Evet dr'um bunu da söylemişti. Şeker riskinde 28. haftadan itibaren ciğer geliştirici iğneye de başlıyorlar önlem için ama benim 12. haftadan beri kasılmalarım var ve bebeğin plasentası önde. Bu ikinci durumda da bebeğin gelişimi hızlı olabiliyormuş. Genetik faktörler ne kadar etkilidir bilmiyorum. Ben, eşim ve ikimizin de birinci dereceden tüm akrabaları iri doğum. Anamın net hatırlamıyorum ama 4.900 civarı en zayıf çocuğu benim. Bi'de erken doğum olduğum halde. Kardeşlerim hep 5'in üzeri. Benim de en büyük korkularımdan biriydi bu. Artık 4'un üzerine pek normal doğum yaptirmiyorlar diye. :/ Benim zaten erken doğum yapma riskim devam ederse, 28'den ciğer geliştirme iğnesine başlarız demişti doktorum. Bi' tansiyon ilacı var nidilat diye şu an piyasada yok. Muadilleri var. Kasılmalar ve erken doğum riskinde kullanılıyormus prospektus dışında. Dr'um başlayalım demişti. Gittiğim başka bir doktor, erken daha plasenta yukarı çıkabilir kasılmalar için magnezyumla devam edelim demişti. Ikiz gebelik, şeker vb. durumlarda da önlem amaçlı kullanılıyormus. Dr. reçete edince araştırmıştım.
Ben zaten tatlı, ekmek ve turevlerini sevmem. Bi' gebeliğin başında asermelerle kaçırdım biraz. O zaman bile deli gibi şekerli tatlı yiyip ölçüme gittiğimde 90'dı. Gördüğüm en üst sınır diyebilirim. Hep 70-75.
Bir de ben kalp hastalığından ötürü gizli şeker gelişebilir diye çoook eskiden yaptırmıştım şeker yüklemesi. Gebelerde de aynı mı oluyor bilmiyorum. O iğrenç sıvıyı aç karnına içtikten sonra yanılmıyorsam 1-3 saat arası iki kez kan veriyorsun. Öncesinde de 3 gün belli bir oranda karbonhidrat tüketmen gerekiyor sonuç yanılması olmasın diye. Onu yaptırmadan önce dr'un anlatır muhtemelen. Benim o zaman 70 çıkmıştı.
Su zaten 2.5 altına düşmemeli. Ben yaz kış 5 litre içiyorum resmen. Meyve dahi yoğurt ya da lifli besinlerle tüketilmeli ki şeker kana geç karışsın.
Benimde muayenelerde gördüğüm kadarıyla plesanta öndeydi.
Ben de üç gün önce açlık kan şekeri 81 çıktı. Yalnız ekmeği de tam bir kesebildim iyi olucak.
Gebelikden önce şeker yüklemesi (75mg)yaptırmıştım çıkmadı.dikkat etmek gerekiyor .bir de gebelik şekeri diye bişey var onu da dediğin gibi diyet yaparak dikkat etmek gerek.
Bunun bi sınırı yok sanırım 25. Haftaya kadar oluyor heralde ama bana doktorum 15 gün içinde yaptır demişti bunu dediğinde 20 haftalıktım yarın gidicem inşallah
Bunun bi sınırı yok sanırım 25. Haftaya kadar oluyor heralde ama bana doktorum 15 gün içinde yaptır demişti bunu dediğinde 20 haftalıktım yarın gidicem inşallah
Ben dün gittiğimde doktor 17+3 sün en kısa zamanda gün versinler söyle dedi.
Aydan Biri bakıyormuş benim22-23.haftama denk geliyor verdiği tarih bende geç gibi hissettim bir an ama bilemiyorum 24.haftaya kadar bakıyormuş sanırım.
Aydan Biri bakıyormuş benim22-23.haftama denk geliyor verdiği tarih bende geç gibi hissettim bir an ama bilemiyorum 24.haftaya kadar bakıyormuş sanırım.
selam canım ben foto medde yaptırdım 4. viyanada ofis, Kathrina Schuchter diye bir kaıdn doktor. prenatal testimi de o yapmıştı. söylediğine göre 25 yıldır bu işi yapıyormuş. ben genel olarak memnun kaldım ama karşılaştırabileceğim bir doktor da yok.
tam zamanı 21-23 hafta arası diyorlar çünkü bebek biraz daha geliştiği için ve bir sorun olursa müdahale şansının olduğu dönem için o haftaları tercih ediyorlar. Bende 22 haftamın içinde gideceğim inş
cordeliac
ruyalar rüyalar her gece ayrı actıon
Tam da kıskanmaya ınsan bulmuşsun bugzanın dedı gibi nurella
Dun geceki rüyamda senaryo superdı
Bulent Ersoy uçaktaydı,Yanıma gelmiş göğüsünün sılıkonlarından dikişler çıkmış
Sıyah siyah ıplerı cekıyodu
Bende gozlerım yerınden fırlamış bı goguslerıne bi iplere bakıyodum
Bu arada dun tetenoz aşısını oldum kızlar.ılk 12 saat bışey yoktu
Sonrada öyle sısme ateş fılan olmadı ama kolumu hareket ettırdıgımde agrı oluyo,öyle uzerıne yatılmayacak kadar degıl
Ben bundan 10 yıl önce hain bi kedi saldırısına uğrayıp aynı gun kuduz ve tetenoz aşısı olmuştum,ozaman hiç bunu yasamamıştım.yani demem o ki ya hamılelık ya da yapan kişi de etkılı olabılır mi agrı olmasında?
Yaptıracaksınız korkmayın