2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Peki dusunmeyelim öyleyse. Ama iki haftaya kadar tekme denilen şeyi yaşarız di mi???

Can'ım buna tıpta direnç deniyor.ben ilk gebeliğim de yaşamıştım.27.haftada problem tespit edildi.kalan gebeliğimi ıstirahat ile tamamladım.36+1 de sezeryana alındım.evet 27. haftadan sonra coraspin içtim.şimdi bu gebeliğimde doktorum çok tedbirli ve ilk gebelikte yaşadığım problemden ötürü 5. haftamdan itibaren günde bir ecopirin içiyorum.34-35 hafta gibi bırakıcaz dedi.sende bir doktoruna sor istersen sanada başlamasında bence fayda var.benim kızım çok şükür sağlıklı şuan 7 yaşında ama biraz zayıf doğdu.damat
r da problem olunca Bebek tam beslenemiyor.bilgin olsun.sormak istediğin birşey olursa ben buradayım

Gozun aydin cicim.

Benim Docent Asli doktorum da hiç toksoplazma vs bakmadığydi. Amniyosentez için gittiğim Prof Faik dedemiz baktı çıkmadı onda. 11 kedi ve 4 köpekle yaşamış biriyim bu arada. Ama hepsinin aşısı tedavileri tamdı. Benim yediğim yuttuğum kılı tüyü bi cordeliac in kocası yutmuş olabilir :)) o da baytar olduğu için bi ihtimal.
Bende çıkar diodum çıkmadı. Dedim napcaz. Dikkat et,et ekleme,toprakla uğraşanlarda uzak dur,hijyen vs dediler. Eheheh tam da adamı :)) hijyene görünenlerin temizlemek olarak yaklaşan birine yani :)) gorunmeyenden zarar gelmez
Her ay toksoplazma yapiyomus kimi doktor ben 13te yaptırdım bi kere

Nutella kim yaaaa!! Başka bulamadin mi adamı kıskanacak kimseyi deliii :))))

Aramızda iki gün var sen yaptırdım mi detayliyi? Ben daha 8 gün sonra giricem.

Bu değerler kanın akmasıyla mi ilgili? Öyle anladım ben.

aslı çok sağol yanıtın için, benim detaylımı yapan doktor ile kendi doktorum farklı. detaylıyımı yapan doktor bu haftalar çok normal hiç takmayın dedi. ben internetten araştırınca preeklampsi sorununa dalalet olabileceğini okudum ama aynen senin deidğin gibi teşhis 26. haftadan sonra konuyormuş. sen ilk bebeğine hamileyken tansiyon filan ölçtün mü?

E şimdi mesela haftaya detaylida damarda sıkıntı çıkarsa ilaca mi başlanır oleyse? Kan pıhtılaşmasıyla mi alakalı bunlar?

tamamdır sende katıldın rüyasında aldatılan hamile kadınlar kervanınabende görmüştüm uyandığımda boğazlıyacaktım az kalsın :

Aramızda iki gün var sen yaptırdım mi detayliyi? Ben daha 8 gün sonra giricem.

Bu değerler kanın akmasıyla mi ilgili? Öyle anladım ben.
bugzacım evet ben yaptırdım çünkü haftaya tatildeyim ben. senin detaylında belirtilen aralıkta oluyor.
evet kan akışıyla ilgili benim de anladığım, türkçesi uterusa giden atardamarlardaki akış gibi bir şeymiş. değerlerim çok hafif sınırın üstünde. doktor bebeğin bu dönemde gelişimi fazla olduğu için bunun hiç bir önemi olmadığını söyledi. internette okuduğum 26. haftadan sonra bir şey ifade ediyormuş bu değerler. ben sadece kendi yapabieceğim bir şey varsa onu öğrenmek istiyorum, tansyon ölçmek gibi, magnezyum veya kalsiyum desteği (yiyeceklerden) gibi.

normalde de benim tansiyonum düşüktür bu üçüncü gebeliğim.gebeliklerim de de hep düşük olmuştur tansiyonum.tansiyonla ilgili pek sorun yaşamadım.ama dediğim gibi ecopirin i bir sor istersen bir de 26-27 hafta gibi mutlaka muayeneni ol.damarlardaki kan akımı bu haftalarda artabiliyor.böyle devam ederse sorun teşkil ediyor

E şimdi mesela haftaya detaylida damarda sıkıntı çıkarsa ilaca mi başlanır oleyse? Kan pıhtılaşmasıyla mi alakalı bunlar?
aslında damardaki dirençle alakalı.damar bebeğe giden kana direnç gösteriyor ve miktarını azaltıyor diyelim.aspirin de bir miktarda olsa bu kan akışını düzeltiyor.ben 27 haftalık hamileyken doktorum karşımda lank diye bebeği her an kaybedebiliriz hazırlıklı ol doğuma kadar hastanede yatman gerekiyor filan dedi.dünya başıma yıkıldı.bir sürü doktor gezdim muayne oldum.en sonunda karara bağladık aspirin ve istirahat ile hamileliği ilerletmeye.doktorlar o Zaman 33.haftaya gelirsek bebeğin yaşama ihtimalini yükseltmiş oluruz dediler.artık gebelikte gün sayıyordum.yakın takibe alınmıştım.her hafta ayrıntılı ultrason ile damarlara bakıldı en son 36+0 da bebeğin kalp atışlarında zayıflama var denildi ve 36+1 de sezeryana alındım bebeğim küvese alınmadı ama biraz zayıf doğdu 2 kiloydu.

tamam canım çok teşekkürler, 1 ay sonraki kontrolede doktoruma söyleyeceğim. şu an için ölçüm sonucu olarak kilosu haftasının üstünde ama genetik faktörlerde olabilir (çocuk irice olcak gibi) tekrar çok teşekkür ederim aydınlatıcı bilgi için

Aynen baskasi.giyince hosuma.gidiyordu göbeğinde bebek olanlar falan kendime yakistiramadim annem almis bir tane hevesin var diye evde onu giyiyorum ama disariya giymedim ,bebegi öğrendiğimde şile bezi gibi salas tunik.almistim,iki uc tane de hep giydigim salas tunikler var iyice karnim buyuyene kadar idare edeyim oyleyse simdilik almayayim.bisey,kotondan ve defactodan l xl tshirtler aldim nasilolsa seneye yaza da ben veremem gobek kilomu diye düşünerek =)

moonspell_ tamamdir inceleyecegim cok teşekkürler

cordeliac herkes ruyasinda bebegini görüyor bende mi acayiplik var diyordum ki ruyani okudum ,ben de hala eşimi görüyorum rüyamda , gecen ruyamda baris arduc la karsilastim eşimden bahsediyorum falan .. hani.ben.sana bakmam evliyim havasindayim

Buarada detayli ultrasona giden arkadaslar detaylida yine.siyah beyaz ultrason goruntusu degil mi,uc boyutlu goremiyoruz galiba

fabi bu arada gebelik.org Kağan Kocatepe nin sitesi.orada 22. gebelik haftasını oku Orada yazıyor bu direnç konusundan bahsediyor

hahahahahahha , cok yaratıcı oluyoruz kızlar günden güne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…