaşması nadiren problem yaratır. Anne adayında enfeksiyon varlığı kanıtlandığında enfeksiyonun bebeğe geçip geçmediğinin belirlenmesi için kordosentez uygulanabilir. Bu yolla alınan bebek kanında toksoplazma IgM antikorunun saptanması bebekteki enfeksiyonun kanıtlar. IgM çapı büyük bir molekül olduğundan anne kanından bebeğe geçemez. Bebek kanında IgM varlığı bebeğin bu maddeyi ürettiğinin, yani enfeksiyonu geçirdiğinin kesin kanıtıdır. Kordosentez yapılmayan durumlarda ya da ileri gebelik haftalarında geçirilen enfeksiyonlarda ayrıntılı ultrason incelemeleriyle bebekte muhtemel enfeksiyon bulguları aranır (beyin dokusunda kalsifikasyon (kireçlenme), gelişme geriliği, hidrosefali, mikrosefali gibi). Bebek doğduktan sonra da ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulur. Spiramisin adlı antibiyotik etken madde toksoplazmaya etkili olduğu bilinen ve gebelikte ilk trimesterden itibaren kullanılabilen bir antibiotiktir. Annedeki enfeksiyonun erken dönemlerinde kullanıldığında enfeksiyonun bebeğe geçme riskini azaltabilir, ancak bebekte enfeksiyon oluştuğunda enfeksiyona bağlı sekelleri önleyip önlemediği konusunda kesinleşmiş veriler mevcut değildir.

hamileler için hazırlanmış felaket tellalı broşürlerde "sakın" denmesine rağmen bir kaç haftalık bir kedi yavrusunu sokaktan kurtarıp sahiplendirdiğim dönemde, hijyenime makul bir biçimde dikkat ederek yine de karşılaşmadığım bir öcüdür bu. kedisever hamilenin kabusudur. türkiye'de bırakın hamilelik sırasında toksoplazma kapanı, tokosplazmaya bağışık (yani gebe kalmadan önce bir şekilde bu enfeksiyonu geçirmiş) hamileye bile denk gelmek zordur. üstelik sokak kedileri arasında bile bu parazit yaygın değildir, kedide bu parazit varsa bile yumurtalarından insana geçmesi için dışkının solunmasının yeterli olabileceği fikri biraz abartı olup, yeterli miktarda yenmesi gerekmektedir, üstelik ancak dışkı vücut dışına çıktıktan 1-2 gün sonra, parazit yumurtalarının eşeylenmesi tamamlandıktan sonra. bu sebeple, gebelik sitelerinde ne türlü borazanlar çalınırsa çalınsın, gebeliğin başında toksoplazma bağışıklığına kandan baktırmış bir anne adayının yeniden test yaptırmak istemesi basbayağı paranoya olarak görülmekte ve sağlık kuruluşlarında "deeeli, deeli" diye arkasından teneke çalınmaktadır.
vesselam evinizdeki kedicikleri rahat bırakın. o bebek sapasağlam doğunca nasılsa hayvana dünyayı zehir edecek.

https://eksisozluk.com/toksoplazma--875718?p=2 den alıntı Dennismasal

Toksoplazmayi hamilelikten once gecirdiyseniz sorun yok bir kez geciriyorsunuz ama hamilelikte gecirirseniz antibiyotik tedavisi yapiyorlar bebege gecip gecmedigi onem kazaniyor evimizde 3 kedimiz var ben gecirmemisim kedilerden cok marul maydonoz dan korkuyorum

B Beyaz Kamelya canım bunun riskle ilgisi olduğunu sanmıyorum. detaylı ultrason önlem amaçlı birşey. bebeğim organlarını ve gelişimi detaylı kontrol ediyorlar. aksi bir durum olduğunda doğum sonrası örneğin hemen ameliyata alma durumları olabiliyor. Doktor bana tavsiye niteliğinde söylemişti ama ben yaptırmak istedim. öenmli olduğunu düşünüyorum bu nedenle tavsiye ederim.

Bayildim yazdiginiza abartiliyor kediler masumlar dolaptaki maruldan korkun toksoplazma geciren kediden korkan insanlar gordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…