Peki dusunmeyelim öyleyse. Ama iki haftaya kadar tekme denilen şeyi yaşarız di mi???Bence hissetmenin kiloyla falan da ilgisi yok ya bizim bünye ya da bebişlerin şiddetindeki farktan dolayı. Ben hamilelikten önce de kilolu değildim şimdi de sadece karnım ve göğüslerin büyüdü şimdilik ama daha 2-3 gündür hissediyorum.o da yani günde 1 en fazla da 2 defa yani. Dün ayrıntılıda Dr.a sordum herkes hissediyo bende bi sıkıntı mı var diye de herkesin yapısı, bebeği farklı, bir iki haftaya belirgin şekilde hissedersin bunları düşünme dedi
Can'ım buna tıpta direnç deniyor.ben ilk gebeliğim de yaşamıştım.27.haftada problem tespit edildi.kalan gebeliğimi ıstirahat ile tamamladım.36+1 de sezeryana alındım.evet 27. haftadan sonra coraspin içtim.şimdi bu gebeliğimde doktorum çok tedbirli ve ilk gebelikte yaşadığım problemden ötürü 5. haftamdan itibaren günde bir ecopirin içiyorum.34-35 hafta gibi bırakıcaz dedi.sende bir doktoruna sor istersen sanada başlamasında bence fayda var.benim kızım çok şükür sağlıklı şuan 7 yaşında ama biraz zayıf doğdu.damatkızlar selam, benim bugün sonuçlarımı biraz daha inceleme fırsatım oldu.
benim bebeğe giden atardamarlardaki sonuçlarım ya sınırda ya da sınırın biraz üstünde çıkmış (sol pl 1,07, sol rl, 0,60, sağ pl 1,03 sağ rl, 0,59) doktorum bunun çocuğun gelişim haftaları olduğu için çok normal olduğunu söyledi ve telaşlanacak birşey olmadığını söyledi ki bende interneette okuduğumda özellikle bu haftalarda bu rakamların bir indikatör olmadığını özellikle 26. haftadan sonra birşey ifade edeceğini yazıyor. buraya kadar hersey okay ama ben genel olarak bu atardamarlardaki yüksek sınırın neyin göstergesi olduğunu anlamadım. çocuğa çok mu kan gidiyor, az mı yiyecek gidiyor, tansiyon sorununa mı dalalet? internette araştırmaya devam ediyorum ama kısa bir bilgi şahane olur! (bu arada doktor bana eğer sonuçlar onu telaşlandıracak gibi olsa aspirin almamı tavsiye edebileceğini ama buna gerek duymadığını söyledi )
Gozun aydin cicim.Kızlaaar günaydınay ne güzel bir salı tatil tatil dün öğleden sonra gittik ayrıntılıya, her şey olması gerektiği gibi dedi dr. Çok şükür. Yalnız toksoplazmayı nasıl yaptırmazsın diye şaşırdı, bebekte zeka geriliği veya körlük olabilir madem o kadar zaman kedi beslemişsin yaptır bir an önce dedi :/ kendi doktoruma kedimi söylediğimde sen iyiysen bebek de iyidir diyip test falan yaptırmamıştı. Buna takıldım şimdi, bu hafta içi hem o testi hem de tetanozu yaptırıcam. Benden bu kadr umarım herkesin keyfi yerindedir vee bebişler hoplayıp zıplayıp anneleri sevinçten uçuruyodur
Nutella kim yaaaa!! Başka bulamadin mi adamı kıskanacak kimseyi deliii :))))Dün gece rüyamda kocam benden gizli gizli Nurella'nın doğum gününe gidiyordu. Ben de takip edip basıyordum. Düğün salonu gibi bir yerde herkes bebek mavisi giymiş, kocam lacivert takımla Nurella'ya tutunmuş penguen dansı yapıyor.
Ben de adama herkes mavi giymiş sen lacivert bana söyleseydin seni daha şık giydirirdim deyip beni aldatıyorsun diye kızıyordum bir yandan.
Uyandım, rüyanın siniri üzerimde adamı yumruklayasım geldi yemin ediyorum.
Şu gebelik bir sagsalim bitseydi. Iyiydi. :/
Aramızda iki gün var sen yaptırdım mi detayliyi? Ben daha 8 gün sonra giricem.kızlar selam, benim bugün sonuçlarımı biraz daha inceleme fırsatım oldu.
benim bebeğe giden atardamarlardaki sonuçlarım ya sınırda ya da sınırın biraz üstünde çıkmış (sol pl 1,07, sol rl, 0,60, sağ pl 1,03 sağ rl, 0,59) doktorum bunun çocuğun gelişim haftaları olduğu için çok normal olduğunu söyledi ve telaşlanacak birşey olmadığını söyledi ki bende interneette okuduğumda özellikle bu haftalarda bu rakamların bir indikatör olmadığını özellikle 26. haftadan sonra birşey ifade edeceğini yazıyor. buraya kadar hersey okay ama ben genel olarak bu atardamarlardaki yüksek sınırın neyin göstergesi olduğunu anlamadım. çocuğa çok mu kan gidiyor, az mı yiyecek gidiyor, tansiyon sorununa mı dalalet? internette araştırmaya devam ediyorum ama kısa bir bilgi şahane olur! (bu arada doktor bana eğer sonuçlar onu telaşlandıracak gibi olsa aspirin almamı tavsiye edebileceğini ama buna gerek duymadığını söyledi )
aslı çok sağol yanıtın için, benim detaylımı yapan doktor ile kendi doktorum farklı. detaylıyımı yapan doktor bu haftalar çok normal hiç takmayın dedi. ben internetten araştırınca preeklampsi sorununa dalalet olabileceğini okudum ama aynen senin deidğin gibi teşhis 26. haftadan sonra konuyormuş. sen ilk bebeğine hamileyken tansiyon filan ölçtün mü?Can'ım buna tıpta direnç deniyor.ben ilk gebeliğim de yaşamıştım.27.haftada problem tespit edildi.kalan gebeliğimi ıstirahat ile tamamladım.36+1 de sezeryana alındım.evet 27. haftadan sonra coraspin içtim.şimdi bu gebeliğimde doktorum çok tedbirli ve ilk gebelikte yaşadığım problemden ötürü 5. haftamdan itibaren günde bir ecopirin içiyorum.34-35 hafta gibi bırakıcaz dedi.sende bir doktoruna sor istersen sanada başlamasında bence fayda var.benim kızım çok şükür sağlıklı şuan 7 yaşında ama biraz zayıf doğdu.damat
r da problem olunca Bebek tam beslenemiyor.bilgin olsun.sormak istediğin birşey olursa ben buradayım
E şimdi mesela haftaya detaylida damarda sıkıntı çıkarsa ilaca mi başlanır oleyse? Kan pıhtılaşmasıyla mi alakalı bunlar?Can'ım buna tıpta direnç deniyor.ben ilk gebeliğim de yaşamıştım.27.haftada problem tespit edildi.kalan gebeliğimi ıstirahat ile tamamladım.36+1 de sezeryana alındım.evet 27. haftadan sonra coraspin içtim.şimdi bu gebeliğimde doktorum çok tedbirli ve ilk gebelikte yaşadığım problemden ötürü 5. haftamdan itibaren günde bir ecopirin içiyorum.34-35 hafta gibi bırakıcaz dedi.sende bir doktoruna sor istersen sanada başlamasında bence fayda var.benim kızım çok şükür sağlıklı şuan 7 yaşında ama biraz zayıf doğdu.damat
r da problem olunca Bebek tam beslenemiyor.bilgin olsun.sormak istediğin birşey olursa ben buradayım
tamamdır sende katıldın rüyasında aldatılan hamile kadınlar kervanınaDün gece rüyamda kocam benden gizli gizli Nurella'nın doğum gününe gidiyordu. Ben de takip edip basıyordum. Düğün salonu gibi bir yerde herkes bebek mavisi giymiş, kocam lacivert takımla Nurella'ya tutunmuş penguen dansı yapıyor.
Ben de adama herkes mavi giymiş sen lacivert bana söyleseydin seni daha şık giydirirdim deyip beni aldatıyorsun diye kızıyordum bir yandan.
bugzacım evet ben yaptırdım çünkü haftaya tatildeyim ben. senin detaylında belirtilen aralıkta oluyor.Aramızda iki gün var sen yaptırdım mi detayliyi? Ben daha 8 gün sonra giricem.
Bu değerler kanın akmasıyla mi ilgili? Öyle anladım ben.
normalde de benim tansiyonum düşüktür bu üçüncü gebeliğim.gebeliklerim de de hep düşük olmuştur tansiyonum.tansiyonla ilgili pek sorun yaşamadım.ama dediğim gibi ecopirin i bir sor istersen bir de 26-27 hafta gibi mutlaka muayeneni ol.damarlardaki kan akımı bu haftalarda artabiliyor.böyle devam ederse sorun teşkil ediyoraslı çok sağol yanıtın için, benim detaylımı yapan doktor ile kendi doktorum farklı. detaylıyımı yapan doktor bu haftalar çok normal hiç takmayın dedi. ben internetten araştırınca preeklampsi sorununa dalalet olabileceğini okudum ama aynen senin deidğin gibi teşhis 26. haftadan sonra konuyormuş. sen ilk bebeğine hamileyken tansiyon filan ölçtün mü?
aslında damardaki dirençle alakalı.damar bebeğe giden kana direnç gösteriyor ve miktarını azaltıyor diyelim.aspirin de bir miktarda olsa bu kan akışını düzeltiyor.ben 27 haftalık hamileyken doktorum karşımda lank diye bebeği her an kaybedebiliriz hazırlıklı ol doğuma kadar hastanede yatman gerekiyor filan dedi.dünya başıma yıkıldı.bir sürü doktor gezdim muayne oldum.en sonunda karara bağladık aspirin ve istirahat ile hamileliği ilerletmeye.doktorlar o Zaman 33.haftaya gelirsek bebeğin yaşama ihtimalini yükseltmiş oluruz dediler.artık gebelikte gün sayıyordum.yakın takibe alınmıştım.her hafta ayrıntılı ultrason ile damarlara bakıldı en son 36+0 da bebeğin kalp atışlarında zayıflama var denildi ve 36+1 de sezeryana alındım bebeğim küvese alınmadı ama biraz zayıf doğdu 2 kiloydu.E şimdi mesela haftaya detaylida damarda sıkıntı çıkarsa ilaca mi başlanır oleyse? Kan pıhtılaşmasıyla mi alakalı bunlar?
tamam canım çok teşekkürler, 1 ay sonraki kontrolede doktoruma söyleyeceğim. şu an için ölçüm sonucu olarak kilosu haftasının üstünde ama genetik faktörlerde olabilir (çocuk irice olcak gibi) tekrar çok teşekkür ederim aydınlatıcı bilgi içinnormalde de benim tansiyonum düşüktür bu üçüncü gebeliğim.gebeliklerim de de hep düşük olmuştur tansiyonum.tansiyonla ilgili pek sorun yaşamadım.ama dediğim gibi ecopirin i bir sor istersen bir de 26-27 hafta gibi mutlaka muayeneni ol.damarlardaki kan akımı bu haftalarda artabiliyor.böyle devam ederse sorun teşkil ediyor
gevezek ben 3 tane hamile pantolonu aldim. Onun disinda aldigin ust grubun hicbiri hamile reyonu degil. Salaş modelleri topluyorum gordukce.
Hamile reyonlarinda gereksiz bir iticilik var ust grupta. Firfirlar, danteller bilmem neler. Hic hoslanmam. Bir de ederinden pahali.
Su an icin sorun olmuyor normal reyonlardan kiyafet bulmak
O doktorun makinesine bağlıdır. DegisebilirBuarada detayli ultrasona giden arkadaslar detaylida yine.siyah beyaz ultrason goruntusu degil mi,uc boyutlu goremiyoruz galiba
siyah beyaz da oluyor renkli de oluyor ama yüzünü renkli bir şekilde gösteriyorlarBuarada detayli ultrasona giden arkadaslar detaylida yine.siyah beyaz ultrason goruntusu degil mi,uc boyutlu goremiyoruz galiba
fabi bu arada gebelik.org Kağan Kocatepe nin sitesi.orada 22. gebelik haftasını oku Orada yazıyor bu direnç konusundan bahsediyortamam canım çok teşekkürler, 1 ay sonraki kontrolede doktoruma söyleyeceğim. şu an için ölçüm sonucu olarak kilosu haftasının üstünde ama genetik faktörlerde olabilir (çocuk irice olcak gibi) tekrar çok teşekkür ederim aydınlatıcı bilgi için
çok faydalı oldu gerçekten de, çok sağol aslıcım. 24. haftadaki kontrolde doktorla konuşacağımfabi bu arada gebelik.org Kağan Kocatepe nin sitesi.orada 22. gebelik haftasını oku Orada yazıyor bu direnç konusundan bahsediyor
Dün gece rüyamda kocam benden gizli gizli Nurella'nın doğum gününe gidiyordu. Ben de takip edip basıyordum. Düğün salonu gibi bir yerde herkes bebek mavisi giymiş, kocam lacivert takımla Nurella'ya tutunmuş penguen dansı yapıyor.
siyah beyaz da oluyor renkli de oluyor ama yüzünü renkli bir şekilde gösteriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?