2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

yaa saklatalim gitsin, noolcak ki, belki lazim olur..
ah keske demeyelim.. tabi insallah lazim olmaz da, nolur nolmaz..
simdi ikiz olunca o da 6000 mi oluyor benim :)))
wayyyy anammm

İyi ya işte şişmesine hemen sonra herkesi geçiren zaten. Duruşundan falan olmuştur değişir yarin

normal midir? iyice assaa inmis olmasinlar?
yaa bu annelik hep mi boyle acaba, dogunca da bebekleri mi takicaz kafaya, ay aksirdi tiksirdi bisey mi var mi dicez...
hep evham hep endise...

yaa saklatalim gitsin, noolcak ki, belki lazim olur..
ah keske demeyelim.. tabi insallah lazim olmaz da, nolur nolmaz..
simdi ikiz olunca o da 6000 mi oluyor benim :)))
wayyyy anammm
Kıyamam sana yaa Allah yardımcın olsun canım bize birse sağa hep ikiii bir Türk atasözü derki kaba ete giren şemsiye açılmaz yapcak bişey yok Allah ne verdiyse harcıycaz anayız bizz en çok biz hamileyizzz

Kıyamam sana yaa Allah yardımcın olsun canım bize birse sağa hep ikiii bir Türk atasözü derki kaba ete giren şemsiye açılmaz yapcak bişey yok Allah ne verdiyse harcıycaz anayız bizz en çok biz hamileyizzz

hihihi şemsiye tam açilmiyor da, zorluyor bacim :)))
size giren birse bana iki :))
bugune kadar harcadiklarimin yaninda kordonkani bisey degil canim, cok sukur bunu yaptiracak duruma geldik, isteyen herkesin olsun insallah boyle masraflari :)))

B bugza ekşiden alıntını şimdi okudum, ya inşallah öyledir de bebeğime bir şey olmaz
Canım bence sorun yoktur. Bende evimde kedi besleyen biri olarak toxoplazma çıkmadı. Doktorumla hamilelik başında bu konuyu konuşmuştuk. Kendisinin de 10 yıldır evde kedisi olduğunu ve bebeğiyle birlikte büyüttüğünü söyledi. Sadece bu sürecte yaş mama vermeyin dedi. B bugza nın paylaştığı yazıdaki gibi iyi yıkanmamış yeşilliklerden kork asıl dedi.

M MinikPapatyacik şah damarıma dokundun diyebilirim kordon kanı konusunda.

Bütün ailesini kanserden kaybetmiş, eşi iki kez peşpeşe kansere kafa atmış bir insan olarak benim hamileliğimin başından beri gündemde olan bir konuydu bu. Şu an bu konuda en ileri düzey saklama sistemine sahip olan Akdeniz üniversitesi Teknokent'te bulunan ticari bir kuruluş. Ticari diyorum çünkü Sgk'nın ticari risklere karşı böyle firmaları koruyan bir yapısı yok. Yani diyelim firma batıyor ya kanı uygun koşullarda farklı bir firmaya nakil ettireceksin ya da imha edilecek. Bu buzdağının görünen kısmı.

Açıkçası ben öncelikli olarak eşim için saklatmak istiyorum. Ancak 12 yaş/40kg üzerinde kordon kanındaki hücreler yeterli gelmeyebiliyor ve tedaviye rağmen yaşam kalitesi/nüksetmeme gibi bir başarı veren yetkin çalışma yok.

Her kanser türünde de başarılı değil zaten öncesinden kanser durumu varsa "kök hücre nakline uygundur" raporu iş görüyor.

Şöyle kendimizden örnek vereyim. Eşimin ilki Ewing sarkoma - pnet, ikincisi lenfoma idi. Ilkinde dokunun bağlandığı yere göre şansı var. Bu yüzden nuksetme halinde tumorun baglanacagi yerde eşimde neredeyse sıfır. Lenfoma'da bu oran özellikle ilk gençlik çağına girmemiş çocuklarda çok çok yüksek.

Öte yandan her kordon kanı saklamaya uygun koşullarda değil. Misal sen kordon kanını verdin. Gerekli tetkikler yapıldı. Kordon kanı steril olmadığı ya da yeterli hücre bulunmadığı vb. durumlarda imha ediliyor.

Etik/etik değil kısmına hiç girmiyorum. Her ülkenin saklama koşullarında kendine göre prosedurleri var. Italya'da ticari firmaların bu işi yapması yasak. Diğer birçok Avrupa ülkesinde de ticariler hariç bizdeki ilik ve kan bankaları gibi kordon kanı bağış bankaları var. Sen veriyorsun, ihtiyacı ya da uygun olan biri olduğu zaman kullanılıyor. Senin ihtiyacın olduğu zaman öncelikli oluyorsun. Her ne kadar birinci derecede yakınların kullanması öngörülse de...

Tüm bunlara rağmen saklamaya değer mi değer keza başarıda bi' tık üstünde yüzde verse değil üç yüz mislini vermeye değer söz konusu birilerinin özellikle sevdiklerinin yaşamını biraz daha uzatmak söz konusu ise. Içinde yaşamış bir insan olarak o durumlarda 1 saatin dahi ne kadar değerli olduğunu idrak ediyorsun. Temennim kimse yaşamasın tabiî ama önlem de şart.

kizlar benim karnim icine kacti ya
gecen hafta daha şişikti, simdi bakiyorum göbeğim kuculmus, anlamadim ki noluyo
Ayyy tek degılım,offf ıyıce paranoya olduk.ıkızcan senle sonunda akılhastanesınde yapıcaz dogumu elele

Canım yanılmıyosam,eskıden gecırdıysen bebeğe etkısı yok,onun için bakılmadı dıye kendını yıyıp bıtırme
Heeee suan gecırıyomusun?? Hepımız kadar rıskın,bızlerde ılk haftalarda yaptırdık Sonrasını bılmıyoruz,tekrarı olmadı testin
İçini ferah tut ama testını de yaptır kafan rahat etsın

Kızlar ben fena grip oluyorum sanırım. Ağzım burnum akıyoo Güya şekere dikkat edeyim diyodum ama nane limon ve meyveye vurdum kendimi. @eyetkiner sana da çok geçmiş olsun.

@melina19900 ben de ayrıntılıya 22. Haftanın içinde gideceğim. 23'te de sorun olacağını sanmıyorum. Güzel sonuçlarla geliriz inşallah.

Kesinlikle katılıyorum. Çoğu ebeveyn yatirimini oda besik araba vs yapıyor. Sagliga yatırım yapacak daha az kisi. Mesela doğum kurslarına da az giden var ama hastaneye milyar yatirim yapılıyor.

Çok haklısın B bugza eğitim şart :) Ben de İstanbul'da kurs workshop filan bakıştırıyorum. Bazı hastanelerin ücretsiz workshopları oluyomuş. Denk gelen olursa haber edelim birbirimizi.

Bu arada İstanbul'da Yeditepe üni. hastanesine giden var mı? Ben başından beri oraya gidiyorum.

normal midir? iyice assaa inmis olmasinlar?
yaa bu annelik hep mi boyle acaba, dogunca da bebekleri mi takicaz kafaya, ay aksirdi tiksirdi bisey mi var mi dicez...
hep evham hep endise...
Aynen canım doğunca iki kat artıyor evhamın mesela oğlum 18 aylık ve çok iştahsız yemek yemiyor 1 saatimizi alıyor onu oyalayarak yemeğini yedirmek çok sıkıntılı ve hala gece sık uyanmalarına devam ediyor ve çok hareketli en tehlikeli döneminde şu an 1 dk peşinden ayrılamıyoruz ne kadar yorucu olduğunu sen düşün artık akşama kadar benle babasını pert ediyor yorgunluktan ama hasta olmasınlar da gerisi önemli değil sağlık olsun diyosun hiç bitmiyor evham endişe yani...

Özellikle İzmir araştırıyorum ben Manisa ya yakın olduğu için ancak gidebilirim ama fb ve ig de İst ve diğer illerin egitimlerini görüyorum yazarım buraya.

@deniz_murat @Selfida @rabbit35
Listede uc tane İzmirli görünüyor!!!! Bu ne yaaa!!! Hala sehrini soylemeyenler var

@Denas14__ @Beyaz Kamelya
@Setenay_90 @nicksiz123
@countryrose @Facelessman
@busraninewi @calimero17
@Asumanpansuman @haseki @ankara_ankara
@chemist04 @moryastik @zeyyil @Hepgurbet
@greenpepper @meyrax @nur_84
@_sinemis_ @fantasktik-fabi @Jingle @minnie_mel @lacrimosa @mrs_aysel @aysesudoga @ggolge @gyasmin

Açık adres diil sadece şehir ismi pleaseee!!! Kurs eğitim vs olunca haber veremiyorum kim nerde yasio bilmediğimden!!!

Son düzenleme:
Konuları bütün gün uyumuş olarak şimdi şimdi okuyorum.

Dennismasal yüreğini serin tut kuzum. B bugza 'nin dediklerine ek olarak eşimin yanında hayvanın b*kundan kanına kadar her türlü şeyiyle uğraşmış toksoplazma bana hiç uğrayıp selam bile vermemiş. Zaten önemli olan gebeliğin ilk üç ayında geçirmemiş olman, pozitif bulguya rastlansa dahi avidite testleri var. Gebelikte mi geçirdin, öncesinde mi anlaşılabiliyor.

Dayak yemezsem toksoplazma şişirilmiş bir balondur. Cmv'yi insanların alması tokso'dan daha kolay ve tokso'yla birlikte tahlil edildiği hâlde kimsenin dikkatini dahi çekmiyor diyeceğim. Ustelik daha riskli. Hattâ ileri götürüp ben de özelde çalışıp tokso tahliline muayene ucreti kadar fiyat bicsem, ben de her ay isterim valla yapilsin doktor olarak.
Biraz ticari kaygilarda soz konusu anlayacagin.

Niye etiketlenmedi kimse?

Aşkım @Denas14__ Kayseri'de yaşıyor. Gerisini bilmiyorum.

Benim yaşadığım yerde doğum öncesi eğitim kursu desen, o ne yeniyor mu? derler. O yüzden ben de Izmir grubundanim.

Özellikle İzmir araştırıyorum ben Manisa ya yakın olduğu için ancak gidebilirim ama fb ve ig de İst ve diğer illerin egitimlerini görüyorum yazarım buraya.

D deniz_murat
Selfida
R rabbit35

Listede uc tane İzmirli görünüyor!!!! Bu ne yaaa!!! Hala sehrini soylemeyenler var

Setenay_90 nicksiz123 countryrose @Facelessman B busraninewi calimero17 Asumanpansuman haseki A ankara_ankara C chemist04 moryastik
Z zeyyil greenpepper nur_84 _sinemis_ J Jingle minnie_mel lacrimosa mrs_aysel A aysesudoga G ggolge
G gyasmin
Hepgurbet meyrax
@fantasktik-fabi @Beyaz Kamelya

Son düzenleme:
Ben yazmamış mıyım yaw sehiri. İstanbul canım.

Hay tukureyim!!!! Etiketlenmio!!!

@fantasktik-fabi

@Beyaz Kamelya

Yukarıdaki mesajda siz de varsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…