- 1 Ekim 2013
- 8.856
- 19.023
- 448
- 35
Sana az demişler kız bana 500 dediler300 tl dediler ama hep fiyatlar bu galiba
B Beyaz Kamelya canım bunun riskle ilgisi olduğunu sanmıyorum. detaylı ultrason önlem amaçlı birşey. bebeğim organlarını ve gelişimi detaylı kontrol ediyorlar. aksi bir durum olduğunda doğum sonrası örneğin hemen ameliyata alma durumları olabiliyor. Doktor bana tavsiye niteliğinde söylemişti ama ben yaptırmak istedim. öenmli olduğunu düşünüyorum bu nedenle tavsiye ederim.
http://www.hastane.com.tr/toksoplazma-hakkinda-bilgi-verebilir-misiniz-sorusu.html
Gebelikte Enfeksiyon Geçirildiği Saptandığında Ne Yapılır? Gebelikte enfeksiyon geçirilmesi enfeksiyonun mutlaka bebeğe bulaşacağı ve bulaşması durumunda da bebekte mutlaka bir problem oluşacağı anlamına gelmez. Özellikle ileri gebelik haftalarında geçirilen enfeksiyonların bebeğe bulaşması nadiren problem yaratır. Anne adayında enfeksiyon varlığı kanıtlandığında enfeksiyonun bebeğe geçip geçmediğinin belirlenmesi için kordosentez uygulanabilir. Bu yolla alınan bebek kanında toksoplazma IgM antikorunun saptanması bebekteki enfeksiyonun kanıtlar. IgM çapı büyük bir molekül olduğundan anne kanından bebeğe geçemez. Bebek kanında IgM varlığı bebeğin bu maddeyi ürettiğinin, yani enfeksiyonu geçirdiğinin kesin kanıtıdır. Kordosentez yapılmayan durumlarda ya da ileri gebelik haftalarında geçirilen enfeksiyonlarda ayrıntılı ultrason incelemeleriyle bebekte muhtemel enfeksiyon bulguları aranır (beyin dokusunda kalsifikasyon (kireçlenme), gelişme geriliği, hidrosefali, mikrosefali gibi). Bebek doğduktan sonra da ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulur. Spiramisin adlı antibiyotik etken madde toksoplazmaya etkili olduğu bilinen ve gebelikte ilk trimesterden itibaren kullanılabilen bir antibiotiktir. Annedeki enfeksiyonun erken dönemlerinde kullanıldığında enfeksiyonun bebeğe geçme riskini azaltabilir, ancak bebekte enfeksiyon oluştuğunda enfeksiyona bağlı sekelleri önleyip önlemediği konusunda kesinleşmiş veriler mevcut değildir.
canım detaylı ultrasonda kullanılan cihaz normal ultrason cihazından farklı, faha gelişmiş bir teknoloji. örneğin böbreklere, beyne, mideye filan bakıyorlar. yani sadece bir uzuv kontrölü gibi değil. genel 20-22 hafta arasonda yapılıyor ayrıntılı ama 25. haftaya kadar yapıldığını okudum bugün forumda. bilgin olsun.Teşekkür ederim canım:) Doktorum her gittiğimde yarım saat her bir organına bakıyor. Benimle de paylaşıyor. Bugüne kadar bir sorun görmedi ama yine de sormam lazım sanırım. Aklımda duracağına
Bilmiyorum ki daha öncesinde de hiç bakılmamıştı. :/Toksoplazmayi hamilelikten once gecirdiyseniz sorun yok bir kez geciriyorsunuz ama hamilelikte gecirirseniz antibiyotik tedavisi yapiyorlar bebege gecip gecmedigi onem kazaniyor evimizde 3 kedimiz var ben gecirmemisim kedilerden cok marul maydonoz dan korkuyorum
Off oturdum ağlıyorum ya güya şahane doktor ama toksoplazma bakmaya gerek yok demişti bana. O kadar kan verdim bakılsa nolurdu sanki zamanında.. Ben de adam öyle diyince hiç duymamıştım üstünde. Dün ayrıntılıya bakan doktor önemli diyince şok oldum. Yaa inşallah yoktur
Dennismasal doktorlar bazen abartmayı çok seviyorlar canım. Yok yere telaş yaptığını düşünüyorum. Bence içini ferah tut. Bak B bugza ne güzel araştırma yapmış. Kedilerde bile zor bulunan bu parazitin bulaşması çölde kutup ayısı görmeye benzer sanırım.
inşallah yoktur canım benim şimdiki doktorumda pek önemsemiyor ama ben bu testi her ay yapan doktorlar duydum..benimkine söyledim gerek yok şimdiye kadar geçirmediysen şimdi de geçirmiyorsundur dedi..ne alaka hamileyken bu hastalığı geçiren bir sürü insan var..benim içimi rahatlatmadığından her ay başka başka hastanelerde yaptırıyorum ben bu testi..paronoayaklık benimki belki biraz ama napim içim bu şekilde rahat ediyor.çünkü geçiriyorsan bile erkenden öğrenmen çok önemli.sen de yaptır muhtemelen bişi yoktur canım iyice rahatlarsın.Off oturdum ağlıyorum ya güya şahane doktor ama toksoplazma bakmaya gerek yok demişti bana. O kadar kan verdim bakılsa nolurdu sanki zamanında.. Ben de adam öyle diyince hiç duymamıştım üstünde. Dün ayrıntılıya bakan doktor önemli diyince şok oldum. Yaa inşallah yoktur
Kesinlikle katılıyorum. Çoğu ebeveyn yatirimini oda besik araba vs yapıyor. Sagliga yatırım yapacak daha az kisi. Mesela doğum kurslarına da az giden var ama hastaneye milyar yatirim yapılıyor.Cok pahali degil aslinda genelde 2500 3000 arasi odemesi var sonra yillik 100€ odeniyor evet 15 yil saklanabiliyor ben dusunuyorum aslinda ama bilemiyorum tabi 3000tl ye bebek arabasi alacagima kordon kani saklatiyim diyorum
Off oturdum ağlıyorum ya güya şahane doktor ama toksoplazma bakmaya gerek yok demişti bana. O kadar kan verdim bakılsa nolurdu sanki zamanında.. Ben de adam öyle diyince hiç duymamıştım üstünde. Dün ayrıntılıya bakan doktor önemli diyince şok oldum. Yaa inşallah yoktur
Benim de hep kedim vardı yakın zamana kadar, o ölünce uzun süre üzülüp başka kedi istememiştim ama bebeğimiz biraz toparlanınca sahipleniriz diyorduk eşimle. Daha önce de hiç bakılmamıştı toksoplazmaya, umarım dediğin gibidir de bir şey çıkmaz...canim bende 2 kedi var, kumlarini da hep ben temizlerim, ilk haftalarda baktirdim tokso negatifti..
kediden fln ziyade iyi yikanmamis marul, maydonoz, sebze.. vs ile ve iyi pismemis etle bulasiyor.. biz kari koca disarda da cok yemek yeriz, buna ragmen tokso negatif..
senin de negatiftir, hic canini sikma..
e bi kan ver baktir yarin?
İyi ya işte şişmesine hemen sonra herkesi geçiren zaten. Duruşundan falan olmuştur değişir yarinkizlar benim karnim icine kacti ya
gecen hafta daha şişikti, simdi bakiyorum göbeğim kuculmus, anlamadim ki noluyo
Kedilerimin.olmasina ragmen bende bile yok muhtemelen sendede yok genel hijyen kurallarina uymussaniz sizdede cikmaz bahsedildigi kadar yaygin bir enfeksiyon degil hemen korkmayinBilmiyorum ki daha öncesinde de hiç bakılmamıştı. :/
Bu konu bizim de gündemimizde ve henüz karar verebilmiş değiliz. Aslında net bir saklama ömrü yok. 15 yıl denmesinin sebebi şimdiye kadar en fazla 7 yıl saklanmış bi kanla tedavi yapılabilmiş olması ve şuandaki bilimsel verilerin, kordon kanının en fazla on beş yıl saklanabileceğini desteklemesidir. Daha uzun saklamaların olanaklı olduğuna ilişkin bilimsel kanıt yok. Ödeyeceğimiz rakam düşünülünce 15 yıl hiçte fena değil. Sorun şu ki saklanan kan gerçekten günü geldiğinde işe yaracak mı? Amerikalı bazı profesörler saklanan kanın yeni doğmuş bir bebeğe ait olduğu için, ileri de yetişkin bir insana lazım olduğunda yeterli gelmeyeceğini iddia ediyor. Hatta bu saklama bankacılığının tamamen ticari amaç güdülerek yapıldığını, kordon kanının bebeğin hayat sigortası falan olmadığını iddia ediyor. Türk proseförler arasında da bu düşünce de olanlar çok. Benim için işin maddiyat kısmı çok gerilerde, hamile kalabilmek için 3 yılda net 30.000 TL para harcamış biriyim ve hamile kalamasaydım da harcamaya devam edecektim. Hal böyle iken ileride bebeğimin tedavisini sağlayacaksa bugün vereceğim 3.000 TL nin de hiçbir önemi yok. Yine sorun şu ki, bu bankalar ne koşullarda kurulmuş? Dondurma sistemleri yeterli mi? Hangi merciler tarafından denetleniyorlar? Yanlış bir yere denk gelirsin, alırlar kanı hiç ederler o Zaman hiçbir anlamı kalmaz işte. Aşağıda bi link gönderiyorum canım Türk Hematoloji Derneği bu konuda uyarı da bulunmuş zamanında bi oku istersen benim içime bi kurt düşürdüler.. Senin içine sindiyse 3 bine Bebek arabanı da al canım, rabbim rızkıyla kısmetiyle gönderirmiş bebişi hepiciğine para buluruz evelallahCok pahali degil aslinda genelde 2500 3000 arasi odemesi var sonra yillik 100€ odeniyor evet 15 yil saklanabiliyor ben dusunuyorum aslinda ama bilemiyorum tabi 3000tl ye bebek arabasi alacagima kordon kani saklatiyim diyorum
Bu yaziyi okudum tatlim evet bilemiyoruz tabiki insallah olmaz belkide hic olmayacak ihtiyacimiz ama ya olursa o zamanlar keske demek istemiyorum allah korusun tabi ama ne bileyim iste bebek arabasi konusundada hani bi araba bile 3000tl o yuzden kordon kani saklatmak pahali gelmiyor banaBu konu bizim de gündemimizde ve henüz karar verebilmiş değiliz. Aslında net bir saklama ömrü yok. 15 yıl denmesinin sebebi şimdiye kadar en fazla 7 yıl saklanmış bi kanla tedavi yapılabilmiş olması ve şuandaki bilimsel verilerin, kordon kanının en fazla on beş yıl saklanabileceğini desteklemesidir. Daha uzun saklamaların olanaklı olduğuna ilişkin bilimsel kanıt yok. Ödeyeceğimiz rakam düşünülünce 15 yıl hiçte fena değil. Sorun şu ki saklanan kan gerçekten günü geldiğinde işe yaracak mı? Amerikalı bazı profesörler saklanan kanın yeni doğmuş bir bebeğe ait olduğu için, ileri de yetişkin bir insana lazım olduğunda yeterli gelmeyeceğini iddia ediyor. Hatta bu saklama bankacılığının tamamen ticari amaç güdülerek yapıldığını, kordon kanının bebeğin hayat sigortası falan olmadığını iddia ediyor. Türk proseförler arasında da bu düşünce de olanlar çok. Benim için işin maddiyat kısmı çok gerilerde, hamile kalabilmek için 3 yılda net 30.000 TL para harcamış biriyim ve hamile kalamasaydım da harcamaya devam edecektim. Hal böyle iken ileride bebeğimin tedavisini sağlayacaksa bugün vereceğim 3.000 TL nin de hiçbir önemi yok. Yine sorun şu ki, bu bankalar ne koşullarda kurulmuş? Dondurma sistemleri yeterli mi? Hangi merciler tarafından denetleniyorlar? Yanlış bir yere denk gelirsin, alırlar kanı hiç ederler o Zaman hiçbir anlamı kalmaz işte. Aşağıda bi link gönderiyorum canım Türk Hematoloji Derneği bu konuda uyarı da bulunmuş zamanında bi oku istersen benim içime bi kurt düşürdüler.. Senin içine sindiyse 3 bine Bebek arabanı da al canım, rabbim rızkıyla kısmetiyle gönderirmiş bebişi hepiciğine para buluruz evelallah
http://www.ttb.org.tr/TD/TD125/19.php
Benim de hep kedim vardı yakın zamana kadar, o ölünce uzun süre üzülüp başka kedi istememiştim ama bebeğimiz biraz toparlanınca sahipleniriz diyorduk eşimle. Daha önce de hiç bakılmamıştı toksoplazmaya, umarım dediğin gibidir de bir şey çıkmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?