geçmiş olsun canımSelam herkese
Grip yaz sıcağı hamilelik çok çok Zor
fena grip olmuşumdikkatli olun valla hamilelikte grip hiç çekilmiyor
biz 19. başında gitmişdik canım bilemedim
sende Ankaradasın demek bende :) ne güzel dinlenmişin işte keşke bende öyle uyyabilsem
Canım sorun olmaz daha iyi bebek iyice büyümüş olur. Görümcemde dün yaptırdı 24+2 idi. 25e kadar yapılması normalmiş.
Hiç şüphen olmasın, ben sabahları yataktan çıkmadan önce hissediyorum ve kendimi o kadar dinlemişim ki biliyorum gaz falan değil minik bi pıt veya pıt pıt :)Peki dusunmeyelim öyleyse. Ama iki haftaya kadar tekme denilen şeyi yaşarız di mi???
Yok ya istahim ayni iste gebelige bagli artmadi.yanlis mi anlattimİştah açık ve+1 kilo tebrikler şekerim.
Kilo meselesi yapı meselesi galiba. Ben yesem dünyayı yerim ama dün yazdığım gibi kontrollü gidiyorum yuruyorum vs +3 anca tutabiliyorum yoksa ohoooooo
Ben de bi yaptırıcam bu hafta artık, içime dert oldu akşamdan beri. Ama şunu da bilmiyorum e çıktı diyelim ben de o Allah korusun tabi, ne olacak ne yapılacak ki bugza ya? Bi de benim çiçekle saksıyla uğraşmadığım gün yok. Şimdi sadece sokak kedilerini köpeklerini mıncırmıyorum.Gozun aydin cicim.
Benim Docent Asli doktorum da hiç toksoplazma vs bakmadığydi. Amniyosentez için gittiğim Prof Faik dedemiz baktı çıkmadı onda. 11 kedi ve 4 köpekle yaşamış biriyim bu arada. Ama hepsinin aşısı tedavileri tamdı. Benim yediğim yuttuğum kılı tüyü bi @cordeliac in kocası yutmuş olabilir :)) o da baytar olduğu için bi ihtimal.
Bende çıkar diodum çıkmadı. Dedim napcaz. Dikkat et,et ekleme,toprakla uğraşanlarda uzak dur,hijyen vs dediler. Eheheh tam da adamı :)) hijyene görünenlerin temizlemek olarak yaklaşan birine yani :)) gorunmeyenden zarar gelmez
Her ay toksoplazma yapiyomus kimi doktor ben 13te yaptırdım bi kere
Nerde gordun kız beni?Yok ya istahim ayni iste gebelige bagli artmadi.yanlis mi anlattimben seni gördüm tas gibisin :))
Bilmiyorum ki nolucak? Heralde tedavisi vardır dur bi bakayım noluomus?Ben de bi yaptırıcam bu hafta artık, içime dert oldu akşamdan beri. Ama şunu da bilmiyorum e çıktı diyelim ben de o Allah korusun tabi, ne olacak ne yapılacak ki bugza ya? Bi de benim çiçekle saksıyla uğraşmadığım gün yok. Şimdi sadece sokak kedilerini köpeklerini mıncırmıyorum.
Haaa doğru yaa
Bu topige fotograf atmistin ya.
Haaa doğru yaa
Bi ara dusunmustum ben eşimin sülale hep kanserden gitmişler hem ana hem ana tarafı. Dedim herifte de keein çıkar. Bebekte de ilerde çıkar. Ama pahalı mı geldiydi yoksa 10 sene mi saklaniodu sonra ise yaramiodu galiba vazgeçtik. Daha doğrusu havada kaldı öyleMerhaba arkadaslar
Bebeginin kordon kanini saklatmayi dusunen var mi arastirdiniz mi hic benim boyle bir dusuncem var fakat etrafimda yaptiran kimse yok
Cok pahali degil aslinda genelde 2500 3000 arasi odemesi var sonra yillik 100€ odeniyor evet 15 yil saklanabiliyor ben dusunuyorum aslinda ama bilemiyorum tabi 3000tl ye bebek arabasi alacagima kordon kani saklatiyim diyorumBi ara dusunmustum ben eşimin sülale hep kanserden gitmişler hem ana hem ana tarafı. Dedim herifte de keein çıkar. Bebekte de ilerde çıkar. Ama pahalı mı geldiydi yoksa 10 sene mi saklaniodu sonra ise yaramiodu galiba vazgeçtik. Daha doğrusu havada kaldı öyle
Ben de bi yaptırıcam bu hafta artık, içime dert oldu akşamdan beri. Ama şunu da bilmiyorum e çıktı diyelim ben de o Allah korusun tabi, ne olacak ne yapılacak ki bugza ya? Bi de benim çiçekle saksıyla uğraşmadığım gün yok. Şimdi sadece sokak kedilerini köpeklerini mıncırmıyorum.
Toksoplazmayi hamilelikten once gecirdiyseniz sorun yok bir kez geciriyorsunuz ama hamilelikte gecirirseniz antibiyotik tedavisi yapiyorlar bebege gecip gecmedigi onem kazaniyor evimizde 3 kedimiz var ben gecirmemisim kedilerden cok marul maydonoz dan korkuyorumBen de bi yaptırıcam bu hafta artık, içime dert oldu akşamdan beri. Ama şunu da bilmiyorum e çıktı diyelim ben de o Allah korusun tabi, ne olacak ne yapılacak ki bugza ya? Bi de benim çiçekle saksıyla uğraşmadığım gün yok. Şimdi sadece sokak kedilerini köpeklerini mıncırmıyorum.
Bayildim yazdiginiza abartiliyor kediler masumlar dolaptaki maruldan korkun toksoplazma geciren kediden korkan insanlar gordumhamileler için hazırlanmış felaket tellalı broşürlerde "sakın" denmesine rağmen bir kaç haftalık bir kedi yavrusunu sokaktan kurtarıp sahiplendirdiğim dönemde, hijyenime makul bir biçimde dikkat ederek yine de karşılaşmadığım bir öcüdür bu. kedisever hamilenin kabusudur. türkiye'de bırakın hamilelik sırasında toksoplazma kapanı, tokosplazmaya bağışık (yani gebe kalmadan önce bir şekilde bu enfeksiyonu geçirmiş) hamileye bile denk gelmek zordur. üstelik sokak kedileri arasında bile bu parazit yaygın değildir, kedide bu parazit varsa bile yumurtalarından insana geçmesi için dışkının solunmasının yeterli olabileceği fikri biraz abartı olup, yeterli miktarda yenmesi gerekmektedir, üstelik ancak dışkı vücut dışına çıktıktan 1-2 gün sonra, parazit yumurtalarının eşeylenmesi tamamlandıktan sonra. bu sebeple, gebelik sitelerinde ne türlü borazanlar çalınırsa çalınsın, gebeliğin başında toksoplazma bağışıklığına kandan baktırmış bir anne adayının yeniden test yaptırmak istemesi basbayağı paranoya olarak görülmekte ve sağlık kuruluşlarında "deeeli, deeli" diye arkasından teneke çalınmaktadır.
vesselam evinizdeki kedicikleri rahat bırakın. o bebek sapasağlam doğunca nasılsa hayvana dünyayı zehir edecek.
https://eksisozluk.com/toksoplazma--875718?p=2 den alıntıDennismasal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?